Teraz jest 4 kwi 2025, 14:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 kwi 2010, 20:32 

Stawiłem się częścią klanu na wasz serwer i mogę powiedzieć że grało się super i chwilami to był dla nas trening bo mój klan na resztę graczy... ale powracając do tematu małe pingi i fajnie się grało.

PostNapisane: 21 kwi 2010, 20:34 

Na serwer wparowaliśmy i tu miłe zaskoczenie. ;]
Niski ping, ładna mapka i ogólnie fajnie było ;]
Ale super by było jakby EA dało serwer Infantry ;p

PostNapisane: 21 kwi 2010, 21:15 

Większość serverów jest inf więc dobrze, że to cq będę grał tam często [; zwłaszcza jak będą mapki typu gulf lub dragon xD

PostNapisane: 22 kwi 2010, 09:38 

A ja życzę powodzenia: tak to już z Polakami ze sceny jest, że czegokolwiek by im nie podetknąć pod nos, idealna konfiguracja dla nich to: 32 sloty CQ, NO RULES (apart from no cheating). Możliwość BR zawsze w cenie, bez tego serwer będzie świecił pustkami... (doza ironii). No i oczywiście mały ping (w granicach 4 ms dla wszystkich, niezależnie od miejsca pobytu - tu też ironia ;)) Adminki - dla kogoś znanego na scenie, z wielce renomowanego klanu, będzie ściągał innych znanych na scenie kolegów. Pełen lans i bauns.

A już trochę mniej ironii:
Ludzie nadal cenią sobie TP przez co BF2 nie umarł jeszcze, jak to niektórzy wieścili już od stycznia. Ale podejrzewam, że 64 sloty to porywanie się z motyką na słońce. Pierwsze zdanie w tym poście jest jak najbardziej prawdziwe: ciężko jest rozkręcić taki serwer. 32 sloty są bardziej chodliwe, może wynika to z jakiegoś specyficznego rodzaju masochizmu u polskich graczy - i tego dreszczyku... ("jesssssu, udało mi się wbić na serwer po 3h czekania na wolnego slota!")

PostNapisane: 22 kwi 2010, 13:03 

Rybiszcze napisał(a):
tak to już z Polakami ze sceny jest, że czegokolwiek by im nie podetknąć pod nos, idealna konfiguracja dla nich to: 32 sloty CQ, NO RULES (apart from no cheating).

Na szesnastkach uncap jest jeszcze blizej ;).
Pozatym to logiczne, ze serwer z wieksza iloscia slotow jest trudniej rozkrecic. Generalnie czesto brakuje miejsca na CQ32, dodatkowo jest wielu, ktorym sposob zarzadzania tym serwerem nie odpowiada (ow masochizm 8) ), dlatego dobrze uwazam, ze bedzie alternatywa.
A co do dreszczyka, to czasami nawet gesia skorka... :wink:

PostNapisane: 23 kwi 2010, 16:08 

Panowie i panie zasada ta sama co zawsze, jak wam jeden serwer nie pasi zawsze można iść na inny.
Co do wielkości im CQ większy tym lepiej i sprzętu i ludzi się więcej zmieści.
Na INF na 48 slotów pryz mapach 32 też się gra fajniej niż na 16-kach, dlaczego, bo wole mieć szanse się wczytać zanim poczekam na kolejny respawn.
A nowy serwer w najgorszym razie się nie rozkręci. A polskich CQ wbrew pozorom brakuje, może wtedy nie trzeba by się włóczyć po zagranicznych. Poza tym na polskich brakuje mi highway-a, ale od tego są inne serwery. Zatem jak czas pozwoli to się zagra.

PostNapisane: 23 kwi 2010, 18:05 

Lepiej niech zostanie CQ 32, bo na 64 to tylko więcej marudzenia o BR, więcej teamkillowania dla pojazdów, więcej kamperów czekających ze snajpą na respawn helki i ogólnie rozpierducha większa. Tylko będzie zamęt typu !r xxx blokuje heli, !r blabla próbuje mnie rozjechać jak czekam na jeta. Admini to się obsrają z ogarnięciem tego i pewnie w ogóle sobie nie pograją. No i pojazdów na CQ32 też wystarczy. Jak to już ktoś powiedział - CQ64 to porwanie się z motyką na księżyc. Popieram

PostNapisane: 23 kwi 2010, 22:29 

Ziomson mi tam pasuje taki server [; jak bedzie porządny auto admin to wszystko by się ogarneło :D

PostNapisane: 23 kwi 2010, 22:35 

No ta, ale np. auto-admin nie rozróżni dogfight'u od BR ... lecisz tu sobie cały happy na ogonie kolesia - on wieje do bazy a ty łapiesz kicka. Taki syf wkurza i wzbudza tylko kontrowersje ;/

PostNapisane: 24 kwi 2010, 09:04 

Ziomson może powinna być taka sama zasada z Adminami jak z komendantem, znaczy po pierwsze robić swoje i nie grać lub jeśli czasu starczy na grę wtedy grać a nie odwrotnie. Przecież Admin jest funkcją z nadania z którą wiąże się jakaś odpowiedzialność, a co za tym idzie i ograniczenia. Znaczy jeśli ktoś wie, że jest zapalonym graczem i w trakcie rozgrywki woli grać niż pilnować porządku to niech się nie porywa na administrowanie nawet kurnika typu 8v8.

Jeśli uważasz, że serwer jest za wielki, to wytłumacz mi pewien drobiazg, zazwyczaj jak chce sobie wieczorem pograć na CQ, to się okazuje, że jak na polskim serwie to trzeba wcześniej lub mocno późno i zostają tylko zagraniczne. Poza tym nawet INF polskie duży procent wykopuje nie klanowych jak dla klanowicza brakuje miejsca. Idąc tą drogą niestety serw musi być większy. Poza tym na 32 przy pełnej obstawie często ciężko jest dorwać czołg.
Ziomson pomyśl mapa 64, znaczy masz dwa razy dalej do bazy, a więc 2 x więcej czasu na dogfight

PostNapisane: 24 kwi 2010, 09:45 

No nie przesadzaj z tym 2 x więcej do bazy bo nie kazda mapa jest taka[; a jak byś chciał wiedzieć to kick ban lub worn to 5s roboty więc admin spokojnie może sobie pograć [;

PostNapisane: 24 kwi 2010, 10:45 

Miałem przez pewien czas adminkę na serwie 64 i na prawdę trudno ogarnąć tę hołotę :P
No, ale jeśli znajdą się admini, którzy faktycznie wszystko oleją i będą zajmowali się tylko pilnowaniem porządku to coś z tego może być... ale tak pomyśl, masz adminkę, i co? Będziesz siedział w bazie i np. 3h pilnował? Jeśli komuś wisi ta gra już troszkę to może i mu się spodoba kickowanie tych, co czytać zasad nie potrafią... ale dużo takich pewnie nie będzie.

PostNapisane: 24 kwi 2010, 11:37 

Po pierwsze chłopaki to powoli odchodzimy od tematu i sie zaraz jakiś moderator wkurzy, ale niech tam jeszcze odbije piłeczkę.
Tiso wiem ile to jest czasu danie kicka lub bana, tylko nie jest sztuką dać kicka, sztuką jest go dać słusznie. Jeśli grasz i gra Cię wciągnie, to często Admin reaguje nie na faktyczny występek, a na to że gawiedź wrzeszczy "admin, admin wykopać gracza xxx, zdjął mnie trzy razy pod rząd jednym strzałem, na pewno ma cheata". I co Admin wyrwany ze snu aktywnej gry wykopuje klienta, bo komuś nie idzie gra. Gadam od rzeczy może, ale parę razy widziałem manewr jak klient wylatuje na clayu, a za chwile stawiający claya wrzeszczy że ten odstrzelony to stawia claye. Co robi admin wyrzuca tego co wyleciał na minie, późniejsze tłumaczenie admina "no sorry, że wyleciałeś ale grałem i mi się wyświetliło". Ewentualnie nagminne przypadki Admin był, grał i nic nie widział, więc jaki sens takiej adminki?

Ziomson porównałem admina z robotą komendanta z jakiegoś powodu. Myślisz, że jak siedze na komendancie, to nie korci, żeby zrezygnować i grać normalnie. Powiem Ci, że korci strasznie, ale co jest lepsze dla drużyny, mój komfort czy to, że drużyna ma jakąś czasem lepszą czasem gorszą wiedze o tym co się dzieje w terenie. A często krew zalewa jak widzisz, że druzyna daje ciała, Ty wiesz że trzeba zabezpieczyć tyły, ale zasady są zasadami, i komendant może tylko dysponować tym co ma. A grający komendant w sumie nie robi nic, bo właśnie budzi się raz na 15min.
Serwery mają zawsze kilku adminów, co to za problem żeby 30min jeden robił porządek 30min drugi. Coś za coś albo się chce być Adminem i robić swoją robotę porządnie, albo się za to nie należy brać.

PostNapisane: 24 kwi 2010, 12:00 
Redaktor Battlefield.pl

Warto zauważyć, że dyskutujecie o czymś, czego de facto jeszcze nie ma i nie wiadomo kiedy będzie, jeśli w ogóle.

Ziomson jeśli na EA Polska "byłeś 3 razy i 3 bany", jak sam powiedziałeś i usprawiedliwiasz redlajnowanie to nie wróżę Ci długiej kariery i na tym serwie, jeśli rzeczywiście powstanie :lol:

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 24 kwi 2010, 13:15 

Witam ponownie.

Otrzymaliśmy informację od EA, że najprawdopodobniej od poniedziałku będziemy mieli ranking.

Co do administrowania serwerem. Jak już mówiłem będą wybrani odpowiedni, odpowiedzialni ludzie. Tylko i wyłącznie znani scenie, najlepiej z dobrych klanów, wiek minimum 20 lat (ewentualnie jakiś mały wyjątek choć go nie przewidujemy). Auto admina nie będzie bo wśród swoich zalet ma również wiele wad. Może się pojawi jeśli go odpowiednio zmodyfikujemy (nie wiem czy się da)
Maplista zostanie dostosowana do potrzeb graczy. Jeśli np na Songhua Stalemate wychodzi automatycznie połowa, ta mapa wylatuje.
Zasady będą proste i przejrzyste.

Pozdrawiam, Łukasz Potocki

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2