Miałem nie czytać, ale naszła mnie chwila refleksji po tym co usłyszałem na naszym mumble, po przeczytaniu multum postów na naszym forum. Przeczytałem Twój post, chociaż mi się nie chciało diabelsko, jednak po przeczytaniu stanowisko CL'a PL4FC musi się oficjalnie pokazać.
ralfik napisał(a):
Korzystając z tego znanego przez wszystkich i bardzo lubianego forum bf.pl chciał bym wysnuć apel do zarządu klanu PL4FC- Ryby gdyż wczoraj już tego
Otóż w dniu wczorajszym zaczęły do mnie napływać niepokojące informację na temat obrażania moje osoby, nowego naszego klanu jak i wszystkich w nim członków przynależących bez jakichkolwiek powodów z naszej strony.
Do dnia dzisiejszego nie usłyszałem z jej ust ani słowa obraźliwego na Twój temat nawet jak rozmowy były po za mumble. Sama mi się przyznała, że raz tak było ale za czasów jak byłeś w klanie. ralfik napisał(a):
Otóż wystąpiły dość znaczące pomówienia iż moja skromna osoba usilnie próbuje podbierać osoby z klanu PL4FC w swoje szeregi, co jest oczywiście nieprawdą.
Pomówienia nie powstają przez przypadek jeżeli daję się do tego pole do popisu. Ciekawe dlaczego Ci którzy odeszli nie potrafili pokazać jaj i powiedzieć jasno że odchodzą tylko pisali teksty typu rezygnuję bo nie mam czasu, gdzie po 10 min zakłada inny tag. Zal.pl. Brak jaj u rezygnujących.
ralfik napisał(a):
Grupa ludzi będąca w PL4FC nie mogąc już wytrzymać atmosfery i chorego zarządzania klanem przez osobę "Ryba" zwaną inaczej Pocahontas,
Nie bądź chamem i nie obrażaj nikogo, skoro sam tego sobie nie życzysz. ralfik napisał(a):
zgłosiła się do mnie jako do osoby już nie występującej w klanie od dobrych kilku tygodni z "prośbą" o utworzeniu własnej drużyny do której to odchodzące osoby z PL4FC mogły by dołączyć. Choć początkowo nie byłem skory przystać na tą prośbę z braku czasu na tworzenie nowego klanu, po około półtora tygadnia ciągłego namawiania zgodziłem się na stworzenie nowej drużyny gdyż jeden z klanowiczów zwanym RAFAKO skutecznie mnie do tego przekonał.
Pierwsze słyszę, aby coś takiego w ogóle byłe w jej głowie. Wierz mi, lub nie mam to gdzieś, ale chciałbym Cię uświadomić iż wszystko decyzje były konsultowane czy to ze mną, czy z zastępcami Rikiem i DeeJay'em
ralfik napisał(a):
Nagle osoba w zarządzie PL4FC występująca "Ryba" nie mogąc znieść i pogodzić się z faktem że osób odchodzących z jej klanu z dnia na dzień przybywa i rośnie grupa z dnia na dzień jej farsowego i skandalicznego zarządzania postanowiła wpaść na niezwykle perfidny w zachowaniu jak i postępowaniu pomysł przysłania do naszego klanu szpiega-podpuchy.
ralfik napisał(a):
Jeden z jej klanowiczów o nicku Szczurson zwanym inaczej małym Szczurkiem
Wychodzi teraz kultura pełną gębą. Wiedziałeś doskonale iż klanowicz sobie nie życzył, aby tak na niego wołano. Chamstwo i prostactwo z Twojej strony. ralfik napisał(a):
Kilka dni temu wystąpił również inny przypadek z byłym już klanowiczem PL4FC doskonale wszystkim znanym i szanowanym występującym często na serwerze EA POLSKA zwanym Kernelstrong. Ryba która chciała wprowadzić "chory punkt" w regulaminie ich serwera wszystkim na około na Mumblu klanowym opowiedziała iż to był pomysł Kernelstronga. Jednym słowem próbowała włożyć w jego usta słów nigdy przez Niego nie wypowiedzianych. Rozgoryczeni i zdenerwowanie Kernelstronga na to zagadnienie było natychmiastowym opuszczeniem szeregów PL4FC. I zrobił to klanowicz który był w klanie jednym z najbardziej szanowanych osób, bardzo opanowanym i przez chyba wszystkich lubiany.
Podczas ustalania zasad na nowym serwerze było spotkanie Ryby i Kernela na mumblu a w tym czasie ja wisiałem na telefonie rozmawiając z Rybą i przekazywała mi słowa Kernela. Zgoda była obopólna, do tego Rik zasugerował pewną zmianę i tak się stało. Więc nie wiem dlaczego takie teraz błędne zamieszanie zrobiłeś.ralfik napisał(a):
Kolejnym zagadnienie w klanie PL4FC w regulaminie jest iż osoba która dobrowolnie opuszcza klan ma pełną możliwość w czytaniu jak i pisaniu postów w działach dla nich dostępnych. Oczywiście jako były klanowicz ma możliwość uzyskania statusu gościa na ich serwerze głosowym jakim jest Mumble. (Nie dotyczy to osób wyrzuconych, lecz osób samowolnie odchodzących). Jak dochodzą mnie również informację tak też się nie staje i jest ten regulamin przez Rybę łamany o czym chyba nikt w klanie nie zdaje sobie z tego sprawy. Otóż nie wszystkie osoby odchodzące mają możliwość pisania i niektóre osoby odchodząc dobrowolnie mają zakaz występowania na serwerze Mumble. O wszystkim decyduje tylko i wyłącznie "Ryba" to ona sprawia że osoba "dla niej" niewygodna nie otrzymuje takich uprawnień pomimo iż regulamin stronniczości w tym zagadnieniu zabrania.
Z tego co kojarzę a pamięć mam, zostałeś wyrzucony z klanu więc o co pretensja? Bany ostatnio nałożone przez Rika, o które prosiła Ryba po konsultacji ze mną. Rik tez nie miał wątpliwości aby nadać, bo inaczej by ich nie nadawał. To było by na tyle. Sam jesteś osobą o dziwnym podejściu do wielu spraw.
I chciałbym zaznaczyć, iż Ryba wykonała kawał świetnej roboty nie tylko za mnie, ale i za innych mających jakieś uprawnienia na naszym forum. Poświęciła sporo własnego czasu, nie została zmuszona do tej pracy a sama się zaoferowała. Praca, jej trud zostanie wynagrodzony ale już nie tutaj, gdyż to nasze klanowe sprawy.
EOT. Dziękuję za uwagę.
Pozdrawiam