Teraz jest 12 gru 2024, 17:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 paź 2010, 21:36 

Fardorn napisał(a):
Szczurson napisał(a):
[..] tylko jakich palantów w tym EA czy DICE to obchodzi.

Mam nadzieję, że na początku zajmą się ludźmi Twojego pokroju - kozakami przez kabel.

1. To co napisałeś podchodzi niejako pod art.216 § 1 oraz 2 KK.
2. Udzielałeś się w jakikolwiek sposób w sprawie projektu BC2? Zgłaszałeś swoje sugestie, proponowałeś poprawki? Co kolwiek w tej sprawie zrobiłeś? Ty, jak i nie którzy wyżej jesteście najlepsi jedynie w wytykaniu błędów, nie robiąc przy tym samemu nic. Cóż widocznie taka nasza, polska mentalność.

litości, oddałbym 10 takich bc2 (itp) za jednego bf2, a nie zgłaszało sie żadnych sugestii. no może do ostatnich 2 patchy
Fardorn napisał(a):
Szczurson napisał(a):
Przecież lepiej jest zrobić ładne gówno (beznadziejna gra, z super grafiką - patrz BC2) i podać. I tak się sprzeda...

No ba, w końcu nawet Ty, światowej sławy krytyku zakupiłeś, to jakże "ładne gówno".

przepraszam, ale od kiedy, żeby w coś zagrać trzeba za to płacić?(i nie koniecznie mówie tu o piractwie, ale i nie wykluczam)
ja kupiłem jedną nową gre starcraft 2 uległem reklamie i staremu tytułowi. teraz uważam, że cena nowych gier jest wliczona w abonament neta.

PostNapisane: 19 paź 2010, 22:29 

To jaką kto wybiera grę można porównać (zabrzmi dość głupio i mądrze zarazem ) do dziewczyn. Jednemu wystarczy plastik, który nie ma nic do zaoferowania poza cyckami (BC2), a normalna laska (BF2) a innemu - totalny pasztet (BF1942). Dość dziwne porównanie, ale w życiu jest tak samo. BC2 to jest po prostu ładna grafika i oprawa dźwiękowa. Grałem u kuzyna ponad 3h, ale po jednej godzinie grania w necie po prostu mi się znudziła. BF2 to ładna grafika, grywalność ( pomimo latek ) a poza tym często nie wystarczy "walić na pałę", trzeba obmyślić strategie, a BF1943 to tępa grafika, ale motyw IIWW jest po prostu genialny. Przynajmniej można skopać dupy Szwabom :D

Stado baranów prowadzone przez lwa jest silniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana

PostNapisane: 20 paź 2010, 11:49 

Fardorn, co do Twojej wypowiedzi.
Istotnie, zgłaszałem swoje uwagi co do tej gry, gdyż brałem udział w beta testach, a jako gracz serii Battlefield uważałem, że wypadałoby w jakiś sposób ocenić to, w co przyszło mi zagrać. Skoro uważasz że, jak to określiłeś, "jestem kozak przez kabel" to sądź sobie tak dalej. Nikt Ci nie broni. Nie zmienia to faktu, że jeśli spytałbyś mnie o opinię na temat BC2 w realu, uzyskałbyś dokładnie taką samą opinię.
Nie wiem skąd w Twojej wypowiedzi tyle jadu i nienawiści w stosunku do mojej osoby i nie obchodzi mnie to. A grę kupiłem w dwóch celach:
1) kolekcjonerskim,
2) dla singla i krótkiej zabawy w multi.

-> PubMovie :D <-

PostNapisane: 20 paź 2010, 15:32 

Ja osobiście bym chciał, żeby BF to był nowy BF2. Troszkę mocniej zniszczalne otoczenie, poprawienie tego i tamtego i byłaby świetna gra :D

PostNapisane: 20 paź 2010, 16:05 

Tja, a gdyby wypuścili BF3 jako reedycja BF2 (jedynie zmieniona grafika, pojazdy i mapy), to zaczęłoby się narzekanie, że wyciągają kasę, wciskając stary, odgrzany kotlet. Fani BF2 pisaliby, że grafika nie ma jednak takiego znaczenia, że lepiej ściągnąć kilka modów i wydać 30zł, nie 130... Casuale też by nie kupili, bo za trudna, wymaga za dużo czasu, wkładu itd. Nie, żeby podobał mi się kierunek w którym idzie seria, ale to jest segment komercyjny i chodzi przede wszystkim o utrzymanie się na rynku. EA wydaje gry, które mają zarobić jak najwięcej, a fani serii Battlefield, to niewielki procent fanów całego gatunku, więc liczyłbym raczej na coś w stylu BC2 (które jest dość "neutralnym" tytułem).

PostNapisane: 20 paź 2010, 18:38 

Nie można stworzyć całkiem nowej gry bo by tytuł nie pasował, może to być ewolucja, jak z VW golfem, aby zachować tożsamość serii. Na pewno odświeżenie grafiki - adekwatnie do postępu od 2005 r., może większy rozmach bitew (80-90 graczy, kary za nie wykonywanie rozkazów i związane z tym ograniczenia do bycia SL), trochę nowocześniejsze uzbrojenie - plus po jednym extra gadżecie dla każdej z klas, dodatkowo jakieś bzdety typu ruchomy lotniskowiec, nóż do rzucania, może gaz trujący?
ps. czekam aż player im ma mniej HP, tym wolniej będzie mógł się poruszać lub jakiś inny system rozróżniający obrażenia nogi od ręki :D np. ledwo chodzisz albo nie możesz przymierzyć lub wzrok zamglony :mrgreen:

PostNapisane: 20 paź 2010, 19:25 

Ooo takie coś to by mi się bardzo podobało :D

PostNapisane: 21 paź 2010, 09:00 

Cudelf napisał(a):
Nie można stworzyć całkiem nowej gry bo by tytuł nie pasował, może to być ewolucja, jak z VW golfem, aby zachować tożsamość serii. Na pewno odświeżenie grafiki - adekwatnie do postępu od 2005 r., może większy rozmach bitew (80-90 graczy, kary za nie wykonywanie rozkazów i związane z tym ograniczenia do bycia SL), trochę nowocześniejsze uzbrojenie - plus po jednym extra gadżecie dla każdej z klas, dodatkowo jakieś bzdety typu ruchomy lotniskowiec, nóż do rzucania, może gaz trujący?
ps. czekam aż player im ma mniej HP, tym wolniej będzie mógł się poruszać lub jakiś inny system rozróżniający obrażenia nogi od ręki :D np. ledwo chodzisz albo nie możesz przymierzyć lub wzrok zamglony :mrgreen:

To co napisałeś to mi wygląda na taką grę co się nazywa ArmA 2 :D

PostNapisane: 21 paź 2010, 14:02 

Sasquacz napisał(a):
To co napisałeś to mi wygląda na taką grę co się nazywa ArmA 2 :D

Tylko ze Arma2 to szachy, a Battlefield przy niej to rozgrywka prowadzona z predkoscia swiatla.

PostNapisane: 21 paź 2010, 17:47 

Z tego co wiem to BF3 jest robiony na silniku Frosbite 2 czyli świecące jaja ciąg dalszy, założę się że EA zablokuje możliwość tworzenia modów. Ogólnie rzecz biorąc to będzie poprawiony graficznie BC2, no ale teraz największych twórców gier interesuje tylko to żeby gra się jak najlepiej sprzedała, powstają pseudo seqele gier które nie dorastają do pięt grom sprzed kilku lat (np.mafia 2, gothic 4) niewiele jest gier nowych które bez odpowiedniego marketingu nie zarabiają dużo.

PostNapisane: 22 paź 2010, 17:24 

Jesli Battlefield 3 bedzie takim swiecacym g*nem to bedzie dobry znak ze czas umierac.
A z tego co widac to zaczyna byc moda na robienie kupy w lukrze - jak to kolega wyzej napisal...

PostNapisane: 23 paź 2010, 00:22 

Lisek_M36 napisał(a):
to bedzie dobry znak ze czas umierac.

Wiem że to w przenośni, ale bez przesady : D

PostNapisane: 23 paź 2010, 20:40 

anusus napisał(a):
To jaką kto wybiera grę można porównać (zabrzmi dość głupio i mądrze zarazem ) do dziewczyn. Jednemu wystarczy plastik, który nie ma nic do zaoferowania poza cyckami (BC2), a normalna laska (BF2) a innemu - totalny pasztet (BF1942). Dość dziwne porównanie, ale w życiu jest tak samo. BC2 to jest po prostu ładna grafika i oprawa dźwiękowa. Grałem u kuzyna ponad 3h, ale po jednej godzinie grania w necie po prostu mi się znudziła. BF2 to ładna grafika, grywalność ( pomimo latek ) a poza tym często nie wystarczy "walić na pałę", trzeba obmyślić strategie, a BF1943 to tępa grafika, ale motyw IIWW jest po prostu genialny. Przynajmniej można skopać dupy Szwabom :D

Odezwał się znawca... :omg: Zaczął grać od "dwójki" i wszystko co starsze zalatuje już klocem pociągowym... :stupid: Właśnie dzięki ogromnej grywalności bf42 a później także bfv całą seria się zaczęła. Poza tym skoro '42 jest takim pasztetem to czemu jest jeszcze masa ludzi którzy w nią grają i ciągle organizowane są turnieje w "staruszka"? Ale w sumie kogo ja tu będę przekonywał... :roll:

PostNapisane: 23 paź 2010, 22:11 

Powiem tyle, że z BF1942 ma słabą grafikę, ale świetny motyw. Poza tym jak nadmieniłeś - gra sporo osób. A jeżeli masz jakieś wątpliwości to możemy urządzić ankietę - który BF jest najlepszy. Żebyś się nie zdziwił, gdy zobaczysz wyniki. Nara

Stado baranów prowadzone przez lwa jest silniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana

PostNapisane: 23 paź 2010, 22:14 

Croolic napisał(a):
anusus napisał(a):

Odezwał się znawca... :omg: Zaczął grać od "dwójki" i wszystko co starsze zalatuje już klocem pociągowym... :stupid: Właśnie dzięki ogromnej grywalności bf42 a później także bfv całą seria się zaczęła. Poza tym skoro '42 jest takim pasztetem to czemu jest jeszcze masa ludzi którzy w nią grają i ciągle organizowane są turnieje w "staruszka"? Ale w sumie kogo ja tu będę przekonywał... :roll:

TUTAJ

Rubryka: Wiek

Się nie dziw...

Ja mam "staruszka" na półce do dziś, bo to był jedyny bf który mi mógł ruszyć (a może nie było innych? : D), i długo w niego grałem, to jest gra ;] (mimo podobnego wieku ;pp)

PS. Bo zobaczyłem że dopisałeś coś...

anusus napisał(a):
Powiem tyle, że z BF1942 ma słabą grafikę, ale świetny motyw. Poza tym jak nadmieniłeś - gra sporo osób. A jeżeli masz jakieś wątpliwości to możemy urządzić ankietę - który BF jest najlepszy. Żebyś się nie zdziwił, gdy zobaczysz wyniki. Nara

Bo zdziwił byś się ile jest dzieci neo o których nawet nie masz pojęcia że istnieją...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2