Teraz jest 23 cze 2025, 16:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2005, 22:48 

[Night]MaX napisał(a):
ponieważ wszyscy piszą w pseudonaukowym stylu to ja też się dostosuję.

BF Vietnam był pierwszym prawdziwym Battlefieldem, BF1942 to jedynie marna namiastka (wiecie taka wersja beta) z gołymi ubogimi planszami oraz powolną rozrywką dla starych dziadków nie radzących sobie z szybko zmieniającą się sytuacją na polu walki. I jeśli szukacie tego samego w BF2 co tak was fascynowało w 42 to obawiam się ze możecie się zawieść, niestety tu nie bedzie czasu odpalić sobie fajeczki czy skoczyc po piwko między natarciami, bo i samoloty i wszelkie naziemne pojazdy będą sie poruszac szybciej. Niestety także nie dane wam będzie biegać przez 3 magazynki w koło siebie podskakując - bo jak napisał Zolti 2 kulki posyłają gościa do piachu. Czyż nie to zarzucaliście Vietnamowi ? że za szybko się ginie, że samolot za mocny, że helikopter to masakra itd :) - jednocześnie nie przeszkadzało wam to ze w 1942 M10 (takie troszke opancerzone działo samobieżne) było postawione na równi z tygrysem oraz to ze w zasadzie samolot w 42 był niezniszczalny o ile pilot miał mózg między oczami.

A prawda jest taka, ci co najbardziej psioczą na Vietnama pograli w niego chwilkę i jakoś na tym polu nie byli tacy "SUPER" wiec wrócili do 42 gdzie mogli powiedzieć - ale jesteśmy "super" a Vietnam ssie bo tam mnie zabijają.

dobrze gada :!:

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2005, 22:51 

GOKU napisał(a):
[Night]MaX napisał(a):

BF Vietnam był pierwszym prawdziwym Battlefieldem, BF1942 to jedynie marna namiastka (wiecie taka wersja beta) z gołymi ubogimi planszami oraz powolną rozrywką dla starych dziadków nie radzących sobie z szybko zmieniającą się sytuacją na polu walki.(...) było postawione na równi z tygrysem oraz to ze w zasadzie samolot w 42 był niezniszczalny o ile pilot miał mózg między oczami.

A prawda jest taka, ci co najbardziej psioczą na Vietnama pograli w niego chwilkę i jakoś na tym polu nie byli tacy "SUPER" wiec wrócili do 42 gdzie mogli powiedzieć - ale jesteśmy "super" a Vietnam ssie bo tam mnie zabijają.

dobrze gada :!:

nalać mu wódki :D :D :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2005, 22:56 

Kolejna raz zgadzam się z Maxem. Szczera prawda :) Dotąd pamiętam te teksty: "Bo Vietnam jest za dynamiczny" :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2005, 23:07 

Luki napisał(a):
Kolejna raz zgadzam się z Maxem. Szczera prawda :) Dotąd pamiętam te teksty: "Bo Vietnam jest za dynamiczny" :lol:

Jeśli teza Maxa jest prawdziwa, to ci wymiatacze z vietnama co sobie dobrze radzą w "zadynamicznej" grze powinni być jeszce lepsi (szybsi) w BF42. Dobrze kalkuluje? :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2005, 23:10 

Zdun napisał(a):
[Night]MaX napisał(a):

BF Vietnam był pierwszym prawdziwym Battlefieldem, BF1942 to jedynie marna namiastka (wiecie taka wersja beta) z gołymi ubogimi planszami oraz powolną rozrywką dla starych dziadków nie radzących sobie z szybko zmieniającą się sytuacją na polu walki. I jeśli szukacie tego samego w BF2 co tak was fascynowało w 42 to obawiam się ze możecie się zawieść, niestety tu nie bedzie czasu odpalić sobie fajeczki czy skoczyc po piwko między natarciami, bo i samoloty i wszelkie naziemne pojazdy będą sie poruszac szybciej. Niestety także nie dane wam będzie biegać przez 3 magazynki w koło siebie podskakując - bo jak napisał Zolti 2 kulki posyłają gościa do piachu. Czyż nie to zarzucaliście Vietnamowi ? że za szybko się ginie, że samolot za mocny, że helikopter to masakra itd :) - jednocześnie nie przeszkadzało wam to ze w 1942 M10 (takie troszke opancerzone działo samobieżne) było postawione na równi z tygrysem oraz to ze w zasadzie samolot w 42 był niezniszczalny o ile pilot miał mózg między oczami.

i ja całkowicie się z tym zgadazm - tzn nie dokońca z tym ze BF 42 to taki prekursor tego co mozna zobaczyć w V - poprostu dwie choć podobne to róźne gry. Ale z tym psioczeniem na V to masz całkowitą rację :)

Zyje szybko - Gram szybko :) Mysle ze tempo nie bedzie az takim problemem dla graczy bf42, a co do tego zkalania tej pieknej gry to naprawde chyba sie pogniewamy :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2005, 23:19 

Pepsee napisał(a):
Luki napisał(a):

Jeśli teza Maxa jest prawdziwa, to ci wymiatacze z vietnama co sobie dobrze radzą w "zadynamicznej" grze powinni być jeszce lepsi (szybsi) w BF42. Dobrze kalkuluje? :twisted:

nie bo w 42 trzeba pol magazynka na kolesia a w V starcza 3 kule

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2005, 23:20 

w 42 tez wystarcza 3 kule nawet 2

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2005, 23:34 
Moderator forum

Pepsee napisał(a):
Luki napisał(a):

a i tu wcale się z Toba nie zgodzę - wszystko zależy od siły rażenia broni w V oprócz dynamiki jest jeszcze siła ognia :) a w 42 nie raz widziałem tańczących w koło siebie klientów z automatami :) owszem zdaża sie ze zabijesz od razu ale w większosci przypadków najpierw jest taniec z podskokami.

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2005, 23:35 

MaX, jestem z Ciebie dumny 8)

Obrazek Obrazek

dobrze gada :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 00:07 
Moderator forum

GOKU napisał(a):
nie bo w 42 trzeba pol magazynka na kolesia a w V starcza 3 kule

Jak się jest ofiarą losu to tak. Ewentualnie trzeba pakować się czołgami na lotnisko, co nie? Mistrzu :P

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 00:12 

Pepsee a czy pojezdzisz szybkim autem w korku? :) Tak samo to mozna porownac. BF42 ograniczal wlasnie moznosc pokazania sie w sytuacjach dynamicznych. Jedynie lotnicy doswiadczali troche dynamizmu :)

Poza tym w pojedynkach jeden na jeden w Wietnamie mozna kogos polozyc spokojnie 3ma kulami. A w 42 to mozna strzelac i strzelac. Oczywiscie wiadomo jesli ktos ma skilla to zabija 4 kulami - nie zaprzeczam. Ale w wietnamie jak ktos ma skilla to zabija 1 lub 2 :)
Dlatego przenioslem sie na Vietnam - bo 42 jest jak dla mnie anemiczny i troszke bezsensowny, w szczegolnosci jesli chodzi o lotnikow, ktorzy jak wiedza jak latac to sa w zasadzie niezniszczalni.

Vietnam daje wiecej mozliwosci, tak samo bedzie z bf2 i kolejnymi czesciami jak beda takowe.

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 00:35 

[Night]MaX napisał(a):
i co ty wtedy biedaku zrobisz ....bez MI8 :D

coś MI sie zawsze trafi MaX 8) :D

PS. zawsze można sie przecież załapać do jakiejś garkuchni, ajjt? :lol:

Ostatnio edytowano 10 maja 2005, 00:48 przez Exxon Vasquez, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 00:46 
Moderator forum

muhahahahaha oj Exon Exon :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 00:46 

oraz,
nie chce tutaj straszyć bfowców42, ale w TEJ serii gier dynamika rozgrywki rośnie w postępie geometrycznym :wink: :D więc miejcie pod ręką sole trzeźwiące :wink: :P

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 00:58 
Moderator forum

Mam w PRGK-V kilka osób które zaczynały swoja grę w Battlefieldy od BFV. Ich spostrzeżenie po sesji 1942 zwykle jest jedno: "Ale tu [w 1942] wolno się zabija/ginie". BFV pod tym względem jest brutalny - 2-3 kule z M16 trafiające GDZIEKOLWIEK (nie muszą być heady) zabijają. M16 zaś wywala pół magazynka (10 kul) w sekundę. W 1942 by zabić wroga przecietny gracz musi się "napracować" - zwykle jest to kilka sekund strzelania (w dużym stopniu zapewne to wynika z mniejszej szybkostrzelności broni), w BFV "bambam" i koniec. Czyli pod tym względem BFV jest dużo szybszy.
Następna sprawa - postacie w BFV chyba szybciej biegają (moje odczucie) i szybciej pływają (sprawa ustalona). APC/jeepy zas szybciej jeżdżą. Dodatkowo są bardzo mobilne helisy. To także dynamizuje ostro rozgrywkę.
I ostatnia sprawa - mam z PRGK-V rozegrane sporo klanówek (ponad 70, moze nawet 80 - kto to liczy) w tym większośc jako dowódca. Z punktu widzenia taktycznego BFV jest duzo dynamiczniejszy. Żadko na klanówce przy wyrównanych teamach są chwile przestoju (minuta lub więcej). Sytuacja taktyczna zmiena się bardzo dynamicznie - ciagłę ataki, wypady, rajdy na tyły, szybkie formowanie tyraliery itp... Wcześniej grałem w 1942 klanówki przez półtora roku (więc mam doświaczenie) i tam takiej dynamiki na poziomie strategicznym zwykle nie ma. Zwykle akcja była przerywana momentami na przeformowanie szyku. W BFV ciężko o to - zwykle takie przegrupowania dzieją się pod obstrzałem. Tak więc z punktu widzenia dowódcy sytuacja taktyczna także się bardzo dynamicznie zmienia. Szybciej (dużo szybciej) niz w 1942.

Nie chiałbym jednak by widziano tego posta jako głos za jedna bądź drugą grą - uważam, że one są równoznacznie fajne. Jedynie jedna stawia na inne cechy rozgrywki niż druga i vice versa. BF2 zaś dużo dynamiczniejszy raczej nie będzie, zastanawia mnie jednak wyraźne i świadome ograniczanie roli czołgów (mniej ich i sa chyba słabsze). Ciekawe, czy lotnictow tesz zostanie tak ograniczone (jak nie to zamiast BF2 Modern Combat bedzie chyba Modern Dogfight). Mi by to odpowiadało - zamienienie walk sił pancerno-lotniczych na piechote wspieraną APC i Jeep-ami mogłoby być ciekawe.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2