Teraz jest 12 sty 2025, 17:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 226 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 sie 2005, 10:00 

Ja tam chwale swoje PKM. Sila ognia powalajaca ;D. Kilka razy udalo mi sie zestrzelic lekko uszkodzone Heli z 2-3 osobami na pokladzie. Nastepna bedzie chyba snajperka, te headshooty na lotnisku...

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2006, 02:16 

a ma ktos z was te drugie unlocki zerżniete z Euro Force? Czyli P90 (AT), L96A1 (Kampiarz), MG36 (Support), FN SCAR-L (komando), MP7 (inzynier), F2000 (asfalt) oraz G36E (medyk)

Zrobiłem troszke badań i wygladaja one tak:

Scar - wieksze obrazenia o 2, lekko mniejsza dewiacja za strzał ale odrobine wiekszy odrzut, warto zwrocic uwage ze ma lunetke ktorej brak w 36. Wyglada tez bardzo fajnie. Ogolnie sadze ze mało opłacalny unlock, zostalem zabity z niego kilka razy ale nie udalo mi sie ukrasc tego cacka. (porównanie z g36 ofkoz)

F2000 - (porównanie z G3) o 10 wiecej pestek w magu, come back granatnika, damage mniejszy o 6 czyli 34, odrobine dluzszy reload, z deka wiekszy odrzut, mniejszy rate of fire, no i wyglada jakby mial lunete ale czy jest naprawde to nie powiem :D takze zostalem zabity pare razy ale nie ukradlem
(porównanie z M16) - slabsza szybkostrzelnosc ale za to wieksze obrazenia o 4 punkty, wieksza dewiacja w kazdym aspekcie i odrobine dluzszy reload, ogolnie potrzebuje o jedna pestke mniej zeby zdjac cel bez kamizelki. Granatnik ma slabsza sile razenia o 20 punktów i promien razenia o pol punktu. Uwazam ze jest to pożądany unlock ktory cierpi na slabszy granatnik i odrobine wiekszy odrzut ale zadaje wiecej obrazen i ma trub full auto, a wzgledem g3 wiekszy magazynek, mniejsze obrazenia no i co wazne - granatnik. Mysle po statsach ze to najlepsza bron dla asfalta.

P90 - (porównanie z MP5) od razu rzuca sie bardzo pijemny magazynek bo az 50 naboi, lecz za to tylko 2 zapasowe magi co daje w sumie 180 naboi dla mp5 i 150 dla p90. P90 ma mniejsza dewiacje ale przeladowywuje sie odrobine dluzej, takze wyciąga. Ogólnie rzecz biorąc jest to MP5 z dodatkowymi 20 nabojami i mimo iż wygląda super to w rzeczywistosci jak mniemam tak nie jest choc to cacko powinno strzelac tak szybko jak sam skur**** :D
Mysle ze porównanie z dao nie ma w tym wypadku sensu bo wiadomo.

L96A1 - (porównanie zarówno z M24 jak i M95) to cacuszko wyglada zupelnie jak awp z CS'a tylko czarne :D niestety nie ma tak dobrze i nie zabija jednym strzalem, ba, zabiera tyle samo ile m24 i 95, Wystarczy polaczyc m24 i m95 a wyjdzie nam to - L96 ktore jest najcelniejsza snajperką i dodatkowo najszybciej sie przeladowywuje. Nie mialem okazji z niej korzystac; mysle ze dla znajperów dobry wybór.

MP7 - to takie troszke biedniejsze o 10 naboi p90 z krotszym i 0,7 sekundy czasem przeladowania. Ciekawa alternatywa dla dotychczas tylko śrutujących mechaników, lecz mysle ze nie beda chcieli porzucic swych strzelb :)

G36E - (porównanie z L85) jak dla mnie zupełna pomyłka - mniejsze obrazenia o 2 punkty za to zwiekszona szybkostrzelnosc i troszke celnosc ale zabrali lunete... Jak dla mnie wybór jest bezcelowy.

MG36 - (porównanie z PKM) - ZNACZNIE zredukowane obrazenia bo z 45 az do 30, zwiekszona nieco szybkostrzelnosc, czas przeladowania, zostal takze dodany tryb burst fire. Ogólnie jest to najcelniejszy myszyngan dodatkowo z trybem burst fire, szybkostrzelnoscia plasuje sie w srodku stawki podobnie jak z obrazeniami. Trzymalem to w łapkach i postrzelałem sobie do powietrza bo chwile pozniej zostalem zbombardowany :( Mysle ze jest to ciekawa alternatywa dla osob nietrawiących zbytnio pkma, takze chyba najskuteczniejsza na dalsze dystanse.

Mam tez troche informacji na temat broni z Euro Force

FAMAS - (porównanie z l85) moja ukochana bron (poza grą) w grze chyba nia nie bedzie. Po pierwsze dali ja do medyka co w sumie jest z deka pomyłka bo bron uzywana jest orzez zwykłych szturmowych zolniezy czyli powinna byc jako asfalt na co liczylem, podobnie zreszta jak L85. Famas wypada niestety przy nim blado - JEDYNE co ma lepsze to szybkostrzelność... zadaje mniej obrazen o 4 punkty, ma slabsza celnosc, obie giwerki maja lunetki, ale l85 ma tryb pijedynczy, natomiast famasik bursta. Mysle ze u mnie 'miłość' do tej broni zwyciezy i i tak bede z nia latal jak bede medykiem w UE :D Jeszcze tego dodatku nie mam ale jak kupie i odblokuje to zapostuje tu od razu.

L85A2 - to samo co jedyneczka tylko z granatnikiem, ale za to zabrali lunetke niestety.

HK21 - (porównanie z MG36) giwerki niemal identiko (zreszta ten sam producent :D) z tym ze 21 ma o 100 pestek wiecej co sie moze przydac bo w calosci daje 2x wiecej ammo (liczba zapasowych magow jest identyczna), jest takze odrobine mniej celna i nie posiada trybu burst (only auto).

HK53A3 - (porównanie ze SCARem) najlepsza broń dla spec opsa. 40 naboi, obrazenia identiko ze skarem (27) czyli najwyzsze, wyciaga sie dwukrotnie szybciej co ma znaczenie jesli jestesmy zaskoczeni np przy podkladaniu c4, no i na koniec bardzo wazne - najmniejsza dewiacja w klasie, niski recoil w zoomie (tylko g36 ma nizszy) i odrobine wiekszy od scara odrzut w ogole. Jak dla mnie MUST HAVE dla Spec Opsa i basta.

M4 Super 90 (shotgun dla inzyniera) - to cudeńko to cos pomiedzy M11 a dżekhamerem - półautomatyczna (jak wnioskuje ze statsów) strzelba! Obrażenia o 9 punktów wieksze od jacka (24) i o 6 mniejsze od M11 ale za to szybkostrzelnosc wzgledem zwyklej strzelby jest 5 RAZY wieksza szybkostrzelność czyli 300 a jest to dokladnie tyle ile ma... JACKHAMMER!
Panie i Panowie wydaje sie ze mamy strzelbe doskonałą, Jedyne jej mankamenty to o 1 pojemnik z prochem mniej oraz o kilka mniej w zapasie, ta bron ma takze najmniejsza dewiacje. Mysle ze dla mechanika bron nieodzowna.

Jako że jestem kapralem postanowilem sobie odblokowac M95 bo sadzilem ze jest to snajpa znacznie lepsza od M24 a w praktyce tak rozowo juz nie jest niestety :( Owszem milo ze mozna penetrowac pojazdy ale co moze byc fajną zabawą ale uzytecnze to niezbyt jest. Odblokowalem ja glownie po to zeby latwiej bylo zdobyc medale snajperskie - niedoczekanie. W bf denerwuje strasznie strzelanie ze snajperek - w momencie jak jestes na 200% pewien ze trafiles nic takiego sie nie dzieje. Pogram z tym troche i cos powiem.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2006, 08:03 

dobry debiut na forum... tylko temat taki troche wyesploatowany i lekko zalatuje archeologią (ostatni post wysłany: Wto Sie 23, 2005)
zrobiles kawal dobrej roboty, napewno komus sie to przyda.
:shock: :D

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2006, 10:47 

przynajmniej się postarał ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2006, 11:26 

Tylko G36E źle opisałeś. Ta giwera to zabójca. Chyba najbardziej przegięta w całej grze. Ogromna szybkostrzelność w burście + praktycznie żaden rozrzut pocisków z bursta = dwa naciśnięcia myszki - 6 pocisków w celu. I jak to ktoś gdzieś opisał "mini autoaim". Nie wiem czemu to tak działa ale faktycznie trafianie w cokolwiek jest wyjątkowo łatwe.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2006, 11:36 

pasqdnick

niekażda broń z miejca odsłania swoje zalety - ja na początku uważałem MG36 za największe gówno w grze bo nieszło nic trafić z tego, a potem zauważyłem że tak jest tylko przy strzelaniu przez zooma bo normalnie giwerka jest naprawde celna i nawet ze stojaka wchodzi na średnim dystansie

ma jeszcze chłopak czas... szybko się nauczy co jest "trendy" :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2006, 14:52 

no w sumie to nie zauwazylem ze jest 2005 a nie 2006 xD no ale jak juz powiedzieliscie powinno sie komus przydac. No robilem to tylko ze statsów wiec nie wiedzialem o tym magicznym burscie g36e, moze kiedys wyprobuje.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2006, 23:38 

według mnie to jest tak:

G36C - ehh strzelam z tego jak z M4 (na 1 magazynku najwyżej 2 kile :P)
SCAR-L - G36C z lunetą :mrgreen:

L85A1 - nawet niezłe ale rozrzut też niezły :evil:
G36E - celne, silne

G3 - to jest taka rzecz której mówimy precz (za dobre!!)
F2000 - kałach z lunetą :P

PKM - lepsza wersja G3 (totalnie lamiate)
MG36 - trzeba sie nauczyć strzelać :mrgreen:

DAO-12 - shotgun jak shotgun - na 15 metrów nic nikomu nie zrobisz...
P90 - MP7 z lepszym celownikiem i większym magazynkiem

JACKHAMMER - w pełni automatyczne DAO-12 z 2x mniejszym magazynkiem
MP7 - P90 bez celownika i z mniejszym magazynkiem

M95 - nie gram snajperem :mrgreen:
L96 - patrz M95

to tyle ale ja i tak z unlocków nie korzystam :P

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2006, 23:47 

A według mnie jest tak:

unlock'i: lamerstwo do potęgi n-tej - źle zbalansowane, bzdurne statystyki i wogóle realizm na poziomie IQ kwiatka w doniczce.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2006, 23:49 

dlatego ja sie trzymam M16, AK i SAWa
a co do unlocków to powinno być albo celne albo silne (a nie jak np. PKM...)

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 01:32 

dzis postanowilem wziac na warsztat mojego unlocka czyli M95 i na Sharqi zakampilem sobie na żurawiu (ale mnie zdjęto stamtąd) to poszedlem na wieże wodną i stamtad kosilem i co najwazniejsze - latał sobie nieopodal Mi-28 ze strzelcem to sobie pomyslałem - a czemu nie i zaczałem strzelac do kabiny, spudlowalem ze 3 razy ale o dziwko trafilem za 4 razem w pilota i co ciekawe strzelec zginal takze - to jakas magia hihi :D No i tak poszly bardzo satysfakcjonujace 2 fragi :D Ciekawe co sobie wtedy pomysleli :D Udalo mi sie takze raz zdjac kierowce hummera ktory jechal ponizej w linii prostej, oraz wiele razy strzelca.

Najdurniejsza sprawa w broniach snajperskich jest taka ze czest nawet jak koles stoi i trzymasz celownik prosto na nim, strzelasz to go nie trafia, szczegolnie to frustruje jak sie mierzylo na glowe. Raz udalo mi sie ustrzelic typa w biegu hs'em ale to zadkosc w sumie. Powiem ze bycie snajperem w ceesie to jest bajka w porównaniu z tym. Nie potrafie tu tego rozgryzc - jak typ biegnie i strzelam w niego to nic, strzelam przed niego to rowniez nic. Ma ktos jakies rady jak strzelac?

Nastepnego chyba sobie wezme g3 bo nie potrafie zdzierżyc M16 na krotki dystans, na daleki jest wporzadku :) A jesli chodzi o medyka to dla mnie ten z meca jest z racji broni ze 2 razy lepszy od tego z usa.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 08:06 

dobra rada: nie graj unlockami

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 09:31 
Moderator forum

do czasu jak nie gra w klanie to czemu mu chcecie zabrać przyjemność ?

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 10:00 

Było już wiele dyskusji w różnych tematach o "lamerstwie" unlocków. Po co to dalej ciągnąć.
Grasz, chcesz grać w klanie - nie graj unlockami. Nie grasz - rób co chcesz.

W PR nie ma unlocków :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 11:52 

witam
mam prosbe do kogos kto posiada dodatki,
chcialbym odblokowac na moim koncie giwerke
czy znajdzie sie ktos co mi ja odblokuje?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 226 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2