Teraz jest 14 maja 2025, 02:14

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2005, 18:12 
Moderator forum

Kaspar napisał(a):
RedStar napisał(a):
jak jest z niebem? ruchome czy stale?

Jak już gdzieś wcześniej napisałem problem nieba chyba nie istnieje w tej grze nie ma mowy o pixelshootingu

A kto mówi że trzeba koniecznie patrzeć na chmurki robiąc chmurki :lol: Głupio brzmi ale prawda :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2005, 18:24 

Patton napisał(a):
Zależnie co widziałeś cassis. Jeżeli ten z muchą na końcu, to wtedy twe oczy zobaczyły intro Battlefield 2.

Niestety tego nie widziałem!

A jest dostepne na internecie? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2005, 18:30 

cassis napisał(a):
Patton napisał(a):
Zależnie co widziałeś cassis. Jeżeli ten z muchą na końcu, to wtedy twe oczy zobaczyły intro Battlefield 2.

Niestety tego nie widziałem!

A jest dostepne na internecie? :wink:

http://www.totalbf2.com/
News okolo 7. w tym momencie - tytul "Battlefield 2 Trailer" i 8 linkow
waga: ok. 150mega

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2005, 08:32 

to może jeszcze ja powiem jako etatowy "chmurkolog" ;-)

W BF2 _nie ma_ ani mortara ani artylerii w formie znanej z BF1942. Dlatego nie będzie możliwe strzelanie na chmurkę/minimapę/whatever.

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2005, 19:43 

za to komander ma mocniejsza zabawke :> :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2005, 21:08 

Co do klanowek to jest tak:
Jak jest mapa max 16, to zazwyczaj jest 1 bojowy heli (2 ludzi), najczesciej 1 czolg i 1 BTR(znowu 2 ludzi), commander(o ile bedzie, a pewnie bedzie), i 3 assow w polu, wiec nie jest zle, moim zdaniem dobrze wyrownane, i wlasciwie licze na taki tryb gry, czyli 8v8 na mapie 16 max players :D Samolotow nie widzialem na zadnej z tych malych map. Oczywiscie jeepy "APC" itp tez sa :)

Wreszcie wtedy by zaczelo sie to wszystko rozwijac, by bylo wiecej teamow, ktore by graly aktywnie.

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2005, 21:48 

Moje wrażenie z 3 tur gry, podczas dzisiejszego pokazu (45 min.) :)
:arrow: Pierwsza tura to była masakra w moim wykonaniu :( Myślę sobie - na pokazie nie było pokazywanej strony MEC, więc sobie ją obbadam :). No więc przełączam się do MEC, respawn i jazda. Ponieważ byłem u tych złych (axis), to gdziekolwiek zobaczyłem niebiskiego gracza, to odrazu strzelałem do niego :/ to samo było z pojazdami i innymi bajerami. Dopiero po 10 minutach gdy wcisnołem TAB zorientowałem się , że coś nie tak i, że chyba jestem u aliantów bo moja drużyna jest na niebiesko :/ I tak przez 10 minut nie mogłem dojść do tego, że bez względu na strone po której gramy to przeciwnik jest czerwony :)
:arrow: Helikopterem lata sie banalnie :] Łatwo wylądować na budynkach lub w miejscu gdzie to chcemy uczynić (w przeciwieństwie do DC :] ). Mi bardzo pomagał wskażnik mocy po lewej stronie i wogóle, lot heli zaliczam do udanych.
:arrow: Myśliwiec - jeden wniosek - na klawiaturze się nie da :P
:arrow: Ustrzelić kogokolwiek jest trudno, najlepiej mi szło z m16, który ma ogień przerywany (co 3 kule) :] MP5 grendaiera, na bliski dystans nie ma mocnych :)
:arrow: GRAFIKA - coś pięknego :) Ładniejszej wody nie widziałem w żadnej grze :] Reszta również prezentuje sie przepieknie !

To tyle moich refleksji na temat BF2, po 45 minutach gry <lol>

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2005, 23:16 

Maniek A. napisał(a):
(bla bla bla)Wreszcie wtedy by zaczelo sie to wszystko rozwijac, by bylo wiecej teamow, ktore by graly aktywnie.

Maniek - za przeproszeniem - ********* od rzeczy :D Czym bylby BF2 bez czolgow? Czolgi bez nekajacych je heli? Heli bez koffanych odrzutowcach na dupie? No ? :P CSS'em ... Sorki, ale IMHo tak jak bylo; tj. ok. 20 graczy ale przy mapie ustawionej na 32, bylo naprawde ok. Dla kazdego cos dobrego :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2005, 23:51 
Oldboy Battlefield.pl

a ja mysle ze standard to bedzie 12 ludzi na team i mapy 32 osobowe
sa one najbardziej wywazone.
dodam jeszcze ze nie zostaly pokazane na pokazie wszystkie opcje komandera - nadawanie celow dla poszczegolnych teamow (dodam ze boty reaguja tez na te komendy i je slepo wykonuja)
powiem jeszcze wiecej dzieki skanom komandera wracamy do gry skilowej gdzie naprawde sie liczy zgranie teamu i skotecznosc graczy.

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2005, 23:52 

aaa i jeszcze jedno. To jest pierwsza część BF, w którym pojazdy są proporcjonalnie wielkie w stosunku do człowieka. Duży plus :]

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2005, 07:45 

to mówicie, że fajny ten BF2? ;)

Po przeczytaniu tego wszystkiego dochodzę do wniosku, że gra odchodzi nieco od klimatu, stawiając na grywalność. albo też nie wiem - jeden klimat zastępuje innym. nie, nie ma w tym chyba nic złego, wręcz przeciwnie. formuła 1942/V wydawało się już nieco skostniała. ale kurde - nie ma artylerii, statków. chlip.
To teraz ja parę pytań.

1. Jak się przedstawiają proporcje zdobywania punktów? słyszałem, że strasznie dużo można tego nałapać w ciągu rundy, jakieś medale, punkty za zrobienie koledze loda itp. można się w tym w ogóle połapać? :). ile mniej więcej się łapie punktów w rundzie 30minutowej (najlepiej w rozgrywce lanowej)?
2. Jak rozumiem BFTV (czy jak to tam sie nazywa) nie działało jeszcze w tym buildzie? ktoś wie, jak to ma działać? jakieś coś hiper-wypas, czy po prostu spectator z bajerami.
3. nie byłbym sobą :) - jak jest ze stawianiem swojego serwa - poprowili coś, może jakiś w końcu porządny manager w planie?
4. jak wyobrażacie sobie klanówki, czy inne, bardziej zorganizowane rozgrywki? z tego co czytam wnioskuję, że teraz walki będą skupione raczej na mniejszych obszarach, mniej będzie okazji na skoordynowane ataki na 2,3 flagi naraz, mniej turystycznych wycieczek (typu aberdeen, alamein). raczej wszyscy atakują jakąś flagę, tłuką się o nią długo i zaciekle, zdobywają, bronią i ewentualnie idą po następną (coś w stylu quang tri).

Chyba czas powoli pakować plecak i wracać z emerytury... ;)
Na razie jestem na etapie oznajmiania mojej lubej, że "to mój obowiązek" ;). w sumie to znamy się 7 lat. ile można?! ;)

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2005, 08:02 

Zdun napisał(a):
:arrow: Helikopterem lata sie banalnie :] Łatwo wylądować na budynkach lub w miejscu gdzie to chcemy uczynić (w przeciwieństwie do DC :] ). Mi bardzo pomagał wskażnik mocy po lewej stronie i wogóle, lot heli zaliczam do udanych.

To tyle moich refleksji na temat BF2, po 45 minutach gry <lol>

:arrow: to ciekawe,chyba sie duzo porobi pilotow ,a ktos z was probowal walk heli vs heli???

Twoje wrazenia po 45min gry sa powiedzmy ciekawe,zobaczymy co bedzie jak sie dorwiemy do tej gierki :D

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2005, 09:16 

Kriz-> BFTV ma dojść w pachu. Mają dać managera do serwerów od Black Ops o ile się ni mylę. Zdobywanie punktów nie jest aż tak skomplikowane;):
:arrow: za zabicie kolesia 2pkt
:arrow: za zabranie kolesiowi ponad 50% życia gdy ktoś go po chwili dobije 1 pkt
:arrow: za odrodzenie kolesia medykiem 1 pkt
:arrow: za uleczenie 100 pkt zycia 1 pkt (to samo z ammo)
:arrow: za zabicie kolesia w obrębie przejmowania flagi (na swojej lub przeciwnika) dodatkowo po 1 pkt
:arrow: gdy ktoś zabija z pojazdu, który prowadzisz 1 pkt
:arrow: za wyszarzenie flagi 2pkt i za przejęcie 2 pkt
:arrow: za asystę przy wybielaniu/ przejmowaniu po 1 pkt
:arrow: genralnie na przewożenie ludzi pojazdami dostaje się punkty, ale nie wiem dokładnie jak to działa
:arrow: za zabranie swojemu 50% życia -2 pkt
:arrow: za zabicie kolesia -4 pkt (czyli za pełny teamkill -8, nie wiem czy trochę nie za dużo :roll: )

Jeżeli o czymś zapomniałem, to dopiszcie

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2005, 09:23 

rogI napisał(a):
:arrow: za wyszarzenie flagi 2pkt i za przejęcie 2 pkt
:arrow: za asystę przy wybielaniu/ przejmowaniu po 1 pkt

jak to? czym się różni wyszarzanie/przejmowanie flagi od asysty przy tym?

rogI napisał(a):
:arrow: za zabranie swojemu 50% życia -2 pkt
:arrow: za zabicie kolesia -4 pkt (czyli za pełny teamkill -8, nie wiem czy trochę nie za dużo :roll: )

o kurde, to w ogóle lepiej nie strzelać do nikogo :).
thx.

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2005, 09:32 

Jeden źle rzucony granat i już człowiek ma -24 :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2