Hm.. a grał w to coś

jakiś czołgista? Zadałem sobie ten trud i przeczytalem cały temat.. ale troche jakby mało o czołgach.. zadaje sporo pytan... nie oczekuje konkretnych odpowiedzi.. ale tak jak to sie ma w porównaniu do BF classic... wieć jakby mógł ktoś odpowiedzieć na pytanka:
1. Tor lotu pocisków. Gdzieś tam czytałem że jest kompletnie po lini prostej.... prawda? Czy tory lotów roznych czolgów różnią się? Czy raczej liczy sie to, kto pierwszy strzeli do wrogiegu czolgu?
2. Stabilizacja lufy. O ile mi wiadomo w Abramsie i innych nowoczesnych czolgach jest cos takiego. Czy ma to odzwierciedlenie w BF2? Tzn w czasie jazdy po nierównym terenie.
3. Czy nadal pojedynki czołgistów są tak cholernie losowe? ( Np. w BF'ie classicu czasami czasami wystarczą 2 trafienia w bok czolgu - z jakiejś tam odległości, a czasami dopiero czwarte rozwala przeciwnika, Czasami nawet 2 strzaly w tyl shermana z tygrysa, z pewnej odleglosci nie rozwalą goscia - pozdro dla najemnika za wczorajsza ucieczke na OMG) Chodzi mi o to.. zeby ktos opisał jak wyglada pojedynek czolgów w BF2. Czy nadal sprawa odleglosci od celu, predkosci ruchu i pewnej losowosci w trafieniu wlicza sie w damage zadany przeciwnikowi?
17 (wpadlo mi do glowy teraz :>). Czy nadal zdarzają się trafienia, które nie odbierają wogole damage'u? Tzn. dostajesz komunikat ze trafiles, jest ladna animacja wybuchu pocisku, a czolg dalej jest z kondycją tak jak był...
4. Jak wyglada sprawa trafien od przodu/boku/tylu?
5. Czy jedna rakieta w dupe np. abramsa wyslana przez antitanka rozwala go kompletnie? Ile % panzera zabiera 1 strzal z anti w poszczegolne czesci czolgu?
6. Jak rozkladają sie sily poszczegolnych nacji? tzn. czym różnią się czołgi produkcji chinskiej od arabskiej?
7. Czy oplaca sie grac inzynierem w czolgu? Jak szybko naprawia sie czolg? Jak szybko sie regeneruje klucz?
8. Podobno jest jakas tam sygnalizacja o tym iz nasz sprzet zostal namierzony przez rakiete... Czy czolgi maja flary? albo inny taki sprzecik przeciwko rakietom?
9. Jakie szanse mamy w pojedynku z anti tankiem np. w lesie? Jezeli gosciu skryje sie za drzewo a my walniemy w drzewo to czy gosciu ginie.. czy nic mu nie ma?
10. Czy drzewa/slupy/ptaszki nadal potrafią przeszkadzac w pojedynku czolgowym?
11. Czy sa rozne rodzaje pocisków? Np. odlamkowy? czy jest istotna roznica jezeli strzela sie danego typu pociskiem?
12. Jak dlugo trwa zmiana typu pocisków?
13. Jezeli mamy 2 engów i 2 czołgi ogok siebie (ktore sie naprawiają), czy cos jest im w stanie sprawic jakies problemy? Np. taki jeden heli...
14. Jak wyglada sprawa upierdliwości tych w górze dla czołgów? Jest wogole sens jezdzic po otwartym terenie? Jak sobie radzi karabinek (jest taki) z czolgu przeciwko samolotowi/heli?
15. Łatwiej czy trudniej jest wypatrzyc/namierzyc/zniszczyc czolg niz w BF'classic z powietrza?
16. Czy ostrzal altyleryjski jest w stanie rozwalic czolga?
Pytan to mam jeszcze z 2 razy tyle.. ale poki co na tym poprzestane

. Z góry dzięki za odpowiedz.