Teraz jest 7 mar 2025, 02:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 373 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 13:05 

ognacy napisał(a):
Trzeba odróżnić szacunek do czyjejś działaności, którego mieć nie trzeba, od umiejętności podjęcia kulturalnej dyskusji. Wdawanie się w jakąś amatorską psychoanalizę czy też rzucanie argumentami ad personam nie służy raczej zgłębieniu tematu.

Oczywiście kol. Jaamsma przyszedł tu nie po to, żeby nas oświecić, tylko żeby trochę wkurzyć - pokazać, że on cheatuje, że reakcja PT forumowiczów go grzeje, wreszcie żeby naocznie dowieść, że reprezentuje sobą znacznie wyższy poziom kultury niż większość tu się wypowiadających. Ale to już każdy powinien sam zdać sobie z tego sprawę i olać takiego prowokatora, a nie szczekać, wymyślać od zakompleksionych "noobów" itp.

Ognacy

p.s. Uprzejmie prosiłbym MCMT o załatwienie jakiegokolwiek bana Jammsmie. Nic nie smakuje jak darmowe piwko ;-) Ja bym z góry prosił o skrzynkę Stella Artois, adres podam na PM.

Prawda jest taka ze naprawde odezwalem sie w szczerych intencjach uswiadomienia Wam ze faktycznie PB nie jest tak skutecznym narzedziem za jaki jest uwazany.
Nie mam na celu podbudowania mojego ego poprzez draznienie z premedytacja kogokolwiek.

W zadnej z moich wypowiedzi nie posunalem sie do klamstwa.

Naprawde szanuje Wasz wysilek jaki wkladacie w organizowanie rozgrywek ligowych, LAN party, treningi.
Staralem sie pomoc zlokalizowac nieuczciwych "zawodnikow"

Nadal traktuje gre w BF2 jako rekreacje - it tylko tyle.
NIe szukam u Was akceptacji poniewaz uwazam ze nie jest ona mozliwa.

Jestem tylko czlowiekiem i przyznaje ze urazila mnie gwaltowna reakcja mr00cznego.
Zamiast podziekowac za pomoc jakiej mu udzielilem rzucil on nierealizowalna grozbe, a potem zamiast wycofac sie z twarza gdy mu to delikatnie zasugerowalem stal sie bardziej "agresywny"
Uzywajac prostej retoryki pozwolilem sobie "zlapac go za slowo" i podjac rekawice.
Moje "wyzwanie" mialo na celu jedynie zamkniecie drogi ktora mr00czny moglby sie teraz wycofac zaslaniajac obawa przez nielegalnym dzialaniem.
Z pelna premedytacja postanowilem z niego zakpic (nadal oczekuje ze jako honorowy gosc jednak stanie na glowie) poniewaz uwazam ze nie przemyslal swojej sytuacji.
Nie sadze zeby mr00czny kiedykowlwiek dal rade "zalatwic" mi bana poniewaz nie ma absolutnie zadnego sposobu na poznanie ktoregokolwiek z moich nick'ow BF, cd-key'a, czy chociaz namiarow na moje domowe IP.
Ujawnienie mojej tozsamosci nie da mu nic oprocz satysfakcji.

Poza tym "nie grzeje" mnie gwaltowna reakcja innych forumowiczow, ale jednym masz racje. Dalem sie wciagnac w dyskusje i prowadzac rzeczowa polemike staram sie dowiesc ze cheater moze byc calkiem normalnym czlowiekiem jak kazdy z Was, a nie psychopata.

[/img]

Nieustające wyrazy szacunku dla mcmt :P

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 13:14 

przsoi napisał(a):
strus napisał(a):
Własnie nie mcmt stań na głowie pokaż że możesz pokaż że nikt nie kto oszukuje nie powinnie czuć się pewnie.

przecierz to pan j. obiecal stanac na glowie a nie pan m. ;) i co z tym piwem.

topic rzeczywiscie ciekawy, ale tradycyjnie (jak wiekszosc) - daremny.
rozwiazaniem sensowym wydaje sie byc wizja (na razie tak odlegla od realiow ze okreslam to jako "wizje") Ognacego, z umowami cywilnoprawnymi -kasa, podpis i wszystko clear.

Przypominam ze mr00czny napisal ze "stanie naglowie, ale zalatwi mi bana".
Rozumiem ze jezeli mu sie nie uda to zobowiazuje sie wyklonac to cwiczenie gimnastyczne.
Ja na zasadzie wzajemnosci zobowiazalem sie do tego samego plus 2 dodatki.

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 14:04 

jak czytam ten wątek to nasuwa mi się na myśl Syndrom Sztokholmski :roll:

a co do jaamsma to źródło problemu zrobiło się już w miarę klarowne
jaamsma zapewne sam siebie zalicza do grupy osób które odniosły sukces w zyciu (real) - stąd nie odczuwa żadnej potrzeby na dowartościowanie się w czasie rozgrywki - choćby poprzez fair play, a jednocześnie czitowanie na FFA niema dla niego zabarwienia moralnie negatywnego bo sieć uważa za "pierdółkę" (ciężko żeby dorosły robiący z dziećmi babki z piasku w piaskownicy czuł wyrzuty sumienia z powodu dziecięcych oskarżeń o nierówne szanse w piaskownicowym konkursie na najładniejszą babkę piaskową)

podczas gdy "My" jesteśmy dogłębnie zbulwersowani brakiem fair play'a bo grę po sieci traktujemy dość poważnie (czego dowodem jest ilość negatywnych emocji przy n00bach, TK, lagach itp) - na tyle poważnie że wykazujemy chęć rywalizacji i bycia lepszym na równych zasadach

do wszystkich nawołujących do biernej akceptacji cziterów:
czy przyszło wam wogóle do głowy że nonkonformistyczna postawa mcmt też kosztuje troche wysiłku i w wyniku tego on również zasługuje na szacunek ?

cziterów może nieda się obecnie skutecznie eliminować ale kiedyś to wkońcu będzie możliwe, a do tego czasu potencjalna satysfakcja z gry na publicznych serverach bedzie zależeć głównie od ilości graczy takich jak mcmt oraz reszty myslącej że ucieczką na inny server rozwiąże problem

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 14:39 

W sumie gosciu sie przyznaje do stosowania cheatow.a ze PB jest nieudolny i go nie przylapie to powinnien dostac bana na slowo?

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 14:55 

Ale KTO? :D On nie pdoal swojego nicka z gry nawet. Mozesz grac z nm codziennie na serwerach polskich i o tym nie wiedziec ;P

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 16:06 

Cytuj:
Jeżeli mr00czny "załatwi" mi global bana zobowiązuję się postawić darmowy browar wszystkim forumowiczom których posty pojawiły się w tym wątku, dożywotnio zrezygnować z gry w BF2 i ...stanąć na głowie Mr. Green
pisze to bo na wszelki wypadek chce browar... i prosze napisz mi na priv albo na forum twojego nicka żebym omijał serwy na których grasz bo nie chce się denerwować :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 16:20 
Moderator forum

Zawsze to fajniej pokonać gościa który ma nad tobą przewagę :) Można by nawet tak czysto 4f zrobić meczyk cheaterzy vs klanowcy dla podciągnięcia skilla :P :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 16:27 

Chcesz pograć z pr0 graczami i podciągnąć skilla to wejdź na DDD Infanterie Only.Tam kolesie wyczyniają takie rzeczy ze trudno uwierzyc ze robią to bez wspomagaczy.Chociaz na pewno znajdzie sie tam paru cheaterow od czasu do czasu.Wiec masz mix pr0&Cheaters,jeśli tam bedziesz wymiatał to znaczy ze jestes na prawde dobry.

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 17:27 

RaDe0n napisał(a):
Chcesz pograć z pr0 graczami i podciągnąć skilla to wejdź na DDD Infanterie Only.Tam kolesie wyczyniają takie rzeczy ze trudno uwierzyc ze robią to bez wspomagaczy.Chociaz na pewno znajdzie sie tam paru cheaterow od czasu do czasu.Wiec masz mix pr0&Cheaters,jeśli tam bedziesz wymiatał to znaczy ze jestes na prawde dobry...

albo masz dobre cheaty 8)

p.s. mcmt do boju :)
p.s. tak, to było dla piwa :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 17:42 

Powiem tak, myślałem, że taki temat to będzie jednoznaczna polaryzacja postaw, czyli: jedni mówią, że cheaterzy są źli, drudzy, że nie ma w cheatowaniu nic złego. Ale okazało się, że jest (jak to zwykle w życiu) bardziej różnorodnie. Są np. tacy co mówią: "ogólnie cheaterzy są wstrętni, ale jak się przyznają wprost do cheatowania, no to można im wybaczyć" :) Niechże i tak będzie. Najbardziej jednak rozbawił mnie argument, że "podchodzimy zbyt serio do rozrywki" (pod adresem przeciwników cheatowania). :D A co to znaczy tak naprawdę? Zapłaciliśmy jakieś pieniądze, poświęcamy na tę rozrywkę trochę wolnego czasu... to siłą rzeczy wymusza podejście "serio". Ale czy cheater nie podchodzi do tego serio? Też podchodzi - przecież nie cheatowałby, gdyby gra była mu zupełnie obojętna. Jemu też na niej zależy, pewnie wcale nie mniej niż fair-playerowi. Więc cóż to za zarzut, że się podchodzi do tej gry choć trochę serio? Nie da się inaczej... :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 18:51 

Kolec napisał(a):

...a co do jaamsma to źródło problemu zrobiło się już w miarę klarowne
jaamsma zapewne sam siebie zalicza do grupy osób które odniosły sukces w zyciu (real) - stąd nie odczuwa żadnej potrzeby na dowartościowanie się w czasie rozgrywki - choćby poprzez fair play, a jednocześnie czitowanie na FFA niema dla niego zabarwienia moralnie negatywnego bo sieć uważa za "pierdółkę" (ciężko żeby dorosły robiący z dziećmi babki z piasku w piaskownicy czuł wyrzuty sumienia z powodu dziecięcych oskarżeń o nierówne szanse w piaskownicowym konkursie na najładniejszą babkę piaskową)

podczas gdy "My" jesteśmy dogłębnie zbulwersowani brakiem fair play'a bo grę po sieci traktujemy dość poważnie (czego dowodem jest ilość negatywnych emocji przy n00bach, TK, lagach itp) - na tyle poważnie że wykazujemy chęć rywalizacji i bycia lepszym na równych zasadach

I w ten sposób, drogą kolejnych przybliżeń dochodzimy do porozumienia.
Bardzo Was jednak proszę żebyście porównania do dzieci nie odebrali zbyt dosłownie.
Relacja dorosły - dziecko sugeruje wyższość jednej strony nad drugą i mogłaby niepotrzebnie wiele osób urazić.

Kolega Kolec dosyć trafnie określił moje podejście do gry komputerowej, oraz do "pierdółki" za jaką prywatnie uważam tzw. wirtualny świat.

*edit*
Pojawiających się kolejnych amatorów darmowego piwska muszę rozczarować.
Obiecałem browar wszystkim osobom których posty POJAWIŁY się na forum a nie wszystkim tym których posty pojawią się poźniej :P.
Danego słowa zamierzam dotrzymać, chociaż szanse mr00cznego oceniam na równe zero.

Ostatnio edytowano 19 kwi 2006, 18:56 przez jaamsma, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 18:55 

Kolec napisał(a):

a co do jaamsma to źródło problemu zrobiło się już w miarę klarowne
jaamsma zapewne sam siebie zalicza do grupy osób które odniosły sukces w zyciu (real) - stąd nie odczuwa żadnej potrzeby na dowartościowanie się w czasie rozgrywki...

...czy ja wiem? nie wiem jak w realu ale w BFie to dla mnie on żadnego sukcesu(tak to nazwe) raczej nie odniósł, skoro nazywał się celem ćwiczebnym, według mnie chlopak ma spore kompleksy a jedynym lekarstwem jaki na to znalazł są cheat'y, nawet jeśli uważa że robi to z innych pobudek to jak dla mnie każdy cheat'er normalną osobą do końca nie jest i niech sie tłumaczy jak chce, ja go zrozumie... w myśl zasady że chory...nigdy nie wie że jest chory
:roll:

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 19:08 

Lailonn napisał(a):
...Szacunek mozna miec za odwage cywilna ale takowa w internecie nie istnieje bo ja kwidzisz i sam jaamsam jest pewien, ze nie zostanie w zaden sposob namierzony. Myslisz, ze przyszedlby np na lana i pochwalil sie kim jest? :lol:

Jestem święcie przekonany że "dostałbym w papę".
Zdecydowanie nie jestem samobójcą ani masochistą.
Odezwałem sie ponieważ internet zapewnia względną anonimowość.
Odwaga cywilna nie ma z tym nic wspólnego.

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 19:47 
Moderator forum

jaamsma napisał(a):

Kolega Kolec dosyć trafnie określił moje podejście do gry komputerowej, oraz do "pierdółki" za jaką prywatnie uważam tzw. wirtualny świat.

Well, skoro to taka pierdółka to po co oszukiwać? Analizując postawe kolegi można dojść do wniosku - oszukuje bo nikt mnie nie złapie. Można by powiedzieć modelowy przykład teorii Akersa. Na marginesie - potrzeba zwycięstwa za wszelką cenę, we współzawodnictwie bez określonej materialnej gratyfikacji i posuwanie się do oszustw, dowodzi tylko niskiej samooceny. Ale to tylko na marginesie. Może już czas zakończyć ten temat?

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2006, 00:15 
Maskotka BF.pl

jaamsma napisał(a):
Prawda jest taka ze naprawde odezwalem sie w szczerych intencjach uswiadomienia Wam ze faktycznie PB nie jest tak skutecznym narzedziem za jaki jest uwazany.Nie mam na celu podbudowania mojego ego poprzez draznienie z premedytacja kogokolwiek.

hmm.. zastanawia mnie jedno.. wydajesz sie byc inteligentnym facetem - na pewno domyslales sie jaka bedzie reakcja ludzi na Twoja wypowiedz i przyznanie sie do cheatowania... zapewne wiesz (i wiedziales), ze generalnie wszyscy gracze - niezaleznie od gry w jaka graja - maja wspolna ceche - nienawidza cheaterstwa (w tej chwili generalizuje, bo sa tez tacy, ktorym cheaterstwo jest obojetne :| ale mniejsza o to).. posiadajac taka wiedze mimo wszystko zdecydowales sie przyznac publicznie do cheatowania... sadziles ze... postawimy Ci pomnik? Podamy reke? Czy moze zaprosimy na piwo? Prawda jest to, ze wszystkie reakcje i wypowiedzi ludzi w tym watku sa szczere - tak samo jak szczere - jak sam to okreslasz - byly Twoje intencje w momencie przyznawania sie do cheatestwa... wiec.. nie rozumiem dlaczego sie dziwisz ze np. mcowi puscily nerwy gdy przeczytal na forum, ze cheater jawnie przyznaje sie do cheatowania, uwaza, ze takich jak on jest o niebo wiecej, ze procederu tego nie da sie ukrocic i ze... to zjawisko jest 'normalne'.. ja sie wcale nie dziwie, ze zareagowal tak, jak zareagowal - zwlaszcza ze go znam nie od dzisiaj... dziwi mnie natomiast fakt, ze go probujesz oceniac, mimo ze jako e-gamingowy przestepca (bo dla mnie wlasnie jestes takim wirtualnym przestepca), nie powinienes IMHO oceniac ani potepiac innych ludzi ani ich dzialan - w koncu sam zlamales nie jedna zasade i prawo internetowe...

jaamsma napisał(a):
Naprawde szanuje Wasz wysilek jaki wkladacie w organizowanie rozgrywek ligowych, LAN party, treningi.
Staralem sie pomoc zlokalizowac nieuczciwych "zawodnikow"

Skoro szanujesz nas, nasz wysilek wkladany w gre i nasz skill, skoro chcesz nam pomoc - to moze zaczniesz np. od siebie i przestaniesz cheatowac?
Doceniam Twoja pomoc w identyfikacji tamtego cheatera jak i dokladny opis i sposob dzialania tych cheatow.. ale wiesz... latwo jest w swiecie wirtualnym sypnac wiedza... o wiele trudniej jest cos zmienic... zwlaszcza w sobie i swoim postepowaniu...

jaamsma napisał(a):
Nadal traktuje gre w BF2 jako rekreacje - it tylko tyle.

ok, to jak podchodzisz do BFa, to Twoja osobista sprawa i nikomu nic do tego.. jednak to, jak Twoja gra wplywa na gre innych graczy - to juz inna sprawa... wg mnie skoro sa serwery dla cheaterow, to nic nie stoi na przeszkodzie, zebys tam sie bawil swoimi cheatami... jednak jesli chodzi o serwerki publiczne chronione przez PB, to IMHO - skoro, jak sam piszesz, tak bardzo nas szanujesz - to powinienes uszanowac nasze prawo do grania fair play - bez zadnych wspomagaczy.. skoro nas szanujesz, nie powinienes psuc nam zabawy z gry... bo grajac nieczysto, tak wlasnie postepujesz....

jaamsma napisał(a):
Jestem tylko czlowiekiem i przyznaje ze urazila mnie gwaltowna reakcja mr00cznego.
Zamiast podziekowac za pomoc jakiej mu udzielilem rzucil on nierealizowalna grozbe, a potem zamiast wycofac sie z twarza gdy mu to delikatnie zasugerowalem stal sie bardziej "agresywny"
Uzywajac prostej retoryki pozwolilem sobie "zlapac go za slowo" i podjac rekawice.
Moje "wyzwanie" mialo na celu jedynie zamkniecie drogi ktora mr00czny moglby sie teraz wycofac zaslaniajac obawa przez nielegalnym dzialaniem.
Z pelna premedytacja postanowilem z niego zakpic (nadal oczekuje ze jako honorowy gosc jednak stanie na glowie) poniewaz uwazam ze nie przemyslal swojej sytuacji.
Nie sadze zeby mr00czny kiedykowlwiek dal rade "zalatwic" mi bana poniewaz nie ma absolutnie zadnego sposobu na poznanie ktoregokolwiek z moich nick'ow BF, cd-key'a, czy chociaz namiarow na moje domowe IP.
Ujawnienie mojej tozsamosci nie da mu nic oprocz satysfakcji.

Sorry, ale.. jak czlowiek, ktory sam oszukuje w grze, moze oceniac postepowanie innego czlowieka?
Kazdy z nas jest inny, kazdy z nas reaguje inaczej w roznych sytuacjach... mc wybral droge jaka wybral - mozna tu polemizowac czy powinien doprowadzic to do konca czy nie - jednak jedno nie ulega watpliwosci... to Ty jestes tutaj czarnym charakterem - i cokolwiek inni nie powiedza albo jakkolwiek nie zareaguja na Twoje wypowiedzi - nic tego nie zmieni...
Co do lamania prawa... to ja mam takie zdanie: kazdy z nas powinien zyc zgodnie z przepisami i obowiazujacymi regulami, a przede wszystkim zgodnie z zasadami moralnymi.. jednak czasami sa sytuacje, gdy zlamanie jakiegos prawa jest - w moich oczach - usprawiedliwione, badz powinno sie zakonczyc lagodniejszym wyrokiem ze wzgledu na okolicznosci (i tu o ile przyslowie 'cel uswieca srodki' czasami jest ok, to na pewno nie powinno obowiazywac 'po trupach do celu').. czyli powinnismy zyc tak jak chcemy, o ile nasze zachcianki nie wplywaja negatywnie na zycie innych ludzi... i tak: skoro Ty (jaamsma) zlamales wirtualne prawo i ktos (w tym wypadku mcmt) - chcac Cie zlapac i pomoc odpowiednim organom wymierzyc sprawiedliwosc - chce zlamac prawo (zalatwienie Twoich info w TPSA nielegalnym sposobem), to IMHO o ile lamiac to prawo mc nikogo nie skrzywdzi (oprocz Ciebie), to jak najbardziej jestem za... natomiast jesli dzialania mc mialyby przyniesc komus (oprocz jaamsmy) szkode - to oczywiscie jestem na nie... proste... (dla tych ktorzy nie czaja klimatu i potrzebuja 'zyciowych' porownan oto jedno: jesli koles przejezdza na czerwonym swietle, to powinien dostac mandat - to jest oczywiste, jednak jesli przejezdza na czerwonym swietle, bo np. wiezie kobiete w ciazy/rannego czlowieka itp. i spieszy sie do spzitala, to to zlamanie przez niego prawa nie powinno sie brac pod uwage, bo zrobil to, by komus pomoc, a jego dzialanie nie wplynelo na nikogo negatywnie - nikogo na pasach nie zabil ;)

jaamsma napisał(a):
Poza tym "nie grzeje" mnie gwaltowna reakcja innych forumowiczow, ale jednym masz racje. Dalem sie wciagnac w dyskusje i prowadzac rzeczowa polemike staram sie dowiesc ze cheater moze byc calkiem normalnym czlowiekiem jak kazdy z Was, a nie psychopata.

To czy Cie grzeje czy nie, to juz mozna dlugo na ten temat polemizowac.. a sadze ze ten temat nie jest na tyle zajmujacy, zeby sie nad nim w tej chwili rozwodzic...
Co do Twojej 'normalnosci' - dla mnie lamanie prawa - nawet tego wirtualnego - normalne nie jest... to ze jestes doroslym i (raczej) inteligentnym czlowiekiem, to juz inna sprawa - jednak pamietajmy, ze przestepcy malo rozgarnieci z reguly trafiaja dosyc szybko do wiezienia, jednak ci inteligentni stanowia najwieksze zagrozenie dla spoleczenstwa...

P.S. sorka ze bez polskich znaczkow - ale nie mam na kompie polskich fontow..

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 373 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2