Teraz jest 5 mar 2025, 21:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 661 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 45  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 00:24 

No to jestem załatwiony.

Gra chodziła mi idealnie, wprawdzie na low/med ale nie zacinało się nawet przy 64.

A teraz przez tych idiotów już sobie nie pogram... gra tnie się maksymalnie co całkowicie uniemożliwia poruszanie się a co dopiero strzelanie (celne oczywiście)

Przychodzi mi poczekać na następnego patcha który być może zmieni coś na lepsze.
Tak... wiem, że to marzenia ale trzeba mieć nadzieję.

Tymczasem wracam do WoWa i Forgotten Hope.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 00:28 

Po kolejnych kilku godzinach gry muszę powiedzieć, że patch WYMIATA. To jest po prostu boskie - teraz faktycznie trzeba grać zespołowo. Grałem dzisiaj na KRAPie pare rundek i widać było wyraźnie, że w infantry czasy samotnych wymiataczy się kończą. Chociaż muszę powiedzieć, że PKM jest o wiele za mocny - 2-3 strzały i koleś leży. G3 też jest dobre, ale po co się z nim męczyć, skoro PKM jest celniejszy, ma nieskończony zapas amunicji i można z niego wybic 2-3 osoby na raz, w przeciwieństwie do wszystkich innych karabinów?

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 00:33 

morthag napisał(a):
jak sie tutaj nie dopisac, kiedy teraz gra na ffa jest co najmniej wkurzajaca, praktycznie nigdy nie uzywalem unlockow ale dzieki temu, ze nie bylo takiego ograniczenia ruchu jak teraz dawalem sobie rade. Teraz jak mi gosc wyskoczy z PKM czy innym dziwnym unlockiem to nawet skill nie pomoze, bo taka pare maja te bronie (nie mowiac o tym, ze czasami wali do mnie z 5 metrow i nie slychac odglosow wystrzalu) IMO latwiej sie teraz ginie, bo jakby zredukowali zycie zolnierzy, a nie ograniczyli sily w/w broni. jednym slowem p.o.r.a.z.k.a (mowie o ffa) Teraz umiejetnosci licza sie o wiele mniej, a radosc z gry zabijaja dodatkowo wszechobecni snajperzy i deszcz granatow latajacych przez pol mapy.
Co do klanowek to jak juz napisalem wczesniej zbugowany AT, a jest to teraz najbardziej grana klasa bo wzmocnili mp5.

ps. nie dosc, ze eryxy sa zbugowane to jeszcze jakos lewo sie nimi skreca (rakietami). Reasumujac - GJ EA :|

nie wiem jak to na klanowce wyglada ale napewno teraz FFA jest malo skillowe. Zbyt duzo zalezy od tego jaka masz bron, kto kogo pierwszy zauwazy bo pojedynki na srednie dalekie dystanse wygladaja tak ze dwoch goscii kladzie sie na ziemi i szczesliwiec wygrywa :/ CoD byl pod tym wzgledemlepszy i ciekawszy. No ale BF to nie tylko walka piechoty, to dodatkowo co i rusz wpadanie pod wrogi czolg czy apc i szybka smierc :lol:

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 00:34 

Nie chodzi tutaj o uzywanie exploitow wylacznie, co powiesz na to, ze teraz polowa ludzi lata z super celnymi snajperkami nie wspomniajac o tej nowej zabijajacej jednym strzalem :shock: to ma byc skill ? Zreszta z mojej strony EOT, bo nic nie da narzekanie, ale po prostu nie wiedzialem, ze ea do tego stopnia ulegnie placzacym na brak umiejetnosci graczom i da im lepsze bronie, aby sobie jakos radzili.

ps. Ognacy, wlasnie wracam z serwera, o ktorym mowisz i na podstawie gry na nim doszedlem do takich wnioskow. Jaki teamplay jak polowa ludzi gra snajperami i wali gdzies z drugiego konca mapy nowa snajperka zabijajac raz po raz :?:

Ostatnio edytowano 16 lut 2006, 00:37 przez morthag, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 00:34 

Arjen, masz radka czy gf?

Wam to sie nigdy nie dogodzi. Najpierw plakaliscie na to, ze C4 wam nad glowami lataja, teraz granaty za daleko :shock:

Adasi - gra byla dynamiczna? A niby dlaczego teraz nie jest, bo zlikwidowali bunny hopping? No bo w sumie to nie ma duzo zmian, ktore by wplywaly na "dynamicznosc".

Morthrag - no widzisz, to teraz sie zastanowisz zanim zaczniesz na pale biegac po mapie, jak nie umiesz chociaz uciec sniperowi to coz - masz problem.

Teraz zacznie sie masowy placz. Wiadomo ze kazdemu sie niedogodzi, jeden chce miec celna sniperke, drugi chce zeby strzelala z 10 sek opoznieniem ;s

POZA TYM - dopiero patch wyszedl, ludzie sniperki testuja itp, przeciez to normalne ze za tydzien juz bedzie ok :P

Te EA to hacys idioci, oelno problemow jest po tym patchu, 10 min gry wystarczy zeby hw zauwazyc, oni tyle tygodni nad tym pracowali i co? Slepi oni?

Ostatnio edytowano 16 lut 2006, 00:44 przez Zuaw_Smierci, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 00:38 

morthag napisał(a):
Nie chodzi tutaj o uzywanie exploitow wylacznie, co powiesz na to, ze teraz polowa ludzi lata z super celnymi snajperkami nie wspomniajac o tej nowej zabijajacej jednym strzalem :shock: to ma byc skill ?

Tak to jest skill, bo ta snajpa zabije jednym strzałem tylko wtedy gdy trafisz w głowkę :roll: tak samo jak w przypadku innych snajper, jej dmg nie różni się mocno od m24.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 00:58 

morthag napisał(a):
ps. Ognacy, wlasnie wracam z serwera, o ktorym mowisz i na podstawie gry na nim doszedlem do takich wnioskow. Jaki teamplay jak polowa ludzi gra snajperami i wali gdzies z drugiego konca mapy nowa snajperka zabijajac raz po raz :?:

Już tłumaczę, jak ja to widzę. Grałem na innym serwerze rundkę na sharqi i USMC zostało zamknięte w TV. Na placu budowy było chyba 20 snajperów obstawiających równo wszystko - trudno się było w ogóle wyspawnować na TV. Teamplay w tym wypadku polegał na tym, że we czterech, wzajemnie się reanimując, udało nam się przebić na tyły, zdobyć flagę i odciążyć TV. Samemu, śmiem twierdzić, nikt by z TV nie wyszedł, chyba że plażą dookoła - ale tickety spadały tak, że trzeba się było spieszyć.

A na KRAPie nie było dzisiaj większego teamplaya ;-) Moje obserwację są stad, ze mimo iż w mojej drużynie byli wymiatacze z Wildy i UKF, to jakoś tak ten zespół raz po raz przegrywał :-D

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 00:58 

Zuaw_Smierci napisał(a):
Arjen, masz radka czy gf?

Mam radeona

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 01:01 

LipToN Earl Grey napisał(a):
nie wiem jak to na klanowce wyglada ale napewno teraz FFA jest malo skillowe. Zbyt duzo zalezy od tego jaka masz bron, kto kogo pierwszy zauwazy bo pojedynki na srednie dalekie dystanse wygladaja tak ze dwoch goscii kladzie sie na ziemi i szczesliwiec wygrywa :/ CoD byl pod tym wzgledemlepszy i ciekawszy. No ale BF to nie tylko walka piechoty, to dodatkowo co i rusz wpadanie pod wrogi czolg czy apc i szybka smierc :lol:

Sorki, ale skill to nie tylko skakanie i podskakujące naleśniki, ale również jakiś tam pomyślunek i taktyka. Ja bardzo żałuję braku skakania i prone jumpingu, bo to mi zabiło długo wypracowywaną skuteczność z DAO-12 i innymi shotgunami, ale o wiele bardziej wolę normalną grę, gzie trzeba się wzajemnie osłaniać, niż to co było poprzednio - czyli jeden wyskillowany króliczek mógł rozwalić 4-5 kolesi. Way to go, EA.

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 01:03 

Dla mnie patch wypadł na plus ludzie w końcu może zaczną używać karabinów a nie tylko granatniki i C4. :twisted: Szczerze miałem już dość specopsów-delfinków kangurów i innych cyrkowców.
Snajpa zabija jednym strzałem w głowe- jak najbardziej ok w końcu do tego służy.
Troche za mocny PKM i za bardzo udupione heli :P ale generalnie in plus.
A i granaty chyba jednak troche za daleko latają jak dla mnie powinny mieć 3/4 zasięgu tego co teraz.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 01:06 

Gonzales napisał(a):
C4

teraz na mapach miastowych gdzie nie pojde tam C4 a wlasnie nei wiem czy wiecie ale Claymore nie rami swoich :!: :!: wlazłem po drabinie tam Claymore mojego kompana i normanie przelazłem :lol:

PS.Zauwazyliscie w BFHQ nowa armie Unia Europejska 8)

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 01:09 

Moze napiszcie, kto jaka ma karte (czy nvidia, czy ati ;]), podajcie dokladnie jak sie nazywa, i powiedzcie czy wam gra przyspieszyla, zwolnila, czy moze nie czujecie roznicy.
Zobaczyny kogo ea udupila.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 01:13 

Zuaw_Smierci napisał(a):
ea udupila.

mnie udupiła tym że wydała to CUŚ :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 01:17 

Cytuj:
najwiecej placza ci ktorych tzw skill polegal na uzywaniu roznych eksplojtow, a nie glowy, taktyki i gry zespolowej. ludzie ktorzy sa naprawde dobrzy po prostu sie dostosuja, reszta bedzie plakac i grac albo zrobi sobie przerwe i wroci do ulubionego ut/cs/wow/q czy co tam ich kreci w oczekiwaniu na kolejnego patcha.

Ciekawe, ze nagle po wydaniu 1.2 na forach pojawily sie "mastery" co to dotychczas siedzieli cicho i nagle gadaja tego typu rzeczy. Tak samo jest an forum EA i totalbf2. Ci co dotychczas byli lamami nagle tym "wyskakanym' graczom dogaduja jak to sa lamy i placzki bo nagle narzekaja na gre.

Naucz sie najpierw kolego co to jest exploit...

BF2 byl zawsze gra zespolowa. To, ze 1 czlowiek mogl wybic wielu(dalej moze) nie oznaczalo nic zlego. W realu tez sa taci "masterzy" bodajze zwa sie "jednostki specjalne" nvm

Tylko zauwaz, ze aby wymiatac w 1.12 nawet tym "lame n00btuberem" trzeba bylo miec skill, refleks, opanowanie i umiejetnosc orientowania sie na mapie. No bo dlaczego noobem ma byc ten co wbiegal w 3 i ich zabijal wychodzac calo a nie tych 3 glupkow co sie nawet nie skapnelo? :shock:

Teraz wystarczy kampic. Na FFA siadziesz sobie z PKM/Snajpa gdzies i czekasz...

Myslisz, ze klanowcy(bo to oni glownie wynajdywali te tricki i uzywali ich) placza bo beda teraz lamic? Blad. Pan klanowiec ograny duzo wiecej niz normalny freeplayowiec tez zacznie kampic. Tylko czy taka gra ma sens? Chce kampic to ide na Americas Army. Tu mialem miec dynamiczna rozgrywke z pojazdami...

Wymuszono teamplay? Ano wymuszono. Dotychczas byl bardzo skuteczny. teraz niezbedny. Tylko dlaczego normalni gracze maja cierpiec bo akurat na serwie graja same glupki? W AA TP jest dosc spory. Jak to sie stalo bez wymuszania? Latwo zginac. Respawna nie ma. Jak udajesz rambo - giniesz. Jak olewasz swoich - wybija ich - potem ciebie osacza. I ludzie sie oslaniaja i wspieraja. Tu natomiast 80% graczy ma wdupie jakikolwiek TP "I tak sie zrespawnuje za 15s i byc moze wtedy cos zabije!" Nie taka gre kupilem...

Ognacy wybacz ale jesli myslisz, ze gra ma byc fajna i zespolowa bo teraz trzeba 4 reanimujacych sie medykow by przejsc 50m to sry ale cos tu nie tak :shock:

najgorsze, ze to nie wina EA, ze wyszlo jak wyszlo. To wina glupich graczy. Na nich nie ma patcha wiec nie ludzmy sie...O ile w AA medyka ,ktory nie leczy moge zabic i poinformowac (oczywiscie ladnie :lol: ) ze albo robi swoje albo niech odda funkcje komu innemu o tyle w Bf2 to nie ma sensu. tam 10min taki agent oglada mape i sie nudzi a tu? Skoro wiec glupich graczy nie "wyszkoli sie" sila to nie ma nadziei :?

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 01:20 

Zuaw_Smierci napisał(a):
Moze napiszcie, kto jaka ma karte (czy nvidia, czy ati ;]), podajcie dokladnie jak sie nazywa, i powiedzcie czy wam gra przyspieszyla, zwolnila, czy moze nie czujecie roznicy.

Jak chcesz...
Mam ASUS V9999LE 128MB (GF6800LE 16p 5v) i nie odczułem różnicy :(

Ostatnio edytowano 16 lut 2006, 01:25 przez TomekDeF, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 661 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 45  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2