ognacy napisał(a):
Jaamsma - czy korzystając z tych komercyjnych cheatów zaliczyłeś już HW bana? Z tego co pamiętam, ze 3 miesiące temu większość klientów złodziejskiej spółki Maz-Sheep została zbanowanych, było dużo ocenzurowanego płaczu na forach tego złodziejaszka, i dużo radości na totalbf2.com. Prawda to, czy nie bardzo? Jeśli tak, to z pewnością nie ma "tysięcy" użytkowników tych cheatów, bo lista wszystkich GUID banów dla BF2 liczy sobie circa 1000 guidów.
Nawiasem mówiać wydaje mi się, że w najbliższym czasie sytuacja może się powtórzyć (lub też zajśc po raz pierwszy

. Jeśli nacisk na wyeliminowanie cheatów, płynący właśnie z takich communities, będzie się nasilał - to może chłopaki z EB ruszą pupy i podciągną poprzeczkę. Na razie ograniczają się w zasadzie do wycinania znanych, publicznych cheatów z niziutkiej półki.
pozdr,
Ognacy
Odpowiedź brzmi i tak i nie.
Moje poszukiwania rozpoczalem od tzw. public cheatów, czyli tych z najnizszej półki.
Wkrótce zostałem ukarany GHW.
Po wydaniu około 20 USD wróciłem do gry.
Gdzieś na forach bf2 znalazłem namiary na stronę "złodziejaszków".
Korzystanie z ich oprogramowania nie naraziło mnie jak dotąd na kłopoty.
Przejrzałem archiwum z ostatnich 3 miesięcy i faktycznie odnalazłem "płacze" dotyczące resetu statystyk na skutek używania sztuczki związanej z przeładowywaniem map na serwerze.
Pojawiają się pojedyńcze posty ludzi ukaranych GHW, ale dotyczą one public hacków i sposobów obejścia hardware ban'a.
Dlaczego nazywasz ich "złodziejaszkami" ?
Wszystko wskazuje na to że działają legalnie, tak jak działają legalnie producenci antyradarów i innego sprzętu do oszukiwania Policji.
Wydaje mi się że nikogo nie okradli a wszyscy ich potencjalni "klienci" wiedzą czym się może skończyć igranie z PB.