Po przeczytaniu tych 20 stron doszedłem do pewnych wniosków. Zapewno po przeczytaniu tych paru słów z mojej strony naraże się wam, ale postarajcie się przeczytać to ze zrozumieniem.
Ja rozumiem przyczyny postępowania Pana jaamsma. Rozważcie to w ten sposób:
po 8h pracy chce odstresować się przy swojej ulubionej grze. po wejściu na serwer okazuje się, że dostaje baty od Was. Ludzi którzy poświęcają mase czasu na trening i grę. A wydaje mi się że Pan jaamsma tegoż czasu na takie rzeczy niema lub poprostu traktuje BF2 jako odskocznie od dnia codziennego, a nie za rodzaj sportu. Więc jaką ma mieć satysfakcje z bycia mięsem armatnim dla Was pr0 playerów? Rzadną! I wydaje mi się że osoby parające się grą na szerszą skale może i mają satysfakcje z zabijania takich osób jak Pan jaamsma, ale czy nie zgodzicie się, że jest to pusta satysfakacja ? Na korzyść Pana jaamsma przemawiają taie argumenty jak:
-chciało mu się rozwiać wasze wątpliwości co do cheatów ich działania itp.
-nie reklamuje tych cheatów (miejsce zakupu itp.)
-nie używa ich do chwalenia się swoimi statami
-nie używa ich na meczach, turniejach, sparach itp. z prostej przyczyny: nieinteresuje go gra w klanie
Oczywiście jako, że większość z Was włożyła mnóstwo wysiłku, czasu, pieniędzy w organizajcje zlotów, turnieji, swoich klanów itp. macie prawo, a nawet obowiązek tępić cheaty, ale na płaszczyznie szeroko pojętego pr0gamingu jakim się paracie. Pamiętajmy że w momencie gdy w rywalizacji pojawia się nagroda materialna czyli kasa, sprzęt każdy chce mieć przewagę i dlatego chwyta się różnych sposobów na jej zdobycie. Z drugiej strony każdy wymyaga aby ta rywalizacja była fairplay... Przypomina to sytuacje dzisiejszego sportu gdzie w pogoni za sukcesami (ktore przekladaja sie na kontrakty ze sponosorami uznanie kibców = sława = kasa) ludzie używaja dopingu i dochodzi do sytuacji ze jezeli na kogos go nie stac nie ma szans choc relatywnie bez uzycia wspomagaczy jest najlepszy.
huh się rozpisalem chociaż browca nie dostane

na koniec napisze tylko:
to jest (narazie) tylko gra (wirtualna rozrywka)
Amen pozdro all!