Teraz jest 4 mar 2025, 00:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2005, 19:41 

Madrian napisał(a):
eJay - nie chodzi o to, że poradnik jest zły... Chodzi o ludzi, którzy wierzą, że po przeczytaniu poradnika staną się mistrzami. Jeśli ktoś przeczyta i wyciągnie odpowiednie wnioski, to chwała mu za to. Ale jak jakiś imbecyl, będzie non-stop kładł się na środku drogi, 10 m od wroga i próbował wybić całą grupkę ze snajperki, bo przeczytał gdzieś w jakimś poradniku, że tak jest najlepiej, to zasługuje tylko na terapię wstrząsową.
A niestety sporo ludzi "wierzy" w poradniki i to, że uczynią z nich wybitnych specjalistów. Jeszcze nikt nie został mechanikiem samochodowym, po przeczytaniu instrukcji do "malucha". Owszem, dał radę wymienić świece i naprawić rozdzielacz, ale nie został przez to mechanikiem. Z internetowymi poradnikami jest to samo...
Gratuluję cierpliwości i zaparcia w tworzeniu poradnika. Nie bierz do siebie tego co tu piszą. Głównymi "odbiorcami" naszych drwin są nooby, które po przeczytaniu i zastosowaniu np taktyki z poradnika, potem się awanturują, że ktoś musi oszukiwać, bo oni mieli "niezawodnom technike", a i tak przegrali...

Mam juz pewne doswiadczenie w pisaniu poradnikow i wiem jak nalezy dozowac informacje. Dlatego wierze, ze kazdy szanujacy sie czlowiek z IQ kolo 100 przeczyta i zrozumie chocby wstep i kilka pierwszych stron. Napisalem to jezykiem prostym i zrozumialym, tak aby kazdy gracz w wieku nawet 8 lat to zrozumial. Nie pisalem specjalnie "tanich" rad bo w przypadku BF 2 mija sie to z celem. Objasnilem, ze jest to jedynie zbior spostrzezen, a nie podrecznik do gry.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2005, 19:57 

Flashpoint napisał(a):
Według mnie takie poradniki to tylko zaśmiecanie ich serwera, żeby nie było, że nic nie robią. Na wojnę nikt nie napisał poradnika, książek dla oficera, czy też podręczników dla szeregowych. Takie poradniki raczej powinny nazywać się co najwyżej wskazówkami dla danego przykładu ale napewno nie preferowane poradniki.

PS. Witam na forum :)

A w West Poincie co robią? W bierki grają? Pici polo na żużlu?
UCZĄ SIĘ, także z KSIĄŻEK. :roll:

Ten "poradnik" nazywa się poradnikiem z zasady. Przeczytaj Wstęp i dotrzesz do clue.

Zacytuję "poradnik" bo możesz pominąć:

To, co zobaczycie i przeczytacie na kolejnych stronach, to jedynie zbiór spostrzeżeń, jakie udało mi się wysnuć, grając w tę grę bez opamiętania od premiery.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2005, 21:25 

Piokos napisał(a):

A potem zrzucają świeżych poruczników w sam środek dzungli, gdzie okazuje się, że tylko Kapral z Oklahomy, wcielony do woja, za członkostwo w gangu, wie co robić... A porucznik z WP, sra w gacie, bo w żadnym podręczniku mu nie napisali co to jest prawdziwa walka... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2005, 23:05 

Piokos napisał(a):

Ten "poradnik" nazywa się poradnikiem z zasady. Przeczytaj Wstęp i dotrzesz do clue.

To, co zobaczycie i przeczytacie na kolejnych stronach, to jedynie zbiór spostrzeżeń, jakie udało mi się wysnuć, grając w tę grę bez opamiętania od premiery.

Chodziło mi o sam fakt tworzenia poradnika do takiej gry.
Rozumiem tworzenie poradników do przygodówek czy też RTSów ale BF się do tego nie nadaje, no ale każdy ma swoje zdanie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2005, 09:18 

Madrian napisał(a):
Piokos napisał(a):

A potem zrzucają świeżych poruczników w sam środek dzungli, gdzie okazuje się, że tylko Kapral z Oklahomy, wcielony do woja, za członkostwo w gangu, wie co robić... A porucznik z WP, sra w gacie, bo w żadnym podręczniku mu nie napisali co to jest prawdziwa walka... :wink:

Za dużo filmów hamerykanskych się naoglądałeś.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2005, 09:39 

Piasecznik napisał(a):
Madrian napisał(a):
Piokos napisał(a):

Za dużo filmów hamerykanskych się naoglądałeś.

Post Madriana chyba miał być ironiczny. Moim zdaniem zupełnie zbyteczny, nie napisałem, że uczą się TYLKO z książek.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2005, 11:04 

Polecam guide online http://www.somethingawful.com/articles.php?a=3097&p

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2005, 12:00 

Flashpoint napisał(a):
Piokos napisał(a):

Chodziło mi o sam fakt tworzenia poradnika do takiej gry.
Rozumiem tworzenie poradników do przygodówek czy też RTSów ale BF się do tego nie nadaje, no ale każdy ma swoje zdanie :wink:

To sie nazywa "poradnik" bo na to wyglada i jest to czesc serwisu Gry-Online, dlatego kryje sie pod taka nazwą. Serwis ten stara sie byc na tyle uniwersalny, ze pisze poradniki do kazdego typu gier (od wyscigowych po FPP). Bardzo bym chcial aby material ten nazwano poradnikiem "z krwi i kosci", ale ja sam napisalem we wstepie, ze sa to "spostrzezenia", bo na prawdziwy poradnik do tej gry potrzeba okolo 12 miesiecy. Jesli czegos takiego nie zauwazyles to przykro mi:)

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2005, 13:07 

"Never Join a Squad! - Squads are composed groups of people who are so untalented and crummy at BF2 that they need help to simply survive. You are not like that! You're a one man army!"

hahaha Piasecznik ten poradnik rządzi!!! Przeczytalem ten kawalek i mnie rozmontowalo hahaha. Od razu przypomnial mi sie film z Dolphem Lundgrenem "One Man Army (AKA Joshua Tree)"
Beka bo koles który pisal ten poradni ma smieszne podejscie, ja osobiscie nie twierdze ze TEAMY tworza same lapsy które sa tak zalosne ze potrzebuja siebie nawzajem aby utrzymac sie przy zyciu ale posmiac sie mozna :)

Polecam http://www.somethingawful.com/articles.php?a=3097&p=2

Wlasnie zaczolem sie glebiej wczytywac i stwierdzilem ze tym poradnik radzi robic dokladnie to czego nie powinno sie robic :D
Napisal go jakis koles przesladowany w dziecinstwie, pisze ze:

Słusznie czy nie, nalezy karac wszystkich za teamkill, maja nam w tym pomoc wspomnienia ze szkoly jak inni nas bili i kazali jesc smołe czy cos takiego. Za kazdym razem gdy kogos ukazemy skaczemy wyzej w wynikach

zasypywac minami kazde miejsce tak aby jedna molekula powietrza sie nie wydostala z naszej zaminowanej bazy a jak wdepna nasi to olac ich!

Text o medyku smutny ale czesto spotykany. W bazie otoczonej przez wroga mamy wskrzeszac pod ostrzalem tylu kolegow ile sie da. To ze nie przezyja 2 sekund to juz nie nasz problem, bo to nie nasze zadanie zeby utzrymywac ich przy zyciu hehehe.

Zawsze lataj sam transportowym smiglowcem. Zabierajac kolegow narazasz ich na to ze zabije ich snajper. Lecac sam jestes lzejszy i mniej narazony na ostrzal. Transportery nie sa z reguly przeznaczone dla transportowania ludzi tylko sa wielkim nieudolnym przyciskiem do papieru :D

Ostatnio edytowano 2 sie 2005, 13:39 przez gnat8, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2005, 13:33 

Piasecznik napisał(a):

konkretny poczatek "Always Punish Team Kills!"... az chce sie czytac dalej... 8)

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2005, 13:34 

Mnie bardziej rozbawiło następne zdanie:

You're a soldier capable of killing people so brutally that they will respawn in a game of Battlefield 1942.

:lol: :lol:

ale dopiero to spowodowało że leżałem na podłodze:

Intentionally Run Into Your Own Team's Artillery Strikes! - Catch them like snowflakes on your tongue, then punish for a team kill when the snowflakes blow you to hell. If you're really talented, you can step on a teammate's land mine the exact instant the artillery kills you.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2005, 14:08 

HAHAHAHA konkretna parodia. Ja od deski do deski czytam i jestem na koncu 1 strony(wspierajac sie YDP Dictionarry) i padam ze smiechu.
Usmialem sie jak zjechal GRE W KLANIE textami typu:

W klanie graja 40 letni faceci z zonami i dziecmi ktorzy uciekaja od rzeczywistosci i faktu ze ich zycie jest do dupy

Po 2 godzinnym spotkaniu IRCowym ktorego tematem byla pozycja snajpera na Strike At Karkand zostales przyjety do klanu i mozesz wszedzie wcisnac sobie TAG klnau

Gówno znczayles zanim nie dolaczyles do klanu itd

DEDYKOWANY SERVER

Jesli jestes takim szczesciazem ze udalo ci sie postawic serv na laczu z kablowki mamy to koniecznie musisz wstawic sobie tam grafike. Wyszukaj screena z bf2 z 5cioma facetami idacymi do przodu z bronia, obrob to w photoschopie i dodaj nazwe serva typu "MEGAKILL 2000 ULTRA DEATH"

Nie zapomnij napisac jak to bedziesz kikowal wszystkich ktorzy nie sa w twoim klanie, za przeklinanie, teamkill, kampienie, poruszanie sie bez pozwolenia lub jesli maja conajmniej jedna samogloske w nicku :D

Jednym slowem wymiekam jak to czytam, w polskim tlumaczeniu brzmi troche biedniej wiec polecam przeczytac samemu wszystko. Zabieram sie kolejna strone

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2005, 14:55 

Nie wiem czy ktos zauwazyl ale ten caly guide nasmiewa sie z klasy snajpera, a szczegulnie pod koniec...

if you're piloting the chopper, make sure to choose the sniper class because they're the best pilots (they have hay and shit glued to their faces).

Gram czesto kampixem i bardzo mnie ten text rozbawil

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2005, 15:39 

Piasecznik boski poradnik :lol: :lol: you made my day! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2005, 16:30 

Przeczytanie calego poradnika ze zrozumieniem wiekszosci slow zajelo mi okolo 30 min. Usmialem sie jak nigdy.

[link wycięty] poradnik z gier online do bezposredniego sciagniecia. Osobiscie uwazam ze to gowno ale po co z emule sie mordowac jak moza dapem :D

Cubi: TO JAKIEŚ KPINY? PORADNIK JEST WŁASNOŚCIĄ STOSOWNEGO SERWISU, KTÓRY TO STOSOWNY SERWIS GRZECZNIE MNIE POPROSIŁ O USUNIĘCIE PIRACKICH LINKÓW DO NIEGO, CO CZYNIĘ.

gnat8 żółta kartka.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2