UzA napisał(a):
Thom@s popatrz tylko co sie dzieje w innych krajach - wszedzie najbardziej popularne sa male mapy i laddery 8vs8 - wiec o co ci chodzi? W polsce jest podobnie.
Hmm.... Ja nie mam totalnie porownania, bo zadnych klanowek ani w Polsce ani z ludzmi poza - nie gralem.

Zwykle serwery rankingowe tu raczej nie sa miarodajne, choc tam przewazaja 32, i 64 nie raz czy dwa zaliczylem.
Kilka osob napisalo "Bo tak jest, bo tak graja na zachodzie". Kurczeee... zgoda... Ja wam wierze, i nie mam zamiaru tego sprawdzac. wierze i już.
Pytam tylko o prostą rzecz.. Dlaczego? Jednym zdaniem. Lub w punktach. bez slowotworstwa, wodolejstwa czy "kazdy to wie". :d
Co przemawia za malymi grupkami w rozgrywkach np. 8vs8 lub rzadkie jak piszecie 12vs12, zamiast - o co się aż prosi 16vs16. Tak na logikę to wdaje mi sie, ze zgranie i wyszkolenie 16to osobowej ekipy (nie mowiac o 32 osobach), jako calosci + jeszcze kilku rezerwowych może byc dla wiekszosci klanow (bez straty jakosci) po prostu nierealne. Czy też może żaden organizator, lub tylkonieliczni udzwigneli by taką "wojenke"? To jedyne powody jakie przychodza mi do glowy... Pytam wiec czy to o to wlasnie chodzi?
Teamy 32 vs 32 to musialo by byc prawdziwe wyzwanie dla zgrania. Choc przy zdyscyplinowanych teamach, dobrych SL i bardzo dobrym CM, zakadajac ze wszyscy maja niezly skill, mysle ze bylo by to ciekawe.