Teraz jest 3 gru 2024, 00:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 254 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 14:17 

empik mam aniemal pod nosem a do MM musiałbym zasuwać kawał drogi marnując przy tym cenny czas
kilka ewentualnych złotych różnicy mi nie robi
EMPIK!

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 14:22 

ale macie problemy EMPIK czy MM no odpowiedz sie sama nasuwa :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 14:22 

Jak dla mnie to może być w MM i w empiku, lecz jezeli chodzi o cenę to tanio widziałem BF2 iSF w Saturnie w Silesia City Center w Katowicach.
Inne pytanie, a mianowicie, co w wypadku jeśli ktoś ma słabe łącze? Ile będzie "ważył" ten dodatek? Chętnie kupiłbym wersję na krążku, zdaję sobie sprawę, że cena wtedy wzrośnie, zapewne niewiele jest osób mających takie zdanie, ale zawsze można zasugerować.
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 14:33 

Wszystko zależy od ceny. Jeżeli jednak będzie to różnica ok 5zł na korzyść MM, mimo wszystko Empik ponieważ mają większą sieć.

Co do EA - bardzo proszę - i myślę, iż jest to prośba całej sceny.. aby dać znać EA, iż takie zachowanie jakie ostatnio obserwujemy (booster packi płatne, zamiast dodatki rozszerzające w patchach) - bardzo zniechęca ludzi do firmy i gry. I nie działa to tak naprawde na korzyść finansową EA. Ponieważ, to zabija gre.. dzieli scene na mniejsze sekcje dla "wybranych" (czy też bogatszych). Nie ma możliwości rozgrywania klanówek na tych boosterach... więc po co one są... ? do FreePlaya? Jeżeli tylko część ludzi kupi to, to nawet nie będzie miał kto w to grać.. serwery będą świecić pustkami... a na BF3 nikt nawet nie spojrzy.. bo jak tak dalej pójdzie to będzie płatny za miesiąc on-line. Z 2 strony.. gdyby mapki, pojazdy itp... były w patchu 1.2... BF2 by sie rozrósł.. więcej osób na niego by się przerzuciło.. i każda z tych osób wyczekiwałaby BF3 już teraz... a tak... zabijacie serie.

A co do hasła reklamowego MM.. dla mnie brzmi ono w 100% tak:
Media Markt - DLA IDIOTÓW.

Dlaczego :?: :?: :?:

Podam 2 przykłady z mojego życia:

Konica Minolta Z3 - w okresie premiery na rynku - Niemcy 1800zł. Allegro 2000zł. Media Markt - DUMNIE I HUCZNIE REKLAMOWANE W FOLDERZE 2499zł :!: :!:

Canon IP3000 - Sklep w Katowicach - 500zł. Media Markt - "E... nie mamy takiego sprzętu.. ale mamy Canona tutaj model o podobnej klasie... w cenie 560zł." (Podobna klasa - BUahahahhaa.. myśleli że jakiegoś n00ba spotkali.. to był model sprzed ponad roku :!: :!: :!: )

Ponadto "kawał", który zrobił mi Media Markt:

Wchodze do Media. Biore myszke optyczną. Płace. Wychodze. Rozpakowuje. Patrze.. a tam kulka :lol: :lol: :lol:

Wyjaśnienie: potrzebowałem najtańszej myszki optycznej do czegoś tam... nie patrzałem na wystawione egzemplarze (za jakąś tam większą kase), tylko wziąłem najtańszą na której pisało "myszka optyczna USB". Dosłownie za progiem MEDIA rozpakowałem cudo.. a tu myszka z kulką na PS2... po minucie od zakupu juz bylem spowrotem przy kasie... po czym musiałem kłócić się przez pół godziny, że zawartość jest inna niż to co pisze na opakowaniu. Gościu przekonywał mnie, iż po zainstalowaniu sterowników z dyskietki myszka stanie się optyczna :shock: :shock: :shock: No nie wiem skąd on się urwał.. bo napewno nie z Marsa - był jeszcze głupszy. W końcu z łaską dali mi papierek i poszedłem po inną myszke.

Cóż.. jak ktoś lubi MM.. prosze bardzo... ja tylko ostrzegam. :D

Z 2 strony. Jeżeli wiemy czego szukamy (konkretny model), jeżeli jest to gra komputerowa, płyta CD, słuchawki czy coś takiego... warto wstąpić do MM, i chociażby sprawdzić cene. Ale.... tylko jeżeli nie dacie sobie wcisnąć kitu. Jestem stanowczo przeciw praktykom prowadzonym przez Media Markt.

A co.. musiałem się "zemścić" za to jak mnie - klienta - traktują :D 8) Mam nadzieję, iż kiedyś nie będe musiał się "mścić" na EA...... :?

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 14:37 

calavero napisał(a):
Wszystko zależy od ceny. Jeżeli jednak będzie to różnica ok 5zł na korzyść MM, mimo wszystko Empik ponieważ mają większą sieć.

Co do EA - bardzo proszę - i myślę, iż jest to prośba całej sceny.. aby dać znać EA, iż takie zachowanie jakie ostatnio obserwujemy (booster packi płatne, zamiast dodatki rozszerzające w patchach) - bardzo zniechęca ludzi do firmy i gry. I nie działa to tak naprawde na korzyść finansową EA. Ponieważ, to zabija gre.. dzieli scene na mniejsze sekcje dla "wybranych" (czy też bogatszych). Nie ma możliwości rozgrywania klanówek na tych boosterach... więc po co one są... ? do FreePlaya? Jeżeli tylko część ludzi kupi to, to nawet nie będzie miał kto w to grać.. serwery będą świecić pustkami... a na BF3 nikt nawet nie spojrzy.. bo jak tak dalej pójdzie to będzie płatny za miesiąc on-line. Z 2 strony.. gdyby mapki, pojazdy itp... były w patchu 1.2... BF2 by sie rozrósł.. więcej osób na niego by się przerzuciło.. i każda z tych osób wyczekiwałaby BF3 już teraz... a tak... zabijacie serie.

wiem ze pytanie nie w temacie ale to juz sie szykuje BF3 ?? :(

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 14:41 

Poki co chyba nie. Ale cos tam juz planuja. Przeciez musza wybrac jakis styl gry. Ponoc ma byc Sc-Fiction etc etc. To trwa. Watpie by Bf3 pojawil sie w ciagu 2 lat bo i engine napisac(o ile beda od 0 jechac) to kupa czasu. Ale znajac zycie to juz wp lanach jest i bf5 ;} Nie zabija sie kury znoszacej zlote jajka :wink:

Grzegorzu pojaw sie prosze i powiedz jaka ma byc mniej wiecej cena tych BP w sklepie.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 15:06 

EMPIK ponieważ na mojej wiosce :P nie ma MM

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 15:08 
Moderator forum

U mnie w empiku zawsze drożej, media zawsze taniej chociaż najbliższy 2h ode mnie :) Co nie zmienia faktu że w wiekszych miastach media są :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 15:35 

Wszystko mi jedno, jak będe chciał kupić to i tak będę musiał grzać 100km po nie.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 15:41 

i po to wynalezli allegro i sklepy internetowe... ;D

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 15:50 

Ja jestem za Empikiem, bo mam blizej.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 15:58 

prawa autorskie do serii battlefield przysługują koncernowi EA - a im jak narazie widmo bankructwa w oczy nie przyświeca
dlatego można być spokojnym o dalsze części - bo jak to juz ktoś napisał "kury znoszacej złote jajka się nie zabija" a obecnie BF to pewny hit i stały dochód
właściwie to oni się w tej mierze dopiero rozkręcają :lol:

a że czas to pieniądz to naprawdopodobniej już trwają jakieś wstępne prace nad kolejną częścią
zapowiadali że silnik będzie nowy w odróznieniu od stosowanego we wszystkich wydanych do tej pory częściach serii, więc narazie najpewniej robią jakieś fundamenty i skupują gotowe już elementy do implementacji
po wydaniu obu boosterpacków niemal pewne jest że sporą część sceny zmigruje na pojawiające się mody więc EA przezuci resztę siły roboczej na prace nad BF3 i tyle
sporadycznie jakiś paczyki i astalavista bejbe - do zobaczenia w 2007/2008 roku w jakimś StarBattleField'zie

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 17:06 

nie mam w poblizu ani empiku ani mm. Nie zamierzam nigdzie jedzic. Jak dla mnie najwygodniej i najtaniej on-line.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 17:14 

Dla mnie to oczywiste że Media Markt
absolutnie

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 17:15 

Ja bym się cieszył jakby można było zakupić w cenie 30-40zł i płacić PRZELEWEM ! A co do kwesti MM czy Empik to proponuję tam gdzie jest taniej .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 254 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2