Wszystko zależy od ceny. Jeżeli jednak będzie to różnica ok 5zł na korzyść MM, mimo wszystko Empik ponieważ mają większą sieć.
Co do EA - bardzo proszę - i myślę, iż jest to prośba całej sceny.. aby dać znać EA, iż takie zachowanie jakie ostatnio obserwujemy (booster packi płatne, zamiast dodatki rozszerzające w patchach) - bardzo zniechęca ludzi do firmy i gry. I nie działa to tak naprawde na korzyść finansową EA. Ponieważ, to zabija gre.. dzieli scene na mniejsze sekcje dla "wybranych" (czy też bogatszych). Nie ma możliwości rozgrywania klanówek na tych boosterach... więc po co one są... ? do FreePlaya? Jeżeli tylko część ludzi kupi to, to nawet nie będzie miał kto w to grać.. serwery będą świecić pustkami... a na BF3 nikt nawet nie spojrzy.. bo jak tak dalej pójdzie to będzie płatny za miesiąc on-line. Z 2 strony.. gdyby mapki, pojazdy itp... były w patchu 1.2... BF2 by sie rozrósł.. więcej osób na niego by się przerzuciło.. i każda z tych osób wyczekiwałaby BF3 już teraz... a tak... zabijacie serie.
A co do hasła reklamowego MM.. dla mnie brzmi ono w 100% tak:
Media Markt - DLA IDIOTÓW.
Dlaczego
Podam 2 przykłady z mojego życia:
Konica Minolta Z3 - w okresie premiery na rynku - Niemcy 1800zł. Allegro 2000zł. Media Markt - DUMNIE I HUCZNIE REKLAMOWANE W FOLDERZE 2499zł
Canon IP3000 - Sklep w Katowicach - 500zł. Media Markt - "E... nie mamy takiego sprzętu.. ale mamy Canona tutaj model o podobnej klasie... w cenie 560zł." (Podobna klasa - BUahahahhaa.. myśleli że jakiegoś n00ba spotkali.. to był model sprzed ponad roku

)
Ponadto "kawał", który zrobił mi Media Markt:
Wchodze do Media. Biore myszke optyczną. Płace. Wychodze. Rozpakowuje. Patrze.. a tam kulka
Wyjaśnienie: potrzebowałem najtańszej myszki optycznej do czegoś tam... nie patrzałem na wystawione egzemplarze (za jakąś tam większą kase), tylko wziąłem najtańszą na której pisało "myszka optyczna USB". Dosłownie za progiem MEDIA rozpakowałem cudo.. a tu myszka z kulką na PS2... po minucie od zakupu juz bylem spowrotem przy kasie... po czym musiałem kłócić się przez pół godziny, że zawartość jest inna niż to co pisze na opakowaniu. Gościu przekonywał mnie, iż po zainstalowaniu sterowników z dyskietki myszka stanie się optyczna

No nie wiem skąd on się urwał.. bo napewno nie z Marsa - był jeszcze głupszy. W końcu z łaską dali mi papierek i poszedłem po inną myszke.
Cóż.. jak ktoś lubi MM.. prosze bardzo... ja tylko ostrzegam.
Z 2 strony. Jeżeli wiemy czego szukamy (konkretny model), jeżeli jest to gra komputerowa, płyta CD, słuchawki czy coś takiego... warto wstąpić do MM, i chociażby sprawdzić cene. Ale.... tylko jeżeli nie dacie sobie wcisnąć kitu. Jestem stanowczo przeciw praktykom prowadzonym przez Media Markt.
A co.. musiałem się "zemścić" za to jak mnie - klienta - traktują

Mam nadzieję, iż kiedyś nie będe musiał się "mścić" na EA......