Teraz jest 23 lut 2025, 00:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 gru 2008, 19:55 

@Huzar zastanawiam się nad powrotem, bo tak na prawde nie ma obecnie zadnej gry, ktora bylaby w stanie mnie do siebie przekonac, a zaczynam u siebie zauwazac cos takiego jak glod zwyciestwa :P

@Eddie xDD tylko grzecznie zapytalem czy jest kobieta, a tu taka afera od razu :>. wiem wiem zachowalem sie jak no-life ale mozliwosc grania z kobieta na jednym serwerze jest raczej zadka w bf-ie, tym bardziej jesli porusza sie ona afroamerykaninem z granatnikiem :P

PostNapisane: 27 gru 2008, 21:31 
Redaktor Battlefield.pl

Kayohi, wracaj wracaj :). Jednak to QW o którym tak wiele się mówiło nie wypaliło?

Po przeczytaniu: każdy powinien coś z tego wynieść. Właściwie ta notka + Dywanowy trening aimingu dużo dadzą początkującym graczom.

PostNapisane: 27 gru 2008, 21:41 

@bodek ide na to :D podaj tylko co gdzie kiedy jak? :P

swoją drogą odnośnie ts-a, znajomy dysponuje serwerem publicznym, ktory moznaby zasiedlic w momencie gdy wchodzi sie na ffa na ktorys z polskich serwerow - W praktyce wyglądałoby to tak, że kazdy z serwerow infantry (NSZ PL4FC) mialby osobny kanal i podkanaly dla poszczegolnych stron konfilku. jesli byliby chetni zrobie kanaly i dam namiary.
Problem w tym, zeby ludzie chcieli tam wchodzic :P. wiadomo teamplay na ffa by przynajmniej wzrosl

@DeathName
QW nie wypalilo z kilku waznych czynnikow, głowny: grę w Polsce wydawała CENEGA :? reszta to tylko nastepstwa.
dlatego od 14 grudnia 2007, po ostatnim meczu na turnieju Vectra Cup nie uruchomilem tej gry bo nie bylo sensu :P

PostNapisane: 28 gru 2008, 00:45 

Poradnik dobry...tylko dla kogos kto gra wylacznie na ffa.Moze pare osob to przeczyta i gra na nsz czy plackach będzie mniej jałowa.GJ :)

PostNapisane: 28 gru 2008, 13:13 

Apocalypto1989 napisał(a):
echelon_ napisał(a):
Ja jako snajper gram na DPI 2000 (uo! Jaki raban się podniesie bo co to za lama itp itd i jaki ma sens! Pewnie lekki ruch myszą i postać robi potrójny obrót z poczwórnym backflipem.) i sensitivity 0.08! Tak, myly państwo 0.08.

i tu sie zgodze... ja gram na razerze lachersis i mam w tym momencie nastawione 4000 dpi i 1000mhz. taa zaraz beda komentarze... celnosc to sprawa wyrobienia reki!! a nie niskiego dpi. i lubie jak ludzie sie dziwia jak mi w plecy strzelaja a tu nagle head leci.... xD

Argh! Naród niech czyta ze zrozumieniem. Ja nie pisałem, żeby ustawić jak najwyższe DPI na myszce i potem ćwiczyć rękę na takim nieludzkim ustawieniu i grać w BF jak w jakiegoś Kłaka.
Jeszcze raz:
Ustawiamy wysokie DPI, które kompensujemy niską czułością podczas gry.

PostNapisane: 28 gru 2008, 14:56 

echelon_ napisał(a):
Argh! Naród niech czyta ze zrozumieniem. Ja nie pisałem, żeby ustawić jak najwyższe DPI na myszce i potem ćwiczyć rękę na takim nieludzkim ustawieniu i grać w BF jak w jakiegoś Kłaka.
Jeszcze raz:
Ustawiamy wysokie DPI, które kompensujemy niską czułością podczas gry.

a czy ja sie z ustawieniem czulosci nie zgodzilem?? xD nie zaprzeczam czyli sie zgadzam xD
i u mnie ustawienie czulosci to 0.05 odziwo kickow itp nie dostaje tzn ze jest wporzadku ;p

PostNapisane: 28 gru 2008, 15:48 

Przepraszam. Przyjąłem błędne założenie.

PostNapisane: 28 gru 2008, 16:04 

nie ma za co przepraszac xD da sie zrobic jakies macro zeby w locie zmieniac czulosc myszy?? bo np wole z duza czuloscia grac jako medyk itp a z mala jako snajper...

PostNapisane: 28 gru 2008, 16:13 
Spamer!

Niektóre myszki maja od tego specjalne przyciski :)

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
Binance - kliknij -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 28 gru 2008, 16:44 

Tak ale na ogół takie przyciski przelatują po każdym DPI z możliwych wartości więc np.: 600->800->1500->2000->2500->4000->600 i tak w kółko. Tymczasem jeśli się gra np. sniperem na DPI 800 a medykiem na 2000 to takie ciągłe przeskakiwanie jest dosyć upierdliwe. Więc można by sobie zrobić makro, że przyciśniecie jakiegoś klawisza to byłoby wybieranie tylko pomiędzy tymi dwiema wartościami 800 i 2000.

PostNapisane: 28 gru 2008, 17:33 

przyda sie

PostNapisane: 28 gru 2008, 18:31 
Redaktor Battlefield.pl

echelon_ napisał(a):
Tak ale na ogół takie przyciski przelatują po każdym DPI z możliwych wartości więc np.: 600->800->1500->2000->2500->4000->600 i tak w kółko.

Chociażby w MX518 możesz zdefiniować "progi" czułości, więc ustawiasz tak jak Ci się podoba i nie potrzebujesz żadnych makr.

PostNapisane: 28 gru 2008, 19:00 

jak mowilem mam razera lachersis i mam 2 przyciski do czulosci xD w gore i w dol :P ale ja chce przestawicz czulosc grya nie dpi myszy. dpi daje precyzje. i ja chce zachowac.

PostNapisane: 28 gru 2008, 19:44 

Poradnik bardzo ciekawy, ja jednak ze swojej strony jako - może nie początkujący - ale niedzielny gracz dodam jedną uwagę. Jeśli jesteś naprawdę początkującym graczem wystrzegaj się serwerów, na których grają gracze z tagami. Jeśli widzisz, przykładowo, że na danym serwerze gra 10 graczy z tym samym tagiem, a ty wchodzisz jako 11-ty, to marny twój los będzie. Ginąć będziesz co chwilę nie wiedząc nawet, z której strony obrywasz, co pozbawi cię całej przyjemności z gry albo klanowcy urządzą sobie zabawę w zabijanie i wskrzesanie twojej postaci, albo gdy jakimś cudem okażesz się na tyle dobry, ze to ty zaczniesz dyktować warunki rozpoczną głosowanie i wyrzucą cię z serwera.
Wybieraj raczej te serwery gdzie gracze z tagami to mniej niż 50% stanu.

PostNapisane: 28 gru 2008, 21:24 

McWatt napisał(a):
Poradnik bardzo ciekawy, ja jednak ze swojej strony jako - może nie początkujący - ale niedzielny gracz dodam jedną uwagę. Jeśli jesteś naprawdę początkującym graczem wystrzegaj się serwerów, na których grają gracze z tagami. Jeśli widzisz, przykładowo, że na danym serwerze gra 10 graczy z tym samym tagiem, a ty wchodzisz jako 11-ty, to marny twój los będzie. Ginąć będziesz co chwilę nie wiedząc nawet, z której strony obrywasz, co pozbawi cię całej przyjemności z gry albo klanowcy urządzą sobie zabawę w zabijanie i wskrzesanie twojej postaci, albo gdy jakimś cudem okażesz się na tyle dobry, ze to ty zaczniesz dyktować warunki rozpoczną głosowanie i wyrzucą cię z serwera.
Wybieraj raczej te serwery gdzie gracze z tagami to mniej niż 50% stanu.
A ja słyszałem, że powinno robić się wręcz odwrotnie. Zreszta... mi juz nic nie pomoze :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2