Teraz jest 5 gru 2024, 04:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 kwi 2010, 23:05 

Sigma napisał(a):
Witam ponownie.

Otrzymaliśmy informację od EA, że najprawdopodobniej od poniedziałku będziemy mieli ranking.

Co do administrowania serwerem. Jak już mówiłem będą wybrani odpowiedni, odpowiedzialni ludzie. Tylko i wyłącznie znani scenie, najlepiej z dobrych klanów, wiek minimum 20 lat (ewentualnie jakiś mały wyjątek choć go nie przewidujemy). Auto admina nie będzie bo wśród swoich zalet ma również wiele wad. Może się pojawi jeśli go odpowiednio zmodyfikujemy (nie wiem czy się da)
Maplista zostanie dostosowana do potrzeb graczy. Jeśli np na Songhua Stalemate wychodzi automatycznie połowa, ta mapa wylatuje.
Zasady będą proste i przejrzyste.

Czyżby copy, paste??

Nick na forum Nick w grze
DeathName (główny admin) death_name[pl]
sswisstak sswisstak / Winters
seba PL4FC- >seba88<
kobra admin Szajba
Fear PRGK WojtaaSs
PAKA PL4FC- PAKAMAKA
KilleR4tw PL4FC- KilleR4tw
kernelstrong PL4FC- kernelstrong
DCK_PL PL4FC- DCK_PL
stan TO_ON staan__BFzone.pl
RALFIK-Shadow.pl PL4FC RALFIK-Shadow.pl
Adasi #SOF# Adasi
Fear (PRGK WojtaaSs)
Nika89 =PTG= NIKA89_PL
Phobos007 PL4FC- Phobos007
tutak Tutak_1
? PTS Mientus94
_Dominiko_PL _Dominiko_PL
Spectral1991 Spectral1991
^Omeniu^PL ^Omeniu^PL
skins81 =S&F= Skins81
? PL4FC- Mlody2006

Hmmm jakie to szybkie:) Zasady łatwe i proste?

Ctrl+C Ctrl+V

* NO TK
* NO ATTACKING UNACPS (ALLOWED TO DESTROY ANY AIR DEFENCE ON UNCAPS)
* NO FIGHTING COMMANDER
* NO CHEATING
* NO BAD LANGUAGE

Jakie to proste;]

DOGFIGHT POLISH JET CUP 2010

PostNapisane: 24 kwi 2010, 23:23 

Jurand napisał(a):
seba PL4FC- >seba88<
kobra admin Szajba
Fear PRGK WojtaaSs
PAKA PL4FC- PAKAMAKA
DCK_PL PL4FC- DCK_PL
Adasi #SOF# Adasi
Fear (PRGK WojtaaSs)
Nika89 =PTG= NIKA89_PL
tutak Tutak_1
? PTS Mientus94
^Omeniu^PL ^Omeniu^PL
skins81 =S&F= Skins81
? PL4FC- Mlody2006

Niektorzy z w/w nie ma pojecia o grze lub/i nie spelniaja swojego zadania jako admin; na przyklad nie reaguja na prosbe graczy. Najczesciej sa to "mlodzi gniewni", wyzywajacy przy okazji innych od "nooobow" czy "i d i o t o w".
Jurand, albo nie zrozumialem twojego posta, albo kolega Sigma mowi o auto-adminie.

PostNapisane: 24 kwi 2010, 23:52 

Chodzi mi konkretnie o hasła typu : ludzie znani na scenie, z porządnych klanów itp. Proszę bardzo co my tu mamy: PL4FC,#SOF#, PRGK... tylko trzy wymieniłem. Skoro odpowiada to temu co napisał Sigma to rozumiem, że zamiast mianować nowych wystarczy przekazać nowe prawa starym adminom z 32. A z pewnością jakby ktoś poszukał, znalazłby podobny temat o serwerze 32 z podobną charakterystyką adminów. Z tego prostego założenia nazwijmy server EA 64 nie "flagowym" a "nihil novi"... Sigma jak chcesz coś zmienić to musicie się kurewsko postarać, bo nie wydaje mi się aby EA Polska nie miało nic lepszego do roboty jak wyszukiwanie superadminów. Pozostaje jeszcze problem braku kontroli: skoro nadal Ci, których się obwinia o nie reagowanie w przypadku łamania zasad, są adminami to oznacza, że EA jedynie robi sobie reklamę a w dupie ma to co się na tym servie dzieje. Chcecie dać ludziom prawa to proszę bardzo ale nie za darmo. Jeżeli odwołamy się dodatkowo do naszej niedalekiej przeszłości to zauważycie, że byli dobrzy piłkarze nie muszą być super trenerami. To samo tyczy się graczy. Wyniki z K/D 10-15 świadczą o dobrym poziomi gry, ale nie są najmniejszym wyznacznikiem tego czy dany gracz sprawdzi się jako admin. Kontrola, kontrola, kontrola... Kiedyś usłyszałem bardzomądre zdanie: Ufać, znaczy kontrolować". Ufajcie swoich adminów.

PostNapisane: 25 kwi 2010, 00:44 

Popieram Juranda [;

PostNapisane: 25 kwi 2010, 01:30 

Nie bylem na serwerze ale jessli bedzie ranking to bede gral :D

PostNapisane: 25 kwi 2010, 01:42 
Redaktor Battlefield.pl

Tak czy inaczej widać, że serwerowy Florentiono Perez zaplanował już galaktyczną drużynę adminów :mrgreen: Ciekawe czy w praktyce wyjdzie tak jak z Realem :stupid: :s

mcmt napisał(a):
Niektorzy z w/w nie ma pojecia o grze lub/i nie spelniaja swojego zadania jako admin; na przyklad nie reaguja na prosbe graczy. Najczesciej sa to "mlodzi gniewni", wyzywajacy przy okazji innych od "nooobow" czy "i d i o t o w".

Chciałem to skomentować, ale nie potrafię :lol: Tyle tu niedomówień, pustych frazesów i tekstów jak z reklamy tv "niektórzy, większość, najczęściej", bez podawania jakichkolwiek przykładów, że szkoda czytać

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 25 kwi 2010, 02:36 

Jurand, wystarczy poczytac troche temat o serwerze CQ32 i odrazu widzisz kto sie nadaje. Wypowiedzi mowia same za siebie. Odnosnie znanych ludzi - sa klany, ktore posiadaja znanych. Ale na przyklad DCK, Eddie graja w PL4FC, to nie znaczy, ze byle co drugi z PL4FC ma miec adminke (odnosnie PL4FC - nie jest to kwestia mojego zlego nastawienia, ostatnio gralem z kims bardzo normalnym z ow klanu, ktory w chat'cie wdal sie ze mna w krotka wymiane zdan - byl nastawiony do mnie w sposob krytyczny, ale nie byl niegrzeczny co trzeba uszanowac). Co do zaufania, po numerach z adminami jakie widzialem na CQ32, z takim jednym i drugim adminem "nie ubilbym muchy..." a co dopiero zaufac. Nad adminami powinien byc ktos z jeszcze wiekszym stazem, kto na prawde ogarnia gre. On powinien podejmowac decyzje w sprawie adminow inaczej bedzie balagan znany z CQ32. Admin nie powinien uzywac adminki w sposob wybiorczy, dla tylko swoich potrzeb, lub potrzeb tylko okreslonych osob. Bylo kilka takich rund, ze ingerowano posrednio w przebieg rozgrywki nie kickujac kogos, kto zabil dla posiadania na przyklad waznego jet'a, pomimo wielu !r, !report, chatowania. Pojawialy sie nawet komentarze ow "adminow" w chat'cie, takze nie mozna powiedziec, ze ktos tu byl czegos nieswiadomy. Dodatkowo trzeba sie wkazac elatycznoscia i zareagowac na prosbe o wylaczenie auto-balance w celu przejscia lepszych graczy do kompletnie zdominowanego teamu.
Z drugiej strony, nie mozna sie zbyt wiele spodziewac po rozgoryczonym 16-19sto latku (chodzi tu bardziej o mentalnosc i rownowage emocjonalna niz rzeczywisty wiek, kazdy, jak wiadomo ma inaczej), ktory dostaje na serwie w kosc i jest to jedyna forma, nazwijmy to riposty, ktora moze uskuteczniac. Dlatego winy nie nalezy zrzucac na takich "nieletnich", tylko osoby, ktore przydzielily im prawa, ktorych nie sa w stanie sprawiedliwie realizowac.
Idac dalej, admin nie powinien kopac admina jak i admin nie moze lamac zasad gameplay'a.

CQ64 moze byc lepszy od aktualnego CQ32 - zaczac trzeba od ostrozniejszego doboru zarzadu.

PostNapisane: 25 kwi 2010, 08:03 

Kilka słów do Sigmy: chcecie adminów to stwórzcie na tym forum temat: Pręgierz III -zasady i pretensje do adminów serwera EA 64. Jestem pewien, że Dominiko bez problemu ustawi taki temat jako przyklejony. Niech się ludzi wypowiadają, niech pokazują Wam (EA) gdzie, kto przesadza i kogo należałoby wziąć na lupę. Dziwi mnie to, że po takich perypetiach nie ma podobnego tematu odnośnie EA 32.
Trzeba koniecznie poprawić ważną sprawę: nastawienie adminów- to nie gracze są dla admina, ale admin jest dla graczy. Dajcie więc głos graczom, nich mówią kto ich zdaniem uchybia mianu admina (czyli uchybia graczom). W takim temacie dość łatwo będzie obronić jak i oskarżyć ludzi, którzy mają coś na sumieniu.
Niestety chłopaki, ale otwieranie serwera to nie tylko przecięcie wstęgi i dodatkowa reklama w sieci ale i trochę obowiązków. Zacznijcie zmianę od siebie, albo się wycofajcie, bo jak już mówiłem, nie kontrolujecie swoich serwerów. Skoro Ty Sigma już się zaangażowałeś w tę zabawę to radzę stworzyć nick incognito i pojawiać się od czasu do czasu na serwerze (trzaskać foty)- niestety po pracy, ale trudno, ludzie przynoszą do domu masę papierkowej roboty, a Wy chcecie mieć serwer. To tak jak z posiadaniem psa, miło jak przyjdzie się pobawić ale trzeba po nim sprzątać.
Jeżeli to co napisałem uważacie za zbyt dużo to nie róbcie sobie wstydu i od razu napiszcie: Server for all no fucking rules. I będzie po problemie. Wtedy nawet adminów nie trzeba.

Sorry mcmt, ale nie chce mi się odwoływać do jakże jawnych aluzji do mnie...

PostNapisane: 25 kwi 2010, 10:28 

Kopiuj - wklej może być, o ile owi admini opanują umiejętność bilokacji... :P

PostNapisane: 25 kwi 2010, 11:36 

Sigma napisał(a):
Witam ponownie.

Otrzymaliśmy informację od EA, że najprawdopodobniej od poniedziałku będziemy mieli ranking.

Co do administrowania serwerem. Jak już mówiłem będą wybrani odpowiedni, odpowiedzialni ludzie. Tylko i wyłącznie znani scenie, najlepiej z dobrych klanów, wiek minimum 20 lat (ewentualnie jakiś mały wyjątek choć go nie przewidujemy). Auto admina nie będzie bo wśród swoich zalet ma również wiele wad. Może się pojawi jeśli go odpowiednio zmodyfikujemy (nie wiem czy się da)
Maplista zostanie dostosowana do potrzeb graczy. Jeśli np na Songhua Stalemate wychodzi automatycznie połowa, ta mapa wylatuje.
Zasady będą proste i przejrzyste.

Pozdrawiam, Łukasz Potocki

Pytanie czy planujecie streaming PBBans i/lub GGC? Jeżeli tak to trzeba zaznaczyć, że praca admina nie będzie się ograniczała do pilnowania graczy ingame. Pozostaje kwestia przeglądania screenów PB, demek no i co za tym idzie zgłaszania delikwentów. Nie ma się co oszukiwać, iż do tego trzeba mieć trochę wolnego czasu i sporo doświadczenia. Można oczywiście pójść po najmniejszej linii oporu i ograniczać się do banowania troli lokalnie i odpuścić sobie zgłaszanie ich do ww. społeczności. Musisz się Sigma i nad tym zastanowić.
Pozostaje jeszcze reklama serwera. Jeden serwis o tematyce BFa może nie wystarczyć aby znaleźli się chętni do gry. Musisz rozważyć umieszczenie odpowiednich wpisów na innych serwisach lub stronach klanów.
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam

PostNapisane: 25 kwi 2010, 11:48 

Jurand napisał(a):

Nick na forum Nick w grze
seba PL4FC- >seba88<
kobra admin Szajba
Fear PRGK WojtaaSs
PAKA PL4FC- PAKAMAKA
DCK_PL PL4FC- DCK_PL
Adasi #SOF# Adasi
Fear (PRGK WojtaaSs)
Nika89 =PTG= NIKA89_PL
tutak Tutak_1
? PTS Mientus94
^Omeniu^PL ^Omeniu^PL
skins81 =S&F= Skins81
? PL4FC- Mlody2006

To teraz jeszcze raz przeglądnij listę i powiedz kto grywa (przynajmniej kogo ja widuję na EA Polska - tym od GamesNet'a).
Jeśli zaznaczyć tych nie obecnych, to wygląda to tak ("nieobecni" na czerwono):

seba PL4FC- >seba88<
kobra admin Szajba
Fear PRGK WojtaaSs
PAKA PL4FC- PAKAMAKA
kernelstrong PL4FC- kernelstrong (bardzo rzadko grywa)
DCK_PL PL4FC- DCK_PL (tak samo jak Kernel)
Adasi #SOF# Adasi
Fear (PRGK WojtaaSs) (Wojtas drugi raz na liście?)
Nika89 =PTG= NIKA89_PL
tutak Tutak_1
? PTS Mientus94
^Omeniu^PL ^Omeniu^PL
skins81 =S&F= Skins81
? PL4FC- Mlody2006(od czasu do czasu)

To lista, tylko na podstawie moich obserwacji jak grywam. Niezaznaczeni admini to Ci, którzy regularnie dbają o porządek na serwie (znaczy że spotykam ich w grze, czy też przez BF2CC).

Proszę nie czuć jakiejś złości, czy uprzedzenia mojej osoby, jeśli zobaczyło się na czerwono. Osobiście nie mam nic do kogokolwiek z Was.

EDIT:
A streaming by się przydał, bo brakuje go na obecnym CQ, a cheaterzy nie odpoczywają.

-> PubMovie :D <-

PostNapisane: 25 kwi 2010, 11:58 

Jurand napisał(a):
Sorry mcmt, ale nie chce mi się odwoływać do jakże jawnych aluzji do mnie...

Nie, nie, nie, nadinterpretujesz. W moich ostatnich wypowiedziach nie rzucam zadnych aluzji do ciebie.
Jurand napisał(a):
Trzeba koniecznie poprawić ważną sprawę: nastawienie adminów- to nie gracze są dla admina, ale admin jest dla graczy. Dajcie więc głos graczom, nich mówią kto ich zdaniem uchybia mianu admina (czyli uchybia graczom). W takim temacie dość łatwo będzie obronić jak i oskarżyć ludzi, którzy mają coś na sumieniu.

W pregierzu toczyla sie batalia. Stad moja opinia o "adminach" z CQ32.
Jurand napisał(a):
chcecie adminów to stwórzcie na tym forum temat: Pręgierz III -zasady i pretensje do adminów serwera EA 64.

Ja bym pomyslal nad jednym tematem dla obydwu serwerow, mianowicie; na jednym przewinienie - na obydwuch ban; czy to za zlamanie regulaminu, czy za naduzywanie adminki.
Szczurson napisał(a):
Niezaznaczeni admini to Ci, którzy regularnie dbają o porządek na serwie (znaczy że spotykam ich w grze, czy też przez BF2CC).

To, ze czesto graja, to nie znaczy, ze dbaja o porzadek. To wlasnie o wiekszosci z nich pisalem w mojej ostatniej wypowiedzi.

A jesli chodzi o Streaming, to bedzie 8)

PostNapisane: 25 kwi 2010, 14:13 

Nie zaznaczeni, owszem grają, ale błędów się nie ustrzegają i czasem też potrafią nabroić na tyle, że sami powinni wylecieć...
Latający Admini tak się pochłaniają pięknem nieba i kolejnych ikonek skasowanych przeciwników na dziobie swojego samolotu, że zapominają iż są Adminami.
Z tej listy najczęściej widać dwóch, którzy grają zazwyczaj czysto i robią swoją robotę dobrze, tj. poświęcają więcej niż 5s, na sprawdzenie i interpretacje poczynań graczy, kosztem utraty paru punktów w końcowej tabeli.

PostNapisane: 25 kwi 2010, 16:54 

Jeśli serwer będzie rankingowy, na pewno wzbudzi moje zainteresowanie. Na 32 slotach trzeba czekać z godzinę na mapkę z samolotami, a gdy już się pojawi, graniczy z cudem aby dorwać JEDYNY samolot.
Jak dla mnie 32 to porażka, na 64 będę zaglądał.

PostNapisane: 29 kwi 2010, 16:11 

No i jak z tym rankingiem :?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2