Teraz jest 7 mar 2025, 00:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 373 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 16:38 

lady vicky napisał(a):
chodzi mi o to, ze nie jestes odpowiednia osoba do oceny czy ktos zachowuje sie honorowo czy nie, jako ze sam zachowujesz sie niehonorowo.. that's all...

Więc niech oceniają go inni :P

lady vicky napisał(a):
jesli ktos okradnie zlodzieja i odda rzeczy prawowitemu wlascicielowi - to... imho ten czlowiek jest uczciwy ;)

A to już kwestia interpretacji.

lady vicky napisał(a):
Widze, ze starasz sie za wszelka cene odwrocic uwage wszystkich forumowiczy od swojej osoby i umiescic ja gdzies indziej - np. na mcmt i jego dzialaniach... niezla proba... udalo Ci sie nawet z kilkoma osobami.. ale sa tez tacy, ktorzy sa na tyle inteligentni, ze ta sztuczka na nich nie dziala..

Po pierwsze nasza dyskusja ma wiele wątków i tylko jednym z wielu jest mój konflikt z mr00cznym, więc nie można mówić o odwróceniu uwagi.

Po drugie chcąc zwrócić czyjąkolwiek uwagę na moją osobę mógłbym być (o ile już nie jestem) posądzony o megalomanię.

Po trzecie Twoja wypowiedź jest dokładnie sztuczką którą opisałaś i ma na celu odwrócenie uwagi wszystkich forumowiczów od osoby mr00cznego i umieszczenie jej gdzieś indziej :)
Jak oboje wiemy są tu tacy, na tyle inteligentni, że ta sztuczka na nich nie zadziała.

lady vicky napisał(a):
@popieracjacy jaamsma - moze zrobicie zrzute i postawicie mu pomnik? koles przyznal sie do cheaterstwa - ok, ale sam napisal, ze nie zamierza przestac cheatowac, mimo wszystko go podziwiacie :shock: za co? za publiczne przyznanie sie do winy w wirtualnym anonimowym swiecie? :lol: niesamowite... czy jesli jakis seryjny morderca przyznalby sie do swoich przestepstw i publicznie by oglosil, kogo i jak zabijal - z dokladnym opisem + podalby sposoby na wysledzenie innych seryjnych mordercow...

Wedlug mnie wygląda to na kolejny chwyt retoryczny.
1) Najpierw sugerujesz wystawienie mi pomnika.
2) Używasz porównania do skrajnego przypadku seryjnego mordercy.

Odpowiadając dokładnie w ten sam sposób, jak juz parokrotnie zrobiłem.
1) Swoją wypowiedzią stawiasz "pomnik mr00cznego mściciela", który walczy ze złem wcielonym pomimo przeciwności losu.
2) Ja na przykład porównałbym Was do Świętej inkwizycji, która paliła na stosie kogo popadnie, według uznania.

lady vicky napisał(a):
...nie sadzilam ze dozyje czasow, w ktorych ludzie beda podziwiac cheatera, a naskakiwac na tych, ktorzy chca z nimi walczyc :shock:

Nikt mnie Tu nie podziwia - wręcz przeciwnie.
Widziałem tu tylko JEDEN poza moimi post "naskakujący" na mr00cznwgo.

Nieustające wyrazy szacunku dla mcmt :P

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 16:46 

Na temat tej lektury nasuwa mi się pewny cytat z fajnego filmu, Dzień Świra:

Cytuj:
Moja racja jest mojsza niż twojsza

Cheaty są nieudciwe i co do tego nie ma żadnych wątpliwości.
Cheaty są, bo dopuki ktoś jest gotowy ich używać doputy będą tworzone. Jakby nie patrzeć, pisanie cheatów to złoty intereses. Po co pisać płatne programy których nikt nie używa legalnie jak można napisać cheat za który napewną ludzie zapłacą.

BF2 jest grą niesprawiedliwą. Każdy gracz to wie. Czy grasz jako piechociaż, czołgista, pilot, zawsze jesteś na straconej pozycji. Wina też leży po stronie sprzętu na którym grasz, szybkości internetu, pingu no i skilla. Ale głupotą jest granie by być "lepszym" w sztuczny sposób. I ponoć nie nabija się statsów używając cheatów - śmieszne.

Ale najgorsze w tym wszystkim jest to, że dziś, trudno odróżnić cheatera od dobrego gracza. Gra jest tak źle dopracowana, że niektóre sytuacje są tak ukazane, że trudno je poddać weryfikacji. Niewiadomo czy headshot jaki dostaliśmy to wynik sprawnej ręki gracza czy aimbot który bez żadnych problemów nas przycelował. W tym wszystkim to tylko boli. Skoro cheaterzy są tak pewni swoich racji, nie napiszą na początku rozgrywki: I'm cheater i dopiero zaczną grać? Być może dlatego, że zaraz posypały by się słowa: fu*** off, out mut**** a na dowidzenia ban. No ale tak nikt nie robi :evil:

Na koniec:
Jeśli masz grać z cheatami to lepiej się ochlaj i idź spać. Lepiej się rlelaksujesz :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 16:48 

Lailonn napisał(a):

Wyobraz sobie ze wszyscy zaczna czitowac. Chocby tylko na free play'u ale jednak. Gralbys w te gre dalej? Moze i bys gral ale poza toba 90% graczy by odeszlo.

a kto powiedzial ze nagle wszyscy zaczna czitować :) brniecie za daleko...

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 16:49 

Hynol napisał(a):
jaamsma napisał(a):
Dlaczego nazywasz ich "złodziejaszkami" ?
Wszystko wskazuje na to że działają legalnie, tak jak działają legalnie producenci antyradarów i innego sprzętu do oszukiwania Policji.

Nie prawda. Do napisania "czitu" jest potrzebna znajomość kodu i jego działania - bez reverse enginering się nie obejdzie, a to podpada pod ten sam paragraf co kradzież.

O tym nie wiedziałem, możesz mieć rację.

Nieustające wyrazy szacunku dla mcmt :P

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 17:17 

TuReK napisał(a):
Lailonn napisał(a):

Wyobraz sobie ze wszyscy zaczna czitowac. Chocby tylko na free play'u ale jednak. Gralbys w te gre dalej? Moze i bys gral ale poza toba 90% graczy by odeszlo.

a kto powiedzial ze nagle wszyscy zaczna czitować :) brniecie za daleko...

zdaje się że tu chodziło o przykład i to trefny bo gdyby każdy miał aima to lepszy byłby ten kto ma lepszy ping i szybciej klika :wink: , a nie o to że wszyscy czitują

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 18:29 

Ciekawy wątek, w sumie. Zastanawiające, że znalazło się kilka osób, którym cheaterstwo szczególnie nie przeszkadza, a także kilka uważających, że cheaty raczej nie istnieją. Dla obu grupek można by zastosować pewne powiedzenie tow. Lenina n/t zachodnich pacyfistów :-)

Co się tyczy legalności cheaterskiego interesu, to akurat najpopularniejszy (chyba jedyny, zresztą) sajt sprzedający masowo cheaty opiera się w dużej mierze na złodziejstwie i oszustwie. Czego się zresztą spodziewać w tej branży trzeba. Bardzo dobrze tę sprawę dokumentował blog MSXExposed, do momentu w którym z jakiegoś powodu zniknął. Można tam się było dowiedzieć o tym, jak niektórzy klienci wspomnianej spółki są naciągani na ciut większą kasę, jak zbanowani przez PB użytkownicy są wywalani i cenzurowani na ich forach itp. Na swoistą ironię zakrwa fakt, że oni nie sprzedają nawet własnego cheata - to co stanowi ich bazę ukradli ponoć z innych forum, posklejali i dokleili własną etykietkę.

Skądinąd bardzo zastanawiająca jest nieudolność EA i EB. EA powinna pozwać do sądu pana Saltmana, i korzystając z DMCA zabronić udostępniania kodu powstałego w wyniku nielegalnego rev-engineeringu. Po drugie, powinni na niego naslać IRS (gość jest ze stanów). Wątpię poważnie, by płacił podatki. Wreszcie, EB powinno wziąć swoje leniwe dupska w troki i w końcu zacząć wykrywać te cheaty. To, że one są polimorficzne nie stanowi samo w somie przesłanki wykluczającej detekcję. Istnieją metody pisania cheatów, czy ogólnie oprogramowania, niewykrywalnego, ale do tego duetowi Maz & Sheep bardzo, bardzo daleko. Wystarczyłoby kilka dodatkowych, niezwykle prostych skanów - i byłoby po 95% publicznych i prywatnych cheatów! Pisałem jak jakiś emeryt-aktywista do EB jakiś czas temu, podałem sporo przykładów co można zrobić. Podałem na tacy; jestem specjalistą od zabezpieczeń komputerowych, zajmuję się różnymi rzeczami i nie jest to wiedza na poziomie PC World'a. Dostałem uprzejmą odpowiedź, że wiedzą, że w następnym update PB będzie wiele nowości. Tyle, że to było 3 czy 4 miesiące temu, i nic nie zmienili. Głównym powodem, oprócz tego że im się to ekonomicznie nie opłaca, jest to, że ludzie dość powszechnie mają wirusy, trojany i aktywne programy antywirusowe (np. outpost firewall zagląda do innych procesów tak samo jak cheaty). Wystarczyłoby jednak dodać opcję konfiguracyjną, która wyrzucać będzie za jakiekolwiek takie akcje - i jak chcesz grać, to wywal cały spyware, oczyść system, zdaj się na mniej inwazyjnego firewalla. Czemu tego nie dodali? Jedyne wytłumaczenie jakie mi się nasuwa to takie, że jest na nich wywierana za mała presja. Dopiero teraz na forach zachodnich się coś rusza, coraz większa ilość ludzi wychodzi z niewiadomo skąd się biorącego złudzenia, że w BF2 nie ma poważnych cheatów. Ale tak się składa, że żywot BF2 się powoli kończy, z całą pewnością sprzedaż jest niewielka, więc EA nie jest dostatecznie zmotywowana do zainwestowania w tą sprawę należytych środków.

Swoją drogą mógłby się w temacie wypowiedzieć niejaki Grzegorz-bez-nazwiska-z-EA, który chyba ma na swojej liście zadań kontakty ze środowiskami użytkowników.

pozdr,
Ognacy

p.s. o, tu opisują sprawę banów dla klientów msx:
http://www.totalbf2.com/forums/showthre ... 959&page=6

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 18:35 

Cytuj:
a kto powiedzial ze nagle wszyscy zaczna czitować Smile brniecie za daleko...

Ale mi chodzilo o logike naszego "ujawnionego". On cheatuje bo za slabo gra. Wiec teraz inni neich tak zrobia iw ten spsoob kazdy odpali cheaty. To teoria i choc sie nie sprawdzi to jednak daje do myslenia nie?

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 18:48 

Fajny temacior żeście stworzyli chłopcy.....
Powiem wam, że sam bym chętnie założył drugie konto w bfie odpalił cheata (najlepiej takiego gdzie jeszcze mógłbym latać i zrzucać bomby) i pograć sobie ze 3 godzinki zabijając ludzi z powietrza na karkandzie :)
Moim zdaniem jednak przesadzacie (a mcmt przesadza jak rasowy ogrodnik) cheaty psują grę uczciwym graczom ale na nasze szczęście większość ludzi nie odczuwa satysfakcji z takiej gry (albo odczuwałoby ją przez chwilkę).
Inną sprawą natomiast jest karanie za takie "przestępstwo" - ban na cd-keya itp. są karami w porządku - natomiast sankcje prawne za używanie cheatów - bez przesady, niech ea broni się przed nadużywaniem gry bo to leży w ich interesie, natomiast radykalna zmiana prawa doprowadzi małymi krokami do absurdów - rewizje kompów w miejscu pracy i w domu w poszukiwaniu piratów, kary za oszukiwanie podczas gry w monopol z rodziną....
Przemysł internetowy ma olbrzymie zalety, ale ma też kilka wad i ktoś inwestując w niego musi liczyć się z obciążeniami - to ea powinna zwalczać cheatowanie na serwach a nie policja.
Nie wiem czy spotkałem cheatera (700 h gry) chyba raczej kilku wyskillowanych graczy, ale jeśli nawet to bardziej od nich przeszkadzają mi lamy tk dla pojazdów albo podróżujące na skrzydłach samolotu/heli.
I na koniec: to tylko gra - coś ci nie pasi zmień serw.
APEL: NIE PALMY JAAAASMY NA STOSIE - TO TEŻ CZŁOWIEK.

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 18:57 

Desert Rat napisał(a):
APEL: NIE PALMY JAAAASMY NA STOSIE - TO TEŻ CZŁOWIEK.

Tego jeszcze nie dowiedliśmy. Być może to mason. Albo i cyklista. A już na pewno jest z "układu".

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 19:29 

Ehem...jest na sali moderator?Temato cheaterze,a wychodzi 21 stron ględzania,płaczenia itp.Rozumiem,że dyskutujecie o cheatach,ale może założyć jakis topic "dyskujsa o cheatach i by było.proponuję zamknąc topic

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 19:33 

Crist napisał(a):
Ehem...jest na sali moderator?Temato cheaterze,a wychodzi 21 stron ględzania,płaczenia itp.Rozumiem,że dyskutujecie o cheatach,ale może założyć jakis topic "dyskujsa o cheatach i by było.proponuję zamknąc topic

A po co robic smietnik? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 19:42 

ognacy napisał(a):
Ale tak się składa, że żywot BF2 się powoli kończy, z całą pewnością sprzedaż jest niewielka, więc EA nie jest dostatecznie zmotywowana do zainwestowania w tą sprawę należytych środków.

BF2 się kończy, ale seria BF się nie kończy - wręcz przeciwnie, EA sprawia wrażenie jakby planowało w przyszłości intensywnie klonować tą grę

co więcej - duża ilość graczy zapewne przejdzie z BF2 do BF2142 (ci co zostaną będą zapewnie grali w mody - ale oni się już dla EA liczyć niebędą)
a wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to że BF2142 będzie się składał z BF2 oraz nowych modeli i tekstur

tak więc nawet jeżeli przesiadasz się z dużego fiata do poloneza to wciaż problem mizernego stanu dróg w okolicy pozostaje naglący

myslę żę EA niechce decydować się na żadne bardziej radykalne metody nadzoru komputera gracza w czasie gry gdyż zmniejszyło by im to ilość klientów (choćby o wspomnianych cheaterów), zwiększyło częstotliwość padów ich super stabilnych produktów i być może stanowiło podłoże do amerykańskich, chorych pozwów do sądu
a że "my" - scena battelfieldowa - na serverze czasami sobie "pofukamy" na cziterów ale generalnie siedzimy łagodnie jak baranki i tolerujemy ten proceder (co w dużej mierze widać po tym wątku) to i EA nie czuje nawet znikomej motywacji by stan bierzący zmieniać
nazwałbym to "siłą bezwładu"

jakiś czas temu były niusy na różnych portalach internetowych że scena pewnej gry (chyba to było CoD2 ale głowy za to niedam) zbulwersowana ilością cziterów oraz ich całkowitą bezkarnością zaczeła masowo wysyłać do producenta petycje z ultimatum że albo się zabiorą za ten problem albo dojdzie do masowej migracji graczy na inne tytuły

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 19:56 

Może po to zeby nie robić smietnika w innych tematach,co prawda pokrewnych,ale traktujacych o czym innym :]

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 22:04 

Crist napisał(a):
jest na sali moderator?

jest, i to niejeden ;)

Crist, czy twoja propozycja jest z gatunku "mówię by coś powiedzieć" ?
dobrze jest jak jest, ewentualnie można by zmienić tytuł wątka

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2006, 01:23 
Moderator forum

Propozycja zamykania watku jest smieszna imo. Na forum nie zabraniamy dyskutowac o czitach. Zabraniamy podawac linki do zrodel i bezposrednie do plikow z czitami. Nasze forum zawsze pozwalalo na wolnosc wypowiedzi, w ustalonych normach i nadal tak bedzie. Nie widze w tym topiku nic zlego. Jesli komus przeszkadza niech poprostu go nie czyta.
Kolec napisał(a):
jakiś czas temu były niusy na różnych portalach internetowych że scena pewnej gry (chyba to było CoD2 ale głowy za to niedam) zbulwersowana ilością cziterów oraz ich całkowitą bezkarnością zaczeła masowo wysyłać do producenta petycje z ultimatum że albo się zabiorą za ten problem albo dojdzie do masowej migracji graczy na inne tytuły

To mi przypomina nasza dyskusje o klanowiczach i freeplayowcach 8) Ktorzy gracze to napisali? I czy firme to obeszlo? Firme moze obchodzic taka kwestia w momencie, kiedy tytul ma byc dlugotrwalym hitem na rynku (jak w polityce Blizzarda). Uwazam, ze lepiej bysmy wyszli na ciaglym wspieraniu BF1942 niz wydawaniu kolejnych gierek. Ale niestety...polityka firmy. PB ma dawac iluzoryczne poczucie bezpieczenstwa, a nawet jesli wychodzi na jaw, ze jest niewystarczajacy, to za pare miesiecy wyjdzie BF-Epoka Lodowcowa z ulepszonym zestawem programow antycheaterskich. Problem w tym, ze wiekszosc z nas, mimo tego calego balaganu z ciaglymi patchami,czitami i niedorobionymi wersjami finalnymi gier z serii, kupi nastepne. I nadal bedziemy psioczyc na cziterow, bugi i inne uprzyjemniajace gre zabawki ;)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 373 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2