Teraz jest 19 lis 2024, 03:15

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 12:06 

EST czy ja muszę Ci mówić. A czy przypadkiem moderator nir może zbanować delikwenta bez podawania powodów - żeby było zabawniej. EA może - więc myślałem że moderator takiej rangi jak Ty tym bardziej.
W szkole jestem i nie mam czasu wyszukiwać powodów.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 12:07 

EST_PL napisał(a):
groszeka napisał(a):
Czy Szanowni Admini tego forum nie mogli by zbanować neurotycznego neuro aby przez chwilę poczuł jak to jest być olewanym przez "siły wyższe". Myślę, że powodów aby go zbanować jest w kwestii formalnej aż nad to.

A jakie ?

Nie obrażał, nie uzywał wulgaryzmów, języka nie kaleczył, pisał na temat...

jest worgiem! zmusza do myslenia!

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 12:42 

groszeka napisał(a):
EST czy ja muszę Ci mówić. A czy przypadkiem moderator nir może zbanować delikwenta bez podawania powodów - żeby było zabawniej. EA może - więc myślałem że moderator takiej rangi jak Ty tym bardziej.
W szkole jestem i nie mam czasu wyszukiwać powodów.

zawsze moglbym pisac pod innym nickiem - tak jak EA pozwala grac na innym patchu. gorzej, gdyby starano sie blokowac moje argumenty - ale to niemozliwe, tak jak EA nie moze zabronic grania na innych patchach.

wiem, ze myslenie boli, dlatego zwalaniam Cie z obowiazku uczestnictwa w tym jakze trudnym watku.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 12:47 

Neuro po co te wielkie słowa tak odrazu "Zmusza do myślenia" po przeczytaniu wszystkiego co napisaliście w trójkę to bardzie zmuszają do myślenia twoi oponeci.

Co do polityki EA to musisz sobie uświadomić że BF2 jest wedlug teoretyków marketingu schodzącą marką więc nie warto w nią inwestować pieniędzy ani czasu. Rezultatem tego są włąśnie buble jakimi nas raczy co jaki czas EA (brak czasu i pieniędzy na testy budzet nie jest z gumy i pożera go marketing). Żeby było jaśniej i wszyscy zrozumieli EA zarabia na wynajmie serwerów, jeżeli marka nie będzie w szczytowej pozycji na krzywej atrakcyjności nie będzie dopływu finasów. EA sprytnie sobie obmyśliło że będzie przedłużać istnienie tego produktu na rynku przez bustery, ale nastąpił zgrzyt po pierwszym busterze, nie sprzedano takiej ilości zarówno SF jak i pierwszego bustera aby wciągnąć te mapy do vanili a po drugie zbyt małe zainteresowanie ze strony wynajmujących aby na tym zarabiać. EA jest w małej kropce zapowiedziało drugi (na marzec)i musi go w końcu wydać ale się ociąga. TERAZ najważniejsze (Lailonn i spóka mogą się nie zgodzić) mam wrażenie że zrzut jepów został wymyślony pod drugi buster gdzie mapy są większe i trzeba się nachodzić, było to element strategii wydawnicze od początku, z tym że źli gracze wymyślili 5000 innych zastosowań niż podstawe o którym nie wiedzieli bo bustera jeszcze nie ma.

Sorry za długi post ale mam dosyć dyskusji o niczym bez sensownych argumentów.

A na koniec mała przestroga dla neuro jak kiedyś uwikłasz się za więcej niż 1000 zeta (samochód, mieszkanie, kredyt w banku) a póżniej się okaże że to nie działa tak jak nie powinno to się nie zdziw że ktoś ci powie że trzeba było uważać przed zakupem i czytać całą umowę i będzie stosował argumenty które ty stosujesz wobec pacha.

POzdro
s

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 12:52 

Kolec napisał(a):
ocknij się bo zdaje mi się że niewiesz o czym mowa
1)n00by domagały się na forum EA likwidacji SK i SJ
2)EA zapowiada zablokowanie SH i SJ w changalogu
3)podnosi się protest środowisk dobrze obeznanych z gamplayem w który pada ostrzeżenie że zablokowanie SH i SJ spowoduje znaczący wzrost częstotliwości lockowania oraz utratę i tak kiepskiego balansu niektórych map
4)EA przeprowadziło swoje zmiany pomimo ostrzeżeń a ich rezultat który obecnie cały czas podziwiamy portwierdził przewidywania "kropli w morzu potrzeb" graczy co podpisali petycję (tą i wszystkie inne - bo było ich więcej)

tak więc historia ostatniego miesiąca z kawałkiem weryfikuje team odpowiedzialny za ostatniego patcha jako partaczy - zarówno w kodowaniu jak i "zmysle taktycznym"

wszystko zgoda, gdyby celem EA byla poprawa gameplaya w rozumieniu klanowiczow. jak juz od dawna wiemy - tak nie bylo. do kosza cala argumentacja, bo nooby sie ciesza z patcha, ktory byl przygotowany dla nich. ja sie ciesze, ze nie ma SJ, mimo bzdurnych jeepow z nieba. ale i tak ich nie uzywam, wiec jest ok.

rozmowa z Toba wyglada mniej wiecej tak:
"EA to leszcze, bo wprowadzili zmiany, ktore mi sie nie podobaja. co za nooby! czy oni nie wiedza, ze ja tak bardzo lubie SJ? a Ty noobie nie wiesz co jest dobre, bo teraz sa locki nonstop i ogolnie kaszana, kiedys, Panie, bylo lepiej. nie masz o niczym pojecia. wyciagam moje wnioski na podstawie grania na 10 serwerach. jestem masta of obiektywne wnioski. EA suck, DICE to kiepscy programisci!"

(btw czy to cokolwiek wprowadza do dyskusji - nie, ale moge sie tak bawic, chociaz nudy. jeden Ognacy i czasem Lailonn podadza sensowne argumenty...slabo)

co do analogii z gownem: jak juz wczesniej pisalem, lubie "gowno" podobnie jak milion graczy worldwide. dzieki gownozercom wspierajacych EA w kazdej ich "beznadziejnej grze" masz swojego BF2 (w wersji 1.00, 1.22 czy 1.3 - ciagle masz wybor!) - podziekuj gownozercom, show us some respect! bez gownozercow gralbys w darmowego niemieckiego klona BF2 - cool.

ale i tak wiesz lepiej, bo jestes elyta.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 13:05 

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 13:08 

strus napisał(a):
Neuro po co te wielkie słowa tak odrazu "Zmusza do myślenia" po przeczytaniu wszystkiego co napisaliście w trójkę to bardzie zmuszają do myślenia twoi oponeci.

Co do polityki EA to musisz sobie uświadomić że BF2 jest wedlug teoretyków marketingu schodzącą marką więc nie warto w nią inwestować pieniędzy ani czasu. Rezultatem tego są włąśnie buble jakimi nas raczy co jaki czas EA (brak czasu i pieniędzy na testy budzet nie jest z gumy i pożera go marketing). Żeby było jaśniej i wszyscy zrozumieli EA zarabia na wynajmie serwerów, jeżeli marka nie będzie w szczytowej pozycji na krzywej atrakcyjności nie będzie dopływu finasów. EA sprytnie sobie obmyśliło że będzie przedłużać istnienie tego produktu na rynku przez bustery, ale nastąpił zgrzyt po pierwszym busterze, nie sprzedano takiej ilości zarówno SF jak i pierwszego bustera aby wciągnąć te mapy do vanili a po drugie zbyt małe zainteresowanie ze strony wynajmujących aby na tym zarabiać. EA jest w małej kropce zapowiedziało drugi (na marzec)i musi go w końcu wydać ale się ociąga. TERAZ najważniejsze (Lailonn i spóka mogą się nie zgodzić) mam wrażenie że zrzut jepów został wymyślony pod drugi buster gdzie mapy są większe i trzeba się nachodzić, było to element strategii wydawnicze od początku, z tym że źli gracze wymyślili 5000 innych zastosowań niż podstawe o którym nie wiedzieli bo bustera jeszcze nie ma.

Sorry za długi post ale mam dosyć dyskusji o niczym bez sensownych argumentów.

A na koniec mała przestroga dla neuro jak kiedyś uwikłasz się za więcej niż 1000 zeta (samochód, mieszkanie, kredyt w banku) a póżniej się okaże że to nie działa tak jak nie powinno to się nie zdziw że ktoś ci powie że trzeba było uważać przed zakupem i czytać całą umowę i będzie stosował argumenty które ty stosujesz wobec pacha.

EA upada? nie wiedzialem... to wszystko zmienia :D tylko poczekajmy az upadnie. nie wiem co to krzywe marketingu, ale wiem np. ze EA sponsoruje wyjazd koszykarzy NBA do Europy na jesieni - dotyczy to 1 (jednej) gry. mysle, ze taka forma promocji (niezwykle droga, masowa) nie bylaby mozliwa w firmie "ktorej marka jest schodzaca". jak sie to ma do BF2? ano tak, ze nawet jesli poniosa straty na BF2142, to i tak beda najpotezniejszym graczem na rynku. btw do sierpnia sprzedano 1.200.000 kopii BF2. slabo. jesli sprzedadza BF2142 w jednej 1/3 tej wielkosci to i tak beda duuuzo do przodu - przeciez to mod, nie wymaga duzych nakladow.

aha, skad wiesz, ze SF i EF sie zle sprzedalo? szukalem danych, niestety, nie znalazlem:(.

co do przestrogi, dziekuje,, mam juz dom, samochod, umow nie czytam, a jakos zyje. po prostu nie oczekuje nigdy wiecej niz mi podpowiada zdrowy rozsadek - jesli dostane cokolwiek ponad moje oczekiwania, to sie ciesze jak dziecko. kapitalizm. ze niefajne? co zrobic, w innych ustrojach nie ma BF2 i szybkich komputerow:(.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 13:14 

Neuro jezeli bronisz tak tego patcha to powiedz czy nie przeszkadza ci

a) ciagle problemy z logowaniem sie i wyszukiwarka
b) przenikanie rakiet przez heli
c) blokowanie sie respawnujacych sie pojazdow
d) nadal bug z kolorem imienia (czyli jak ktos jest w twoim teamie to widzisz go na czerwono)
e) dzisiaj natrafilem na niewidzialna sciane nad morzem na sharqui penisula
f) ciagle wywalanie do windy
g) skoki fps

oraz spawncamping, lookowanie itp. A moze Ty masohista jestes i lubisz ginac....

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 13:28 

Neuro nie chce mi się tłumaczyć na mojego posta słowo po słowie, ale jest jedna rzecz której nie napisłałem więc nie kłam nigdzie nie napisałem że EA upada, odniosłem się do jednego z wielu projektów na którym EA zarabia i w mojej opinii nie jest on najważniejszy dla EA (najważniejszy jest EA sports szczególnie w stanach), a budzet BF2 musi być na pewno nie jset z gumy co widać po osłabieniu acji marketingowych. Co do słabych wyników takie są moje analizy zachowania władz EA oraz prognozy związane z zapowiedziami wydawniczymi. I uwierz ludziom którzy analizują bardziej nie stabiline rynki niż gier i zajmują się manienim konsumentów (takich jak ty) na codzień

Więc mam prośbę nic kłam i nie zmieniaj moich wypowiedzi.

Co do komentarzy to sorry ale nie wierzę w to co piszesz o sobie tak z założenia, więc nie muszisz się fatygować.[/b]

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 13:32 

Co tu duzo mowic - sa patche zle i gorsze. Ten akurat sie zakwalfikowal do drugiej grupy. Jest teraz cien szansy ze nastepny bedzie juz tylko zly :D

Co do cartillery. Czy az tak ciezko bylo wymyslec ograniczenie aby NIE dalo sie zrzucac jeepow na i w okolice (nie za duze) lotnisk i helipadow ??? Szkoda ze EA nie placi pracownikom za myslenie... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 13:36 

Neuro ale widzisz ja ci ZNOWU podam dane:

http://www.gram.pl/news.asp?id=1025

"Naprawdę kiepsko poszło jedynie Electronic Arts, którego wartość spadła o 17%."

Mozna wiec przyjac, ze EA upada. Spadek wartosci o 17% to duzo. Sa tam tacy inteligentni ludzie twrozacy takie wspaniale gry a jako jedyni na rynku traca...ciekawe

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 13:53 

No i dobrze tak EA, jak zepsuli gre (z plotek co slyszalem dice nie mialo udzialu w tym patchu) to niech upadna i najlepiej by bylo gdyby EA techland kupil :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 14:00 

Taaak EA napewno upadnie po tym patchu... 8)

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 14:00 

zaraz przyjdzie EA Neuro, i zdyskredytuje te dane. albo wmowi nam ze strata 17% wartosci to:
-wina Lailonna i whinerow
-tak wlasciwie ta strata to zysk EA

... a reszcie zawiedzionych pozostalo czekac na ETQW... do ktorego prawdopodobnie ukaza sie 2-3 patche (btw-patch-to POPRAWKA do programu, nie ROZPIEPRZAWKA) jak to ma miejsce w przypadku gier w ktorych "macza palce" engine Carmacka.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 14:11 

neuro napisał(a):
Privateghoul napisał(a):
Neuro jezeli bronisz tak tego patcha to powiedz czy nie przeszkadza ci

a) ciagle problemy z logowaniem sie i wyszukiwarka
b) przenikanie rakiet przez heli
c) blokowanie sie respawnujacych sie pojazdow
d) nadal bug z kolorem imienia (czyli jak ktos jest w twoim teamie to widzisz go na czerwono)
e) dzisiaj natrafilem na niewidzialna sciane nad morzem na sharqui penisula
f) ciagle wywalanie do windy
g) skoki fps

oraz spawncamping, lookowanie itp. A moze Ty masohista jestes i lubisz ginac....

mi sie podoba ta gra.

a) nie mam
b) nie mam
c) nie mam
d) zdarzylo mi sie ze dwa razy
e) nie znam
f) nie mam, chociaz jak mialem zla plyte to bylo. zmienilem i dziala. sprawdzcie swoje plyty Gigabyte, sa cale partie z walnietymi elementami.
g) chodzi plynnie.

przykro mi, jak ktos inny ma takie problemy. nigdy nie twierdzilem, ze patche sa idealne. ale wole patche niz ich brak. dziekuje EA za support - robicie cos, za co jestescie szkalowani, czego robic nie musicie. dzieki za odwage i upor, XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

pzdr
neuro

lol ale sie gubisz :P

Bo rownie dobrze duzo osob powie z\e nigdy nie mialo problemow z SJ, nigdy nikomu nie wyskoczyl jeden gosciu a zaraz na nim pojawilo sie kolejnych 4 :)

A tak btw czy gdyby EA nie wspominala nic ze bedzie zmienac cos z SJ to czy de facto bylaby taka wzawa. Bo nagle po roku wszyscy obudzili sie ze SJ to wielkie zlo, szkodzi niedzielnym graczom i odbiera przyjemnosc z gry.

Neuro swietnie wtopilby sie w sredniowieczne feudalne spoleczenstwo. EA bylaby panem feudalnych a neuro chlopem zaleznym od pana. EA mowi ze w ramach zmian-patcha bedzie zbierac podatek z 95% plonow chlopa. Chlop na to. Super, dzieki o wielki panie ze sie o nas tak troszczycie

ale jak to :(

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2