Teraz jest 14 sty 2025, 14:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 02:27 

Joee napisał(a):
Jak kazdy z nas wie na poczatku meczu BF2 lub w przerwie miedzy rundami dzieja sie dziwne rzeczy i tylko bardzo nieliczni stoja w miejscu lub robia cos madrego. Kazdy sie czyms zajmuje, strzela, jezdzi. Pelne rozluznienie. Dzieje sie tak w klanach mlodych, starych, doswiadczonych i nie. To co napisales robal to zwykle czepialstwo i nikt nie chcialby ogladac ponurakow.

Wiem, ze takie rzeczy robi sie w rzerwach i to rozumiem (sam lubie postrzelac do swoich), ale to było w trakcie meczu. Zwłaszcza podczas ostatnie rundy. Nie pamietam dokladnie wszystkich sytuacji, ale kojarze jedna i podam ja dla przykladu. Podczas gdy Dignitas przejmował glowna flage chin (byla taka sytuacja ze musieli ktoras z nich przejac inaczej by przegrali) zamiast robic podglad flag gdzie wiadome bylo ze na 100% bedzie toczona walka, sluchalismy nasladowanych dzwiekow jeepka. I zamiast ogladac, jak dignitas przejmuje flage, przez 20s ogladalismy jeep od tylu. I nie byla to jedyna sytuacja, bylo ich o wiele wiecej tylko zadna mi sie nie przypomina.

PS. Dlaczego nie uzywano kamery z pierwszej osoby? Hanz mowił mi ze to niedozwolone. Czy to prawda?
PS2. dlaczego nie uzyto komendy Renderer.drawhud [0,1]? Czy tylko ze wzgledu zey widziec kto kogo zabija? Strasznie denerwujace byly te wszystkie napisy zwlaszcza ze ekranik byl maly, nie wspominajac na srodku "odrodzisz sie za". Moznaby wlaczac HUD i co kilka minut zeby sprawdzic wynik.
PS3. Dlaczego ani razu nie podanu w trackcie walki wyniku? Zamiast licznia ile czolg ma kol :lol: mozna by podac :). I nie szkodzi ze mysleliscie ze widac. W trakcie meczu pilkarskiego tez caly czas widac wynik, a mimo to komentator co kilka minut o nim wspomina.

:(

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 02:33 

na Caps locku nie bylo widac ze ta flaga jest przejmowana. Niestety brakowalo 2 kompa podlaczonego do serva. Coz, nic na to nie moglismy poradzic.

ad PS1: wszystko naprawde bedzie znacznie mniej przejrzyste. Wyobraz sobie sytuacje, ze chcemy pokazac atak na robototy na mashtuurze. Dajemy widok z oczu kolesia, ktory tam biegnie. Gdy ginie, przelaczamy sie, po kolei mijamy obraz z oczu komandera lezacego na dachu, apc stojacego 200 metrow dalej i wracamy na roboty po kilku sekundach pokazujac je z calkiem innego miejsca. Nie sposob sie znalezc w streamie z widoku gracza.

ad PS2: Dobry pomysl, nie wiedzialem o tej komendzie :)

ad PS3: Zgadza sie moglismy profilaktycznie podawac co pewnien czas, nasz blad. Zostanie poprawione:)

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 02:46 

90s napisał(a):
jason.paury powiedz mi co ci się podobało?
Zawsze jak się wypowiadasz to krytykujesz
Tak samo było z konkursem filmowy.
Choć raz napisz coś miłego
Gościu nawija do kamery i stara się zrobić show nawet gdy nic się nie dzieje.

Nie wiem czy wiesz, ale konstruktywna i adekwatna krytyka o wiele bardziej motywuje do działania i poprawy niż najsłodsze nawet słowa pochwały. Poza tym.. Miłe rzeczy, to ja mówię tylko tym którzy na to naprawdę "zasłużą" :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 08:50 

sawik napisał(a):
nie martw sie Snake, w Bfa rozegralem wiecej meczy niz Ty. Na scenie jestes ledwo od stycznia o ile sie nie myle, a fake ataku byl bardzo ladny;]

to ze na forum sie zarejestrowalem to o ilosci meczy nie swiadczy ...

a co to byl za fake ?!? widac bylo ze 3 ludzi stracili a jakas 2ka ich wybila, dowodca pewnie byl jednym z nich, kiepska taktyka, ktos skoczyl z mostu a ci co dolaczyli sie chyba przez pomylke, - jakby to byl 1.3 to juz by przez to ze 3 ludzi nie maja by stracili flage glowna

nikt tu (chyba :) ) nie atakuje cie dlatego ze cie nie lubi, w moim wypadku jak widze ze nie zmienil sie twoj styl to pisze to wlasnie dopiero po tym meczu,
musisz troche popracowac, bo denerwujace jest to gadanie bez sensu, byle gadac --- a mozna podac np. wynik

sawik napisał(a):
Wybacz mi moja ironie, ale Twoj tekst mnie rozbroil:
Cytat:
i jedna rude obejrzelismy

no :) nie chcialem zeby kumpel sie calkowicie zle nastawil do relacji :D

i od siebie moge polecic ogladanie meczow przez projektor na scianie :D obraz 1.5m na 2M z kawalkiem ruleeeezz :D

Ostatnio edytowano 14 sie 2006, 08:56 przez SNAKE'83, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 08:51 

jason.paury napisał(a):
90s napisał(a):
jason.paury powiedz mi co ci się podobało?
Zawsze jak się wypowiadasz to krytykujesz
Tak samo było z konkursem filmowy.
Choć raz napisz coś miłego
Gościu nawija do kamery i stara się zrobić show nawet gdy nic się nie dzieje.

Nie wiem czy wiesz, ale konstruktywna i adekwatna krytyka o wiele bardziej motywuje do działania i poprawy niż najsłodsze nawet słowa pochwały. Poza tym.. Miłe rzeczy, to ja mówię tylko tym którzy na to naprawdę "zasłużą" :wink:

Hahaha czyli jednym słowem,jeszcze się taki nie narodził co by Tobie dogodził :) :P

Ja czekam następnej relacji meczu.
Na pewno będę oglądał.
I nie wiem czy tylko ja miałem przycinki jak się wszystko zaczęło

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 10:50 

a tak wracając do tematu: kto wygrał?

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 11:06 

dignitas 405 - 54 (jakos tak)

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 11:11 

Joee napisał(a):
Ale tak wlasciwie to jak mozecie odpowiednio ocenic, jesli wsrod was jest czlowiek typu KFC, ktory zyczy sobie kamerki zza gracza przez caly mecz, tak jakby nie zdawal sobie sprawy z rozlozystosci BF2 i tego jaki obszar trzeba wizualnie objac, zeby sytuacja byla zrozumiala, a rowniez tego ze kamerka zza czlowieka , ktora rusza sie wraz z nim kiedy on skacze, kladzie sie rusza na boki , bylaby po prostu zbyt chaotyczna do ogladania i nie ma zadnego sensu.

z tego co wiem to inne "TV" właśnie pokazują od pleców... i jakoś wszyscy są zadowoleni i nie chodzi nawet o cały mecz ale może chce wiedzieć co sięnaprawde dzieje a nie patrzeć w caps lock'a i nic nie widzieć z powodu nienajlepszej jakości i jeżeli sam sawik na mashturku nie zauważył przez capsa że zajeli flage która powinna byćwidoczna to cośjest nie tak

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 11:24 

Pewnie dlatego pokazują kamerką zza pleców że freecam jest wyłączone na serwerze. Freecam jest dużo lepsze. tak jak napisał Joee:

Joee napisał(a):
ak jakby nie zdawal sobie sprawy z rozlozystosci BF2 i tego jaki obszar trzeba wizualnie objac, zeby sytuacja byla zrozumiala, a rowniez tego ze kamerka zza czlowieka , ktora rusza sie wraz z nim kiedy on skacze, kladzie sie rusza na boki , bylaby po prostu zbyt chaotyczna do ogladania i nie ma zadnego sensu.

Poza tym że Sawik nie dawał dojść do głosu Kiwasowi i co najgorsze i niegrzeczne przerywał mu to było ok.
A mnie osobiście wkurzało że podczas jakiejś fajnej zadymy Sawik uruchamiał mapę. Już, już coś się dzieje a tu mapa na cały ekran. Rozumiem że chciał mieć podgląd czy nie dzieje się coś ważnego gdzie indziej ale trochę wyczucia z momentem jej uruchomienia.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 11:52 

czy można gdzieś jeszcze zobie zobaczyć/zasać relację z tego meczu ? też bym sobie coś skrytykował :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 12:21 

a mnie sie wydaje ze to ja powinienem byc komentatorem tych filmikow... i wszyscy by sie cieszyli

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 13:00 
Moderator forum

Toper napisał(a):
i wszyscy by sie cieszyli

Było by coś w stylu: "MC by sie tak nie dał", "on by to inaczej zrobil" :P :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 13:10 

Wszystko ok, kazdy element relacji mogl sie komus nie podobac, ale gdy na przemian piszecie:

- za duzo caps locka
- nie bylo pokazane jak wybielaja flage glowna

to jedyne co mi pozostaje to wysłać Was na strone:

http://www.clanbase.com/news_league.php ... 7&lid=2572

i poprosic o zadanie pytania, dlaczego wyrzucono nas z servera, przez co realizacja transmisji byla naprawde trudna. Jestem ciekawy jak narzekający pogodziliby ciagle pokazywanie pola walki z nadazaniem za zmieniajaca sie sytuacja. Z cala pewnoscia relizacja tego meczu pod tym wzgledem byla znacznie gorsza niz pierwszego stream'u, Team Wilda - pod.bf2, ale moim zdaniemw tym wzgledzie nie zawinilo HSTV.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 15:26 

90s napisał(a):
Hahaha czyli jednym słowem,jeszcze się taki nie narodził co by Tobie dogodził

Hmm... mylisz się :D

Cytuj:
to jedyne co mi pozostaje to wysłać Was na strone:

http://www.clanbase.com/news_league.php ... 7&lid=2572

i poprosic o zadanie pytania, dlaczego wyrzucono nas z servera, przez co realizacja transmisji byla naprawde trudna. Jestem ciekawy jak narzekający pogodziliby ciagle pokazywanie pola walki z nadazaniem za zmieniajaca sie sytuacja. Z cala pewnoscia relizacja tego meczu pod tym wzgledem byla znacznie gorsza niz pierwszego stream'u, Team Wilda - pod.bf2, ale moim zdaniemw tym wzgledzie nie zawinilo HSTV.

... (tego już nie skomentuję)

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2006, 20:56 

skomentuj jason plz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2