Teraz jest 27 lis 2024, 00:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2006, 15:28 

e-38 napisał(a):
Piszesz o braku wsparcia - to się pytam - czym ten brak wsparcia się przejawia ? Powiedz - w czym ? W tym, że wydali pacza z bugami na prośbę SAMYCH graczy ?

O matko !!! Mistrzu moj daj mi linka do jakiegos forum gdzie gracze bf2 prosili o patcha z (tu prosze o szczegolna uwage) BUGAMI. Jak cos takiego mi podeslesz to zgrzeweczka bronkow leci do ciebie. Dam ci moj przeklad olewania graczy przez EA. Za zmianami a patchu 1.3 (SL), z tego co wiem, bylo kilkudziesieciu napinczy z oficjalnego forum , natomiast przeciwko przynajmniej 10K ludzi ktorzy podpisali sie pod petycja. Zgadnij kogo prosbe EA spełnila.

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2006, 20:32 

e-38 napisał(a):
Ja Tobie chyba też - jak dziecku.

Piszesz o braku wsparcia - to się pytam - czym ten brak wsparcia się przejawia ? Powiedz - w czym ? W tym, że wydali pacza z bugami na prośbę SAMYCH graczy ?

Tak, w zasadzie to ta wypowiedź sama się broni :lol: Masz mnie stary :lol: Poddaję się bez dalszej walki :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2006, 22:06 

Faktycznie, zdanie źle złożyłem. Chodziło mi o prośbę o pacza (bez błędów oczywiście, które są gratis od EA).

@Teraplus - dobrze, odnieś się do drugiej części wypowiedzi - zrozumiałeś ją ?

@jason.paury - poczytałem i ? Jest tak jak pisałem. Konkretny pojazd.

@przsoi - oj, coś mi się podoba i nie narzekam to już jestem be ?

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2006, 00:01 

Dałem Ci tego linka, żebyś przeczytał argumenty przemawiające za tym, iż gra, która jeszcze nie wyszła będzie gniotem.

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2006, 00:48 

Też dałem - całe forum unreal.pl - i oczekiwanie na 2k3, 2k4 i teraz 2k7. Sytuacja podobna a reakcje w czasie oczekiwania inne.

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2006, 13:47 

Cóż zdecydowanie EA popełniło błąd olewając graczy,i wydając patche z bugami ale tylko jedno mnie interesuje:

Pako napisał(a):
Za zmianami a patchu 1.3 (SL), z tego co wiem, bylo kilkudziesieciu napinczy z oficjalnego forum , natomiast przeciwko przynajmniej 10K ludzi ktorzy podpisali sie pod petycja. Zgadnij kogo prosbe EA spełnila.

Skoro 10k ludzi było PRZECIWko to dlaczego Wszystkie servery zaczęły grać na tym patchu?z tego co rozumiem patchy NIE TRZEBA instalować,jeśli
serwery chodzą na starszych,a w 10k ludzi chyba była jakaś osoba która obsługiwała i/lub tworzyła serwer(jeśli się mylę,jeśli TRZEBa instalowac nowe patche to proszę mnie poprawić)

Jak to ma DaGodness w podpisie: Own3d :D

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2006, 14:20 

Oto druga część wypowiedzi:

e-38 napisał(a):
Druga część - czemu wszyscy (może nie wszyscy - część) zaczęli skreślać BF2142 zanim wyszła ? Tutaj już skilorzy mówiąc "bo ea mówiła to i tamto". To ciekawa scena - bardzo ciekawi i obiektywni ludzie - dziwnym trafem po UT wyszło UT2k3 i UT2k4 - które były niewypałami, a mimo to ludzie czekają z nadzieją na UT2k7 - dlaczego ? Bo są inni - nie oceniają czegoś co nie wyszło. Tak, znowu porównanie do innych gier (ktore Ciebie nie obchodzą) - tylko że tutaj nie jest mowa o grze, paczach czy podobnych - ale zachowaniu ludzi, którzy na każdym kroku i przy każdym ruchu EA mają jakieś ale - jaśniej teraz ?

A oto mój pogląd na temat, wyrażony nieco wcześniej:

Terapuls napisał(a):
(...)Ja bojkotuję w imię wydanych pieniędzy oraz dobra przyszłych gier. Może jeśli uzbiera się na świecie odpowiednio duża liczba niechętnych do kupna BF2142, EA zacznie rozumieć swój podstawowy błąd (w końcu co jak co, ale zyski i straty to oni potrafią liczyć), którym wg mnie wcale nie są spaprane łatki, lecz niepoważne traktowanie sceny, co w taki a nie inny sposób zaowocowało.

Zresztą powtarzam Tobie tę kwestię nie tylko ja. Czepiasz się, że oceniamy grę, która się jeszcze nie ukazała, tymczasem dla mnie problem tkwi nie tyle w samej grze (choć demo wg mnie jest do kitu), ile w firmie, która ją wydaje. Ja osobiście nie tyle chrzanię BF2142 bo to syf i malaria na silniku BF2 już zasyfiałym i malarycznym, ile EA za to, jak traktuje ludzi, którzy zakochali się w wydanym przez tę firmę tytule. A więc z mojej strony bojkot, nawet jeśli jakimś cudownym trafem gra, którą już niektórzy ściągają, okaże się diametralnie różna od dema.
Natomiast jeśli fani UT na tyle mają cierpliwości, aby po dwóch "syfach" (wg Ciebie) czekać z wywalonym jęzorem na kolejną odsłonę (bo tak twierdzisz, prawda?) to już ich sprawa. Ja nie zamierzam wydawać kasy na grę firmy, która już mnie raz maksymalnie olała (mam jeszcze dodatkowo osobiste porachunki z EA w sprawie EF'a, o których kiedyś pisałem na forum). Na szczęście konkurencja nie śpi, a data wydania ETQW wcale nie jest tak odległa.

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2006, 15:41 

e-38 napisał(a):
Też dałem - całe forum unreal.pl - i oczekiwanie na 2k3, 2k4 i teraz 2k7. Sytuacja podobna a reakcje w czasie oczekiwania inne.

Na koniec spytam tylko: a co mnie [cenzura] interesuje jakieś zapyziałe forum innej gierki? Jak Ci tam lepiej, to jak powiada nasz CL - [cenzura] , i zakończę moje rozmowy w tym temacie.

[cenzura] by Lailonn

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2006, 23:49 

e-38 i paru innych. Dlaczego tak sie dziwicie, ze ludzie oceniaja na podstawie danych/faktow cos co sie jeszcze nie wydarzylo(a i owszem bo beta byla a demo jest)? Caly swiat analizuje dane jakie naplywaja czy to z rynku czy to ze srodowiska i je intepretuje tak by jak najlepiej zaplanowac kolejny ruch.

Ja nie musze czekac az Lepper zostanie krolem Polski by wiedziec, ze to bylaby uryna i katastrofa. Jesli wy musicie dostac kolejnego kopa w tylek ze zludna nadzieja, ze tym razem nie dostaniecie aby uwierzyc to ja bym was nazwal masochistami...

-BF2 jest zabugowany
-BF2 nie udaje sie odbugowac a wrecz odwrotnie
-EA ignoruje faktyczne prosby graczy zajmujac sie *********
-EA przekupuje graczy medalami aby na chwile nie gadali o bledach*
-2142 chocby nie wiem jak ktos kombinowal z teoriami JEST modem do BF2 z tym, ze "stand-alone"
-BETA zawierala bledy znane z BF2
-DEMO zawiera bledy znane z BF2
-Z tajemniczych powodow BF2 nie stanial przez rok a BF2142 bedzie kosztowal tyle ile BF2(to fakt dotyczacy debilnej polityki finansowej)
-System veteran i dodatkowe bronie do pre-ordera*

Mysle, ze wy nawet jakby EA oficjalnie napisala na www

"SZANOWNI GRACZE BATTLEFIELDA! MAMY WAS W ...."

Uznalibyscie, ze "wcale nie musi byc zle" :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2006, 00:09 

jason.paury napisał(a):
...

Oj, ale się zbulwersował.

A Lailonn dalej nie zrozumiał - przeczytaj wcześniejsze moje posty. Nie interesuje mnie jakie jest/będzie BF2142, czy będzie zbugowane czy nie - rozumiesz zdanie "ea jest jechana przy każdej okazji, nawet jak nie jest mowa o grze czy o tej firmie" ? Jeśli rozumiesz to bardzo mnie to cieszy.

I jeszcze :

Cytuj:
Nie chce nikogo obrazac ale imho trzeba byc idiota by kupic za spora sume niepelny produkt

Coś jak

Cytuj:
Nie chce nikogo obrazac ale imho trzeba byc idiota by mieć nicka na L

Poczułeś się obrażony ?

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2006, 00:28 

Nie, bo mam dowod na prawdziwosc moich - byc moze mocnych - slow.

Po pierwsze
Cytuj:
"ea jest jechana przy każdej okazji, nawet jak nie jest mowa o grze czy o tej firmie"

Mozesz mi to wyjasnic? Jeden z nas jest glupi najwidoczniej. Pech chce, ze ja nie mowie o EA ani o jej grach gdzie i jak popadnie. Z twojego zdania wynika i to nam niby zarzucasz(sceptykom), ze mowimy tak:

"Na sniadanie zjadlem jajecznice ale EA i tak jest do bani" A chyba nie musze udwadniac jak poronione jest to myslenie...

Dales niby jakis przyklad ale tekst "poczytaj sobie strony sceny UT" jest ponizej jakiegokolwiek poziomu.

Co do twojego porowniania to znow jeden z nas jest glupi tylko, ktory? Ja wyrazilem pewne zdanie, ktore moge poprzec ekonomia i psychologia. Ty natomiast dales cos dla samego faktu napisania "riposty". Jesli dla ciebie zdania "Trzeba byc idiota by wsadzic reke do pieca" i "Trzeba byc idiota by miec na imie Stefan" sa rownoznaczne to - domysl sie ;]

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2006, 12:05 

Lailonn: jak głosi stare dobre przysłowie, nie kłóć się z idotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem. :lol: Zresztą pan e-38 już udowodnił, że: czytać nie umie, pisać ciężko i jest fanem EA, DICE oraz BF2142 - z takim człowiekiem po prostu się nie da porozmawiać po ludzku. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2006, 15:51 

jason.paury napisał(a):
(...)i jest fanem EA, DICE oraz BF2142 - z takim człowiekiem po prostu się nie da porozmawiać po ludzku. Laughing

jason nie zniżaj się do takiego poziomu-jak ja jestem fanem EA lub DICE to,choc mnie nie znasz, też ze mna się nie da rozmawiać po ludzku?

e-38 napisał(a):
Druga część - czemu wszyscy (może nie wszyscy - część) zaczęli skreślać BF2142 zanim wyszła

Rzeczywiście, demo bardzo mi się spodobalo...dlaczego?hmmmmmm....może dlatego że jest to ten sam Bf2 który bardzo lubie tylko z innymi brońmi, kolorami żołnierzy i pojazdami(z których są tylko 2 nowe)?!
Ea mogłoby by sie postarać żeby nie było tych samych bógów w BF2142 co w Bf2-aż mi sie łezka w oku zakręciła na wspomnienie starego, dobrego BF2 kiedy to rakieta przeleciala przez czołg

:evil: :evil:
Dzisiaj jadłem jajecznicę i pomyśłałem jakie EA jest głupie,a potem poszedłem pojeżdzić na rowerze i jak spojrzałem na oponę to pomyślałem jakie to Ea jest głupie;);)

Jak to ma DaGodness w podpisie: Own3d :D

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2006, 18:06 

ZmudPL napisał(a):
jason nie zniżaj się do takiego poziomu-jak ja jestem fanem EA lub DICE to,choc mnie nie znasz, też ze mna się nie da rozmawiać po ludzku?

to jest jeden z trzech wrunków jaki wymieniłem :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2006, 01:49 

Panowie z EA zrobili z tej gry biznes w ktorym gracz jest tylko i wylacznie okreslona liczba $ juz pobranych i przyszlych do wydojenia.
Juz sama polityka pobierania dema do nowej odslony dobitnie swiadczy gdzie oni maja graczy oraz kim sa dla nich gracze.
Do sprzedanego produktu w takim stylu raczej ciezko oczekiwac rozsadnego wsparcia.
Zrobic tanio ,zarobic maksymalnie-(BF2);zrobic tanio,zarobic maksymalnie - BF 2000 cos tam.
Robienie poprawek ...coz komus trzeba zaplacic...to stwarza koszty
Lepiej wykreowac cos nowego i sprzedac,poklapia dziobami i przestana,a tlum i tak kupi nastepna.
I to sie bedzie krecic ,a bedzie poniewaz po stylu gry jaki panuje na serwerach w zasadzie powszechnie trudno oczekiwac przystania w biegu i podrapania sie po helmie, trudno tez oczekiwac ze oprocz blysku granatu w glowie zaswita konkluzja nad faktem robienia z nas durnia w pelnym swietle dnia z poklepaniem po plecach.

Mysle ze czasy i podejscie "dawne" skonczylo sie.
Graczom przestalo zalezec co moze tylko wywolac szczery usmiech na twarzy producenta.
Jedyna forma obrony jak ktos tu napisal bojkot.
A z kim ten bojkot? z ta banda dzieciakow? :D
Wyjdzie nowe dostana szmal od rodzicow i kupia w ciemno.
Dojarka chodzi ,litry leca,tlumek gania.

Wiec...prawde mowiac skazani jestesmy na to co widac i co jest.
Oraz na jakas wlasna inwencje modowa,czyli naprawianie i modernizacja we wlasnym zakresie.
Nie ma co sie ogladac na EA bo oni juz w chmurze palonej gumy gnaja dalej.
I de facto...nie ma sensu narzekac na producenta bo to nic kompletnie nie da, oni naprawde maja nas w d.... tak zupelnie szczerze z usmiechem na ustach malinowych :lol:
EA doszlo do wniosku ze kon wygral co bylo warto a teraz karmienie go jest nieekonomiczne i tylko przerobka na zarcie dla psow.
Spieprzyli dokumentnie spory potencjal,wiec od nas zalezy czy go przywrocimy we wlasnym zakresie i tak jak chcemy.

Kto nie ma klapek na oczach zatrzyma sie na BF2, a kto ma forse do wydania i lubi pobiegac w nowych "klimatch" temu szerokiej drogi,bo jak to mowia nad gustami sie nie dyskutuje.
Jeden oczekuje czegos wiecej, drugi oczekuje wiecej czegos innego.

Koniec filmu,czas na reklamy 8)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2