Teraz jest 5 mar 2025, 20:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2006, 03:08 

fth napisał(a):
90s napisał(a):
Nie ma osoby na naszej scenie która by na tym serwerze nie grała,nie ma tutaj osoby która by nie uważała tak jak ja że jako serwer FFA reprezentował wysoki poziom kulury,gry zespołowej oraz skilla.

Jest taka osoba, ja nią jestem. Łączny czas spędzony na nim wyniósł pewnie u mnie ze 30 minut. Wysokiego poziomu kultury i gry zespołowej też nie zauważyłem.

90s napisał(a):
Dokładnie jak kolega mówi.
Proszę byście pisali jak wam się na nim grało,jak oceniacie jego poziom oraz utrzymanie porządku przez adminów.
Jak go postrzegacie na tle zachodnich serwerów.

KILKA SŁÓW PRAWDY A NIE LIZANIA DUPY...

Grało się fatalnie.
*GamesNet ma przede wszystkich lagi sprzętowe, mało wydajne serwery, lub źle skonfigurowane.
**Gra nie chodzi na nich płynnie, mowa tu zarówno o 16 slotowych jak i tego 64.
***Serwery są nie stabilne, czasem lagują.
****Są drogie w porównaniu do konkurencji
*****Patche pojawiają się na nich jako jedne z ostatnich na świecie, z czołówką na pewno nie mogą konkurować
******W porównaniu do np.: game-hosting.com, GN jest kilka klas niżej, wypada bardzo słabo.

Ogólnie bieda...
Za ok 200 zł można miec 32 slotowego game-hosting.com, prywatny, z pingiem na poziomie z calego swiata ( z pl ping ~40ms ).
W GamesNet za ten sam serwer w PL płacimy 384 ZŁ !!
do tego koledzy z europy mają pingi dochodzące do 300ms.

Żeby nie było że jestem zagorzałym fanem g-h, inne firmy zagraniczne mają podobne ceny. Po prostu długi czas współpracujemy z tą firmą i nie mam żadnych "ale".

nie chodzi tu o ocene GN, tylko o serwer na ktorym wielu osobach zalezy
to ze polaczenia do Polski sa kiepskie to nie wina GN , maja chyba serwer niemieckie wiec ... niech se tam graja ludzie z zagranicy a my mozemy miec polski

wywalaja sie bo to podobno wina patchy, no to jakbysmy mieli mozliwosc sie przekonac jak jest na 64ce - mieli cos poprawic, zreszta kazdy wie jak jest

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2006, 08:59 

Lubiłem GN 64 ale w jednym z panem fth się zgodzę:
LAGI! Każdy przywykł do "There is a problem with your connection" i do powtarzania mapy.W dodatku na przyszłość źle rokowało wyłączanie servera na 20-22. Nie rozumiem,czemu wyłączano server w "godziny szczytu" gdyż równie dobrze mógłby być wyłączany 8-10.Wtedy nikt nie grał....

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2006, 12:00 
Oldboy Battlefield.pl

Co do serwera i działań EA:
Cytuj:
Witaj,

Na razie jeszcze nie mam żadnych informacji.

Pozdrawiam / Regards,

Grzegorz Pocztarski

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2006, 12:08 
Moderator forum

czyli generalnie mozna miedzy bajki wlozyc wszystkie obietnice Grzegorza P.... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2006, 12:13 

Tom@s napisał(a):
Co do serwera i działań EA:
Cytuj:
Witaj,

Na razie jeszcze nie mam żadnych informacji.

Pozdrawiam / Regards,

Grzegorz Pocztarski

OK. a można wiedzieć jakie czynności zostały podjęte w tej sprawie? I na co czekamy?

Co do problemów z połączeniem to wina patcha,przed 1,3 wszystko chodziło dobrze i serwer się nie wysypywał.
Co do lagów i wysokiego pingu to ja miałem od 14-20 ping i brak PL tym bardziej lagów.
Choć czasem gdy był pełny to można było odczuć spadek wydajności ale nie aż taki by grać się nie dało.

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2006, 12:33 

Powiem tak
Wszystko jasne będzie gdy powstanie serwer na BF2142
Jeśli będzie 64/64 to napewno BF2 bedzie 32/32
Tak to u nas w Polsce Bywa. :(
Ja bym chętnie widział likwidacje SYFA i założenie dwóch 64 na dwie gry lecz czy to możliwe :idea: .

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2006, 18:17 

Wszedlem jak tu kolega podal na game-hosting.com.
Wpisalem co trzeba.
Okolo 15 zl na miesiac od czlowieka.
O ile wiem na PL4FC jest wystarczajaca liczba ludzi(dzielilem przez 64,niemniej serwer bedzie uzyteczny dla wiekszej liczby)

NO TO W CZYM PROBLEM?

Tylko nie piszcie ze 15 zl na miesiac to jest kowota decydujaca o przezyciu,zyciu,glodzie i chlodzie.
A wiec wynika z tego ze grupa PL4FC z powodzeniem i latwoscia(!) rozwiaze sama swoj problem.
Nawet gdyby wybrac drozszy jakis tam serwer.
Wlasnie ona ze wzgledu na posiadana liczbe graczy.

To co,chyba temat mozna zamknac? 8) taka tam sugestyjka w obliczu faktow.

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2006, 20:38 

Hortak kupiłeś grę w Polsce? Z tego co widzę to mieszkasz w Holandii a ten twój hosting pewnie jest niemiecki.
Kupując grę dystrybutor jest zobowiązany przygotować wszelkie możliwe opcje byś mógł grać na polskich serwerach.Dlatego masz pusty serwer SyFa i na bostery
Jednak nie ma 64 co w mojej ocenie jest paranoją polskiego dystrybutora,bo daje nam 32 połączona z 16 ASTER a nie daje serwera wykorzystującego pełnej możliwości gry.
A to że gracze muszą sami sobie serwery kupować publiczne by mieć na czym grać to już pogardy godne.
I jeśli myślisz że PL4FC postawi serwer 64 slotowy to chyba dawno w kraju nie byłeś.
Nas nie stać by sobie 16 slotów wykupić do celów treningowych.
A co dopiero stawiać serwer rankingowy 64
Poza tym zobacz ile osób się wypowiedziało,garstka a co dopiero jakby 64 co miesiąc miały dawać 15zl.

Dla mnie sprawa jest jasna

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2006, 21:02 

Mozesz albo racjonalnie wyjsc z sytuacji albo gdybac i liczyc na dystrybutora.
Efekt oczekiwania na "zmilowanie/gest firmowy" jest widoczny.
O ile sie orientuje potencjal graczy w PL4FC przerasta potencjal niejednego klubu w tym swiatku.
Skoro to cos znaczy to oznacza ze szanasa na postawienie wlasnego serwera i uniezaleznienie sie od kogokolwiek jest bardzo duza.
Kwota 15 zl moim zdaniem na dzisiesjsze warunki nie jest zbyt wielka.
Mozna ta kwestie doskonale zorganizowac stopniujac "oplaty".

To gdzie sie kupilo gre nie ma tu znaczenia, liczy sie to co sie chce osiagnac - tego akurat komu jak komu ale Tobie nie musze tlumaczyc.

Moj serwer zeby cie zdziwic utrzymuja polscy i TYLKO polscy gracze i to w euro.
Rzucilem haslo i byl natychmiastowy odzew.
Wiec wiem o czym mowie, jesli komus zalezy to bedzie to widac wlasnie w pomocy i powaznym podejsciu do zainstanialego problemu.
Jak to mowia:chciec to moc.
W koncu logicznie myslac i tak po kolezensku obnoszenie sie z nazwa rowniez do czegos zobowiazuje i nalezy to zrozumiec.
Era wszystkiego za darmo odeszla wraz z PRL-em.

Dopisze jeszcze: ta "akcja" pozyskania serwera mozna objac reszte sceny,w koncu ma sluzyc wszystkim.
A to oznacza rowniez obnizenie i rozlozenie kosztow.
Mysle ze gdyby tak na powaznie wejsc w porozumienie ,dogadac sie na powaznie(!) to moglyby powstac 2 a nie 1 serwer.
Potencjal wbrew biadoleniu jest spory,a to szczeglnie widac jesli wychodza dodatki,nowe gry...ktos kupuje i ktos gra.

I tak juz na marginesie:dobrze by bylo jednak miec jakis polski serwer zeby istniec na scenie powiedzmy swiatowej,miec swoj "stadion", nie proscic sie,pisac itd.

Waro chyba to przemyslec patrzac na ogol i warto chyba aby wszyscy sie zastanowili,tym bardziej ze oglne zyski dla wszystkich sa oczywiste i co wazniejsze w taki sposob nastepuje integracja calej polskiej sceny.
To z kolei na pewno przyczyni si edo poprawy nie tylko grywalnosci ale i "dyscypliny" graczy (na ktora czesc narzeka).

Ostatnio edytowano 16 paź 2006, 22:51 przez hortak, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2006, 22:49 

Dziś zbierzemy kwotę a co za miesiąc?
Co to za serwer którego losy mogą być zależne od jednej wpłaty?
A co jeśli wpłaci 63 i ani jednej więcej,mam dołożyć kolejne 15zl?
A może mam zrobić powrotem przelewy z napisem sorry nie udało się??
A może zbierzemy odpalimy na miesiąc a na drugi już nikt nie da,

PL4FC ma tylko potencjał poparcia nie finansowy,wejdź poczytaj kto tu gra i jak często
To klan 4FUN i tak jak mówiłem mamy problem wykupić serwer 16 splotowy.

Jednorazowa oplata za serwer na pól roku 15zl OK. nie ma sprawy załatwię.
Co miesięczna oplata 15zl,zapomnij by to się udało.

W Rosji masz 2 64 a u nas mamy sami wykupić sobie,to PRL że trzeba kombinować by coś było.

Więc jak widzisz twoja propozycja jest krótkowzroczna a temat powstał by uświadomić potrzebę tego serwera.
Nie odpalą go to niech powiedzą że ich nie stać.
Mam jeszcze jeden pomysł jak załatwić serwer ale nie będę łapał dwóch srok za ogon więc niech EA Polska powie wprost że go nie będzie a nie znów bawi się w ciche dni.

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2006, 22:56 

A myslisz ze u mnie pomimo wyznaczonej stawki KAZDY daje dokladnie tyle?
MIMO TO czesto zbiera sie tyle ze starcza na nastepny miesiac i pokrycie zaleglosci/niemozliwosci innych.
To TYLKO kwestia samej organizacji i rozwiazan.
Ja mam o tyle trudniej ze to mala grupa,im wieksza tym pole manewru i wszelkich rozwiazan wieksze i co wazniejsze rezerwa wieksza.

Nie gdybaj,masz doswiadczenie w rozmowach i organizowaniu ludzi.
Zacznij powazne rozmowy wewnatrz i na zewnatrz miedzy formacjami na scenie.
Stracisz cos? Chyba tylko poza czasem.
A jesli zyskasz? To zyskaja wszyscy i to poteznie.
Chcesz to ci pomoge w organizacji.
Przypomnij sobie co mowili o twoim projekcie,jakie byly szanse.
Masz dowod,a efekt znaja wszyscy.

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2006, 23:02 

90s napisał(a):
PL4FC ma tylko potencjał poparcia nie finansowy,wejdź poczytaj kto tu gra i jak często
To klan 4FUN i tak jak mówiłem mamy problem wykupić serwer 16 splotowy.

troche słaby argument, skoro większość klanów w polsce może bez problemu wykupić sobie serwer 16 slotowy na hasło, mając z 10 członków (jak było za początków HA). wy macie z 50 osób (niechce mi się liczyć sorry) to jest to śmieszne że nie możecie np. 80 zł na 16 osoby serwer w holandi uzbierać :)
a co do serwera to moim zdaniem EA nie ma żadnego obowiązku stawiać 64 osobowego serwera. To tylko ich dobra wola czy udostępnia taki serwer czy nie :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 02:08 

Sory ale wy chyba kpicie sobie? Z jakiej okazji PL4FC ma zrzucac sie na oficjalny serwer krajowy? Jakby chcieli sobie kupic to by juz dawno to zrobili. Hortak z Holandi? Twoja waluta/zarobki maja duzo wiekszy potencjal niz PL4FC razem wziete. Do dziela... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 03:53 

Owszem do dziela.
Jak komus zalezy.
I to by bylo na tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 04:04 

to moze nie jeden klan a Ci co moga i nie robic zbiorki na jeden miesiac, tylko od razu np na 3 ??

a jesli byloby na 3, to bylby to np kolejny argument dla ea polska jak bardzo zalezy wam/nam na serverze i pokrylaby koszty kolejnych 3 ?

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2