Teraz jest 20 lis 2024, 01:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 11:17 

Headshot napisał(a):
c-kozi napisał(a):
dla mnie zmiana configu od ktorego dymi sie ze łba jak z lokomotywy i zmina konfigu dzieku ktoremu widzisz taga przeciwnika na czerwono przez sciane to to samo. Tak wiec w tym momencie odnosze sie do moje wypowiedzi wyżej.

http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... 03Film.wmv

:lol: :D

:lol: Adasi i tak powie, ze to normalne i bylo od 1.0 ;]

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 11:24 

No niestety, jak ktos sobie nie radzi w normalnej grze to bedzie w niej grzebal i kombinowal, dopoki nie bedzie mogl jechac przeciwnika "tajemna wiedza".

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 11:24 

Drago a czy nie dałoby się tak zmodywikować PB żeby badał w jakiś sposób zawartości plików żeby były defaultowe?

Może niech przez 3 miesiące kopie a później banuje i problem konfigów rozwiązany?

Bo w tym momencie jakakolwiek gra on-line nie ma sensu

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 11:28 

dramich_wwa napisał(a):
Drago a czy nie dałoby się tak zmodywikować PB żeby badał w jakiś sposób zawartości plików żeby były defaultowe?

Może niech przez 3 miesiące kopie a później banuje i problem konfigów rozwiązany?

Obawiam się, że nie. Sam punkbuster ma możliwość sprawdzania zmiennych , CVARów i przeszukiwania configów lecz ta funkcjonalność nie została zaimplementowana dla BF2.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 11:31 

c-kozi napisał(a):
dla mnie zmiana configu od ktorego dymi sie ze łba jak z lokomotywy i zmina konfigu dzieku ktoremu widzisz taga przeciwnika na czerwono przez sciane to to samo. Tak wiec w tym momencie odnosze sie do moje wypowiedzi wyżej.

Pieprzysz głupoty, że głowa boli. Kumpel tonącego widać też czasami chwyta się brzytwy.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 11:41 

*TnT*c1m4th3l napisał(a):
Pieprzysz głupoty, że głowa boli. Kumpel tonącego widać też czasami chwyta się brzytwy.

To ty sie lepiej zastanów i troszkę pomysł do czego zmierzam. I pokarz lapy pocięte od tej samej brzytwy co ja.

Powiedz mi jeszcze ze nawet najmniejsza zmiana w configu nie wiele wnosząca do gry jest uczciwa w stosunku do graczy.

Ja sie nie boje przyznać ze mam zmieniony konfig, co prawda nie do tego stopnia co Samson i inni. Aty świętego nie udawaj. Bo az mi cie szkoda.

A i zapomniałem dodać trzymaj pysk na wodzy jak do mnie kierujesz jakieś uwagi bo zwrot "pieprzysz" jest co najmniej nie na miejscu

Jeszcze jedno takie zdanko z Twojej strony i szybciutko stąd polecisz. Zrozumiano? /Tom@s

STRACH MNIE OBLECIAL za cytaty takie uwagi !!!!

Ostatnio edytowano 6 kwi 2007, 12:15 przez c-kozi, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 12:02 

*CQF*Dr4go napisał(a):
dramich_wwa napisał(a):

Obawiam się, że nie. Sam punkbuster ma możliwość sprawdzania zmiennych , CVARów i przeszukiwania configów lecz ta funkcjonalność nie została zaimplementowana dla BF2.

Co ty opowiadasz? Myślałem że pb skanuje przestrzeń aplikacji BF2 + pewne biblioteki Directa znajdujace się w pamięci kompa wiec cos sobie pomieszałeś.
Kwestia jest tylko taka kiedy PB zacznie zauważać vartości pewnych zmiennych, które w tym momencie pomija (czytaj nie zwraca uwagi) i dlatego jest przez Pb niewykrywane.
@dramich_wwa: do kogo takie pytanie kierujesz przecież Darek nie jest programistą PB a jedynie uczestniczy w programie strimingu (jeśli się mylę to przepraszam).

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 12:05 

*TnT*c1m4th3l napisał(a):
c-kozi napisał(a):
dla mnie zmiana configu od ktorego dymi sie ze łba jak z lokomotywy i zmina konfigu dzieku ktoremu widzisz taga przeciwnika na czerwono przez sciane to to samo.

Pieprzysz głupoty, że głowa boli.

Może Ci się to nie spodoba, ale tak właśnie jest. Tylko ludzie mający problem z oceną faktów (lub wytłumaczeniem swojej postawy) rozróżniają pojęcia 'wyrównywanie szans' i 'nieuczciwe zyskiwanie przewagi nad przeciwnikiem'. Mechanizm dokonywania tych zmian jest taki sam, więc rozróżnianie soft modów (lag compensation, ROTFL) i hard modów (name tag, recoil) jest chore.

Nie piszcie, że są to rzeczy ogólnodostępne i kazdy je może wprowadzić, bo to hipokryzja. Ogólnodostępne i wyrównane są ustawienia pochodzące tylko i wyłącznie z czystej instalacji gry. Jeśli ktoś mówi inaczej, to ma odwróconą wiedzę statystyczną lub jej kompletny brak (na co osobiście stawiam). Takie są fakty.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 12:07 

Nol napisał(a):
Ogólnodostępne i wyrównane są ustawienia pochodzące tylko i wyłącznie z czystej instalacji gry. Jeśli ktoś mówi inaczej, to ma odwróconą wiedzę statystyczną lub jej kompletny brak (na co osobiście stawiam). Takie są fakty.

swiete slowa.

AMEN

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 12:14 

Dobra Kozi tez mam zmienione pare linikjek w cfg (nic specjalnego mozna to na nacie znalesc przez google bez problemu) ale w zyciu nie uzywal bym nametaga bo to juz jest cheat (gdyz widzisz po prostu gdzie jest przeciwnij) w przciwienstwie do tych tam interpolation i tych tam podobnych. Zauwaz ze (z tego co slyszalem) w BF 2142 jest zaimpementowane to ze nie musisz jak idiota strzelac za przeciwnika (moge sie myslic ale ktos kiedys na tym forum tak napisał), a to ze niektorym nie chce sie/ nie zalezy im na poszukaniu troszke w necie i poprawienie tego i owego to juz ich sprawa. Jak by ktos chcial to moge dac swoje cfg ale nie sa one za specjalne i nie mam tkakich fajerwerków jak Samson czy Vihi.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 12:19 

juz wiecej nie bede zabieral glosu w tym temacie bo mi admin kiwa palcem, ale zadam jedno podstawowe pytanie:

PO CO ZMIENIAC CONFIGI ????????????

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 12:25 

Aby gra bardziej przypominala gre na LANie? (oczywiscie nie WH itp) Bo z tego co wiem to jak grasz na sieci lokalnej to masz tak jak bys mial idealnie dopasowany cfg do pinga nie??

PS: Zreszta nie ma sie o co kłucić. Jakies lamki jada se po najkniejszej lini oporu a my jeszcze sie mamy bluzgać?

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 12:27 

morphi napisał(a):
Co ty opowiadasz? Myślałem że pb skanuje przestrzeń aplikacji BF2 + pewne biblioteki Directa znajdujace się w pamięci kompa wiec cos sobie pomieszałeś.

Hmm, ja pisze o zmiennych cvar. Od dawien dawna pb potrafi sprawdzać parametry, zakresy itp. Oczywiscie w bf2 nie.
Edit: przykład dla Quake III Arena
Kod:
///Cvar Range List - pb_sv_cvar [cvar_name] [type] [value(s)]
pb_sv_cvarempty
pb_sv_cvar r_shownormals IN 0
pb_sv_cvar cl_packetdup IN 0 3
//prevent players from lagging themselves
pb_sv_cvar rate OUT 0 2499 
pb_sv_cvar snaps IN 10 125
pb_sv_cvar cl_maxpackets IN 30 200
pb_sv_cvar cg_shadows IN 0 1
PB_SV_cvar guid IN 0
PB_SV_cvar alias IN 0
PB_SV_cvar r_singleshader IN 0

morphi napisał(a):
Kwestia jest tylko taka kiedy PB zacznie zauważać vartości pewnych zmiennych, które w tym momencie pomija (czytaj nie zwraca uwagi) i dlatego jest przez Pb niewykrywane.

Wtedy, kiedy zostanie zaimplementowane to co napisałem powyżej.

morphi napisał(a):
@dramich_wwa: do kogo takie pytanie kierujesz przecież Darek nie jest programistą PB a jedynie uczestniczy w programie strimingu (jeśli się mylę to przepraszam).

Jestem Drago!

Pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 12:34 

jade was bez niczego lamy :D :mrgreen:
Róbta co chceta. Skilla - jakikolwiek by nie był - ma w rękach i głowie a nie w konfigach.
Niech was wszytskich ban złapie na święta.

ps. q3 rulez

Ostatnio edytowano 6 kwi 2007, 12:35 przez fth, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 12:34 
Oldboy Battlefield.pl

a ja mam tylko takie pytanie... naprawdę mnie to ciekawi...

czemu tylko złapani na oszustwie, przez takie sprytne urządzonko jak PunkBuster, produkują się w tym temacie oskarżając innych? Naprawdę nie rozumiem po co ludzie się tutaj produkują, zwłaszcza że w naszym zakichanym kraju istnieje coś takiego jak "domniemanie niewinności", czyli wpierw trzeba coś komuś udowodnić - vide złapać na gorącym uczynku, patrz przypadek Vihi i Samson.

Dowody na ich winę są niezbite, więc nie wiem po co jeszcze kilka osób stara się ich bronić. Nie ważne czy modyfikowali konfigi czy nie, tylko oni jedni tak naprawdę wiedzą. Jednak reszta z was podchwyciła temat i stara się oczernić pozostałych graczy, bo przecież wszyscy tak robią. Czyli jak "wszyscy" kradną, to ja też mogę? Ciekawe podejście do życia...

c-kozi napisał(a):
PO CO ZMIENIAĆ CONFIGI ????????????

No właśnie po co... też jestem ciekaw...
Jak dla mnie jakakolwiek ingerencja w grę wykraczająca poza menu gry i komendy konsoli jest lamerska...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2