Teraz jest 6 sty 2025, 03:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 lip 2008, 18:28 

Ale szczerz mówiąc w Bf'ie samoloty i ich siła rażenia są mocno zmienione , bo dajmy takiego XF-35 [tudzież F-35] który niszczy przeciwnika jedną rakietą z odległości kilku kilometrów. W bf'ie jak dla mnie brakuje w samolocie radaru który przydawał się [jak w BF:V] do ustalania czy ma się kogoś na ogonie.
Zauważyłem [nie wiem czy działa] ze jak lata się solo w heli i przeskoczy cz miejsca pilota na gunera to rakieta nie trafi [jak w BF:V]
Czy na padzie się lepiej gra niż na myszce ??..Jak dal mnie wole myszkę bo mniej zachodu z przekładaniem i po szybkiej ucieczce z płonącego heli łatwiej ruszyć do boju.
Najbardziej denerwujący w lataniu jest , poza marnym realizmem, wróg który za wszelką cene chce Cie zniszczyć i wystrzeliwuje wszystkie rakiety a często jeszcze leci prosto w Ciebie <np jak jesteś w heli> i "buum" on dostaje punkty za kamikadze :/ a Ty sobie możesz pokrzyczeć.
Ale nadal nie jest powiedziane jak najłatwiej unikać rakiet plot i z wrogiego samolotu.
[Swoją droga latanie w Wietnamie jest o wiele przyjemniejsze]
[A z muzyczką to suuper się latało] :D :D

PostNapisane: 25 lip 2008, 21:22 

Po krótkich doświadczeniach i dzięki postowi (wybaczcie jeżeli to niepoprawna forma) gladkie w, którym dał link do wikipedi gdzie jest opisane jak wygląda Kobra Pugacheva, mogę powiedziec, że ten manewr ma 95% skutecznosci. Jak ktoś nam siedzi na ogonie i strzela rakietami to podciągam dziób praktycznie do pionu lub jeszcze dalej i następnie wracamy dzibem do pozycji przedrozpoczęciem manewru. Jeżeli dalej nam siedzi na ogonie to ciągniemy dziób w dól i robimy to samo co poprzednio aż do skutku. 95% rakiet nas minie (5% to raczej uderzy przed rozpoczęciem manewru). Ruchu w dół też raczej są konieczne, bo łatwo robiąc dłuższą kobre wpaśc w turbolencje lub wyleciec za mape i już nie wrócic.

PostNapisane: 25 lip 2008, 22:24 

No może nie w 95% ale to nawet działa przy F-35 ;)

PostNapisane: 26 lip 2008, 08:37 

Mnie kiedy leciałem F-18 goniły dwie J-10. Uniknęłem wszystkich rakiet dzięki temu manewrowi tylko potem wpadłem w turbolnecje i wyleciałem za mape razem z jednym j-10. :lol: Innym razem dzięki kobrze zamiast miec wroga na ogonie to on mnie miał na ogonie. :D Można jeszcze pokombinowac ze zmniejszeniem ciągu.

PostNapisane: 26 lip 2008, 14:55 

Songodzik napisał(a):
Jeżeli dalej nam siedzi to

to jestem ja :D

PostNapisane: 26 lip 2008, 16:04 

Czasami w walce trzeba mieć po prostu i trochę szczęścia i idiotów na ogonie. Już miałem taki przypadek, że 2 samoloty na moim tyłku zderzyły się ze sobą. Popłakałem się.

PostNapisane: 27 lip 2008, 02:53 

hmmm to nie znaczy ze idioci ^^
sam mialem tak pare razy ze ja i serhend latalismy po jednej stronie . Mysle ze obaj ogarniamy , lecielismy za suu no i bah :D

Ostatnio edytowano 27 lip 2008, 18:38 przez EDDIE_PL, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 27 lip 2008, 15:58 

No może faktycznie użyłem złego słowa, przepraszam.

PostNapisane: 28 lip 2008, 22:20 

echelon_ napisał(a):
Czasami w walce trzeba mieć po prostu i trochę szczęścia i idiotów na ogonie. Już miałem taki przypadek, że 2 samoloty na moim tyłku zderzyły się ze sobą. Popłakałem się.

Heh Czy może na serwie PL4FC ?? [64 sloty]
Bo pamiętam jak kiedyś się zderzyłem z jednym , ja leciałem Eagle'm a on Hornetem gonił jakiegoś koleśia , chwila nieuwagi czy jakiś lag no i BUUUM! i potem było śmiechu ;]
Ale manewr skuteczny , chyba ze ktoś go zna. :D
Serio to warto mieć idiotów na ogonie :] czasami gostek wystrzeliwuje wszystkie rakiety i potem ucieka na swoje lotnisko i ma się pewność ze nie doleci :twisted: .

PostNapisane: 29 lip 2008, 14:07 

mam pytanie odnośnie kobry , a mianowicie : gddy już osiągne odpowidni kąt dodaje "gazu" :D i samolot leci do góry , nie wiem czy mam "odpychać drążek" i do jakiej prędkości powinienem zwolnić i jeszcze kiedy zastosować ten manewr, zaraz po namierzeniu ??

PS: nie grałem w symulatory lotu więc nie skapowałem troche :)

PostNapisane: 29 lip 2008, 14:20 

<trochę offtop ale co tam>
Czy można by napisać jakiś FAQ na temat unikania rakiet bo jakoś mało osób tu zagląda
<jakieś 1500 wyświetleń> na dzień dzisiejszy xD
Ktoś mądry mógłby napisać jakich manewrów używać przeciw jakiej broni :] bo na EseXa Cobra nie skuteczna , przynajmniej dla mnie.
[Do pytania powyżej]
1Poprobuj na Lanie aż dojdziesz do perfekcyjnego wykonywania manewru.
2Ja wykonuje zaraz po namierzeniu , żeby wróg nie zdążył odpalić rakiety [skutkuje]
3O zwalnianiu/przyspieszaniu nic nie wiem ale ja lecę na pełnym gazie z dopalaczem :wink:
4 Ktoś mądry niech Ci wytłumaczy bo ja w tych sprawach nie najlepiej się czuje :p

PostNapisane: 29 lip 2008, 17:21 

Nalepiej zacząc kobre zanim wystrzeli rakiety, bo pożniej możesz nie zdążyc. Zależy też jakim samolotem lecisz. Dla mnie np. w F-18 wyszła mi kobra w 90%, a w F-35 jakos nie wychodzi. Jeżeli chodzi o zwalnianie to na początek nie zwalniaj, poprostu rób "salto w tył" i jak będziesz w pionie lub troszke dalej to zacznij robic "salto w przód" i na odwrot.

PostNapisane: 30 lip 2008, 12:11 

Hehe Jakby ktoś nie zajarzył to rysunkowe przedstawienie Kobry :]
Obrazek

Czerwony samolot wystrzeliwuje w kierunku zielonego rakiety <lub po porostu namierza nas>

Lecimy najpierw po czerwonych liniach , a gdy po zakończeniu manewru nadal nas gonią /rakiety samolot lecimy nadal po pomarańczowych liniach kierując się w dół i kończymy manewr. . Jeżeli nadal nas gonią [dosyć rzadkie] Wykonujemy manewr od początku [czerwone linie] :]

Kolor czerwony jest zarezerwowany dla potrzeb moderacyjnych. Uapa

PostNapisane: 1 sie 2008, 21:10 

:o : Więcej takich ilustrowanych pomocy jeśli można prosić :wink:

PostNapisane: 1 sie 2008, 22:25 
Redaktor Battlefield.pl

imo rysunek idiotyczny, przecież ten czerwony samolot nie będzie ciągle leciał prosto tylko nas gonił, a więc po wykonaniu tego manewru będzie ciągle za nami a nie przed nami

I'm as cold as the cold wind blows

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2