![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
OK, po serii teoretycznych wprawek przy czytaniu sporów i narzekań na forum, sam w piątek zainstalowałem 1.3 i oto kilka wrażeń:
1. Wywaliło mnie parę razy do Windowsa na początku, potem już wszystko działało poprawnie.
2. Patch 1.3 sprawił, że zniknęły moje problemy z wchodzeniem na mapy EF (poprzednio raz się udawało, raz nie - teraz jest bez żadnych kłopotów).
3. Nie mam żadnych, ale to żadnych problemów z wyszukiwarką serwerów - wszystkie widać doskonale, nic mi nie wariuje.
4. Czas ładowania i weryfikacji nieznacznie dłuższy, ale bez większego bólu.
5. Zabicie SJ czy SH, jak kto to zwał, zmieniło całkiem równowagę niektórych map. Np. Wake, USA mają teraz w większości tragicznie (czasem się coś udaje, ale raczej rzadko), niektóre mapy są przez to nudne - lotnicy tylko sobie latają, reszta nie ma nic do roboty (poza padnięciem od czasu do czasu ofiarą bomb czy artylerii).
6. Spadające jeepy - dosyć zabawne, ale zależy od commandera - na jednym serwerze wciąż spadały w najgłupszych miejscach i w efekcie było sporo zamieszania, ale na innym były stosowane rozsądnie i zależnie od potrzeb graczy.
7. Niestety, wciąż bug z kolorami istnieje, a przynajmniej u mnie się nasilił - tylu idiotycznych TK nie miałem jeszcze wcześniej - wszystko przez zabijanie swoich, którzy mieli czerwone znaczniki. Mało tego, parę razy trafiałem na flagi, które były "niezdobywalne" fizycznie, choć były to zupełnie zwyczajne flagi - każda ze stron widziała ją jako własną. A tylko jedna się na niej mogła spawnować (zetknęliście się z tym?).
8. Nie zauważyłem poprawy z namierzaniem Stingerami czy Igłami własnych latadeł - dalej wskakiwały mi "team vehicle damage"
9. No i pozostaje się przyzwyczaić, nie ma za bardzo wyjścia, powodów do narzekań nie ubyło.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)