Teraz jest 3 mar 2025, 23:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2005, 12:38 

hhaha barka z bf42 mi sie przypomniala. JAk gralem 1wszy raz to nie wpadlem na to ze trzeba strzalke UP or DOWN wcisnac. Wyskakiwalem przez burte jak malpa jaks hehehehe. Ale to nie bylo tak skomplikowane zeby sie nie dalo skumac.

Proponuje nowa nazwe poradnika z gier online.
"BF2 Guide for Retarded People" :D :D :D

Mam nadzieje ze ten poradnik bedzie jakos updejtowany. Tak z ciekawosci zapytam ile trzeba zaplacic zeby miec ten pomocny wynalazek :D

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2005, 13:18 

tak ze 3 calusy ;>
"Tu chodzi o to, zeby poczatkujacy gracz wiedzial ktory model pojazdu sluzy do transportu."

a ja np choc gram od 1 dnia w bf2 i w wiele gier militarystycznych gralem nie mam pojecia jak sie te modele nazywaja ;D cobra/blackhawk etc sie mowi a nie jakies modele czolgu :P

"Zeby nie zdziwil sie, ze czolg ma np. tylko 2 miejsca i chce transportowac nim oddzial,"

chyba zauwazy, ze ilosc miejsc jest taka a nie inna? :P to jest w instrukcji

"a niechcacy wali teamkille."

znaczy przejezdza ? nawte jakby mial wolne miejsca to najezdzanie na swoich to zly pomysl ;> moze nie chca wsiasc? :D

btw. apc/blackhawk to transportery. Humvee raczej nie bardzo choc tak go gracze uzywaja. Ale uzywaja tez tak i samolotow(lot i wyskok)

"Transporter – pojazdy służące do transportu. Najczęściej Humvee i Blackhawk."

transportery-mamy do wyboru zarówno pojazdy naziemne jak "apc" jak i smiglowce np "blackhawk" dzieki nim mozemy szybko i sprawnie przemiescic sie wraz z cala druzyna. -> przyklad ;>

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2005, 17:54 

Lailonn napisał(a):
tak ze 3 calusy ;>
"Tu chodzi o to, zeby poczatkujacy gracz wiedzial ktory model pojazdu sluzy do transportu."

a ja np choc gram od 1 dnia w bf2 i w wiele gier militarystycznych gralem nie mam pojecia jak sie te modele nazywaja ;D cobra/blackhawk etc sie mowi a nie jakies modele czolgu :P

"Zeby nie zdziwil sie, ze czolg ma np. tylko 2 miejsca i chce transportowac nim oddzial,"

chyba zauwazy, ze ilosc miejsc jest taka a nie inna? :P to jest w instrukcji

"a niechcacy wali teamkille."

znaczy przejezdza ? nawte jakby mial wolne miejsca to najezdzanie na swoich to zly pomysl ;> moze nie chca wsiasc? :D

btw. apc/blackhawk to transportery. Humvee raczej nie bardzo choc tak go gracze uzywaja. Ale uzywaja tez tak i samolotow(lot i wyskok)

"Transporter – pojazdy służące do transportu. Najczęściej Humvee i Blackhawk."

transportery-mamy do wyboru zarówno pojazdy naziemne jak "apc" jak i smiglowce np "blackhawk" dzieki nim mozemy szybko i sprawnie przemiescic sie wraz z cala druzyna. -> przyklad ;>

1. W dalszej czesci poradnika masz opis pojazdow + OBRAZKI, jak one wygladaja...To nic trudnego przewertowac 10 sttron...

2. Czolg TEORETYCZNIE ma nawet 5 miejsc w srodku, ale w BF2 ograniczono je do 2 miejsc jedynie. To tak na marginesie. W instrukcji tego nie ma, sa za to rady jak wynajac serwer EA i nabic im kabzy po uszy.
:D

3. Gdy jestes kierowca czolgu i masz strzelca to poczekaj, żądny nienawisci oddzial odejdzie od czolgu :)

4. Tak APC to transporter, ale dla przyklady dalem Humvee i Blackhawk...Understand?? :D

I jeszcze odpwiadam na pytanie ile kosztuje ta przyjemnosc...Nie pijesz 3 piw, albo nie kupujesz paczki fajek i masz kase na poradnik. Jak widac, dbam takze o zdrowie :)

Ostatnio edytowano 3 sie 2005, 20:14 przez eJay, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2005, 19:24 

Nie mogę się powstrzymać:
Lailonn napisał(a):
nie wiem czy poradnik faktycznie jest gowniany bo go nie czytalem

Lailonn napisał(a):
Napiszesz jak celowac? PROSTO-W GLOWE ! Napiszesz jak zachowywac sie na mapie

Cóż za paradoks :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 09:15 

Niestety, Vatzeque. Ostatnio (od premiery BF2) na forum uaktywniło się paru lolków, które z nudów spamują post za postem.
I nawet nie tyle, że nic wartościowego nie wnoszą, ale za życiowy cel postawili sobie krytykowanie wszystkiego i wszystkich.

Najciekawsze, że schemat jest zawsze taki sam jak tu: gość ostro grał w BFa, odczuwał najwyraźniej mnóstwo pozytywnych emocji z tym związanych i chciało mu się przelać je na papier, żeby podzielić się z innymi. Tymczasem spotkał się z komentarzami typu "nie czytałem, ale to gówno". Żenada. Tym większa, że w większości przypadków pojechali po nim ludzie, którzy mają problemy z sensownym skleceniem pięciu zdań złożonych pod rząd.

Zróbcie coś w podobnej skali, panowie cwaniaczki, a potem piszcie, czy coś jest "gównem", czy nie.

Dziś rano z ciekawości wysłałem smsa i ściągnąłem sobie rzeczony poradnik. Istotnie - najwięcej skorzystają nań początkujący. Ale już z tego powodu, jestem przekonany, warto go było napisać.
Co do graczy bardziej zaawansowanych - być może Ameryki tam nie odkryją, ale na pewno pozwala on usystematyzować sobie bardzo wiele informacji, które są przydatne w czasie gry na freeplayu (bardziej), czy na treningach klanowych (nieco mniej).

I jeszcze jedno - zapewne pojawią się komentarze typu: "co za łoś - zapłacił, jak mógł skorzystać z darmowych linków". A niech piszą, na zdrowie.
Właśnie przez taką mentalność mamy dziś w Polsce takie "zaplecze" okołogrowe, jakie mamy. Bo gdyby nie te linki (metaforycznie), to takich poradników jak eJaya powstałoby co najmniej kilka - jedne lepsze, drugie gorsze, ale wszystkie z korzyścią dla graczy. Tyle, że się nie pojawią, bo zaraz byłyby na e-Mulku, albo torrencie.

Ostatnio edytowano 4 sie 2005, 09:50 przez Shelton, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 09:29 

znalaqzlem jeden + tego poradnika, mozna szybko sprawdzic pelna nazwe
broni/pojazdu dzis nie bylem pewny jak sie nazywa kampa standadowa u USMC i luknolem ten poradnik heheh znalazlem szybko.

Co za gówno - to bylo moje pierwsze odczucie gdy rzucilem okiem na ten poradnik o wartosci 3ech browarow. Powinien byc tam dzial TIPS & TRICKS
zeby nie tylko ludzie widzacy pierwszy raz na oczy battlefielda jak i komputer z "Żana" znalezli tam cos dla siebie.

Nie wiem jak reszta ale ja nadal wole 3bro zamiast kupowac poradnik :D

Zdrowie!
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 09:48 

gnat8 napisał(a):
Powinien byc tam dzial TIPS & TRICKS
zeby nie tylko ludzie widzacy pierwszy raz na oczy battlefielda jak i komputer z "Żana" znalezli tam cos dla siebie.

W czym problem? Odpal Worda i pisz!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 2