Teraz jest 4 mar 2025, 00:02

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 15:05 

No dobra, to skoro wywołano mnie do tablicy to napiszę jak będą rozwiązywane problemy na ASTER.

Większość przejawów eksploitów, czy to systemu rankingowego czy innego eksploitu w grze będzie tępiona.
Nie wystarczy jednak pokazać mi tablicy wyników żeby delikwenta wyeliminować.
Potrzebny jest do bana chociażby skrinszot z jego CDHashem.
Muszę także mieć dowód bardziej rzeczowy prócz samej tablicy wyników.
Opis sytuacji, poparty skrinszotami.
Dokładny czas zdarzenia, miejsce, mapa itp.
Taki delikwent będzie wtedy do odstrzału i jeśli zaobserwuję recydywę = permanentny ban.

Mam nadzieję że niebawem ruszy nagrywanie demo na serwerze Aster.
Będzie można wtedy wskazać delikwenta dając demo.

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 15:08 

Max po pierwsze nie sa to zadne zale i "placze" z mojej strony jak mnie to boli ze on dostal medal a ja nie :roll: i dobrze o tym wiesz poniewaz dlugo gram juz w bf i nigdy nie "latalem" na forum sie skarzyc ani nic takiego.
Po drugie fakt moglem to zalatwic po cichu i poszukac adminow serverow (chodz nigdzie nie zauwazylem jakis informacji kto sprawuje "piecze" nad jakim serverm oprocz serveru KGW) ale gdybym to zrobil to i tak przyszliby nowi i robili to samo (i tak napewno jakis sie natrafi) a tak jesli taki nowy gracz chcacy szybko nabic sobie punkty zobaczy ze takie "lamki" sa banowane to przynajmniej nie sprobuje tego na serverach PL.
A jesli bedzie widzial takie posty jak twoje to sobie nic z tego nie zrobi.
Nie mam na celu organizowanie jakiejs wielkiej akcji przeciwko takim gracza i wytepic ich ze wszystkich serverow. Ale zeby takich graczy bylo jak najmniej chociaz na polskich serverach.

Masz i tak zdanie wyrobione o takich topicach jak to mowisz gdzie sie ludzie tylko zala, wiec nie mam zamiaru cie przekonywac tylko wyjasnic o co mi chodzilo.

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 15:25 

Javo napisał(a):

I właśnie tu jest sedno sprawy. Moim zdanie panowie z liczących się klanów nie powinnni publicznie usprawiedliwiać pewnych zachowań. Właśnie oni powinni stać na straży praworządności na serverach.
[Night]MaX nie badz Lepperem polskiej sceny BF!!! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 15:32 

groszeka napisał(a):
Javo napisał(a):

I właśnie tu jest sedno sprawy. Moim zdanie panowie z liczących się klanów nie powinnni publicznie usprawiedliwiać pewnych zachowań. Właśnie oni powinni stać na straży praworządności na serverach.
[Night]MaX nie badz Lepperem polskiej sceny BF!!! :lol:

Badz Giertychem i dorwij sie do tych teczek!!!! :lol:

Prawda jest taka ze takich ludzi nalezy tepic. Ja, jak i zreszta wiekszosc pozostalych klanowiczow ma to w glebokim powazaniu. Nam nie zalezy na statsach, tylko na umiejetnosciach i na wygranych meczach w CB czy tez innych ladderach lub pucharach. Ta gra jest tylko dla przyjemnosci, jezeli ktos gra dla niej tylko zeby dostawac punkciki to niech to robi skoro sprawia mu to przyjemnosc. Jezeli jednak zagra na powaznie mecz w BF2 to zycze mu powodzenia............... bedzie wymiatal skrzynkami z amunicja :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 15:35 

groszeka napisał(a):
[Night]MaX brak mi na ciebie słów. Omijasz sedno sprawy i wplatasz w tekst jakieś historyjki o telefonach i ciotkach czy wójkach. Nie musisz nikomu dawać rad a Piasecznika większość osób z forum zna.
Temat jest o przekrętach a że jesteś w/g mnie obrońcą przekrętów zweryfikujmy to w najprostrzy sposób.
1. Czy w/g ciebie statystyki w grze są ważne ?
2. Czy nabijałeś kiedykolwiek punkty nie zgodnie z obowiązującymi na większości serverów zasadami etyczno-moralnymi ?

Nie widzę sensu w szukaniu dowodów czy czegokolniek bo [Night]MaX nie jesteś tu oskarżonym. Chodzi mi tylko o to, że twoje wypowiedzi w tym temacie są niewiarygodne bo twój stosunek do sprawy jest z góry określony.

groszeka z Maxem znam troszki i od wyjscia V zawsze spieramy sie o kampienie na nieprzejmowalnej fladze (on ze można, ja ze nie)
co by kto nie mówił w tej grze jak i każdej innej najważniejszy jest fun (chyba że ktoś ma farta i mu placą z miejsce w jakimś statsiarskim rankingu typu ESL czy CB)
Jeżeli daje ci radoche latanie wypakowanym na maxa heli od flagi do flagi to jest ok, a jak znajdziesz jelenia co daje sie kilowac nozem 500x na runde i 2 jelenia co tyleż razy go wskrzesi nabijając sobie pkt, to już jest be ?

Co do twoich pytań to od chwili gdy EA wpadlo na pomysl robienia pkt w grze statystyki są w niej kluczową sprawą.
drugie pytanie jest z typu czy masz odznake veterana nożownika ?

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 15:37 

"Prawda jest taka ze takich ludzi nalezy tepic. Ja, jak i zreszta wiekszosc pozostalych klanowiczow ma to w glebokim powazaniu. Nam nie zalezy na statsach, tylko na umiejetnosciach i na wygranych meczach w CB czy tez innych ladderach lub pucharach. "
I taka jest prawda. Ale znani gracze są ze względu na swoje umiejętnośći pewnego rodzaju autorytetami szczególnie dla młodego narybak BF i jak czyam, że taki "autorytet" pisze bez głowy i pomyślunku globalnego to mi scyzoryk w kieszeni otwiera.

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 15:46 

ten autorytet ma racje. Tylko pewna grupka graczy classica walczy o jakies dziwne zasady. Max swoje zdanie wyrobil na podstawie vietnama a nie classica i nie oszukujmy sie w bf2 tez to sie sprawdza. Bf 1 ma tak daleko do bf2, ze mogly by nosic inne tytuly. Zreszta wiele osob zarzucalo to bfowi 2, ze wlasnie jest zbyt inny. Wiec z jakiej racji jakies imo smieszne zasady z classica przenosic na bf2? ale o tym juz topici byly...

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 15:48 

Lailonn napisał(a):
ten autorytet ma racje.

A czy mógłbyś przytoczyć o którą racje chodzi?

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 16:02 

Lailonn ale topic konkretnie nawiazuje do nabijania sobie punktow (wiadomo jak ) a nie o kampienie lub inne rzeczy ktore roznily BF 42 od Vietnama i lepiej nie sprowadzac tego topicu do tych roznic bo to nie ma sensu.

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 16:03 

ta dyskusja zmieża do nikąd, zarówno groszek jak i maksiu należą do gatunku homo sapiens nie przekonywalnus. Statsy każdy nabija jak chce rządzą tym admini serwerów na jednym można na innym nie, nie odpowiadają goście farmujący medikiem ? Zmień serwer. Jeśli ktoś chce sobie poprawić humor przez jakąś śmieszną błyskotke to w czym problem ? Pieprzycie jak te stare baby na placu.

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 16:28 

Kampienie w bazach w BFV nie istniało z prostej przyczyny - nie było tam baz (nieprzejmowalnych flag).
W BF1942 każda mapa miała nieprzejmowalne flagi prócz wydanej później Aberdeen. Stąd wynikają różnice zdań co do kampienia w bazach.
Kampienie w bazach jest nie fair chociaż zwykle kończy się szybko dla kampiących.
W BF2 są mapy z nieprzejmowalnymi flagami jak i mapy bez takich flag.
Z reguły wersje map dla 16 graczy nie posiadają nieprzejmowalnych flag.

Powiedzmy sobie jasno, odróżnienie kampienia od próby wsparcia przejęcia flagi jest bardzo trudne.
Nie starajmy się tego odróżniać dla flag które można przejąć.
Wykradanie sprzętu pod osłoną i ze wsparciem własnych sił też należy do taktyki, perfidnej co prawda ale nie nagannej.
To jest wojna i nikt tu nikogo po główce nie bedzie głaskał.
Kampienie w bezpośredniej okolicy nieprzejmowalnej flagi, gdzie nie ma już innych celów prócz respujących się nieprzyjaciół jest już naganne.
Kiepsko śwadczy o poczuciu własnej wartości osób które to robią.
Kiepsko również świadczy o systemie autobalansu BF2 itp.
Raczej tego typu zachowania nie będą karane kickami czy banami.
Można jedynie piętnować takie zachowania na forum. Chociaż pewnie wątki tego typu będą szybko przeradzały się w flame war i usuwane przez moderatorów.

Co do eksploitów systemu rankingowego to, zaszywanie się z kolegą gdzieś na mapie, jeden strzela w sufit, drugi podaje mu ammo - obaj kwalifikują się do bana.
Bieganie wszędzie z ammopackiem/medpackiem bez uczestniczenia w walce jest sposobem na grę która nie podlega żadnym sankcjom.

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 16:59 
Moderator forum

Cytuj:
Nie widzę sensu w szukaniu dowodów czy czegokolniek bo [Night]MaX nie jesteś tu oskarżonym. Chodzi mi tylko o to, że twoje wypowiedzi w tym temacie są niewiarygodne bo twój stosunek do sprawy jest z góry określony.

chwilunia może coś przegapiłem ale przywaliłeś się chyba do mnie nawijając o BF42 i BF:V ? a może miałem złudzenia "apteczne" ? to poniżej to nie twoja wypowiedz....... a no to przepraszam "mistrzu ciętej riposty"

Cytuj:
Czytałem ten powalony topic na wyrywki ale na jedno zwróciłem uwagę, że jeśli jest mowa o przekrętach w grze (dowolnej wersji bf) to pojawia się mister [Night]MaX i albo bagatelizuje sprawe albo stara się wszystkim wcisnąć, że takie zachowania są dopuszczalne bo w klanie coś tam a w d..pie coś tam.

groszeka w zasadzie z tobą dyskutować mi się już nie chce, więc kładę lachę na dalszą dyskusję - napisałem w temacie już wszystko co miałem a mam lepsze zajęcia niż bicie piany o nic.

Cytuj:
Kampienie w bezpośredniej okolicy nieprzejmowalnej flagi, gdzie nie ma już innych celów prócz respujących się nieprzyjaciół jest już naganne.

Piachu zapewniam cię ze 3 gosci na lotniskowcu skutecznie blokuje starty samolotów, czy ma to wpływ na rozgrywkę i pomoc dla swojej drużyny ?

PS aBe chcesz w ryja ? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 17:29 

[Night]MaX napisał(a):
Piachu zapewniam cię ze 3 gosci na lotniskowcu skutecznie blokuje starty samolotów, czy ma to wpływ na rozgrywkę i pomoc dla swojej drużyny ?

Która już przejęła wszystkie flagi i nudzi się czekając na jakiś atak przeciwnika?

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 17:34 

[Night]MaX ja też juz nie chce z toba gadać bo nie widze z twojej strony żadnej chęci rozmowy.
Dzisiaj grałem na jednym z polskich serverów i nie wiedzieć dlaczego ale do mnie zgłosił się pewien młody ludzik z pytaniem czy ja sobie punkty normalnie wypracowałem czy kombinacjami a potem zapytał sie czy nie chciałbym z nim pokombinować. Prawdopodobnie ten temat wywołał takie zdarzenie i autentycznie zrobiło mi się przykro (zaraz ktoś napisze - wzruszyła mnie twoja historia :lol: ). Autorytety kalnowe - to jest wasz narybek - to wy tworzycie takie dziwne dzieci. Domyslam się, że w tym konkretnym przypadku to była poprostu hamska prowokacja i wybaczam błędy młodości ale byłoby fajnie gdyby polskie klany opracowały jakiś kodeks zachowania do BF2 potem głosowanie na forum i byłoby jakieś jasne prawo. Ja już w tym topicu nie bede zabierał głosu (wiele osób sie ucieszy).

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 17:46 

Nie wiem za bardzo o czym rozmawiacie ale z tego co na wyrywki wyczytalem to NightMax popiera zdobywanie sobie punktów w sposób dla wielu nieuczciwy, a Groszek jest przeciwnego zdania.
Tak dla przykładu gram dzisiaj z Groszkiem na dragonValley i przyszedł do naszego teamu jakis 13latek prosi groszka zeby mu pomógł nabić pkt czyt." ty bedziesz strzelal ja ci bede dawał ammo". No sorry, ale %^$&@ mnie bierze jak słsze takie texty. Szczerze mówiac mi to wisi ile kto ma punktów, ale jaki sens ma taka gra? Wielu takie zachowanie wkurza a sam 'oszukujacy' nie ma z tego zadnej satysfakcji a w dodatkow jest wyzywany od noobow i oszustów. Brak jakichkolwiek korzysći dla obu ze stron

EDIT

hehe Groszek widze ze tez o tym napisałes ;)

:(

Ostatnio edytowano 4 sie 2005, 17:48 przez robal, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2