Teraz jest 29 lis 2024, 07:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 23  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 07:19 

Czy tylko mi sie wydawalo, ze po zakonczeniu wakacji klany sie "ustatkuja" i beda mogly na spokojnie grac duzego conquesta ?

Zgadzam sie z Tom@sem, ze BF 16 to nie to. Dopiero na 32 gra rozwija skrzydla. A przy okazji okaze sie ktory team potrafi zaprowadzic spokoj na TSie :wink:.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 07:52 

Chciałbym jednak zwrócić uwage na jeden, ale istotny fakt. Wiekszość graczy to osoby nie mające 18 lat lub niewiele więcej. To juz auomatycznie ogranicza ilość osób, które na tą imprezę przyjadą. Jeżeli pamietacie tegoroczną imprezę BF1942 w Poznaniu, to napewno zdajecie sobie sprawe, kto bedzie mógł przyjachać. Zwiększenie pojemności map tą liczbę jeszcze ograniczy. Jeżeli ma byc to imprezka dla 4 czy 5 klanów, to życze powodzenia. Sam jestem zwolennikiem map 32 i 64 (small map mam w przeglądrce serwerów odznaczone) i 4fun gram wyłacznie na takich. Ale jestem realistą i opcja 8 vs 8 jest w tej sytuacji najodpowiedniejsza.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 09:19 

maTTi napisał(a):
A przy okazji okaze sie ktory team potrafi zaprowadzic spokoj na TSie :wink:.

U nas :) przez 20 s kiedy został zrobony restart i wszyscy czekają na rozpoczęcie gry ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 09:32 

Nie ulega wątpliwości że mapy 32ki, 64ki to kwintesencja BFa.
Ale granie w mniej niż 16tu na 32ce to pomyłka, nudy, szukanie wroga, nie ma 1/4 obsady mapy.
Wiem że w dużym conquest'cie w CB gracie 12vs12 ale dla mnie to pomyłka, to jak grać 16tkę w 6ciu....
Zrobienie porządnej takty na mapę 16tkę wymaga wielkiej ilości czasu, kto nie robił nie zdaje sobie nawet z tego sprawy, pozatym taka takta cały czas ewoluuje w miarę kolejnych meczy. Zrobienie waterproof tactic ;) na 32kę przerasta przynajmniej moje możliwości czasowe...
Jak coś robić, to robić dobrze.
Ktoś napisał że 16tkę wygrywa się skillem - LOL
Skill na 16ce bez dobrej takty może się schować.

W sprawie commandera -> dobry commander na klanówie po 8, dajmy na to na takim Karkandzie (zresztą na każdej) to PODSTAWA wygranej (pozdro NightMax :P ), rozdaje arty, uav, scan'uje, daje strategiczne supporty i jeszcze wspomaga walkę na swojej fladze, czyli total.

squady -> na klanówie składy i SLe non stop się zmieniają, w zależności gdzie kto żyje i tak jak ktoś napisał, przynajmniej raz w grze każdy z graczy choć raz zespawnuje siena tobie a ty na nim.

Pozdro dla nieklanówo kumatych ;)

---- Take it easy ---- (and fuck allllll the cheaters)

Ostatnio edytowano 1 wrz 2005, 17:36 przez MataDor, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 09:57 

Splinter napisał(a):
Poprostu widac ze nie grales ani w 8v8, ani w innych kombinacjach. Naprawde nie chce mi sie pisac wywodow dlaczego jest fajnie a dlaczego....
Lan ma byc widowiskiem....

A 10x10 na 16 znow jest przesadzeniem - mapy sa zrobione pod 16 ludzi i tak gra sie je najlepiej. Mniej - zle, wiecej - tez niedobrze.
etc, etc. Wiecej mi sie pisac nie chce.

Ech, fakt nie gralem nigdy klanowki, z jakakolwiek iloscia osob. Ale czy na tym czy na poprzednim koncie do BF2 spedzilem już troche czasu, i mowiac szczerze mapki 16 osobowe dla mnie to jednak..... nie to.... Tzn. granie w 16 choc troche zgranych osob na mapie 16 osobowej to dość uboga rozgrywka, i tu wlasciwie liczy sie glownie skill. Sam fakt ze jest kilka miejsc z ktorych supportem badz sniperem mozna kontrolowac 1/2 planszy i malutkie plansze (oraz malenkie zespoly) to jak dla mnie kino nieme w porównaniu to najlepszycvh filmów robionych technologią cyfrową i z przestrzennym dźwiekiem. Myślę że BF 8vs8 na mapce 16t nigdy nie dorowna CS:S przy podobnej ilosci osob.
32 osoby na mapce 16 to oczywiscie rzez i nieporozumienie....
A dopiero na 32 osobowych mapkach zaczyna sie ciekawa wg mnie gra. Gra ktora jest juz nie przewidywalna, ktora wymaga maximum zgrania, i gdzie skill musi być wsparty myśleniem.

Jako że LAN party mam być promowaniem sprzedaży gry i serwerów a zatem jak napisał Slplinter widowiskiem, to tym bardziej powinien być pokazowy meczyk 32v32! Grales Splinter na mapkach 64 osobowych?
Jak dla mnie to BF skrzydla rozwija dopiero na 32 osobowych mapach a zaczyna nimi machac przy 64 osobowych.

Choć... Zgoda żem przynajmniej w polsce, mogło by być kłopotliwe rtozgrywanie wiekszych meczy. Czy w innych krajach, a zwlaszcza stanach, nie sa rozgrywane :"profesjonalne" mecze przy ilosci osob z jednej strony wiekszej niz 16 osob?

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 10:40 

Ja jeszcze nie wiem czy wpadne na GW , bo mam 16 lat i nie wiem czy mi starsza pozwoli , i jak ktos po mnie wpadnie wogole . Mieszkam niedaleko poznania wiec nie wiem jak z dojazdem. No i jak bedzie jechal zlomik albo ktos z DREAM TEAM bo jak nikt z nas niepojedzie to bedzie kicha..

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 10:44 

DooM^141 napisał(a):
Ja jeszcze nie wiem czy wpadne na GW , bo mam 16 lat i nie wiem czy mi starsza pozwoli , i jak ktos po mnie wpadnie wogole . Mieszkam niedaleko poznania wiec nie wiem jak z dojazdem. No i jak bedzie jechal zlomik albo ktos z DREAM TEAM bo jak nikt z nas niepojedzie to bedzie kicha..

tez tak uwazam, obecnosc DT na lanie jest po prostu obowiazkowa :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 10:49 

Myśle ze bedzie ktos z DT 8) zlomik bedzie raczej na 100% :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 10:54 

to może zrobić jakąś ankiete ? będzie łatwiej...

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 10:54 
Moderator forum

to ja troszkę z innej beczki :) na zdjęciach z WGS 2004 jest dupna kolejka na wejscie - zakładam ze wpuszczali mniej więcej taką sama ilość jak wypuszczali (w koncu sale też mają swoją pojemność).

Czy gracze mający wziąć udział w turnieju będą mieli wejście na innych zasadach ? w końcu granie we 4 bo reszta stoi i czeka w kolejce, komfortową sytuacją nie jest :) ?

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 10:59 

MohammedZaherSzah napisał(a):
to może zrobić jakąś ankiete ? będzie łatwiej...

Tyle, ze 90% glosujacych nawet na lanie sie nie stawi, nie mowiac juz o graniu.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 12:33 

no wlasnie.. wiekszosc glosujacych sie nie stawi.. jak juz ankiete to najlepiej klanowo - kazdy klan moze wyrazic swoja opinie... i zobaczymy jak to sie rozklada...

anyway... z doswiadczenia wiem, ze "gatherowe" teamy mialy klopot z zebraniem 8 graczy, rowniez pare klanow w historii naszej sceny nie stawilo sie na lanie z powodu braku 8... bywalo tak, ze 2 klany laczyly sie w jeden team na lanie... wiec przestanmy za przeproszeniem pieprzyc o graniu 12 czy 16vs16 bo doskonale wszyscy wiedza, ze jest to nie realne i z punktu widzenia klanow i z punku widzenia organizacyjnego.

co do argumentu pokazowki - pokaz bf2 juz byl i moze byc jeszcze jeden na 16vs16 czy 100 na 100, ale musimy rozdzielic - pokaz od turnieju.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 12:49 

Myśle że funowo/pokazowy meczyk 16vs16, 2 klany na 2 klany, musimy zagrać :P

---- Take it easy ---- (and fuck allllll the cheaters)

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 12:54 

wlasciwie po dluzszej obecnosci na scenie klany znaja sie na tyle dobrze, ze wspolpraca mogla by wyjsc calkiem owocnie. Chcialbym tylko slyszec to na TSie jak 16 ludzi nadaje ;D

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 13:10 

Byłem na WGS 2004 i powiem wam że kolejka była lipna. Stałem jakąś godzinke i 30 minut. Spóźniliśmy się z kumplami na zapisy w turniej CoD no i musieliśmy czekać do 14:00 na pierwsz mecz. Tragedia mam nadzieje, że organizować bedzie to ktoś z pomysłem a nie firma Red Point (chyba) której nie pozdrawiam. W Battlefronta (niedzielny turniej) było lepiej coprawda odpadliśmy z kumplami w 1/8 na Bespin bo nas zjechali maszynami latającymi :evil: turniej w battlefronta o ile się nie myle wygrał UKF. Ogólnie organizacja była kiepska, nawet pokaz BF'a był prowadzony na jakimś ekstremalnym kompie w tej okrągłej budzie w której zmieściło się zaledwie pare osób. 2 dnia miałem przyjemność pograć na tym kompie w Medal of Honor: Wojna na Pacyfiku. Przy takim nagłośnieniu można się wykończyć nerwowo.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2