Teraz jest 26 lis 2024, 00:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2005, 15:16 

Shavarash napisał(a):
Podstawowe bronie czy DAO-12 ? Proszę, uzasadnij swoją odpowiedź x)

DAO. Od dalekich dystansow to masz Eryx'a, a na srednich pistolet.

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2005, 20:55 

Ev0
ale tu nie chodzi o to że potrzeba ileś tam trafień z danej broni by zabić przeciwnika - na tym polega gra że nie giniesz od razu
BF2 nigdy niemiał być podobny w mechanice do OP:FP

chodzi o odwzorowanie funkcji poszczególnych broni na polu bitwy (np. support całkowicie się rozmija z rzeczywistością) czy odwzorowaniu działania samej broni

popatrz chcoażby na ten nieszczęsny pistolet maszynowy z jakim biega antitank

zarówno zwykły pistolet jak i PMki AT chodzą na standardową amunicję 9mm (parabellum)
PM ma dłuższą lufę (większe skupienie i dłuzsza linia celowania) do tego większa masa zmniejsza odrzut a kolba zwiększa komfort złożenia się do strzału i równierz zmniejsza odrzut

jaki z tego wniosek ? broń powinna być celniejsza
a co mamy w BFie ?
spadek celności (i to znaczny) - skupienie odannych szybko po sobie kilku pojedyńczych strzałów jest dramatycznie małe w odróżnieniu od tego co mamy prz strzelaniu ze zwykłego pistoletu (które jest na tyle dobre że sprawdza się na średnim dystansie)
i do tego jeszcze zmniejszona siła pojedyńczej kuli (niby niewiele bo o jeden punkt ale akurat wystarcza by przeskoczyć próg który powoduje że potrzebny jest dodatkowy - szósty strzał do świerzego przeciwnika aby go zabić)
pomijam już tu fakt że jeżeli energia kinetyczna ma się zmienić poprzez zastosowanie dłuższej lufy to tylko wzrosnąć

pozatym tego rodzaju pistolety maszynowe jak i shotguny nigdy niebyły stosowane w jednostkach wojskowych - żołnierze tzw. drugiej lini (kierowcy pojazdów, piloci) mieli na wyposarzeniu skrócone wersje karabinów szturmowych (np. AKS-74U)
co jest kolejną bzdurą BF2 (wyjątkiem jest tu MP7 PDW aczkolwiek ten PM ma wiele cech najnowszej generacji karabinów szturmowych - został specjalnie zaprojektowany do tej roli, a biorąc pod uwagę amunicję z jakiej korzysta raczej niebędzie wykorzystywany w działaniach policyjnych)

bardzo żałuję że twórca balansu wirtualnego pola walki w BF2 wymyślił sobie że broniom specopa zmniejszy siłę a zwiększy celność i skupienie
gdyby zdecydował się na zastosowanie (zgodnie z rzeczywostością) broni mniej celnej i słabszej -> wytłumnikowanych PMów, to rozgrywką to klasą mogła by przyjąc zupełnie inny obrót

wystarczy trochę się pobawić wytłumionymi pistoletami aby poznać ten smak :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2005, 20:55 

Najlepszy SWD po prostu gdzie nie wyceluje tam trafie :D
Najgorszy jest zdecydowania G3-lepiej nie komentować :?

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 01:58 

Kolec napisał(a):
Ev0

oczywiscie jest to racja OP to symulacja przecie....

Ale jeden razy w głowe z kal 7.62 powiini "zabijac".... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 18:14 
Moderator forum

Ev0 napisał(a):
Kolec napisał(a):
Ev0

oczywiscie jest to racja OP to symulacja przecie....

Ale jeden razy w głowe z kal 7.62 powiini "zabijac".... :roll:

No to chyba masz inną gre, bo u mnie właśnie tak jest z AK-101... Z M-16 zresztą też.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 19:55 

co do M16A2 to się niestety Hynol mylisz ;)
headshot mnoży obrażenia x3 więc bronie zadające powyżej 33 pkt obrażeń zabijają a te co mają rowno 33 lub poniżej niezabijają
a M16A2 wedle ubara ma DMG = 30

coprawda z kolega testowałem tylko AK-47,M95 i pistolet więc M16 niejestem pewien ale jak do tej pory źródło miało prawidłowe dane 8)

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 20:12 

Kolec napisał(a):
headshot mnoży obrażenia x3 więc bronie zadające powyżej 33 pkt obrażeń zabijają a te co mają rowno 33 lub poniżej niezabijają

coprawda z kolega testowałem tylko AK-47,M95 i pistolet więc M16 niejestem pewien ale jak do tej pory źródło miało prawidłowe dane 8)

Juz sie tak niechwal :lol: . Co byscie chcieli na serwie zeby kazdy z bardzo dobrym skillem heady rozdawal :?: wtedy gra zrobila by sie nudna jakby dobry piechociarz mial lepszego cela z normalnej giwery niz z granatnika :P ( chodz tak powinno byc ale w wiekszosci niema ) A mysle ze EA wkoncu wypusci jakies nowe cacko ktore wszystko ponaprawia bo denerwoja mnie te skaczace lolki z i ladujace z granatnikow :) chodz widzialem kiedys na niemieckim serwerze jak koles skakal i z granatnika niemogl trafic snipera ostro sie wtedy usmialem :lol: , ale najsmieszniejsze jest to ze jak zakonczyl runde zaczol sie chwalic ze jest jednym z lepszych piechociarzy z niemiec ...Dobra koncze swoja przemowe :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 21:29 

Yamsza napisał(a):

G3 najgorszy?? Przecież to świetna broń! Tylko wymaga trochę praktyki w uzywaniu - na początku tez myślałem, że jest do kitu, ale wystarczyło trochę pocwiczyć i teraz jest to jedna z moich ulubionych broni:D

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 21:31 
Moderator forum

Yamsza napisał(a):

ma malo amunicji ale w bliskich starciach spisuje sie wspaniale!
poza tym jak sie nauczy z niego strzelac, to jest to wspaniala bron a co do SWD hmmm w Vietnamie SWD bylo lepsiejsze(zoom, celnosc etc)

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 22:03 
Moderator forum

Kolec napisał(a):

Sprawdzone doświadczalnie. Head z m-16 zabija. Ubar jest nieścisły po zmianach dokonanych w patchach.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 23:02 
Redaktor Battlefield.pl

Wg mnie najgorszą bronią jest L85A1, bo IMHO zadaje niewielkie obrażenia, i wcale nie jest tak celny jak niektórzy mówią... luneta jest nieprecyzyjn. Grając kimkolwiek medykiem napewno warto się zdecydować na m16, ak 101 czy ak 47. Dla mnie największą niespodzianką [nie wadą :) ] jest g3. Myślałem że to będzie taka super-hiper-łanszotłanded ;) -broń. Przedewszystkim najbardziej mnie zdziwiło brak granatnika. To jedyna broń szturmowca bez niego. A szkoda, bo lubię granatnik. Po drugie ma tylko 20 naboi i jest, IMHO troszkę zbyt wolnostrzelne, ale z drugiej strony... qrde! Ta broń wymiata :D Co z tego że G36C jest dużo celniejszy skoro z g3 po kilku strzałach klient pada :D Z 30 metrów można skosić bez problemu kolesia z ciągłej serii albo w seriach po 2-3 strzały. CUDO. I jeszcze rozczarowaniem jest... f2000 ;) Geez brzydszej broni w życiu nie widziałem ;) I to koniec tej jakże subiektywnej recenzji, heh

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, 00:16 

[quote="ognacy
Trochę to będzie offtopic ;-) ale liczę na odpowiedź - jak celowąc z M24 i SVD zeby zaliczyc headshota (zakladajac, ze cel jest nieruchomy)? Z tego co mi sie wydaje po marnych 2 czy 3 godzinach snajpowania to celowac trzeba trochę poniżej głowy. Ale to mi się wydaje bez sensu, bo przecież pocisk leci parabolą i traci wysokośc.
Ognacy[/quote]

Żeby trafić w głowę - celuj w głowę. Na bardzo dalekich dystansach celuj nieco powyżej. Możesz mieć złudzenie bo snajperka również ma rozrzut (mały, ale ma.). Żeby było zgodnie z prawami fizyki to na bardzo bliskich dystansach można by się spierać, czy nie celować nieco poniżej głowy (bo, np. programiści założyli że celownik będzie przystrzelany na 200m, więc jak strzelasz z bliższej odległości to pocisk na początku leci nieco wyżej). Ja celuję w głowę i już. Tylko cholerka zmuś takiego gościa żeby się nie ruszał :)

PostNapisane: 20 gru 2005, 00:31 

Ja tam wole zestaw granadiera z piękną dwunasto szczałową szczelbunką, kiedyś żałowałem że ją odblokowałem ale teraz życia bez niej sobie nie wyobrażam, z tym że czeba opanować jej specyficzną technike szczelania a póżniej to się wymiata,
A bazuka na dłuższe dystanse i nikt nie podskoczy :)

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, 12:29 

xasistis napisał(a):
Żeby trafić w głowę - celuj w głowę. Na bardzo dalekich dystansach celuj nieco powyżej. Możesz mieć złudzenie bo snajperka również ma rozrzut (mały, ale ma.). Żeby było zgodnie z prawami fizyki to na bardzo bliskich dystansach można by się spierać, czy nie celować nieco poniżej głowy (bo, np. programiści założyli że celownik będzie przystrzelany na 200m, więc jak strzelasz z bliższej odległości to pocisk na początku leci nieco wyżej). Ja celuję w głowę i już. Tylko cholerka zmuś takiego gościa żeby się nie ruszał :)

wątpię by jakikolwiek celownik w grze był przez programistów "przystrzelany" na jakąkolwiek odległość ;)
to raczej prosta linia lotu kuli i tyle
opad może i występuje ale jest na tyle znikomy że bym go pominął - zwłaszcza że na dystansach powyżej 200m skupienie jest większe od stojącego ludka

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, 18:18 

a ja sie wypowiem krótko :P moja nalepsza i ulubiona bronia w ktorej zakochalem sie od pierwszego strzału jest SCAR-H :!: :!: nie mylic z SCAR-L bo to porazka

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2