Teraz jest 15 lis 2024, 19:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2006, 00:59 

Ubi napisał(a):
Hynol napisał(a):
Nie grałeś w 42 i nie miałeś zaszczytu zerwać w pałke od Pana S. to też się nie wypowiadaj. Fakt jest taki że by was ownował boleśnie.
hehe tez prawda nie gralem ale chyba snajperki z 2WS sie roznia i w grze inaczej je zrobiono wiec nie wiadomo jak by sie sprawdzil :D

Oj wiadomo - Szmata by was zeszmacił :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2006, 14:03 

Snajper - lezy sobie gdzies na pustyni i strzela sobie ze snajperki w glowki malych czlowieczkow .. :) :D jak dociebie podejdzie jeden wyciagacz pistolet i zabijasz ..:)

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2006, 14:34 

Ubi napisał(a):
...chyba snajperki z 2WS sie roznia i w grze inaczej je zrobiono wiec nie wiadomo jak by sie sprawdzil :D

Snajperka zblizajaca sie do idealu BF42 jest M24. Automaty lamewunderwaffe SWD czy Type 88 nie maja rzeczywiscie odpowiednika w BF42. Nie gralem na polskich serwerach w BF42 wiec nie wiem jak gral rzeczony Szmata, ale skoro "Szmata" jest synonimem "pr0snajper" wiec zapewne by sie zaaklimatyzowal w BF2.
KobolT2 napisał(a):
Snajper - lezy sobie gdzies na pustyni i strzela sobie ze snajperki w glowki malych czlowieczkow .. :) :D jak dociebie podejdzie jeden wyciagacz pistolet i zabijasz ..:)

post odkrywczy, podpis dramatyczny, BF2 probably znaleziony pod choinka-jednym slowem witamy nowego snajpera, ktory bedzie bronil tej profesji! :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2006, 22:55 

przsoi napisał(a):
Ubi napisał(a):
...chyba snajperki z 2WS sie roznia i w grze inaczej je zrobiono wiec nie wiadomo jak by sie sprawdzil :D

Snajperka zblizajaca sie do idealu BF42 jest M24. Automaty lamewunderwaffe SWD czy Type 88 nie maja rzeczywiscie odpowiednika w BF42. Nie gralem na polskich serwerach w BF42 wiec nie wiem jak gral rzeczony Szmata, ale skoro "Szmata" jest synonimem "pr0snajper" wiec zapewne by sie zaaklimatyzowal w BF2.
KobolT2 napisał(a):

post odkrywczy, podpis dramatyczny, BF2 probably znaleziony pod choinka-jednym slowem witamy nowego snajpera, ktory bedzie bronil tej profesji! :)

Nie snajpie :lol: i tak wszystko zależy od pinga :idea:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2006, 03:53 

Wiem że snajpeży sa nielubiani na tym forum (osobiscie tez ich nie lubie :lol: )
ale fakt faktem jestem snajperem - TAK to prawda , mozecie mnie teraz powiesic :D ale BTW. moim zdaniem to (hmmmmm) przesądne mówić:
oooo dzis mam 20 ping to zagram znajperem a jak mam 120 to gram wsparciem :/
ja gram na 15 FPS i 150 Ping snajperem i jakos mi sie udaje...
@do autora
chcerz moge ci przeslac moje filmiki ze snajpowania :P (tak z 50 GB)
pozdr0 600

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2006, 09:25 

Ja nie wiem czemu wszyscy tak nie lubią snajperów. Jak gram dajmy na to Spec Opsem czy Assaultem to jakoś nigdy nie odczułem do wrogich snajperów niechęci. Dlatego nie rozumiem Was :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2006, 09:36 

Zle mnie zroumiales Mordoklej, mam negatywny stosunek do snajperow ze stazem 3 dni, ktorzy twierdza ze strzelaja z 100% skutecznoscia, kasuja kazda klase od niechcenia i sa tacy wazni dla rozgrywki.
imo snajper w bf2 jest klasa wypoczynkowo-przygodowa, i powinien byc stosowany na serwerach ffa 64 osobowych. w innych warunkach nie ma szans na sukces i racji bytu.

... jedno trzeba przyznac-zadna inna klasa nie wygenerowala tylu topicow/stron/emocji ... :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2006, 11:42 

E tam czepiacie się my jesteśmy nie szkodliwi :) Jakoś nikt nie czepia się supportów leżących za spawnami i koszących każdego kto się dopiero pojawił. I trochę się przesoi mylisz bo snajperzy bądź co bądź są czasem bardzo pomocni. Lecz prawdą jest, że ze wszystkich snajperów jakich do tej pory spotkałem w grze może z 10% a nawet mniej wiedziało o co w tym fachu chodzi i się z nimi przyjemnie grało. Jak mi się jakiś 3dniowy snajper kładzie kołomnie na dobrym miejscu i wywala cały mag w pare sekund to sam mam go ochote pociachać nożem.

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2006, 13:54 

Ja to uwielbiam takich co ida ze mna w krzaki (bez skojarzen) i w najgorszym momencie sie z nich wynurzają i APCtka albo czolg zaczyna pruc w niego i oczywiscie ja tez gine :wink: A najgorszy przypadek mialem jak gosc siedzial w krzaku obok mnie, jakis młot z AK-47.. pojawila się wroga APCtka a ten zaczął do niej strzelać.. rezultat wiadomy. Nosz takim to bym palce uciął zeby juz w nic nie grali :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2006, 14:04 

snajper aktualnie jest do niczego, choć nie powiem, że w niektórych sytuacjach nawet na meczu klanowym się może przydać :) fajnie by było, gdyby tak zrobili snajpera w BF2 jak jest w Sniper Elite (panowie snajperzy grali? nie? to powinni) - jeden strzał, jeden zgon, owszem, ale trzeba trafić w głowę i wziąć pod uwagę siłę wiatru, grawitację, puls, oddech nie mówiąc już o odległości

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2006, 14:07 

Grałem, ale jakby tak zrobili to bym zasną czołgając się na dobrą miejscówkę ;) No i nie ma restartów w bfie, a o bakach zewnętrznych z nie zabezpieczonymi wlewami paliwa w czołgach nie wspomnę :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2006, 16:22 

i koniecznie powinno się uwzgldniać profil psychologiczny celu bo a nóż widelec nagle zamiast obrócić w naszą stronę twarz padnie na ziemie wznosić modły do allaha ? a może to np. niewierzący arab ?

no i strzelać tylko jak koleś jest na wydechu, bo jak na wdechu to może jeszcze mieć siłę się doczołgać do apteczki po postrzale

:roll:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2006, 23:37 

Cytuj:
Grałem, ale jakby tak zrobili to bym zasną czołgając się na dobrą miejscówkę

Też grałem, i się zgadzam. W Siper Elite za dużo czsu spędza się na brzuchu, żeby można było to przenieść do BF-a. Ale ogólnie gierka przypadła mi do gustu :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2006, 23:47 
Moderator forum

Dajcie mi samobieżną arty to się bardziej przydacie :) Nawet wam lornetki kupie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2006, 03:53 

W grze sniperem bardzo ważna jest umiejętność pozostania niezauważonym ,zręczność małpy i skakanie jak kangurek akurat temu Panu nie są potrzebne. Sniper korzysta z ukształtowania terenu ,swojego stroju i taktycznego myślenia. Wiadomo że w starciu z APC ,czy czołgiem nasz strzelec niema szans. Dlatego lepiej schować się w trawie ,krzakach czy jakimś cieniu. Przeczekać ,ewentualnie powoli wycofać się niż dawać satysfakcję gościowi w ciężkim pojeździe. Kolejna sprawa to odpowiednia "miejscówka". Żadne dźwigi ,dachy wysokich budynków czy szczyty górskie. Te miejsca są zbyt oczywiste i gdy przeciwnik wie że snajper jest w okolicy najpierw sprawdza właśnie tam. Grając tą klasą staraj się pozostawać w pewnej odległości od strefy walk ,ale nie za daleko ,bo czasami będziesz wspierał ogniem swoich kolegów z teamu. Dobra koordynacja z jakimś medykiem i supportem wskazana ,ale nie jest konieczna. Naucz się wykorzystywać miny claymore ,są straszliwą bronią pod warunkiem że odpowiednio je rozmieścisz :twisted:
I najważniejsze:CIERPLIWOŚĆ. Sniper nie biegnie na pozycję strzelecką ,zamiast tego mozolnie czołga się przez trawę i inne zarośla. Daje mu to przewagę ,gdy wbiegnie na niego nieświadomy zagrożenia przeciwnik ,wtedy pistolet z tłumikiem pozwala zachować dyskrecję i nie zdradzić swojej obecności innym oponentom. Sniper pomimo braku efekciarstwa jest efektywny. Trzeba tylko umieć wykorzystać jego mocne punkty.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2