Teraz jest 5 mar 2025, 20:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 06:53 

Witam
Coz mozna dodac :) tam gdzie chodzi o kase to zaczynaja sie klopoty takie jest credo a im wiecej osob tym klopoty sa wieksze.Postawienie serwera i oplata za niego podejrzewam nie bylaby problemem,nawet na wieksze kwoty
coz WoW losztuje chyba z 50zl,ale wyobrazcie sobie co bedzie kiedy bedzie chcialo grac wiecej niz 64 osoby,a ze GN byl pelny non stop wieczorami i chcialo grac wiecej ludkow to co wtedy robic>????Admin ma liste spoleczna zakladac??kto ma grac i w jakich godzinach??Sciepa spoleczna nawet naszego klanu PL4FC a jest nas ponad setka by przyniosla pozadana kwote,dodatkowo sciepa kilkudziesieciu osob ze spolecznosci BF2 daloby kwote kilkukrotnie wyzsza niz oplata miesieczna za serwer ale co robic w sytuacji gdy chetnych do gry jest znacznie wiecej,wszystkie serwery sa dostepne dla all graczy z calego swiata(oprocz klanowych)wiec majac wykupiony wlasny serwer bedziemy wyrzucac innych graczy zeby Ci co zaplacili mogli pograc??Sorry za gorzkie slowa ale jak za cos sie placi to sie wymaga.Kazdy kraj ma wlasne serwery i sa ogolnie dostepne na ktorych gramy codziennie i chyba logiczne ze w Polsce taki serwer powinien byc i to raczej firma ktora jest dystrybutorem gry sieciowej powinna byc najbardziej zainteresowana rozpowszechnianiu tego typu rozgrywki w kraju gdzie ma nadzieje sprzedac nastepne wlasne produkty.Kilku z nas bedacych w PL4FC mogloby postawic serwer(u mnie w kafejce na przyklad)ale to nie o to chodzi.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 07:54 

W sumie to masz sporo racji stg.Olo. Nie wyobrażam sobie serwera 64 (64), czyli z kompletem rezerwacji. To by było bezsensowne.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 09:52 

Miernikiem jak bardzo nam zależy ma być suma która przelejemy?
Ja się w Rydzyka nie będę bawił.
Poza tym EA Polska ma objąć w tej sprawie swoje stanowisko.
I tak idziemy jej teraz na rękę jak cholera bo plan jest taki:

EA Dadaje ranking,odpada połowa ceny slota idziemy z tym do shooters.pl tam z tego co wiem mają bardzo dobre maszyny i łącza które bez problemu pociągnąć ten serwer.
(Żaden zagraniczny nieznany)
I tak jak OLO mówił potrzeba na minimum 3 miesiące więc jak ściepa to co najmniej 100 osób.
Cena 64 na 3 miechy to 2016zl załatwi się rabat i zamknie do 2000zl czyli 20 zl od 100 osób.

Jest tutaj 100osób gotowych zapłacić?
Ja widzę garstkę a serwer na miesiąc mija się z celem bo więcej roboty niż to jest warte.

Bez pomocy EA nie ma sensu nic zaczynać, poza tym znów pustosłowie i kłamstwa a jest dalej tak jak było.

Więc tak jak mówiłem czekam na odpowiedz pana Grzegorza i wymieniam raz jeszcze jak można sprawę załatwić by nawet grosza nie wydawać a wykorzystać pieniądze które są marnowane każdego dnia.

1.wylaczenie serwerów na których nigdy nikt nie gra, (dostajemy ranking z nich i jeśli GN jest zainteresowane i ich łączę sprosta to zyskują słoty)
i niech nikt mi nie gada że EA Polska nie może ich wyłączyć bo w umowie mają napisane że na syfa i bostery muszą być serwery.to jest jeden telefon lub list do centrali z wyjaśnieniem sytuacji na polskiej scenie i z wykresami wykorzystania tych serwerów czyli ponad pól roku puste dzień i w nocy!!!!!!!

2.EA daje ranking ze starej 64 resztę my próbujemy załatwić czyli wyłożyć to 2000zl

3.trzecia firma sponsorująca kładzie polowe za serwer i umieszczamy jej reklamę na grafice serwera oraz w opisach.
I znów EA ewentualnie klany które mają sponsorów i mogłyby ich zainteresować tą akcją

A i jak kasy nie będę zbierał bo został mi nie cały miesiąc a uzbieranie 2000zl na pewno zajmie minimum 2tygodnie.

Sam dam to pierwsze 20zl dla sprawy chociaż już teraz wiem że nie będzie mi dane zagrać na nim nawet raz,
Dwa jestem bezrobotny i każdy grosz odkładam na wyjazd.
Trzy jak to wypali to dam dwa projekty które poprowadzą chłopaki z PL4FC
więc można jeszcze poszumieć tutaj.

Tak więc niech EA z laski swojej się wypowie

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 10:27 

Serwery, na ktorych nikt nie gra naleza do sieci Aster a wiec EA nie ma to chyba nic do gadania. To juz predzej gadac z Piasecznikiem czy zgodzilby sie Booster Pack i SF wylaczyc na rzecz jednego 64.

IMHO jesli scena bedzie musiala dac choc 1zl by serwer dzialal bedzie to mega porazka oraz mega kompromitacja EA

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 10:34 

Kompromitacja to jest już od samego początku tej sprawy
Najpierw brak patcha później serwera 64slotowego.
Obecnie pracujemy z chłopakami z klanu nad meczem Polska V Niemcy
Oczywiście serwer oni musza załatwić bo my nie mamy nawet JEDNEGO!!

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 13:00 

Ale co tu dużo gadać. 90s rób kwestionariusz + regulamin serwera, podaj numer konta i jedziemy z płatnościami. Ja zapłace nawet pół roku z góry i jeszcze kolesia namówie. I gwarantuje ci ze 64 żołnierzy na bank znajdziesz a reszta w kolejce oczekujących. DAWAJ robimy bo szkoda biadolenia.....

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 13:07 

I nie bedziesz mial pretensji. jesli np. nie bedziesz mogl sie samemu dostac na ten serwer, zeby pograc? :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 13:49 

Nie ma serwera na który się nie da dostać.
Czasem trzeba 5 minut się pomęczyć by wejść ale zawsze wejdziesz.
Ale tak jak mówię EA musi dać ranking i wtedy możemy zacząć sami sobie go stawiać.

Nagłośni się całą sprawę oczywiście i nie tylko w Polsce,z przyjemnością pochwale się Niemcą jak scena sama sobie musi radzić i jaka bieda w kraju panuje

Ps. dziś są moje urodziny na tym forum,to już rok
3,7 posta dziennie

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 16:06 

To nie bieda to, wmawiana sobie bezsilnosc i liczenie na cuda oraz manne z nieba.
W tej kwestii jak widze nic sie nie zmienilo.

Ale jest tak:5 zl to on nie da bo musi miec na ciuch,impreze,flaszke...tam MUSI miec,a reszta MUSI byc za darmo bo go nie stac.
Sory przyjaciele ale ja dlugo mieszkalem w Polsce i z byt czesty mam kontakt zeby sie nabrac na ta "niemoc", nedze itd przy kwocie 15-20 zl.
Wiec...nie robcie komedii, z siebie samych tez i naprawde nie wypisujecie takich idotycznych argumentow o biedzie i strasznej sumie.
Jak sie cos takiego czyta to sie flaki przewracaja.

A Niemcy to mieli,maja i miec nas beda w dupie, KTOS ma watpliwosci?
Straaasznei sie przejma czy nam sie bedzie czy nie bedzie powodzic.
SZCZEGOLNIE Niemcy.
A smiac to sie moze i beda,przeciez slepi nie sa i potrafia logicznie
myslec.

To chyba dosc gadania i czas cos zrobic?

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 17:32 

Ale kto tu mowi, ze nie udaloby sie zebrac kasy? Tylko, ze nie tzreba byc geniuszem by przewidziec problemy typu:

-Zaplacilem a nie moge zagrac bo jest pelny!
-Zaplacilem i zostalem skickowany za bluzgi?!?!
-Zaplacilem i rzadam wywalenia admina
-Zaplacilem i chce adminke

I z setka innych rzeczy. A jak nie to przestanie placic. Ja juz adminowalem na serwie, ktory pobieral oplaty. Wiem jak to wygladalo...

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 18:40 

Ja te dwie dychy mogę choćby jutro przelać. Dla sprawy, gdyż sam rzadko grałem na tym serwie i raczej się by to nie zmieniło. Ostatnio (znaczy od kilku miesięcy :D ) pocinam głównie w boostery oraz POE2, odkąd się ukazało. Tak czy siak na mnie liczyć możecie, 20 PLN to jeszcze nie jest wielki majątek a wstyd żeby Polska scena nie miała własnego serwera 64-slotowego.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 18:52 

Lailonn

To co piszesz w jakis sposob jest rowniez TYPOWE: zastanowmy sie i rozwazmy najpierw(!) ile mamy problemow,jak niemozliwe jest to co zamierzamy.
I jak piszesz jeszcze setka innych rzeczy,bo da sie wymyslec wszystko.
Nie trzeba byc geniuszem zeby przewidziec jaki to wywola efekt,szczegolnie gdy komus sie specjalnie nie che, a liczy na "darmo" i to za wszelka cene.
Tylko siasc i plakac.
Zadziwiajace (i wrecz idiotyczne) jest to ze ZANIM cokolwiek powstanie juz kazdy wie co sie stanie,co sie wydarzy itd itd....normalnie masa jasnowidzow i to z dwoma lewymi rekoma,nie wspominajac w ogole o checiach bo tu wartosci sa sporo ujemne.

Ja rowniez adminuje na serwerze na ktorym sa oplaty i rowniez WIEM jak to wyglada.
Dziwne ze u mnie to nie wystepuje o czym mowisz,cud jakis?!
Nie,wszystko jest kwestia organizacji,a na drugim miejscu podejscia z jednej i drugiej strony.
Glowa jest od tego zeby myslec,mowa od tego aby sie porozumiewac i dogadywac,checi od tego aby cos robic.
Wiecej nie trzeba do "efektow".

Tak jak napisalem moge pomoc,ale NA PEWNO nie na zasadzie rzucenia groszem i zorganizowania czegos za kogos innego bo temu komus innemu ruszyc glowa sie nie chce, nie mowiac juz o poderwaniu z miejsca d...y.
Takie sa fakty.

Mysle ze jesli chodzi o jalumuzne to nalezy to zostawic zakonom rzebrzacym i nie udawac kompletnego dziada lamanego przez matola.
Chcemy cos zrobic? ZROBMY TO.
Inaczej wyszukiwanie problemow i uzasadnien zeby d...y nie ruszyc przypomina wycie burka lancuchowego do ksiezyca.
Jasne juz wszystko?

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 20:35 
Redaktor Battlefield.pl

Lol, EA nie ma żadnego obowiązku utrzymywać serwerów dla nas [zwłaszcza malutki oddzialik EA Polska], a Wy macie pretensje o to że jest taka zła i niechce dać tyle kasy na serwer 64 wg mnie bez zrzuty się nie obejdzie, a i to jest beznadziejne rozwiązanie i wszystko zależy od łaski-nie łaski od sponsorów. Wg. mnie.

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 20:44 

EA daje RANKING resztę my stawiamy.
To jest maximum jakie może nasza scena zaoferować i minimum jakie od EA możemy oczekiwać
Wiec Hortak nie wymyślaj

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 21:31 

Dobra no i CO dalej z tym "my stawiamy"?
Kwestia zasadnicza dalej pozostaje nierozwiazana,bo na tym "gescie" ze strony EA niczego nie postawisz,to tylko ulatwienie do tego co juz bedzie.
Czy aby cos wymyslam?

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2