Teraz jest 4 mar 2025, 23:14

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 15:25 

spadak napisał(a):
<..> ą na tym forum admini i może wyjaśnią oficjale stanowisko CB i ESL . <..>

jezeli PB nie banuje za zmainy w cfg i nie ma w przyszłosci zamiaru banowac to by rozwiazało problem. Tak jak w prawie - jak cos nie jest zabronione to znaczy ze jest dozwlolone :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 17:10 

pb takze nie banuje za makra i za niektore czity tez , a skoro nie banuje to znaczy ze jest dozwolone ??

juz nawet odejdzmy od makr, ktore sa malouprzykrzajace zycie a skupmy si ena czitach, przeciez te zmiany cfg to robienie z siebie legalnego czitera - nie wazne czy klanowicza czy freeplayowca

@zbawca - 10% to nie jest wcale malo, a wrecz czesto jest decydujace o zwyciestwie

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 17:57 
Moderator forum

Buhahaha. Jakieś argumenty za tym? Czy sobie tak po prostu piszesz bo Cię biją na serwerach i teraz znalazłeś powód? Nie masz żadnych argumentów na to żeby przyrównywać zmiany de facto poprawiające ping do czitów. Na rzeczowe argumenty oponentów nie odpowiadasz. PB nie jest żadną wyrocznią co jest a co nie jest czitem - tutaj ważna jest mechanika działania a nie wykrywalność. Jakby Ci to najprościej wytłumaczyć? Obecnie zapewne nie znamy jeszcze wszystkich procesów chorobowych naszego organizmu - ale to nie oznacza że coś nie jest chorobą pomimo że tego nie potrafimy wykryć czy zdiagnozować. Choroba podlega innemu sposobowi definiowania a jej wykrywalność jest wtórna w stosunku do definicji.

A poza tym mechanizm jest wbudowany w mechanike gry - zmiana parametru ma na celu jedynie zbliżenie interpolacji do warunków w jakich znajduje się gracz - defaultowo optymalizacja jest włączona i zmiana ma jedynie na celu dostosowanie wyprzedzenia do pingów.

Odpowiedz mi - bardzo prosze - tylko na jedno pytanie. Czy usunięcie z Windowsa obsługi pakietów Q&S również jest czitem?
DX Tweak do joya to już mega czit pewnie....

Ostatnio edytowano 9 gru 2006, 17:58 przez Hynol, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 17:57 

tyle ze jezeli ustawiasz sobie configa to ustawiasz tak aby gralo ci sie jak najlepiej (niektorzy ustawiaja all na low a niektorzy all na high, czyli tak jak uwaza ze jest najlepiej), pozatym gdyby ea dodala ten programik do zmiany ustawien w czasie rzeczywistym w patchu to by wyrownala wszystkim szanse bo w tej chwili i tak sa nierowne, ludzie maja rozne pingi ktos ma wiekszy monitor, ma joya, lepsza myszke czyli ma przewage a to by przynajmniej zniwelowalo wplyw pingu.

w tej chwili jest to conajmniej nieuczciwe i wrecz chamskie mowiac ze jest sie lepszy majac taka pzrewage gdy inni nie uzywaja zadnych zewnetrznych programow.

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 18:13 

mocher napisał(a):
tyle ze jezeli ustawiasz sobie configa to ustawiasz tak aby gralo ci sie jak najlepiej (niektorzy ustawiaja all na low a niektorzy all na high, czyli tak jak uwaza ze jest najlepiej), pozatym gdyby ea dodala ten programik do zmiany ustawien w czasie rzeczywistym w patchu to by wyrownala wszystkim szanse bo w tej chwili i tak sa nierowne, ludzie maja rozne pingi ktos ma wiekszy monitor, ma joya, lepsza myszke czyli ma przewage a to by przynajmniej zniwelowalo wplyw pingu.

w tej chwili jest to conajmniej nieuczciwe i wrecz chamskie mowiac ze jest sie lepszy majac taka pzrewage gdy inni nie uzywaja zadnych zewnetrznych programow.

ale jakich znowu programow ? czytaj prosze ze zrozumieniem ! Mowimy tutaj o optymalizacji konfigu - jedyny program zewnentrzny do tego, ktorego musisz uzyt o jest notepad o.O prosze czytaj nastepnym razem topic dokladnie zanim bedziesz sie wypowiadac.

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 18:22 
Moderator forum

A niech nawet będzie zewnętrzny program bcj - dokładnie tak jak napisałem - DXTweak2. Używa go sporo osób które mają joya. Również optymalizuje prace kompa i grę bo pozwala na dokładniejsze ustawienie dead zoneów i czułości joya. Osoba która ma go zainstalowanego i uruchomionego może dokładniej manewrować samolotem/heli. Czit nad czitami zapewne.

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 18:47 

Cytuj:
A poza tym mechanizm jest wbudowany w mechanike gry - zmiana parametru ma na celu jedynie zbliżenie interpolacji do warunków w jakich znajduje się gracz - defaultowo optymalizacja jest włączona i zmiana ma jedynie na celu dostosowanie wyprzedzenia do pingów.

Moze ktos podac linka do jakiegos guide-through jak takiej optymalizacji sie dokonuje ?
Z tego co czytam nie ma to prawie wpływu na gre gdyz i tak liczy sie skill, wiec mam nadzieje ze nikt nie poczuje sie zazdrosny z ujawnianiem tej tajemnicy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 20:54 

Zbawca napisał(a):
owszem pingi nie zawsze sa rowne i wlasnie dlatego norwedzy i szwedzi grali z wlaczonym programem w tle ktory w czasie rzeczywistym w kazdej sekundzie zmienial te ustawienia tak zeby idealnie pasowaly do pinga (od miesiaca pb daje bana za uzywanie tego programu, mimo wszystko dzialal on przez 7 miesiecy). Wlasnie dlatego redux na swoim filmiku strzela tak jak na lanie.

pisalem o tym programie!

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 21:24 

mocher napisał(a):
pisalem o tym programie!

to chyba nie zauwazyles, ze dyskutujemy od dawna juz na troche inny temat :P cytowanie rulz

tequila sunrise napisał(a):
Moze ktos podac linka do jakiegos guide-through jak takiej optymalizacji sie dokonuje ?
Z tego co czytam nie ma to prawie wpływu na gre gdyz i tak liczy sie skill, wiec mam nadzieje ze nikt nie poczuje sie zazdrosny z ujawnianiem tej tajemnicy :wink:

no przeciez na 1 stronie topicu jest...

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 22:50 

I co ja mam Tobie napisac Hynol ;/ , przeczytaj posta Zbawcy raz jeszcze

Cytuj:
spadak ale uwierz mi zmiany w cfg nie daja nie wiadomo jakiej przewagi, owszem ma sie mniej lossow, recoil jest przystosowany do pinga, mozna powiedziec ze ma sie mala namiastke gry na lanie, jednak dalej podnosi to skilla gora o 5-10%. A 5-10% dla przytlaczajacej wielkosci graczy to roznica niezauwazalna bo i tak to za malo zeby grac na takim poziomie jak "pro" (nazwa z twojego postu). Natomiast 5-10% dla gracza "pro" to przejscie na "godlike" i nie chodzi tu niesmiertelnosc czy cos, poprostu niwelowana jest mala czesc tzw. dymkow, czyli poprostu trafienia ktore nic nie zabieraja przeciwnikowi. Czyli czy z cfg czy bez i tak taki gracz na 99% trafia, kod sieciowy bf2 jest zrypany i z tych 99% zostaje jakies 70%, a cfg podnosza ta wartosc do jakis 80%.

......................

znudzila mi sie juz ta jalowa klotnia, ktora do niczego nie prowadzi, dlatego pasuje ;]

ps, nie jestem bity na serverach, a nawet jest odwrotnie, po prostu zmiany w cfg sa oszukiwaniem innych i tyle

pzdr tweak'erzy

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 22:52 

thusz

:(

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2006, 02:10 

bcj >> no jest ;) my bad

c0lon3l >> troche dramatyzujesz, optymalizacja gry poprzez odpowiednie ustawienia nie jest zadnym oszustwem. Czy twoim zdaniem nalezy np zabronic grania w rozdzialce 1280x1024, bo ktos moze grac na 800x600 i ma mniejsze pole widzenia ?
Uzywanie jakichs zewnetrznych programow do korygowania ustawien wzgledem pinga to juz co innego, choc imho to tez nie cheatowanie, jesli juz to cos na pograniczu. W sumie takie programy moglyby niektorym osobom (np mi ;)) bardzo odstresowac gre, gdy pingi potrafia skakac co chwile w granicach 70 - 150 i nie da sie normalnie grac.

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2006, 09:51 

Ja tez nie powiedziałbym, ze to czit.. Nie uzywałem tego wczesniej.. Od powstania tego tematu na tym forum testuję gre ze zmienionymi tymi dwoma parametrami.
Moja opinia: lamka kombinujac z tymi ustawieniami i tak pozostanie lamką bo za niego one celować i strzelać i tak nie bedą. Powiem tak.. zmieniajac te dwa parametry na serwerach z niskimi pingami gra sie jakby lepiej (ale moze to efekt placebo), natomiast na tych z wysokimi pingami lub duzą liczbą graczy to lepiej zostawic ustawienia domyślne. Innymi słowy ustawienia domyślne wydają sie być najbardziej uniwersalne. Ale to moje subiektywne odczucie. Kazdy ma zapewne inne.

Miło by było gdyby zmiana tych ustawień była niemożliwa (bo uważam, że im mniej można zmieniać tym lepiej), ale skoro jest możliwe i jak widać scenie światowej ten fakt nie przeszkadza to niech zmienia te parametry kto chce. Kazdy 'zainteresowany' jak widać o tym wie (ja do tej grupy nie należalem ale mnie to jakoś nie boli), informacje co i jak zmienić są ogólnie dostępne. Sa glosy tych którym to nie pasuje.. ale czyż nie brakuje takich co uważają że granie z cieniami i światłami wyłączonymi to czit? Albo granie z unlockami to lamerstwo? Takich ludzi jest cała masa. Wyłączenie świateł i cieni jest imho udogodnieniem dziesieciokroć lepszym niz modyfikacje parametrów połączenia internetowego.

Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2006, 13:24 

c0lon3l napisał(a):
DeV napisał(a):
c0lon3l napisał(a):
jak dla mnie to jest to narmalne oszustwo ;/

Czit jest programem niewidziłem jeszcze cfg z haxem chyba że /exec aimbot.exe ...

c0lon3l napisał(a):
gram na full detalach i na wymuszonym x8 antyaliasing'u ;]

To pro pewnie chowasz się w cieniu by przeciwnik cię niewidził :shock:

lol, dla mnie to cheating i juz , niewazne czy to zmiana cfg czy program, daje przewage i to tylko ludziom wtajemniczonym....

jak dostane instrukcje od EA jak tego uzyac , tego usercfg to zmienie zdanie, jak narazie to to jest cheating i juz ;/

z makr tez sie smiejecie , a to tez cos co daje przewage

@dev - pro ze mnie taki , ze faktycznie chowam sie w cieniu ;], poza tym nigdy cie nie widzialem na zadnym infantry polskim , czy tez na waibie -- wiec jak mnie nie znassz , to mordka w .... ;]

Co za burak :D

Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2006, 17:50 

c0lon3l napisał(a):

lol, dla mnie to cheating i juz , niewazne czy to zmiana cfg czy program, daje przewage i to tylko ludziom wtajemniczonym....

jak dostane instrukcje od EA jak tego uzyac , tego usercfg to zmienie zdanie, jak narazie to to jest cheating i juz ;/

Co ty gadasz człowieku , dam Ci przykład ,w grę Enemyterritory praktycznie wszyscy gracze robią swój CFG a te naprawdę dobre z kolei są zamieszczane na stronach .z twojego toku myślenia uważasz ich za cziterów , jesteś beznadziejny... :roll:

Pzdr...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2