Teraz jest 20 lis 2024, 01:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 12:34 

Kozi, sorry za "pieprzysz", ale serio nie porównuj name taga do konfiga. Ja mam konfiga, Ty masz, Grubber ma i 3/4 sceny. Na name tagu złapano tamtych dwóch delikwentów. Gdyby to bylo to samo, PB bannował by i to i tamto, a jednak tak nie jest. A po co zmieniać konfigi? Ja zmieniłem z ciekawości, żeby zobaczyć, czy faktycznie coś to daje. I co? Według mnie to nic nie daje, bowiem to, że "więcej headów walisz" jest w 90% wynikiem autosugestii. Bardziej bym się przychylał do stwierdzenia, że sound.con daje więcej możliwości. Jak będzie oficjalny zakaz - zrezygnuję z całkowicie z modyfikacji. Nikogo tym nie oszukuję, że sobie ustawiłem ping odpowiednio do tego jaki mam na serwie. Powiedz mi, że jest inaczej.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 12:36 

A z tego co slyszlaem to cfg mozna zmieniac z konsoli :) wiec lipa Tomas :)

Ja tam sie zgadzam w 100% z C1m4th3lem

PS wedlug Avenbalance zmiany w CFG to cheaty ale to co my mamy to raczej nie da sie wykryc na screenach wiec wiekszosc jest bezpieczna w tym momencie.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 12:54 

Sorki Drago ;)

Wiec, jeśli PB jest w stanie sprawdzić zmienna odpowiedzialna za zasięg widzenia ( większy niż 100%) oraz inne zmienne (nie mowie o zmodyfikowanych/dodanych funkcjach, co ma miejsce przy wallhaku) oraz inne zmienne, to, jaki problem mają ludzie budujący reguły dla PB sprawdzić np. cztery parametry „enmy taga”, czy innych.
Możliwe, że pewne rzeczy nie są sprawdzane gdyż stwierdzono, że manipulacja nimi jest dozwolona :|.
Najlepszym wyjściem byłoby gdyby po prostu zmieniono interpreter pilików konfiguracyjnych tak, aby pomijał wpisy zmieniające wartości zmiennych, które powinny pozostać nienaruszone.

@c1m4th3l - Z tego co się dowiedziałem po wczorajszej aferze PB jako program nie banuje i nie wykrywa „name taga”, nawet nie sprawdza tych wartości.

Pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 13:02 

Powiem wam pewna drobna rzecz jako ktos kto gra w classica od samego jego poczatku. Jesli np. ktos z mojej sekcji by uzywal czegokolwiek co by mu pomagalo w grze configi cheaty etc. dla mnie jest spalony. Dla mnie i wiekszosci ludzi ze sceny 1942 uzycie wspomagacza jest hanba. H-A-N-B-A. I w tej sekundzie ustawiam sie w rzedzie z spadakiem i tomasem. Jesli wy sie publicznie przyznajecie do tego ze uzywacie jakichkolwiek wspomagaczy (mam na mysli configi) to moge was nazwac otwarcie i przy wszystkich idiotami. Tak jak juz ktos wspomnial skilla ma sie w glowie i w rekach. Ale widac wiekszosc (nie bede wytykal palcami) z was nie ma tego skilla i probojecie rekompensowac to configami. Powiem otwarcie jestem lama w bf2 . A ujawnianie jakichkolwiek configow stawiam na rowni z umieszczeniem linka do cheata. WY w tej sekundzie sami dobijacie ta gre i ja niszczycie.... Robcie tak dalej...... w skrocie zalosne. Zegnam.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 13:06 

Coś dla graczy CB i wyznawców soft modów oraz teorii, że skoro nie banuje, to dozwolone :D

ClanBase BF2 CQ16 ladder rules napisał(a):
8. Cheating and abuse

The cheating and abuse policy applies to all ClanBase ladders (...)

All programs or files, either changed game files or new files, that change the game or add to its functionality, or which interact with the game in any way, are strictly forbidden. Modified versions of the game's resource files are always forbidden, regardless of what they do. The use of any forbidden program or file by any clan member during a match, leads to a forfeit loss, and could lead to a removal and ban from ClanBase in major cases.

Programs that do not interact with the game in any way are allowed, even if they can be used and operated simultaneously with the game. Voice communication programs are examples of such programs.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 13:12 

Nol, nie posądzaj mnie o ingorancję, ale, jak wnioskuję z Twojego posta, to są zasady ClanBase, a nie "ogólnobeefowe". Jeśli np. w Turnieju Dramicha zostanie ustalone, że wszyscy mają grać z podstawowymi configami, to z takimi zagramy - chociaż dla mnie to nie ma żadnej różnicy.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 13:14 

równie dobrze możecie napisać że zmiana czułości myszy (czy jak to nazwiecie) w menu to też grzebanie w congiach bo przecież trzeba być bardziej zaznajomionym z ustawieniami żeby tam dotrzeć ;]

problemem nie jest to że ktoś chce strzelać w przeciwnika zamiast za/przed niego tylko wszelkie "bajery" typu enemytagi, wallhacki itp.
i to że ktoś trafia we mnie zamiast w powietrze za mna/przede mną naprawdę mi nie przeszkadza bo to nie zwiększa skilla tej osoby bo i tak trzeba trafić w dany punkt i tak- kwestia tylko czy hitbox pokrywa się z animacją postaci czy nie
chociaż z drugiej strony jak ja siedze za rogiem budynku a ktoś mnie "wyjmuje" to już jest przegina....

takie jest moja opinia jako typowego gracza 4fun

swoja drogą publikacja tych configów to nie był dobry pomysł bo powstał spór na poziomie unlocki/nieunlocki

Ostatnio edytowano 6 kwi 2007, 13:29 przez MasterM, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 13:15 

*TnT*c1m4th3l napisał(a):
Nol, nie posądzaj mnie o ingorancję, ale, jak wnioskuję z Twojego posta, to są zasady ClanBase, a nie "ogólnobeefowe". Jeśli np. w Turnieju Dramicha zostanie ustalone, że wszyscy mają grać z podstawowymi configami, to z takimi zagramy - chociaż dla mnie to nie ma żadnej różnicy.

Ciekawe jak to sprawdzisz ? przyjdziesz do ludzi do domu i powiesz " Otwórz swój config" proszę cię...

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 13:18 

To jest moja opinia wyrażona w userbarze :wink:
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 13:26 

Roba_PL napisał(a):

Ciekawe jak to sprawdzisz ? przyjdziesz do ludzi do domu i powiesz " Otwórz swój config" proszę cię...

Roba, to ja Cię proszę... Przecież mówię o *TnT*, a nie o wszystkich. Przecież nie będę się każdego pytał i grzecznie prosił o wyłączenia konfiga.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 13:30 

Nol, nie posądzaj mnie o ingorancję, ale, jak wnioskuję z Twojego posta, to są zasady ClanBase

Dlatego napisałem dla "graczy CB i wyznawców (...)", aby wykluczyć z polemiki grono, którego to nie dotyczy :)

MasterM napisał(a):
równie dobrze możecie napisać że zmiana czułości myszy (czy jak to nazwiecie) w menu to też grzebanie w congiach bo przecież trzeba być bardziej zaznajomionym z ustawieniami żeby tam dotrzeć ;]

Nie, nie możemy. Patrz mój pierwszy post w tym temacie, a oprócz tego enable logika mode 1 [nie taka własna, ale matematyczna, która nie ulega interpretracji, bo jest ściśle określona :) Z tym właśnie wielu w tym temacie ma problem, bo nie wiedzą jak kilka spraw wytłumaczyć i uzasadnić - bo jak nazwać sytuację, w której ktoś przekłada swoje opinie nad zasady lig, w których uczestniczy (ta uwaga nie jest do Ciebie MasterM)?]

Ostatnio edytowano 6 kwi 2007, 13:32 przez Nol, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 13:30 

morphi napisał(a):
Sorki Drago ;)

Wiec, jeśli PB jest w stanie sprawdzić zmienna odpowiedzialna za zasięg widzenia ( większy niż 100%) oraz inne zmienne (nie mowie o zmodyfikowanych/dodanych funkcjach, co ma miejsce przy wallhaku) oraz inne zmienne, to, jaki problem mają ludzie budujący reguły dla PB sprawdzić np. cztery parametry „enmy taga”, czy innych.
Możliwe, że pewne rzeczy nie są sprawdzane gdyż stwierdzono, że manipulacja nimi jest dozwolona :|.
Najlepszym wyjściem byłoby gdyby po prostu zmieniono interpreter pilików konfiguracyjnych tak, aby pomijał wpisy zmieniające wartości zmiennych, które powinny pozostać nienaruszone.

W tym problem ze pb nie potrafi tego sprawdzać w bf2. Na zapytanie o tą funkcjonalność panowie z evenbalance odpowiedzieli krótko: "Nie ma takiej mozliwości dla Battlefield 2"

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 13:50 

MasterM napisał(a):

problemem nie jest to że ktoś chce strzelać w przeciwnika zamiast za/przed niego tylko wszelkie "bajery" typu enemytagi, wallhacki itp.
i to że ktoś trafia we mnie zamiast w powietrze za mna/przede mną naprawdę mi nie przeszkadza bo to nie zwiększa skilla tej osoby bo i tak trzeba trafić w dany punkt i tak- kwestia tylko czy hitbox pokrywa się z animacją postaci czy nie
chociaż z drugiej strony jak ja siedze za rogiem budynku a ktoś mnie "wyjmuje" to już jest przegina....

takie jest moja opinia jako typowego gracza 4fun

swoja drogą publikacja tych configów to nie był dobry pomysł bo powstał spór na poziomie unlocki/nieunlocki

Jedno jest pewnie. ZBUGOWANEGO Battlefielda żaden cud config nie uleczy. Jak dla mnie wyszyscy mogą robić zmiany interpolacji i latencycompensation - łatwiej wtedy ich trafić. Jak to jason napisał działa to jak obusieczny miecz.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 13:54 

Prośbę mam czy możecie mi coś wytłumaczyć mianowicie wyobrazmy sobię sytuację że cały team przeciwny używa konfigów - łatwiej trafia ale i ich łatwiej trafić, tak więc ja nie mam konfiga a gram jakbym go miał tak?

To idźmy dalej wyobrazmy sobie że są takie konfigi że moje hitboxy się rozmywają a przeciwnika pokrywają co jak trafi na siebie 2 "dzygitów" cały misterny plan pójdzie "w p...du".

Będzie kwas dopóki nie wymyślą obiektywnej gry kiedy szanse będą identyczne bez względu na ping.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 14:02 

Ciekawi mnie Grubber jak ty masz poustawiane cfg i jak ma kr0pek poustawiane. Dzis jak gralem z kr0pkiem to niezle heady od niego dostawałem. :lol:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2