Teraz jest 6 mar 2025, 23:57

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 mar 2008, 20:17 

Ale to już typ musiał być dobry, żeby walić z dwóch M249 (tak jest w tytule, ale jakoś te "gany" nie wyglądają mi na M249. Brakuje skrzynek z nabojami koło broni i takie jakieś małe te karabiny). Ale z Barreta na stojąco strzelać to już coś :D

PostNapisane: 12 mar 2008, 15:26 

Pytanie podstawowe : realizm czy grywalnosc(zysk) ?
Te dwa pojecia nie sa tozsame (choc moze sie tak pozornie wydawac).
EA stawia na grywalnosc z namiastka (taka polewa z wierzchu) realizmu, w czym nie ma nic dziwnego gdyz chodzi o zysk.
Tak tez zostal skonstruowany silnik gry i wewnetrzne programowe zasady (niemozliwe do zmian bez ingerencji w kod) - nie wiadomo jak by sie rozwinal dalej gdyz EA kupilo pomysl razem z zespolem przed wprowadzeniem na rynek.
Skoro taka jest konstrukcja gry i silnika to zaden mod pomimo wysilku nie zblizy sie do realizmu.
Mod PR ja bym okreslil poprawiona wersja gry podstawowej, ktora zmierza w dobrym kierunku ,ale sporo jeszcze brakuje, co wiecej prace te nie zostana nigdy ukonczone z powodu takiego a nie innego silnika i jego ograniczen.
Gdyby byla mozliwa gleboka ingerencja w gre i faktycznie dopasowanie do realizmu to....wielu ludzi odpadloby z gry, gdyz wiekszosc "mistrzow" i "dobrych" graczy korzysta i nauczylo sie korzystac z bledow gry.
Co wiecej (a co bardzo istotne) nie istnieje (pojawia sie tak sporadycznie ze wzbudza zdziwienie...) pojecie "fair play"...a przeciez to gra i to z ludzmi.
Byc moze (ale tylko byc moze) nastepna wersja gry cos zmieni,ale na pewno nie do konca gdyz firma nie bedzie dzialala na wlasna szkode tworzac cos co wymaga myslenia , wspoldzialania i gdzie "frag" (punkty) nie sa celem nadrzednym okreslajacym "mistrzostwo" gracza, a wiec nie bedzie tworzyc produktu niszowego o malej popularnosci.

PostNapisane: 12 mar 2008, 15:43 

hortak napisał(a):
Co wiecej (a co bardzo istotne) nie istnieje (pojawia sie tak sporadycznie ze wzbudza zdziwienie...) pojecie "fair play"...a przeciez to gra i to z ludzmi.

Tego nie rozumiem. Rozwin mysl jezeli mozesz ;)

PostNapisane: 13 mar 2008, 15:05 

Chyba chodzi mu o to, że nikt tu nie gra "fair". Tak sądzę. Jeśli tak to jest w błędzie.
Ale może źle zrozumiałem tą wypowiedź...

PostNapisane: 18 mar 2008, 12:20 

ZiomsonxD napisał(a):
Ale to już typ musiał być dobry, żeby walić z dwóch M249 (tak jest w tytule, ale jakoś te "gany" nie wyglądają mi na M249. Brakuje skrzynek z nabojami koło broni i takie jakieś małe te karabiny). Ale z Barreta na stojąco strzelać to już coś :D

To jest M249. Amunicja jest podwieszona pod a nie obok giwerki. Amunicja podwieszana obok jest chyba stosowana w pojazdach i to chyba w pół calówkach. Trzeba by znaleźć jakąś fotkę np. Hummera z beretką na dachu.
O! Jeszcze coś. Filmiki wrzucone są świetne. Widać doskonale jak goście nie mogą opanować DEaglów ;-)
A co do strzelania na stojąco z M107 to chyba nie jest do tego stworzona. Pod to raczej jest zrobiona M82A2.

PostNapisane: 18 mar 2008, 16:44 

M82A2 to jest ta odpalana z ramienia jak rakietnica? Nie podoba mi się :S Skoro Barrett M82A1/107 nie został stworzony do strzelania na stojąco to po co mu kolba? W pozycji lezącej można sie obejść bez niej...

PostNapisane: 18 mar 2008, 17:31 
Redaktor Battlefield.pl

wpisałem m82a1 w google obrazki i to co zobaczyłem na 12 obrazku... :shock: :?

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 18 mar 2008, 19:13 

NekroSnajper napisał(a):
M82A2 to jest ta odpalana z ramienia jak rakietnica? Nie podoba mi się :S Skoro Barrett M82A1/107 nie został stworzony do strzelania na stojąco to po co mu kolba? W pozycji lezącej można sie obejść bez niej...

Główna różnica w stosunku do wersji A2 polega na układzie bull-pup. Dzięki temu środek ciężkości przesunięty jest trochę bardziej do tyłu i łatwiej jest strzelać na stojąco czy np. kucając czy klękając.

A co do 12 fotki to możliwe, że jest to ofiara półcałówki :/

PostNapisane: 27 mar 2008, 01:37 

ZiomsonxD / Grubber{PL}

Gram od samego poczatku, na modach rowniez.
Na samym poczatku (poczawszy od demo) i jeszcze dlugi czas wazna byla gra i wspoldzialanie.Ludzie i wspolna gra,bez wzgledu na bledy i punkty.Zabawa - po to sie kupilo.
I wbrew opiniom bledy nie przeszkadzaly,nawet nie widzialo sie korzystajacych z nich (sporadycznie,pozniej nadeszla fala i wrecz czyms nobilitujacym stala sie ich znajomosc,a jesli ktos nie potrafil z nich korzystac to...byl "zerem", reszta sie nie liczy, a juz czyms oczywistym jak oddychanie stalo sie "skakanie").
Jezeli ktos nie byl od samego poczatku to na pewno nie ma takiego "przegladu" gry i nie moze porownac.
W tej chwili jest kupa dzieciakow,nawet na mody dotarli (chyba oprocz PR), porzadni gracze wyparowali do innych gier.
I to sie nie zmieni do momentu (chyba) pojawienia sie BF3.
Jezeli EA nie zmieni podejscia do konstrukcji gry (a nic nie wskazuje na to aby pomimo doswiadczen cos zmienili) to schemat sie powtorzy, bo niestety wiekszosc bledow byla zamierzona a nie popelniona.
Gdyby faktycznie (i rownologle) zalezaloby im na zblizeniu sie do realizmu to wiadomo ze duzo graczy by odpadlo na samym wstepie.
Zwrodzcie uwage na znamienna poprawke jaka wprowadzili i co ona zmienila w kwestii grywalnosci i bledow, generalnie nic.I takie bylo jej zadanie,czyli jeszcze skusic reszte ktora nie kupila,ci co kupili to...juz kupili.
Dodatkowo poszli za ciosem i urodzili BF2000 na tym samym podwoziu,bo po co zmieniac skoro wystarczy upiekszyc/pofantazajowac i...jeszcze na tym samym zarobic.

Jesli chodzi o realizm (aktualny watek)...to byl na poczatku jesli chodzi o gre z ludzmi,wspoldzialanie.
Co do reszty technicznej...to tak sie zastanawiam czy w ogole jest sens cokolwiek tu porownywac i rozpatrywac, gdyz pod tym wzgledem gra jest komediowo-groteskowa.
I oprocz jakiegos tam zlizenia realizmu graficznego (wygladu) nic wiecej nie oferuje.
Dodatkowo jezeli ktos mial do czynienia z bronia (nie jedna sztuka i niejednego kalibru),widzial ja w dzialaniu to wszelkie porownania staja sie zenujace.
I wcale nie mam tu na mysli pelnego realizmu,a JEDYNIE zblizenie w sensownych granicach.
Naprawde sensownych (bez wybrzydzania i fanatyzmu realnosci),a to da sie zrobic w tej grze.
Ale...juz sporym cudem (cudem a nie krokiem do przodu) bylyby faktyczne poprawki w grze, juz pal licho caly ten realizm...

PostNapisane: 27 mar 2008, 15:05 

Musiał odkopyać stary temat... ale co tam. Tak dla Twojej wiadomości, trenuję strzelectwo i nie raz mam dostęp do ciakawych broni. Z tych z Bf2 miałem MP5 i M9 (pistolet). Co do pistoletu nie mam zastrzeżeń, ale MP5 zostało w grze strasznie osłabione. Strzela się nim wyjątkowo celnie i łatwo. W grze tak nie jest - kolejny "nierealizm". Ale tak miał wyglądać BF2 i EA zrobiło to, co chciało. Może dzięki temu, że nie ma przesadnego realizmu tyle osób gra w tą grę.

PostNapisane: 27 mar 2008, 15:21 

MP5 w bf'ie jest dosyć słabe (ale po części wynika to z niskich obrażeń a nie z braku celności). Za to PP-19 (aka Bizon) nadrabia to z duużym okładem ;)

PostNapisane: 27 mar 2008, 17:51 

Vodoor napisał(a):
zawsze zastanawiałem się nad rzeczywistą mocą min typu claymore i po obejrzeniu Rambo 4 już wiem, że po jej wybuchu wyrywa pół lasu z korzeniami. :lol:

Dzięki. Pierwszy raz dzisiaj mnie coś rozśmieszyło :)

ZiomsonxD napisał(a):
Musiał odkopyać stary temat...

9 dni to już odkopywanie starych tematów?

A co do EA to pewnie BF wyglądałby o wiele inaczej niż teraz. Tylko ciekawe czy lepiej czy gorzej? Chyba lepiej IMO

Realizm w BFie jest jaki jest czyli taki sobie (cóż za sprecyzowanie :D ),
chociaż IMO przydałoby się czasami dobijanie (dla np. 1 dod. pkt.)tak jak jest chyba w ET jeśli się nie mylę.
Fajnie by było jak DICE słuchało porad i próśb graczy na forach dot. poprawiania gry.

PostNapisane: 29 mar 2008, 01:55 

Może za bardzo OT ale może mi ktoś wytłumaczyć jakim cudem M82A1 w Rambo strzelała tak cicho? No ja rozumiem tłumik ale żeby aż tak? xD

Co do MP-5 w BF2 to jest kupa a nie broń. Jeśli jednak porównamy do karabinów pokroju AK-47, M-16 czy G-3 to może i nie warto się dziwić ;-) Jest różnica w kalibrze :P

PostNapisane: 29 mar 2008, 02:27 

Ludzie, dlaczego tak podniecacie się Barrettem? Z tego co zauwazyłem, myślicie że Barrett urywa ręce użytkownikowi gdy strzela z pozycji stojącej, jest głośniejsza od jumbojeta, pocisk potrafi dolecieć do księżyca, a tworzywo z którego jest zrobiony ten karabin wytrzyma nacisk góry... Fakt, jest to jeden z najlepszych karabinów snajperskich na świecie (i mój ulubiony :)) ale nie jest bogiem :roll: Niedługo powstanie nowa religia - Barrettanizm...
Oczywiście nie wszyscy są wyznawcami Barretta. Jest tu sporo osób trzeźwo myślących :)

PostNapisane: 29 mar 2008, 08:33 

Ja ciągle jestem ortodoksyjnym wyznawcą Dragunizmu... A tak poważniej, piękna sylwetka, pół-automatyczny i wiele można by wymieniać. Jak dla mnie po prostu cudo :)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2