Teraz jest 24 cze 2025, 17:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2005, 22:49 

szisz. przerabialem juz ta dyskusje na innym bordzie :]

etan - powiedz mi. jesli dostane kaske za granie w gre (tylko za czynnosc grania), ale nie wygram zadnego konkursu czy turnieju to jestem zawodowym graczem czy nie?

ja sie utrzymuje z grania wlasnie. potem robie z tym graniem rozne rzeczy. glownie pisze recki, ale robie tez cala mase innych akcji jak na przyklad nagrywanie klipow do Hypera. w znaczeniu powszechnym progejming to nie jest, ale w znaczeniu doslownym (czyli zarobkowego grania w gry)... coz - sami sobie odpowiedzcie

w kazdym razie progejming w znaczneiu fatalitowym w polsce nie istnieje i jeszcze troszke czasu uplynie zanim zacznie istniec.

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2005, 00:07 

Zooltar no my nie mówimy o tym że nie zarabiasz za granie tylko o progamingu a progamingiem to nie jest prawda? :) Zreszta czy to wazne. Opisz jeszcze cos ciekawego z BF2. Pisiales o magazynkach ze dlugo sie zmieniaja... mozesz ta dlugosc troche przyblizyc? Taki ile sekund pi razy drzwi ;)

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2005, 00:08 

A ja mam pytańko.

Czy drugi gracz widzi jak inny zmienia magazynek ?.Dokładnie chodzi o to,czy widać jak go wyjmuje a potem wkłada,jak to było widoczne na jednym z pierwszych filmików.

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2005, 06:51 
Moderator forum

(NeW)Ambo napisał(a):
Dokładnie chodzi o to,czy widać jak go wyjmuje a potem wkłada,jak to było widoczne na jednym z pierwszych filmików.

:) Ja mam taki filmik gdzie widać to dokładnie, nawet z 300 razy. Tylko nie wiem jak będzie z ograniczeniami wiekowymi w takim przypadku.

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2005, 07:46 

Hynol napisał(a):
(NeW)Ambo napisał(a):
Dokładnie chodzi o to,czy widać jak go wyjmuje a potem wkłada,jak to było widoczne na jednym z pierwszych filmików.

:) Ja mam taki filmik gdzie widać to dokładnie, nawet z 300 razy. Tylko nie wiem jak będzie z ograniczeniami wiekowymi w takim przypadku.

HA HA co za gość :D :lol: :lol: :lol: :lol: .

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2005, 09:06 

ok Zooltar, mamy wtorek :) Czekamy na info ;)

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2005, 09:54 

Uważam Zooltar, że jeśli trzymać się definicji progamingu ( tej podanej przez Xene), to progamerem należałoby uznać każdego, kto gra i czerpie z tego korzyści finansowe. Należałoby tu określić co kto rozumie przez granie :), dla mnie jest to trenowanie pare godzin dziennie, podwyższanie swoich umiejętności, granie w różnych ladderach, turniejach, uczestnictwo w lanach itd... ponadto taki gracz lub klan, przeważnie otrzymuje za to granie stałe lub okresowe korzyści finansowe, sponsor często pokrywa koszty wyjazdów, zakwaterowania itp.
Fatal1ty tez czerpie kasę z różnych wywiadów, ale podstawowe wpływy ma z kontraktów z różnymi firmami, za osiągnięcia w graniu w określoną gre.
Natomiast granie w gry, pisanie recenzji i czerpanie kasy to według mnie taka sama praca jak np. testowanie sprzętu komputerowego i pisanie recenzji dla czasopisma lub wortalu. Jednak z drugiej strony progamerzy często są zatrudniani w firmach produkujących sprzęt, czasopismach gdyż znają progaming od podszewki i mogą być wykorzystani w promocji danego produktu, lub jako doradzcy w tworzeniu nowego sprzętu ( z tego co wyczytałem do Fatl1ty promuje płytę główną abita ). Sądzę, że można by długo tu dyskutować i ewoluować definicje progamera, natomiast nie uważam, aby wygranie np. LAN party organizowanym przez EA, dawało przywilej określania się progamerem.

Zmieniając temat na właściwy, mam kilka pytań związanych z BF2. Każdy chyba wie, ze mapki występują w 3 rozmiarach (s,m,l ).
    Czy mógłbyś porównać wielkość mapki na jakiej grałeś ( mam na myśli Gulf of Oman ) z mapami występującymi w Vietnamie lub 42.
    Jakie są odległości miedzy control points ( pozwolę porównać sobie Gulf of Oman do Omaha beach, przynajmniej dla mnie te mapki są podobne z lotu ptaka :D).
    W związku z tym, że testowałeś BF 2 na Gulf of Oman interesuje mnie jak duża jest mapa w wersji s czyli tam gdzie są 3 control points w polu, jaka jest jej wielkość w wersji m oraz w wersji l. ( prosiłbym także o porównanie do map które znanym z 42 oraz Vietnama )
    Która wielkość mapy według Ciebie może być wybrana np. przez clanbase jako defaultowa biorąc pod uwagę rozgrywkę w systemie 10 vs 10 lub 12 vs 12

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2005, 10:45 
Oldboy Battlefield.pl

ethan ale on jak juz mowil nie moze postawic mapki samemu tylko wchodzi na server EA a tam jest na stale 64 osoby...

:?: :arrow: 1 czy moglbys powiedziec czy po podniesieniu kita zastrzelonego gracza ktory postrzelal juz ze swojej broni wystepuje bug z przeladowywaniem jej? czy poprostu podnosisz i masz mniej ammo o tyle co wystrzelal i sam decydujesz reload czy dokanczamy maga.
:?: :arrow: 2 jakie zobowiazanie podpisales, czy mozemy wykozystac to co tu piszesz i newsa walnac?
:?: :arrow: 3 czy po zmniejszeniu ilosci detali i rozdzielczosci na totalne minimum widoczne sa celowniki tak jak przy maksymalnej rozdzielczosci czy tez ich jakosc/ostrosc spada tak jak celownikow w czolgach w FH?
:?: :arrow: 4 czy wystepuje bug z urzadzeniamu USB/innymi kontrolerami gier podlaczonymi do kompa - gdy to pierwsze urzadzenie z listy jest wylacznie rozpoznawane przez gre?
:?: :arrow: 5 jak dziala force feedback? i w jakich jednostkach?
:?: :arrow: 6 czy mozesz w czasie tego twojego testowania bf2 zglaszac jakies uwagi co do gry? dodac/wywalic jakas opcje? cos zmienic?
:?: :arrow: 7 czy niebo jest ruchome?
:?: :arrow: 8 czy Kevin z balck bag ops uczestniczy w tworzeniu server managera do bf2? czy tez ci od managera do bfv (tragiczny on jest..)?
:?: :arrow: 9 co ci sie nie podoba?
:?: :arrow: 10 czy mozesz potwierdzic daty wydania w pl? no i czy twoja gazetka wyda demko bf2 na cd tak jak obiecuje EA i kiedy to sie stanie?

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2005, 10:55 

Okota Okota :) wiekszosc odpowiedzi znajdziesz w wywiadzie ktory zostal przeprowadzony przez Stealtha97 dwa dni temu. W skrocie to Ci powiem ze nie bedzie force feedback w bf2 niebo bedzie ruchome i bedzie wlasna konsolka serwerowa stworzona przez tworcow gry.

Zreszta poczytajcie sobie tutaj: http://www.planetbattlefield.com/bf2/fe ... s/ears/qa/

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2005, 11:12 

zooltar zią, polatałeś i postrzelałeś sobie z jakichś helisów, to napisz mi tu ile amo? porównywalne z DC? z vietnamsem?
duża siła rażenia? :twisted:

a co do subtopicu to daje temu biznesowi 5-7 lat. ja już będe emerytem, ale tutejsza młodzież będzie mogła dorobić sobie do kieszonkowego na tym hobby imo :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2005, 11:20 

Cytuj:
Okota Okota wiekszosc odpowiedzi znajdziesz w wywiadzie ktory zostal przeprowadzony przez Stealtha97 dwa dni temu

Takie wywyady to można o kant d.... potłuc. Raz że są po angielsku i nie każdy zna ten język ; dwa , zazwyczaj zawiera tylko ogólniki ; trzy , nie zawsze ten co odpowiada ma ogólne pojęcie o szczegółach zawartych w grze.
Mamy tu możliwość dowiedzieć się kilku rzeczy od człowieka który w to gra a nie od jakiegoś gamonia z przygotowanymi odpowiedziami "zatwierdzonymi i dozwolonymi"
ZooltaR , nic nie wspomniałeś o śmigłowcach tzn jak wygląda lot nimi.
Czy w grze istnieje artyleria dla graczy , czy tylko dla Commandera ?
Czy widziałeś już edytora map , a jeżeli tak to jak on wygląda i czy jest prosty w obsłudze ?
Czy w grze znajdziemy coś takiego jak RepairPad ?[

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2005, 11:23 

Zooltar grałeś morze supportem jeśli tak to napisz co sądzisz o nim, o jego przydatności w teamie, i o jego broni.

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2005, 14:53 

Ok, kolejne pytanie - moglbys postrzelac pare screenow? Tylko, dla odmiany :roll: , takie, na ktorych cos sie dzieje, troche akcji, moze uda CI sie wskoczyc w spektatora i popodgladac jakis dogfight? Moze wreszcie zobaczymy jak wyglada BF2 bez zadnych "wspomagaczy". Bedziemy wdzieczni za wszelkie odpowiedzi/screeny :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2005, 15:56 

maTTi napisał(a):
Na caly klan ?? Na kilkanascie osob ?

niee ! 1 gracz tyle zarabia :] a graczy jest okolo 15...

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2005, 16:10 

A propos screenshot'ów, to te http://www.planetbattlefield.com/bf2/fe ... reenshots/ wyglądają na czyste;) (bez wspomagaczy:P)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2