cougar napisał(a):
To po co w Niemczech tyle pokazow samochodow, po co zapraszaja na kazda premiere aktorow z USA grajacych w danym filmie ? Skoro i tak kazdy Niemiec pojdzie na to ?
Nie rozumiem co to ma do rzeczy. Tak mozna powiedziec o wszystkim i o kazdej reklamie. Poddajesz w zasadnosc idee samego reklamowania towarow? Ja mowilem ze raklamuje sie wybiorczo tylko to co trzeba - po co mocno reklamowac cos co sie i tak sprzedae?. Widocznie filmy i samochody trzeba na calym swiecie - pogadaj z marketingowcami od filmow i samochodow.
cougar napisał(a):
Jezeli dobrze sobie przypominam to w Polsce wczesniej takich pokazow jak ten sobotni chyba nie bylo a jakos przez te kilka dobrych juz lat rynek istnieje wiec nie uwazam zeby EA musialo organizowac nastepny pokaz.
Bo moze wczesniej nie bylo takiego potencjalu nabywczego na naszym rynku? A teraz w zwiazku ze wzrostem gospodarczym jest i moze warto wydac troche kaski na promocje?
Rynek gier w PL i tak jest mizerny w porownaniu z tym w DE. Bez takich pokazow nie bedzie sprzedazy bo gre kupi tylko grupka zapalencow z bf.pl.
cougar napisał(a):
Jezeli jednak organizuja juz cos w dodatku za spore pieniadze, wpuszczajac ludzi za darmo to chyba maja prawo miec prosbe o nie publikowanie tego czego nie chca ?
To trzeba bylo rewidowac ludzi i zabierac kamery i aparaty

To zart oczywiscie. Jak juz pisalem trzeba sie z tym liczyc. Wstep byl wolny nie na zaproszenie, wejsc mogl kazdy, np. konkurencja i mogla zrobic to samo. Wiesz co to jest czarny PR? Taka konkurencja mogla zrobic EA masakre gdyby chcieli. Puscic filmik z samymi bugami itp. Porzadnej konkurencji na razie nie ma wiec EA moze nas "straszyc" (co juz jest bez sensu wlasnie z marketingowego punktu widzenia bo budzi w odbiorcy niesmak). Nie zapominaj ze to my to kupujemy produkt.
Dobry marketing powinien byc ukierunkowany na ludzi a nie dostosowany do widzimisie szefow. Jesli ktorys tam szef marketingu w EA tego nie zrozumie odp jest prosta - trzeba go zmienic.
Oczywiscie szacunek dla Grzegorza i EA Polska za zorganizowanie pokazu ale naprawde nie ma co panikowac.
Generalnie nie chce mi sie juz dyskutowac bo to do niczego nie prowadzi. Powiedzialem jak ja to widze i kazdy powinien sobie wyrobic wlasne zdanie.