Teraz jest 23 cze 2025, 00:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 11:08 

To po co w Niemczech tyle pokazow samochodow, po co zapraszaja na kazda premiere aktorow z USA grajacych w danym filmie ? Skoro i tak kazdy Niemiec pojdzie na to ?

Jezeli dobrze sobie przypominam to w Polsce wczesniej takich pokazow jak ten sobotni chyba nie bylo a jakos przez te kilka dobrych juz lat rynek istnieje wiec nie uwazam zeby EA musialo organizowac nastepny pokaz.

Jezeli jednak organizuja juz cos w dodatku za spore pieniadze, wpuszczajac ludzi za darmo to chyba maja prawo miec prosbe o nie publikowanie tego czego nie chca ?

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 11:15 
Moderator forum

Problemy jakie marketingowcy (z ich wizją) mogą zrobic Gregowi to niestety ciemna strona pokazu, ale to oni (marketing) dali za przeproszeniem dupy na całej lini nie podając dokładnie zasad na jakich można i co można publikować. Jeżeli nie znaja prawa i zasad marketingu, w którym każde słowo ma znaczenie ( a nie to co sobie myśleli) to zapraszam ma korepetycje.
Jeszcze raz przypominam że zakaz dotyczył tylko i wyłącznie RECENZJI gry.
W przypadku wprowadzania zakazu publikacji materiałów ze spotkania, pokazu, konferencji podaje się go w postaci specjalnej klauzuli mówiącej dokładnie co (rodzaj materiałów) gdzie (rodzaj nośników, mediów) i do kiedy podlega restrykcją. To w przełozeniu z prawniczego na język ludzki tak właśnie wygląda.
Z tego wniosek prosty że nikt nie złamał prawa (głosy o nielegalności materiałów), a marketingowcy bojąc cię o własną dupe próbuja obciązyć organizatora (mni. Grzegorza) odpowiedzialnościa za swoje niedopatrzenie.
I jeszcz jedna uwaga pokaz był pokazem OTWARTYM więc wszelkie materiały dostępne na min można udostepniać osobą trzecim

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 11:19 
Moderator forum

cougar napisał(a):
To po co w Niemczech tyle pokazow samochodow, po co zapraszaja na kazda premiere aktorow z USA grajacych w danym filmie ? Skoro i tak kazdy Niemiec pojdzie na to ?

Nie rozumiem co to ma do rzeczy. Tak mozna powiedziec o wszystkim i o kazdej reklamie. Poddajesz w zasadnosc idee samego reklamowania towarow? Ja mowilem ze raklamuje sie wybiorczo tylko to co trzeba - po co mocno reklamowac cos co sie i tak sprzedae?. Widocznie filmy i samochody trzeba na calym swiecie - pogadaj z marketingowcami od filmow i samochodow.

cougar napisał(a):
Jezeli dobrze sobie przypominam to w Polsce wczesniej takich pokazow jak ten sobotni chyba nie bylo a jakos przez te kilka dobrych juz lat rynek istnieje wiec nie uwazam zeby EA musialo organizowac nastepny pokaz.

Bo moze wczesniej nie bylo takiego potencjalu nabywczego na naszym rynku? A teraz w zwiazku ze wzrostem gospodarczym jest i moze warto wydac troche kaski na promocje?

Rynek gier w PL i tak jest mizerny w porownaniu z tym w DE. Bez takich pokazow nie bedzie sprzedazy bo gre kupi tylko grupka zapalencow z bf.pl.

cougar napisał(a):
Jezeli jednak organizuja juz cos w dodatku za spore pieniadze, wpuszczajac ludzi za darmo to chyba maja prawo miec prosbe o nie publikowanie tego czego nie chca ?

To trzeba bylo rewidowac ludzi i zabierac kamery i aparaty :lol: To zart oczywiscie. Jak juz pisalem trzeba sie z tym liczyc. Wstep byl wolny nie na zaproszenie, wejsc mogl kazdy, np. konkurencja i mogla zrobic to samo. Wiesz co to jest czarny PR? Taka konkurencja mogla zrobic EA masakre gdyby chcieli. Puscic filmik z samymi bugami itp. Porzadnej konkurencji na razie nie ma wiec EA moze nas "straszyc" (co juz jest bez sensu wlasnie z marketingowego punktu widzenia bo budzi w odbiorcy niesmak). Nie zapominaj ze to my to kupujemy produkt.

Dobry marketing powinien byc ukierunkowany na ludzi a nie dostosowany do widzimisie szefow. Jesli ktorys tam szef marketingu w EA tego nie zrozumie odp jest prosta - trzeba go zmienic.

Oczywiscie szacunek dla Grzegorza i EA Polska za zorganizowanie pokazu ale naprawde nie ma co panikowac.

Generalnie nie chce mi sie juz dyskutowac bo to do niczego nie prowadzi. Powiedzialem jak ja to widze i kazdy powinien sobie wyrobic wlasne zdanie.

Ostatnio edytowano 7 cze 2005, 11:33 przez Holman, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 11:31 

Witam :)
na InfoPC ukazala sie relacja z pokazu... troche pozno, sorki, ale mielismy drobne problemy techniczne, zwiazane z totalna przebudowa serwisu, nie mniej jednak zapraszam do czytania :)

http://infopc.pl/index.php?id=2&f_kod_a ... na_numer=1

Pozdrawiam...

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 11:35 

Holman napisał(a):
To trzeba bylo rewidowac ludzi i zabierac kamery i aparaty :lol: To zart oczywiscie.

Żart, nie żart, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby ludzie wnoszący tam kamery i aparaty specjalnie się z tym ukrywali i z pewnością niejeden z organizatorów ich wchodzących z tym sprzętem widział.

A jeśli tak, to sorry, ale może trzeba było jednak reagować przed, a nie po?

Może rzeczywiście "rewidowanie ludzi i zabieranie sprzętu" nie byłoby na miejscu, ale zwykły, czytelny i widoczny z daleka napis "ZAKAZ FOTOGRAFOWANIA", który zwykle pojawia się w miejscach publicznych, w których obowiązuje, załatwiłby sprawę.

Na moje oko po prostu nikt nie spodziewał się, że filmik z takiej "zaściankowej Polski" pójdzie gdzieś w świat i zainteresuje się nim ktoś więcej - i dopiero po podgrzaniu atmosfery za naszą zachodnią granicą okazało się, że mleko się rozlało.

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 11:56 

Shelton napisał(a):

Na moje oko po prostu nikt nie spodziewał się, że filmik z takiej "zaściankowej Polski" pójdzie gdzieś w świat i zainteresuje się nim ktoś więcej - i dopiero po podgrzaniu atmosfery za naszą zachodnią granicą okazało się, że mleko się rozlało.

No właśnie ciekawy jestem kto dał cynk zagranicznym mediom :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 12:10 

Jasne , ci którzy dostali grę do domów , grali w nią i grają dalej nie pamiętają o milionach ludzi którzy czekają z utęsknieniem :D na takie filmy , screeny czy choćby wzmianki o grze.
Inna byłaby rozmowa gdybście nie mogli jej sobie właczyć w każdej chwili i pograć czy potestować.
Nie czarujmy się Patton zrobił reklame EA większą niż ona sama sobie przez pół roku , ale co oni mają powiedzieć ? "Tak Tak dobrze że ten film się ukazał !!!" ? Biorąc pod uwagę głupią , wręcz idiotyczną politykę EA w stosunku go społeczności dzięki której EA games wogóle istnieje myslę że dobrze ze ten film został opublikowany i oby więcej takich materialów.

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 12:18 

cougar napisał(a):

Dobra wpuszczajac ludzi za darmo, ale publikacja takiego filmu zwroci im sie tym, ze wiecej osob kupi ta gre. Ja wczesniej zadnego filmu z BF2 nie widzialem, bo nie chcialem ogladac, jak zobacyzlem ten to mi szczena opadla i po gre lece do empiku o 4 rano :) Co prawda EA ma swoja polityke i jak nie chcieli to nie chcieli publikacji i trzeba to uszanowac. jednak Stalo sie i tyle ,patrzmy w przod a nie wracajmy od tego co sie stalo. Gra zapowiada sie na HICIOR NAD HICIORY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zobacyzmy jak to w praktyce wyjdzie

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 12:34 

Ja to widze tak:
1. Film, pomimo że fajny powinien mieć zgodę na opublikowanie. Chłopak jednak nie zrobił tego celowo, żeby zaszkodzić (wręcz przeciwne miał chyba intencje). Ale to nie zmienia faktu, że tak naprawdę nikt mu nie zakazał filmować ani publikować. film jest zapisem prezentacji, na który był wstęp wolny, więc na upartego mogli się na nim pojawić wszyscy Niemcy na świecie ;).
2. Myślę, że taka publikacja nikomu nie zaszkodzi. wręcz przeciwnie, z doświadczenia wiadomo, że każdy przedpremierowy news dotyczacy gry podgrzewa atmosferę i więcej ludzi o niej wie. nazwa zatem wbija się w głowę. pamiętamy te sensacje o wyciekach kodu z HL2. i co? tylko się o tym mówiło, spekulowało. giera jest bardzo dobra i równie dobrze się sprzedaje (chyba :)).
Wg mnie nie ma się za bardzo co denerwować. wystarczy małe "przepraszam, nie widziałem". bardziej z szacunku niż obowiązku, gdyż jak mówię - faktycznie nie było zakazu rozpowszechniania filmów/zdjęć. przeprosiny już miały miejsce, więc chyba już możemy o tym zapomnieć? dalsze spory tu już nic nie zmienią. stało się i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 12:39 

To jest moje ostatnie słowo w tej sprawie. Zgadzam się z głosami obydwóch polemizujących ze sobą stron. Niestety prawda zawsze leży po środku. Musze przyznać Piaskowi rację, że udostępnienie filmu z pokazu bez wiedzy chłopaków z EA, może przynieść mniejsze lub większe konsekwencje dla nich i dla ich dalszej kariery zawodowej w Electronic Arts. Sytuacja ta może też przynieść inne konsekwencje, w postaci np. ignorowania naszej sceny. Nie będzie imprez takich jak Lan Party czy podobnych pokazów w przyszłości. Po prostu szefowie Tomasza i Grzegorza uznają ich za nie godnych zaufania i nie dostaną zgody (czyt. $) na podobne spektakle w Polsce.

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 13:24 

Filmik pojawił się na Fileplanet.
Biorąc pod uwagę że Fileplanet bardzo ściśle współpracuje z EA i raczej nie publikowałaby nic wbrew woli EA, myślę że można rozluźnić poślady :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 14:24 
Moderator forum

Piasecznik napisał(a):
myślę że można rozluźnić poślady :D

Własnie Piasku, rozluźnij :D

"Z małej burzy duży deszcz", a pewnym było, że nikt nikomu nie zaszkodził.

EOT w tej kwestii należy się od samego początku było pewnym, że nie potrzebnie podgrzewacie atmosferę.

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 14:48 

===Tomy===[PL] napisał(a):
EOT w tej kwestii należy się od samego początku było pewnym, że nie potrzebnie podgrzewacie atmosferę.

Bo to, Tomy, prowokatorzy internetowi ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 14:49 

film sciągnięty i obejżany.
teraz tylko czekać na demo/pełną wersje i testować samemu :D

dobra robota Patton!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2