Teraz jest 9 maja 2025, 20:02

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 259 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 01:18 

Heh. Zgadzam się z przedmówcą. Dawno nie byłem takim TOTALNYM wymiataczem w BF :D . A może: dopiero zacząłem grać w BF2, a już się stałem... :D :D
A teraz z innej beczki: nie wiem, czy to był jakiś bug, czy co, ale raz w multi, jak jechałem BTRem, to coś we mnie stuknęło- dachowałem, ale jakoś wózek stanął na kołach. Rozglądam się, a tu... Mi-28 z mojej drużyny. Czyżby za nisko leciał?

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 02:13 

mnie najbardziej rośmieszają te przelatujące 5 metrów nad ziemią myśliwce :]. Widok niecodzienny... czuję się jak w Gwiezdnych Wojnach...

oprócz tego zalecane wymagania 128 MB karty to nonsens.. gdy się włącza na low detala możnabyło by grać spokojnie na 64 MB i na dużo słabszych kartach niż zalecane przez producentów. Osobiście mam Radeona 9800 i mam to gdzieś. Wyjdą pewnie patche które obsłużą słabsze karty.

Woda z lotu ptaka wygląda bosko... gorzej nieco z bliższego widoku. Innych zastrzeżeń nie mam

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 02:17 

Mi najbardziej podobało się granie w squadach :D Biegałem sobie z Xyz-em i Saką, ja jako spec-ops, oni jako medycy i grało się rewelacyjnie :D Przyjemnie jest gdy kolega ze squadu podbiega z defiblyratorem i cie ratuje :wink:

Dogfighty są super, głównie dzięki flarom i samonaprowadzanym pociskom powietrze-powietrze 8)

Mapa, jaką jest GOM, przypadla mi średnio do gustu. Mam nadzieje że w pełnej wersji pozostałe 15 będzie prezentowało się lepiej.

VOIP sprawdza się o wiele lepiej w tej grze niż TS 8)

Na pewno lepsza gra niż Bf:V - a czy lepsza od Bf42 ? To się dopiero okaże.

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 02:47 

BF2 rządzi, a szczególnie Commander :] ten kto grał z nami na Enclave wie o co chodzi :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 07:15 
Redaktor Battlefield.pl

aNDY^aND napisał(a):
Qba napisał(a):
Latanie heli - skoro to takie "bajecznie proste", czemu jakos nikt sie do tego nie kwapi ? :roll:

Napisalem ze porownuje z DC. Uwierz mi, jesli ktos umie latac heli w DC to tu bedzie mu sie latalo latwiej.

A w BFa 2 graja nie tylko ci, ktorzy grali w DC :)

Dokladnie w DC raczej heli omijam;)
A tu slalom gigant moge miedzy drzewami robic:)

Jeszcze jedna taka mysl mi przychodzi:
W DC sprzet latajacy jest bardzo silny - mimo ze w miare lato jest go zniszczyc, w bf2 heli czy samoloty sa stosunkowo bardzo slabe pod oba wzgledami.

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 07:44 

LOL, ktoś napisał, że używa tylko 3-4 profesji :) Tom się ubawił setnie :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 08:04 
Moderator forum

Składy muszą byś sensownie dobrane. Zwykle jestem squad leaderem i staram sie by mieć w teamie minimum 1 AT, 1 Supports i 1-2 medyków. Spec Ops się przydaje, ale nie jest niezbędny. Eng byłby użyteczny, ale jego siła jest znacznie ograniczona przez zasięg broni (shotguna) - to niestety czesto walczy się na duże dystanse. Snajper aś to pomyłka - jest jeszcze mniej użyteczny niż ten z BF1942/BFV.

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 08:15 

Mówiąc szczerze liczyłem na coś więcej..... a tu mamy Ghost Recon :shock: tylko z lepszą grafą. Grałem krótko ale w/g mnie za dużo jest badziewia na mapce. W BF42 wszystko jest jasne i klarowne a tu nawet ciężko rozróżnić kto jest po twojej stronie a kto nie (wszyscy wyglądają podobnie) - może to wina mojej grafiki.
Muszę jeszcze wypróbować podaną przez Qbe metodę ustawiania grafy bo mam P4 3.0, 1GB RAMu, GF5600XT 256MB i płynnie mogę grać tylko w ALL LOW a co nie może być LOW to jest OFF i w rozd. 1024x768 :roll:
Porównując BF2demo do BF1942 to BF2 wygląda smętnie a zapowiedzi byly takie gorące i te AHHHy i EHHy że po ściągnięciu demka trzymałem się z dala od klawiatury zeby mi opadająca szczęka klawiszy nie uszkodziła i co....?! Odgrzewany kolet i to na starym tłuszczu z frytkownicy!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 08:22 

No teraz ja Grałem sobie przez godzinkę z botami końcu myślą i same wiedzą co mają robić nie trzeba je o nic prosić

+Special Opst rulzzzzz połączenie niezłego karabinka z celownikiem laserowym granatów i C4 rewelka
+Medic i jego respirato aniol poprostu tylko dlaczego nie może podnośić wlasnych apteczek ??
a teraz coś o grafie
muj sprzęt to
Celeron 2,2 Ghz
512 Ram DDR2
GF FX 5700LE [lipny tak wiem ale nie narzekam]
grafa 800x600 medium distans vive 100% no i jak są na ekranie 2 czołgi 2 pojazdy pancerne i 8 ludzi się to się tnie podczas wybuchów

ALE GRA TO REWELKA

PostNapisane: 12 cze 2005, 08:31 

Czy jest jakaś komenda w demie pozwalająca sprawdzić ilość klatek wyświetlanych?

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 08:43 

Xena, powiedz gdzie biegasz, pogramy razem, bo ja już nie mogę wytrzymać nerwowo sytuacji, w której jest 20 osób bez squadu, ja zakładam jeden i nikt nie wstępuje bo myślą, że to Quake czy inny CS...

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 09:10 

aNDY^aND napisał(a):
Jako, ze gralem glownie w DC bede porownywal z DC.

Moje pierwsze wrazenia wzgledem lotnictwa.

1. Heli lata sie bajecznie latwo. Ladowanie to jak na autopilocie.
Mozna sie obijac o obiekty - niszczy sie sprzet, ale nie od razu.

2. samolot - Lata zupelnie normalnie. Lądowanie za to trudniejsze :) Urealnione i ladnie.

A i jeszce - sprzet.

Na starym kompie z athlonem 2000 i ATI 8500 zupelnie plynnie gra sie na domyslnych ustawieniach. Na nowszym a64 3000 i 5900xt jeszcze bawie sie ustawieniami szukajac optymalnych :) W obu kompach 1 GB ram

Komus dziala TSO? Frapsa chyba zainstaluje bo 'teamspeak overlay' cos mi nie pokazuje sie.

Można obijać się o obiekty? :shock: . Spróbuj zachaczyć delikatnie o jakikolwiek sprzęt,ścianę,czy PALMĘ (tak,palmy to zmora :lol: ). Co do latania z DC (grałem więc mam doświadczenie),powiedziałbym,że w DC gdy ktoś pogra 2 dni,lata równie "bajecznie łatwo" jak tutaj. Natomiast moim problemem było przestawienie się z fizyki helikopterów z Bf:V,mianowicie już nie można robić 40 obrotów,zabijać piechotę po kolei jak kaczki obracając sobie helikopterkiem jak wskazówką na zegarze. Teraz,będzie to bardziej zgrane,musi pójść komenda w grze od piechoty ,na voicie,lub na ts (lub poprzez "spotted")o przeciwniku w danym miejscu,i wtedy helikopter powinien reagować małym "nalocikiem" i pozamiatać (mam na myśli głównie pojazdy opancerzone).
Splash damage - nie jestem za takim jaki był w Bf:V,żeby jedna rakieta starczała na 3 piechociarzy,ale nie może być też tak,że biegnący na otwartej przestrzeni assault dostaje 3 rakiety 10 cm od nóg,i biegnie dalej :lol: . Moja uwaga : zwiększyć splash dmh tylko o 7-10% . Do uprzedzonych : po takiej zmianie nie byłoby "wszechmocnych heli",gdy grupa piechoty idzie choćby w 10metrowych odstępach,helikopter i tak nie nawróci od razu,a chodzi tylko o to,że ten "jeden wybraniec" na ziemi powinien paść. A jak nie zwiększą splash'a ,też nie będzie źle. Poćwiczy się z 3 dni i nie będzie problemu z karczowaniem piechoty. "Do as You want EA".
Odnośnie wrażeń graficznych,Athlon 2600+,1gb ram,Gf5900Xt 128mb (256bit),i gra chodzi płynnie na LOW przy 32 graczach. Grafika na LOW jest dla mnie wystarczająca,więc nie narzekam. Bf:2 wykrył mi ustawienia na medium,ale podczas ładowania wychodził do windowsa.Może pełna wersja to naprawi.

Adios, AH-1Z wzywa :wink: .

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 09:15 

Też zupełnie nie rozumiem, czemu większość ludzi biega bez składu. Już sama możliwość spawnu przy dowódcy powoduje, że będe w walce 2x częściej niż koleś, który musi biegać od flagi do flagi. Na zagranicznych serwach wogóle ignorują tą opcje :?.

Dowodca_Paweł, dopiero gra z wami, wczoraj w nocy, pokazała poencjał BF2. Wszelkie narzekania na nadmiar informacji w czasie gry są śmieszne. Nie ma lekko i przyjemnie, trzeba troche czasu stracić, żeby zacząć się w miare orientować na polu bitwy.

PostNapisane: 12 cze 2005, 09:27 
Moderator forum

shark napisał(a):
Czy jest jakaś komenda w demie pozwalająca sprawdzić ilość klatek wyświetlanych?

Niestety nie ma, możesz za pomocą frapsa sprawdzić ilość wyświetlanych klatek .

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 09:33 
Moderator forum

Cubituss napisał(a):
Xena, powiedz gdzie biegasz, pogramy razem, bo ja już nie mogę wytrzymać nerwowo sytuacji, w której jest 20 osób bez squadu, ja zakładam jeden i nikt nie wstępuje bo myślą, że to Quake czy inny CS...

Widzisz - wbijam na TS-a i wchodzę na serwa, gdzie gra reszta PRGK (zwykle ten kto jest pierwszy wybiera serwa i podaje IP). Nie mam zaś ustalonych ulubionych serwów - każdy z pibgiem <70 i bez lagów mi pasi. Deko grałem na serwku enclave, ale wqrzyło mnie spawnkampienie sił US (czołgi, APC na nieprzejmowalnej fladze) na lotnisku MEC (w wykonaniu Wilda). Klasyczne noobowstwo przeniesione z 1942.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 259 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2