Teraz jest 4 mar 2025, 23:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 201 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 12:58 

Crist napisał(a):
neuro...Owszem są plusy,ale jest tyle minusów,że człowiek siada ze spuszczoną głową.Powtórze innych:EA chce mieć nowych graczy,nie zależy im na klanowcach i "niepotrzebnym squad jumpingu"

jakie to minusy? mozesz wymienic?

co dziwnego w tym, ze EA chce miec nowych graczy? maja robic cos wbrew sobie i swoim interesom?

co do klanowcow, ja jestem klanowcem i widze, ze EA zalezy na mnie - podobnie z setkami innych klanow (zobacz ile tego jest w CB i jaki poziom prezentuja).

Wilda tez jest klanem i EA tez na nich zalezy - daja im testowac gre przed premiera, funduja wycieczki i nagrody, wspieraja ligi i zawody, w ktorych gracze Wildy moga wystepowac i zarabiac.

moze EA nie zalezy na Twoim klanie? no ale trudno oczekiwac, zeby wydawali patcha, ktory zadowoli 1500 osob, a wkurzy 1.000.000.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 13:00 

no, ale każda naprawiona usterka to zmieniona gra w jakimś stopniu, a zmieniona gra to naprawiona usterka według EA. I Neuro ma rację co do zachodnich klanów - w większości prezentują one przeciętny poziom, bo 95% z nich gra 4fun.

Ja ogólnie proponują skończyć już whining - ci którzy muszą to się przystosują, dobre klany wynajdą nowe workaroundy i protaktyki wykorzystujące inne opcje gry - bo taką mają robotę, że muszą wykorzystywać każdą przewagę jaka im w ręce wpadnie. A reszta będzie grała tak samo jak dawniej, tylko squady będą się bardziej razem trzymać i tyle. I te jeepki to też nie będzie taki wielki problem - nowe narzędzie dla proklanów i nowy sposób na wkurzanie nowicjuszy na FFA, więc w sumie nie jest źle. Always look on the bright side of life :)

Dla tych, którzy nadal nie mogą przeboleć zmian proponuję Koreę Północną - tam wielką społecznością rządzi mała elita, w reszcie świata zaś panuje demokracja, co ma odbicie w patchach do BF2. Większość tego chciała.

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 13:15 
Oldboy Battlefield.pl

neuro, Ty w ogóle wiesz co piszesz :?:

neuro napisał(a):
*po pierwsze, wydala swietna gre.

Z tym się zgodzę, ale tylko na początku...
neuro napisał(a):
*po drugie, ciagle do niej robi patche - co jak pewnie wiesz, nie jest regula.

Zastanówmy się po co robi się patche??
Patch, to łatka do gry naprawiająca grę. Więc jeżeli cały czas trzeba coś łatać to jest to do kitu, czyż nie ??
neuro napisał(a):
*po trzecie, wspiera community - funduje nagrody w turniejach, organizuje eventy. poprawcie mnie, jesli sie myle, ale to wlasnie EA zaplacila w czesci za wyjazd polskich graczy do Niemiec na BFCON

Takie rzeczy robi każdy producent gry, który angażuje się w promocję tytułu... więc żadna nowość
neuro napisał(a):
a takze pozwala najlepszym polskim graczom testowac gre przed jej premiera! niedobra EA, a fe!

To żeś walnął...
BF2 - grę dostaliśmy przed premierą tylko i wyłącznie dzięki Grzegorzowi Pocztarskiemu, który zrobił pokaz przedpremierowy (inaczej nie zobaczylibyśmy nawet dema)
BF2: EF - przed premierą grę dostali cali dwaj "najlepsi" gracze - Ja i Ethan. Tak się składa, że obydwaj jesteśmy redaktorami portali o BFie. Zresztą także grę dostaliśmy dzięki Grześkowi, a nie pomysłowi EA...
neuro napisał(a):
*po czwarte, cena gry w Polsce jest nizsza niz na swiecie

Tyle tylko, że na zachodzie pensje są wyższe i dostosowane do cen, więc proporcjonalnie zachodni zjadacz chleba może sobie kupić kilka orginalnych gier w miesiącu i jeszcze za to wyżywić rodzinę, a u nas kupisz jedną i już 1/4 pensji poszła w pizdu...
neuro napisał(a):
*po piate, tworzy gre z mysla o tworcach modow, kopiac tym samym pod soba dolek. gdyby byli naprawde brutalni, to utrudnili by robienie modow i tym samym zwiekszyli zyski ze swoich dodatkow. ale nie, cenia sobie feedback ze strony userow.

hm... ciekawe... grałeś w BF'42 czy BFV ?? Tam było większe ułatwienie, bo razem z grą dostawałeś POŻĄDNY edytor, a nie jakieś gówniane narzędzie do tworzenia...
neuro napisał(a):
*po szoste, zwracaja uwage na prosby i zadania graczy. byc moze wydaje sie wam, ze wasza petycja byla wazna. nope. wazne bylo z 500.000 glosow noobow z calego swiata, ktorzy chca gry wojennej z pewna doza realizmu, a nie stada skaczacych i spawnujacych sie na sobie graczy. pracownicy EA sa aktywni na wielu forach, nie tylko tym tutaj.

hahahah, naprawdę w to wierzysz ?? Chcesz realizmu to zmień grę. Battlefield to seria typu ARCADE, co z założenia nie ma być realistyczne tylko dawać frajdę z gry. Inaczej nie potrafiłbyś nawet oderwać się od ziemi helikopterem (dawka realizmu?).

neuro napisał(a):
minusy
*patche sa wydawane w pospiechu i z bledami oraz nie sa do konca przemyslane (za dobre samoloty, jeep na heli - jesli sie ukaze)
*gra w wersji pierwotnej miala sporo bugow

Śmiem twierdzić, że w wersji pierwotnej gra miała mniej rażących bugów niż teraz.

neuro - a teraz odpowiedz mi na pytanie, przyrównajmy to co zrobili z BF2 do czegoś innego, na przykładzie samochodu:

Kupujesz Merca, który w momencie odbioru ma 150KM i świetne osiągi. Po kilku miesiącach producent decyduje, że nie wyszło im coś tam w konstrukcji i każe Ci przyjechać do warsztatu. Redukują Ci moc o 50KM i Twój Merc jest wolny jak ślimak. Jesteś z tego zadowolony?

Sytuacja absurdalna, ale to samo EA zrobiło z BF2. Kupiliśmy grę taką jaką mieliśmy okazję przetestować, czyli DEMO. Teraz rozgrywka zupełnie się różni, więc jeżeli dostalibyśmy aktualną wersję jako DEMO, to założę się, że połowa nie kupiłaby tej gry. W tym ja, zwłaszcza po tym jak zagrałem na patchu 1.3... :|

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 13:19 
Oldboy Battlefield.pl

ImRo|Keyser.Soze napisał(a):
w reszcie świata zaś panuje demokracja, co ma odbicie w patchach do BF2. Większość tego chciała.

...na szczęście ta mniejszość ma prawo wyrażania swojej opinii i wcale nie musi być zadowolona.
Zwłaszcza, że została oszukana... bo kupiła grę inną niż jest teraz :P

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 13:22 

neuro napisał(a):
a EA jako firma zachowuje sie doskonale. wyliczmy plusy.

To się zgadza
neuro napisał(a):

Może lepiej żeby przestali:
- pierwszy patch 1.01 byl taki wspaniały, że w ogole nie można było na nim grać (wycieki pamięci) musieli bardzo szybko wydać hotfixa 1.02
- drógi patch 1.03 na nim mogli spokojnie poprzestać
- trzeci patch jeszcze zanim się pojawił musieli go poprawić i tak zamiast patcha 1.10 który jest na płytce SF dostaliśmy 1.12 też dało się grać
- czwarty patch 1.2 wprowadził olbzymie zmiany w rozgrywce i ponad 40 nowych błędów
- na poprawki tych nowych błędów musieliśmy czekać zdecydowanie za długo patch 1.21 i kolejny 1.22 (z czterdziestu naprawili może połowe)

BF2 nadal nękają błędy które były w wersji 1.0 (co najmniej kilka) + kilkanaście nowych i przez rok zupełnie zmienił się sposób grania
Należy zadać sobie pytanie czy nie lepiej by było rzeby nie robili nic.
neuro napisał(a):
*po trzecie, wspiera community - funduje nagrody w turniejach, organizuje eventy. poprawcie mnie, jesli sie myle, ale to wlasnie EA zaplacila w czesci za wyjazd polskich graczy do Niemiec na BFCON, a takze pozwala najlepszym polskim graczom testowac gre przed jej premiera! niedobra EA, a fe!

Fakt (nie licząc bosterów), i tu należy się podziękowanie dla polskiego oddziału EA .

neuro napisał(a):
*po piate, tworzy gre z mysla o tworcach modow, kopiac tym samym pod soba dolek. gdyby byli naprawde brutalni, to utrudnili by robienie modow i tym samym zwiekszyli zyski ze swoich dodatkow. ale nie, cenia sobie feedback ze strony userow.

Wydawanie gry którą można modyfikować to duża kasa dla wydawcy - wystarczy popatrzeć na Half-Lifa i jego modyfikacje (CS, DoD) dzięki którym stary HL sprzedaje się do dziś. A obecnie EA stara się zablokować tworzenie modów (blokowanie alternatywnego systemu rankingowego) bo sama wydaje dodatki (niezbyt udane).
neuro napisał(a):
*po szoste, zwracaja uwage na prosby i zadania graczy. byc moze wydaje sie wam, ze wasza petycja byla wazna. nope. wazne bylo z 500.000 glosow noobow z calego swiata, ktorzy chca gry wojennej z pewna doza realizmu, a nie stada skaczacych i spawnujacych sie na sobie graczy. pracownicy EA sa aktywni na wielu forach, nie tylko tym tutaj.

Zwracają uwage na prosby garstki krzykaczy wypowiadających sie na forach, a cała reszta milczeniem aprobuje te fakty poprzez kupowanie dodatkow i kolejnych czesci BF-a.
A realizmu w BF-ie jest co kot napłakał i te patche tego nie zmienią.

EDIT:
Tak długo zajeło mi pisanie tego, że Tom@s mnie uprzedził

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 13:53 

Tom@s napisał(a):

neuro napisał(a):

Z tym się zgodzę, ale tylko na początku...
neuro napisał(a):

Zastanówmy się po co robi się patche??
Patch, to łatka do gry naprawiająca grę. Więc jeżeli cały czas trzeba coś łatać to jest to do kitu, czyż nie ??
neuro napisał(a):
*po trzecie, wspiera community - funduje nagrody w turniejach, organizuje eventy. poprawcie mnie, jesli sie myle, ale to wlasnie EA zaplacila w czesci za wyjazd polskich graczy do Niemiec na BFCON

Takie rzeczy robi każdy producent gry, który angażuje się w promocję tytułu... więc żadna nowość
neuro napisał(a):
a takze pozwala najlepszym polskim graczom testowac gre przed jej premiera! niedobra EA, a fe!

To żeś walnął...
BF2 - grę dostaliśmy przed premierą tylko i wyłącznie dzięki Grzegorzowi Pocztarskiemu, który zrobił pokaz przedpremierowy (inaczej nie zobaczylibyśmy nawet dema)
BF2: EF - przed premierą grę dostali cali dwaj "najlepsi" gracze - Ja i Ethan. Tak się składa, że obydwaj jesteśmy redaktorami portali o BFie. Zresztą także grę dostaliśmy dzięki Grześkowi, a nie pomysłowi EA...
neuro napisał(a):

Tyle tylko, że na zachodzie pensje są wyższe i dostosowane do cen, więc proporcjonalnie zachodni zjadacz chleba może sobie kupić kilka orginalnych gier w miesiącu i jeszcze za to wyżywić rodzinę, a u nas kupisz jedną i już 1/4 pensji poszła w pizdu...
neuro napisał(a):

hm... ciekawe... grałeś w BF'42 czy BFV ?? Tam było większe ułatwienie, bo razem z grą dostawałeś POŻĄDNY edytor, a nie jakieś gówniane narzędzie do tworzenia...
neuro napisał(a):

hahahah, naprawdę w to wierzysz ?? Chcesz realizmu to zmień grę. Battlefield to seria typu ARCADE, co z założenia nie ma być realistyczne tylko dawać frajdę z gry. Inaczej nie potrafiłbyś nawet oderwać się od ziemi helikopterem (dawka realizmu?).

neuro napisał(a):
minusy
*patche sa wydawane w pospiechu i z bledami oraz nie sa do konca przemyslane (za dobre samoloty, jeep na heli - jesli sie ukaze)

Śmiem twierdzić, że w wersji pierwotnej gra miała mniej rażących bugów niż teraz.

neuro - a teraz odpowiedz mi na pytanie, przyrównajmy to co zrobili z BF2 do czegoś innego, na przykładzie samochodu:

Kupujesz Merca, który w momencie odbioru ma 150KM i świetne osiągi. Po kilku miesiącach producent decyduje, że nie wyszło im coś tam w konstrukcji i każe Ci przyjechać do warsztatu. Redukują Ci moc o 50KM i Twój Merc jest wolny jak ślimak. Jesteś z tego zadowolony?

Sytuacja absurdalna, ale to samo EA zrobiło z BF2. Kupiliśmy grę taką jaką mieliśmy okazję przetestować, czyli DEMO. Teraz rozgrywka zupełnie się różni, więc jeżeli dostalibyśmy aktualną wersję jako DEMO, to założę się, że połowa nie kupiłaby tej gry. W tym ja, zwłaszcza po tym jak zagrałem na patchu 1.3... :|

ad 2 wiele firm robi po prostu jednego patcha i olewa gre. EA wydaje kupe szmalu na wsparcie produktu, na ktorym juz bezposrednio wiele na zarobi. swinstwo polegaloby na tym, gdyby BF2 zostalby taki jaki byl na poczatku, a EA skupila wszystkie srodki na BF2142. EA jest fair, poprawia swoj produkt do konca.

ad 3 nowosc czy nie, EA to robi. po co istnieja klany? jedne dla przyjemnosc i zabawy - te chca patcha 1.3 oraz te bardziej pr0 - te sa, co zrozumiale, przeciwko zmianom, ale maja od EA inne korzysci - nagrody, turnieje, betatesty. pisanie, ze EA ma w dupie klany czy wrecz dziala im wbrew jest po prostu bledem. EA dziala na rzecz klanow i teamplaya - ale nie w wersji pr0, tylko piwko, papierosek i dwie godziny przed ekranem. mozna dyskutowac czy ktos lubi tak styl gry czy nie, ale trudno winic EA, ze stara sie dogodzic PLACACEJ ZA GRE WIEKSZOSC. ja uznalbym EA za firme niespelna rozumu, gdyby robila odwrotnie. btw kto zaplacil za wyjazd polskich klanow na BFCON? o ile pamietam, byl podstawiony jakis autobus? mowie zupelnie serio, nie wiem kto placil, a bardzo mnie to interesuje.

ad 4 ale czekaj, Grzegorz pracuje dla EA czy nie? reprezentuje firme EA (a wiec praktycznie jest firma EA) i chwala mu za to, ze postaral sie o takie eventy. popatrz tez na to z drugiej strony. rynek BF2 i gier w ogole w Polsce jest marginalny. ciesz sie w ogole, ze jest jakis, maly, rynek dla kilku klanow e-gamingu. EA go wspiera, w postaci Grzegorza czy innej formie. dostales gre do recenzji? wiec Twoj serwis mogl sie poszczycic ekskluzywnym materialem i wiekszymi zyskami. w Polsce opinia publiczna nie ma pojecia o e-gamingu, ale jednak polskie klany jada (sponsorowane przez EA?) na europejski event. naprawde tak zle?!

ad 5 byc moze masz racje, nie jestem specem w tej dziedzinie. co jednak nie zmienia faktu, ze BF2 jest platforma przyjaznom wszelkim modyfikacjom i zmianom - co pozytywnie dziwi przy obecnosci innych, komercyjnych dodatkow tej samej firmy.

ad 6 czytales wywiady i opinie szefa projektu BF2? pamietasz w jaki sposob argumentowano za zmianami sily helikoptera? najwazniejsza jest rownowaga oraz integralnosc platformy - co objawia sie tym, ze gra przypomina (choc nie jest) realne pole walki. ekstremalne SH (a nie SH w ogole!) zniszczylo te integralnosc i rownowage - czytaj: dla przecietnego gra stala sie niezrozumiala - nagle teleporty calej armii na tylach wroga, "niezniszczalnosc" teamu uzywajacego SH. gra stala sie gorsza, dla wiekszosc bylo mniej "frajdy" o ktorej piszesz - mozesz sie nie zgadzac, ale team badan rynku i PR EA na pewno ma lepsze dane od Ciebie.

co do porownania z samochodem. czy kupujac samochod podpisujesz umowe, w ktorej stwierdzasz, ze konstrukcja samochodu nie nalezy do Ciebie, a producent auta ma prawo do ingerencji w konstrukcje samochodu w dowolnej chwili - aczkolwiek konsument, na wlasna odpowiedzialnosc, moze nie zgodzic sie na taka zmiane i jezdzic przestarzalym modelem? oczywiscie nie podpisales, ale kupujac BF2 godzisz sie na wlasnie takie warunki. ze niemile? jasne, ale dzieki masz pewnosc, ze beda wydawane kolejne patche - w przeciwnym przypadku EA utonelaby w pozwach sadowych sfrustrowanych zmianami pr0gejmerow.

odpowiadajac na Twoje pytanie: nie zgodzilbym sie na zmiane, jesli faktycznie strata 50KM bylaby dla mnie tak wazna. czego serdecznie wszystkim narzekajacym zycze - zostancie przy patchu 1.22.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 13:57 

Ogon napisał(a):
Zwracają uwage na prosby garstki krzykaczy wypowiadających sie na forach, a cała reszta milczeniem aprobuje te fakty poprzez kupowanie dodatkow i kolejnych czesci BF-a.

wrecz przeciwnie. nie zwracaja uwagi na petycje garstki malkonentow z jakiegos polskiego forum i ufaja swojemu dzialowi badan rynku (kosztujacego z kilkaset tysiecy zielonych rocznie i podlegajacemu zewnetrznemu audytowi - uwazasz, ze naprawde znasz sie na potrzebach graczy lepiej od nich?!)

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 14:01 

Cytuj:
dlaczego ktos ma Ci zwracac kase? przeciez korzystales z gry przez 600h! poza tym, mozesz grac przeciez na starym patchu, kto Ci broni? mozesz tez gre sprzedac, dostaniesz pewnie za nia z 50zl. 600h frajdy za 70zl? dobry interes. nie ma zadnego oszustwa, czytales licencje? jeszcze raz powtorze, przeciez mozna grac na starych patchach!

Kupilem gre na podstawie dema a mam zupelnie inny produkt(po wyjsciu 1.3 tym bardziej) Nie wiem jak ty ale ja wydalem 130zl na dzien przed premiera...

Cytuj:
co do graczy klanowych, szczegolnie tych bardziej pr0 - przykro mi bardzo, ale gra pisana jest dla graczy w ogole, a nie dla pewnej, malej, grupy.

Owszem ale ta malagrupa juz wielokrotnie pokazywala, ze zna sie lepiej na grze i potrafi rpzewidywac nastepstwa zmian. Co wiecej to ta mala grupa wychwytuje wiekszosc bledow.

Cytuj:
uwazasz, ze ich glos jest niewazny? zaplacili tyle samo za gre i placa tak samo duzo, jesli nie wiecej, za serwer.

owszem ich glos jest wazny tylk owiesz jakos trudno mi sobie wyobrazic, ze ludzie, ktorzy graja przy piwie for fun wysilaja sie by forsowac zmiany w grze...

Cytuj:

Kwestia spojrzenia. W momencie premiery Bf2 nie bylo konkurencyjnego tytulu. Zoabczymy jak BF2 przezyje wyjscie Armed Assault i Quake Wars.

Cytuj:

To akurat dowod, ze skopali gre. Zwlaszcza, ze po patchu 1.2 mamy o okolo 40 bugow wiecej a 1.22 z poprawionych rzekomo 8 porpawil faktycznie 2 :}

Cytuj:
*po trzecie, wspiera community - funduje nagrody w turniejach, organizuje eventy. poprawcie mnie, jesli sie myle, ale to wlasnie EA zaplacila w czesci za wyjazd polskich graczy do Niemiec na BFCON, a takze pozwala najlepszym polskim graczom testowac gre przed jej premiera! niedobra EA, a fe!

Niby tak ale nie robia tego z troski o nas tylko dla reklamy...Zreszta nie tylko EA robi imprezy.

Cytuj:

Znaczy, ze EA kocha Polske ta? :D Dostosowanie cen do zarobkow w danym rkaju to norma. Earth 2160 u nas 20-30zl w USA 20$

Cytuj:

Kazda firma robiaca gry wie, ze MOD Community to najlepsze co moze przytrafic sie ich produktowi. Dzieki modom gry "zyja" o wiele dluzej niz normalnie powinny. Do tego ciagle przynosza zyski bo sa ludzie, ktorzy kupia gre dla moda(wiele osob zapowiedzialo ,ze kupi Bf2 tlyko dla Fh2)

Cytuj:

I kij im w ucho. teraz ta garstka ignorowanych pokaze co to znaczy jeep locking i jeep whoring :}

Cytuj:

W wersji pierwotnej gra miala moze 20% bugow jakie mamy teraz...

Cytuj:
ale przeciez po wersji 1.0 tez wyszly patche, ale jednak grales, mimo, ze tez byla to inna gra. czytales licencje? btw wolalbys, zeby EA nic nie zmieniala, bo przeciez "chcesz miec gre, jaka kupowales?".

Bo do wersji 1.22 zmiany byly w strone balansu i poprawienia bledow(to im akurat nie wyszlo, zreszta balans tez nie) a 1.3 to bedzie rewolucja a nie patch.

Cytuj:

Cii bo zaraz cie pojedzie ktos, ze Bf2 to nie arcade ale symulator ;P

edit up:

Cytuj:
ad 2 wiele firm robi po prostu jednego patcha i olewa gre. EA wydaje kupe szmalu na wsparcie produktu, na ktorym juz bezposrednio wiele na zarobi. swinstwo polegaloby na tym, gdyby BF2 zostalby taki jaki byl na poczatku, a EA skupila wszystkie srodki na BF2142. EA jest fair, poprawia swoj produkt do konca.

Dopoki nie poprawia chociaz 60% bugow to nie masz racji. TO, ze cos robia co w rezultacie wiecej psuje niz napraiwa to nie jest "fair" To zy BF2142 sie im sprzeda w duzej mierze zalezy od BF2...

Cytuj:
dostales gre do recenzji? wiec Twoj serwis mogl sie poszczycic ekskluzywnym materialem i wiekszymi zyskami.

Serwis Battlefield.pl nie posiada sponsorow i nie generuje zyskow(z tego co wiem) nie dawno wprowadzona reklama ma na celu sfinansowac lepszy hosting. Nie myl wiec robienia czegos z pasji przez graczy dla graczy z zarabianiem.

Cytuj:
"niezniszczalnosc" teamu uzywajacego SH. gra stala sie gorsza, dla wiekszosc bylo mniej "frajdy" o ktorej piszesz - mozesz sie nie zgadzac, ale team badan rynku i PR EA na pewno ma lepsze dane od Ciebie.

Po raz kolejny ktos kto jest arzcej zielony w temacie pisze o niesmiertelnosci. Gram w Bf2 od dema i bardzo szybko zaczalem grac klanowo. Nie przypominam sobie by Sh dawal niesmiertelnosc. Klanowki zreszta koncza sie przegrana jednej ze stron prawda? A ci specjaliscie od rynku beda musieli tlumaczyc szefowi dlaczego gracze jecza, ze ktos ich rape'uje i blokuje :}

Sh mozna by totalnie wylaczyc gdyby nie wszechwidzacy i wszechwiedzacy commander.

Cytuj:
zostancie przy patchu 1.22.

90% graczy FFA gra dla statystyk. Rankingowe serwery MUSZA dzialac na najnowszej wersji gry a wiec NIE MA mozliwosci gry na 1.22. Klanowcy antomiast w 100% musza przesiasc sie na nowego patcha by grac w ligach.

Cytuj:
uwazasz, ze naprawde znasz sie na potrzebach graczy lepiej od nich?!

owszem. uwazam, ze potrafie lepiej przewidywac skutki zmian niz oni. Dowod najnowszy. EA nie przewidzialo blokowania helikopterow przez jeepy. Jak mozemy przeczytac w relacji z BFCON06 po zapytaniu sie przedstawieciela EA o takie blokowanie zrobil wielkie oczy jakby zobaczyl ducha...

Ostatnio edytowano 12 maja 2006, 14:44 przez Lailonn, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 14:28 

Najśmiejszniejsze jest to, że skutecznego squad hoppingu nikt na FFA nie stosuje. Teraz jakieś chłopaki z brokeback mountain podniecają się, że oto klanowiczom odbiorą tę niszczycielską, szalenie niesprawiedliwą przewagę. Gówno. Typowy klanowicz nie musi skakać między składami na FFA bo kosi przeciętniaków skillem, a za nim jest jego kolega medyk który go i tak podniesie. Za to przeciętniaki mogły przynajmniej próbować zagrozić lepszym od siebie, przejąć jakąś flagę na tyłach, wyjść z locka.

Co do argumentów n/t tego jak wielką łaskę robi EA - stary, skądeś ty się urwał? Grywałem w życiu w bardzo wiele gier i odkąd internet stał się popularny do każdej gry wychodzi po 3-5 patchy. Tylko że zupełnie nigdzie nie widziałem, żeby wydawane patche wprowadzały - nagminnie! - dodatkowe błędy.

Skądinąd gdyby EA nagle ogłosiło że usuwają samoloty to też 80% lduzi byłoby entuzjastycznie za. To dobry przykład postępowania na zasadzie dziel i rządź. W ten sposób EA może osiągnać wszystko - i to przy pozornym wsparciu 'communities'.

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 14:57 

Lailonn napisał(a):
90% graczy FFA gra dla statystyk. Rankingowe serwery MUSZA dzialac na najnowszej wersji gry a wiec NIE MA mozliwosci gry na 1.22. Klanowcy antomiast w 100% musza przesiasc sie na nowego patcha by grac w ligach.

ano wlasnie. skoro EA to lamy i robi gre dla lam, to moze zalozcie wlasne ligi. ale zaraz... kto da nagrody? kto sie tym bedzie w ogole interesowal? oops...

jak pisalem, albo grasz dla przyjemnosci - wtedy patch 1.22 to zaden problem, albo jestes pr0 - ale wtedy nie masz innej opcji, no chyba, ze zmiana zawodu.

Lailonn napisał(a):
owszem. uwazam, ze potrafie lepiej przewidywac skutki zmian niz oni. Dowod najnowszy. EA nie przewidzialo blokowania helikopterow przez jeepy. Jak mozemy przeczytac w relacji z BFCON06 po zapytaniu sie przedstawieciela EA o takie blokowanie zrobil wielkie oczy jakby zobaczyl ducha...

to nie jest odpowiedz na pytanie, czy potrafisz rozpoznac potrzeby graczy - tego nie potrafisz zrobic, bo brak Ci narzedzi (ankiety, wywiady poglebione, fokusy, analiza tresci na forach - to wszystko EA robi, wiesz? ale w USA i w Niemczech, nasz rynek sie nie liczy).

to jest odpowiedz na pytanie "czy wiem jak zepsuc rozrywke sobie i innym graczom?". ale jak pisalem wczesniej, wszystko sie zgadza. grasz pr0, wiec na pewno nie dla przyjemnosci. smutne, ale prawdziwe.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 15:02 

ognacy napisał(a):
Najśmiejszniejsze jest to, że skutecznego squad hoppingu nikt na FFA nie stosuje. Teraz jakieś chłopaki z brokeback mountain podniecają się, że oto klanowiczom odbiorą tę niszczycielską, szalenie niesprawiedliwą przewagę. Gówno. Typowy klanowicz nie musi skakać między składami na FFA bo kosi przeciętniaków skillem, a za nim jest jego kolega medyk który go i tak podniesie. Za to przeciętniaki mogły przynajmniej próbować zagrozić lepszym od siebie, przejąć jakąś flagę na tyłach, wyjść z locka.

Skądinąd gdyby EA nagle ogłosiło że usuwają samoloty to też 80% lduzi byłoby entuzjastycznie za. To dobry przykład postępowania na zasadzie dziel i rządź. W ten sposób EA może osiągnać wszystko - i to przy pozornym wsparciu 'communities'.

Ognacy

skad wiesz, ze SH nie jest uzywane? przeprodzales jakies badania czy jest to obserwacja wlasna - cokolwiek nieobiektywna? jakos bardziej ufam EA niz Tobie. nic osobistego, maja na to wiecej kasy i czasu, to ich praca.

skad wiesz, ze nowy patch nie ma wsparcia wiekszosci graczy? czytasz amerykanskie fora BF2? znasz zdanie chocby 1% klanow na swiecie? mysle, ze EA ma troche lepsze rozeznanie.

tzw. nooby nie narzekaja, ze ktos ich leje. narzekaja na absurdalne teleportowanie sie armii przez cala mape w dowolne jej miejsce. chca czegos innego, dali temu wyraz, firma EA ich wspiera - wszyscy sa zadowoleni. niezadowoleni zostaja przy 1.22. wszyscy happy.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 15:06 

Cytuj:
ano wlasnie. skoro EA to lamy i robi gre dla lam, to moze zalozcie wlasne ligi. ale zaraz... kto da nagrody? kto sie tym bedzie w ogole interesowal? oops...

A od kiedy to EA sponsoruje ligi i turnieje? To, ze sponsoruja jakis turniej nie oznacza, ze wszystkie. Nie odniosles sie do mojej 1 czesci wypowiedzi. Niewygodna prawda? ;]

Cytuj:
czy potrafisz rozpoznac potrzeby graczy - tego nie potrafisz zrobic

Nie do konca. Wiem, ze gracze NIE potrzebuja blokowania heli i samoltoow jeepami, ze nie potrzebuja kamperstwa w jeepach w bazach. Wiem, ze gracze potzrebuja normalnej gry a siedzenie w locku bez szans na wyjscie to nie jest normalna gra.

[quotegrasz pr0, wiec na pewno nie dla przyjemnosci. smutne, ale prawdziwe.[/quote]

Skad pomysl, ze granie w klanie nie sprawia mi frajdy i ze nie czerpie przyjemnosci z gry? Jako, ze nie zarabiam na graniu(pensji nie mam a nie zawsze uda sie cos wygrac, zwlaszcza, ze w Polsce e-gaming dopiero powstaje) to jedynym profitem jest wlasnie przyjemnsoc z gry.

Napisales, ze pewnie nikt twojego dluego posta nie przeczyta. ja przeczytalem i odnioslem sie do niego. Natomiast ty odpisales jedynie na 1/5 mojego posta. To kto tu jest leniwy? :>

edit up:

Cytuj:
skad wiesz, ze SH nie jest uzywane? przeprodzales jakies badania czy jest to obserwacja wlasna - cokolwiek nieobiektywna? jakos bardziej ufam EA niz Tobie. nic osobistego, maja na to wiecej kasy i czasu, to ich praca.

Co ty z tymi badaniami w kolko? Moze wiemy stad, ze gramy od wysjcia dema dzien w dzien na roznych serwerach z roznymi graczami i widzimy co i jak?

Cytuj:
skad wiesz, ze nowy patch nie ma wsparcia wiekszosci graczy? czytasz amerykanskie fora BF2? znasz zdanie chocby 1% klanow na swiecie? mysle, ze EA ma troche lepsze rozeznanie.

Zapewniam cie, ze zaden klan polski nie byl pytany o opinie. Czolowe klany innych panstw rowniez sa "przeciw"

Cytuj:
tzw. nooby nie narzekaja, ze ktos ich leje. narzekaja na absurdalne teleportowanie sie armii przez cala mape w dowolne jej miejsce. chca czegos innego, dali temu wyraz, firma EA ich wspiera - wszyscy sa zadowoleni. niezadowoleni zostaja przy 1.22. wszyscy happy.

Ile razy mam pisac, ze NIE MOZEMY zostac przy starej wersji? ANI KLANOWCY ANI FREEPLAYWOCY NIE MOGA ZOSTAC PRZY 1.22 !!!

Ostatnio edytowano 12 maja 2006, 15:24 przez Lailonn, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 15:07 

dobra panowie EoT proponuje.
Nie ma sensu dalej karmic trolla

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 15:22 

Exil napisał(a):
aby tylko do polskiej premiry Quake 4, a potem dowidzenia jak ea będzie tak dalej sobie w kulki lecieć :)

chyba quake wars :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 15:23 

neuro....po prostu płakać mi się chce...Naprawde nie chcesz tego pojąć???
EA partoli nam naszą grę,która kiedyś była fajna.Teraz z kolei wychodzi 2142.Ea zobaczyło,że ludzie marudzą itp. więc dokanczają 2142 żeby bf2 odszedl w niepamiec.Tymczasem sporo graczy zostanie przy BF2

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 201 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2