Cytuj:
I tego parametru nie zamieścił nasz "twórca" w ogólniedostępnym z poziomu gry zestawieniu.
Zostawmy więc argument o intencjach "twórcy" bo wg. mnie jest on mało rzeczowy
Bo wykonanie takeigo systemu statystyk nie jest mozliwe za bardzo. Najlepszym chyba spsoobem byloby aby punkty przyznawalo za % hp jaki zabierzemy. 100%=1pkt wtedy gdy 1 osoba tlyko pyknie wroga na koniec nie dostanie calosci 'chwaly" ale nie slyszalem by gdzies taki system dzialal.
Cytuj:
I z uporem maniaka nie mozesz pojąć że niektórzy mogą lubić tę rzeź.
Dla nich wynik zespołu jest drugorzędny wobec własnej pozycji na liscie najskuteczniejszych graczy. Nie znaczy to że goście nie maja prawa bawić się w swój ulubiony sposób !
Sugerujesz, ze ktos lubi byc bitym, miazdzonym, poniewieranym i gonojym we wlasnej bazie? :}
Cytuj:
I dlatego nieudacznicy nie powinni mieć prawa za pieniądze latać w kosmos , wchodzić/być wnoszonym na najwyższe szczyty i grać w BF ?
To już prawie "faszyzm" - tego na pewno nie zrozumiem i nie poprę !
A gdzie ja pisalem, ze im nie wolno. Nawte im kopa dam na rozped i niech leca. Chodzilo mi o prestiz.
Gosc a wchdozi na everest - slawa i "kolejny wielki alpinista"
Gosc b wlatuje helikopterem - dziwak
Kto ma prestiz a kto kase? ;]
Kiedys ktos kto mial unlocki "oo duzo musial grac" a dzis to "..." b kazdy je ma :}
nazwijmy to "inflacja znaczenia"
A dla ciebie bo widze, ze nie kumasz bardziej obrazowy przyklad. Przez rok montujesz aparat. W koncu masz! jestes dumny i chcesz sie pochwalic osiagnieciem. Tylko, ze wszyscy w kolo od roku maja aparaty bo rozdawano je za darmo w sklepie na rogu :}
Cytuj:
Żeby być (uczciwie, bez kantów) w czołówce światowych "statsiarzy" należy również mocno sie namęczyć i poświęcić grze długie godziny.
Czy to według Twojej recepty może dac satysfakcję ?
Czolowka nabija te statsy a nie zdobywa uczciwie grajac. 99% czasu w samolocie i to j10 najlepiej albo wylacznie czolgista na karkandzie itd. Dla mnie powod do kpiny
Cytuj:
Jak ma się objawiać co ?
To nawet nie wiesz co sam piszesz?
Napisales, ze my tempimy ludzi co za wszleka cene chca byc na szczycie drabinki. ja sie pytam jak niby do tego daza? TK dla "punktodajnego" pojazdu? "stats padding" ?
Cytuj:
Mówię tylko że tzw. "statsiarstwo" jest całkiem normalnym zjawiskiem istniejącym "obok" rozgrywek klanowych i przy założeniu że nie korzystamy z oszustwa jest również normalną formą współzawdonictwa.
owszem ale wspolzawodnictwo musi miec cel. Jesli po tygodniu ciezkiej nauki dostaniesz 5 z egzaminu a potem okaze sie ze WSZYSCY maja 5 nawet ci co nic nie napisali to co sie stanie z twoja satysfakcja i rywalizacja? ;}