Teraz jest 5 mar 2025, 21:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 22:19 

a shooters.pl? to stosunkowo mloda firma w tej branzy chyba? moze zalezaloby jej na promocji w serii bf? za chwile klany zaczna wynajmowac serwery pod BF2142... moze warto byloby shootersom pokazac potencjal reklamowy "64"?

http://www.shooters.pl/index/gry.html

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2006, 23:33 

Mysle ze warto tam uderzyc "chcąc uhonorować naszych klientów jesteśmy w stanie udzielać atrakcyjnych rabatów na wynajem serwera"
A wielkosc 64(w kontekscie duzy polski) moze byc dobra moneta przetargowa.

Spojrzcie na cennik.

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2006, 01:26 

Cytuj:
Zadziwiajace (i wrecz idiotyczne) jest to ze ZANIM cokolwiek powstanie juz kazdy wie co sie stanie,co sie wydarzy itd itd....normalnie masa jasnowidzow i to z dwoma lewymi rekoma,nie wspominajac w ogole o checiach bo tu wartosci sa sporo ujemne.

Co do 2142 zarzucano mi wrozbiarstwo ale zanim gra zawitala w sklepie juz sie spelnily moje proroctwa...Wbrew pozorom przyslowie "Madry Polak po szkodzie" dawno przestalo obowiazywac. Problemy sie rozwaza i stara roziwazac PRZED ich wystapieniem. Jesli dla ciebie to oznaka glupoty, slabosci czy braku umiejetnosci to n/c

Nie wiem jaki serwer adminujesz(pewnie w Holandii) Ja zajmowalem sie serwerem MMORPG na ktorym gralo na raz do 280 osob(najwiekszy w kraju)a oplaty byly nieobowiazkowe. Caly biznes szlag trafil ale nie chce mi sie o tym gadac. Pozostaje fakt, ze spedzilem wiele miesiecy i ogromna ilosc godzin robiac cos totalnie za darmo dla graczy. Szkoda tylko, ze nie obchdozi ludzi, ze admin nie dostaje zlotowki nawet. Placa-zadaja i tyle.

Cytuj:
Tak jak napisalem moge pomoc,ale NA PEWNO nie na zasadzie rzucenia groszem i zorganizowania czegos za kogos innego bo temu komus innemu ruszyc glowa sie nie chce, nie mowiac juz o poderwaniu z miejsca d...y.

Skoro nie kasa ani nie pomoc w organizacji, to co mozesz? "konstruktywnie" krytykowac, ta? ;D

Wyslalem wiadomosc w sprawie serwera do firmy hostingowej. Jak tylko czegos sie dowiem przekaze to tu.

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2006, 02:01 

Problem jest jeden glowny:za duzo gadamy,za malo robimy.
A na kase chetnych wszedzie znajdziesz,tylko powiedz gdzie ja bedziesz rozdawal.
Sypanie szmalem nie jest zadna metoda w wypadku kiedy finanse mozna znalezc.
Byle checi starczylo.

Co do twoich bojow adminowych moge sie pochwalic tym samym.
Ale po to sa takie doswiadczenia aby z nich wnioski wyciagac.
No nie? 8)
Sprawdzalna prawda jest taka:jesli sie za cos placi,nawet minimalnie to i szacunek wystepuje wiekszy do tego za co sie placi,a i inni jakos bardziej zwracaja uwage na innych.
Takie zjawisko socjologiczne.
Niestety to co za darmo jest najczesciej odbierane jako obowiazkowe,bez zwracania uwagi ile wysilku ktos wklada.
Skoro adminowales i byles w takiej sytuacji w jakiej opisujesz to wiesz o czym mowie i co za bajzel z tego wynika.

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2006, 09:35 

Ja pisze do shootersa
Nakreślę im całą sprawę i zobaczymy co powiedzą

Ich wspomaganie klanów polega na 5% rabacie
Wiem bo już rozmawiałem z gościem odnośnie serwera dla nas.

Mam namiar więc jak coś się dowiem dam wam znać

Hortak znów mędrkujesz i najwięcej z nas wszystkich gadasz :P

Lailonn ma racje trzeba wszystkie ewentualności przewidzieć i znaleźć na nie rozwianie a nie wywalać do przodu na hura i w połowie drogi robić ładne oczy.

Tak czy siak jedyna przeszkoda poważna i prawdziwa jest ranking.

Co do graczy to nie ma problemu zawsze miejsca się zwalniają nie ma tak by przez 5 minut nie dało się wejść
Nawet na elunexa wejdziesz a to 16 i najbardziej popularny.

Nie będzie miejsc rezerwowanych,adminów wybiorą admini z 64GN ewentualnie oni jak się zgodza będą adminować.

Zasady gry oraz tryby itp. idt dokładnie takie same jak na starym
Kary i regulamin to samo.

DZIAŁAMY :!:

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2006, 09:45 

No rzeczywiście shooters mają całkiem niezłą ofertę jak na mój gust. Myślicie o wynajmie na 12 miesięcy od razu? Chyba by się opłacało nie tylko finansowo, ale i nie trzeba by się za trzy miesiące martwić o kolejną zrzutkę.

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2006, 10:35 

z 3-4 moich postow zaczyna sie sie wykluwac jakis realny plan... hihi niezle jak na "wiecznego krytyka" :P
gl 90s

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2006, 10:46 

No przsoi nie poznaje kolegi :)
Napisałem do Shooters jednak Tom@s musi przycisnąć Grzegorza by w końcu powiedział DAM RANKING ,NIE DAM RANKINGU.
To jest bardzo ważne by EA Polska objęło stanowisko w tej sprawie a w moim mniemaniu ranking to dla nich nie jest nic wielkiego.

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2006, 11:23 

90s

Mowisz ze medrkuje? Wam moi mili kopa solidnego potrzeba zebyscie sami zamiast gadac i narzekac zaczeli dzialac.

Poza tym jakos nikt sie do mnie nie zwrocil w sprawie przylaczenia sie do wspolnego dzialania - w kwestii mojego GADANIA.
Cekaw jestem kiedy zbierzecie sie w kupe w tym dzialaniu.

No ,to z mojej strony wszystko.

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2006, 13:22 

hortak napisał(a):
Poza tym jakos nikt sie do mnie nie zwrocil w sprawie przylaczenia sie do wspolnego dzialania

Mówisz o tej zagranicznej firmie i 15zl za słot rankingowy?
Bo jakoś nie określiłeś się w czym dokładnie chcesz pomóc.

I ile razy można Tobie pisać że EA musi dać ranking by móc działać dalej
Dociera to do Ciebie?
Bo pisze w każdym poście to samo a ty dalej swoje.

Kupimy serwer 64 który będzie stał pusty bo nie będzie miał rankingu?
Albo zbierzemy kasę i nie dostaniemy rankingu patrz serwer będzie stał pusty

Twoja opcja z zagraniczną firmą nie jest brana pod uwagę ze względu na pigni i lokalizacje.
To musi być firma z Polski a serwer ranking+ slot trzy miechy przy założeniu że kosztować taki slot będzie 15zl to 3000zl tego nie uzbierasz!! Poza tym w Polsce tylko GN ma dostepn do rankingu a u nich są jaja z łączem.
Na miesiąc nie ma sensu odpalać takiego serwera bo więcej zachodu niż to warte
Poza tym znając EA Polska to miesiąc będzie serwer czekać na przypis do rankingu
I jak chcesz kogoś w dupę kopać to idź kopnij EA Polska bo temat ma już ponad tydzień i ani słowa od nich nie usłyszałem.

Więc jak narzekamy to mamy do cholery podstawy do tego :!: :!: :!:

hortak napisał(a):
No ,to z mojej strony wszystko.

Niewierze :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2006, 13:43 

90s napisał(a):
Kupimy serwer 64 który będzie stał pusty bo nie będzie miał rankingu?
Albo zbierzemy kasę i nie dostaniemy rankingu patrz serwer będzie stał pusty

Ciekawwi mnie to że żaden z Was "scenowych" graczy podobno nie zwraca uwagi na statystyki.

Większość twierdzi że "statsy" są dla "statsiarzy" i "noobów"

Zaciekła walka o ranking na którym nikomu nie zależy i nikt na niego nie zwraca uwagi wydaje mi sie lekko nielogiczna, ale mogę być w błędzie.

Czemu nie wybierzecie tańszej opcji ?

Nieustające wyrazy szacunku dla mcmt :P

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2006, 13:49 

Serwer publiczny musi mieć ranking by był pełen
Ty wchodząc do gry masz zaznaczone w wyszukiwarce pokazuj serwery rankingowe.

Podoba ci się to czy nie tylko na takich ludzi spotkasz,serwer bez rankingu stoi pusty

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2006, 14:05 

90s napisał(a):
Podoba ci się to czy nie tylko na takich ludzi spotkasz,serwer bez rankingu stoi pusty

O.K. - to raczej wyjaśnia problem.

Rozumiem więc że serwer nie byłby przeznaczony jedynie dla "proscenoklaowych" graczy i zaakceptowalibyście na nim "obcych".
To miałoby sens.

Pomysł ze zrzutką nie wydaje się aż tak głupi.
Patrząc po torrentowniach i innych stronach żyjących z datków, to jakoś dają sobie radę.

Zamieszczają na stronie pasek procentowy pod tytułem "wpłata na serwer za kolejny miesiąc " i u nich to działa.

10-15 zł na miesiąc zabawy to naprawdę nie dużo ( bilet do kina kosztuje 12-25zł [w Warszawie] ).

Nieustające wyrazy szacunku dla mcmt :P

Ostatnio edytowano 18 paź 2006, 14:07 przez jaamsma, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2006, 14:05 

hortak, poki co to tylko ty tu medrkujesz. Zarowno 90s jak i ja piszemy do firm hostingowych i staramy sie cos wymyslec. Ty tylko kpisz sobie ze sceny i mowisz, ze NAM kopa potrzeba po czym dodajesz, ze na twoja pomoc organizacyjna czy finansowa liczyc NIE mozemy. Jednym slowem NIE WYPOWIADAJ sie tu skoro w ZADEN sposob NIE CHCESZ nam pomoc. Jedyne co robisz to wkurzasz ludzi, ktorym zalezy i ktorzy sie staraja...

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2006, 14:25 

Jaamsma my go kupujemy dla wszystkich
Chce by było jak na GN że wpadają ludzie za granicy ,całe klany
I dzięki temu jest wysoki na nim poziom.
Że są admini i nie będzie dziadostwa.
Nikt kto da na niego kasę nie może liczyć na przywileje
Będzie Tkowal dostanie bana będzie wyzywał zostanie usunięty.

Po trzech miesiącach znów rozmowa czy wykupujemy kolejne 3 a do tego czasu może znajdzie się sponsor lub coś innego.
W najgorszym wypadku 2142 i ta sama śpiewka

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2