Teraz jest 4 mar 2025, 23:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2006, 23:17 

Jestem nowicjusz...bf2 i bf2142 mam od niedawna....moje poczatki na fpp to duke nukem 3d i q1,q2..gralo sie kiedys po kawiarenkach na lanie...teraz wypadlo sie z formy i leszczunio jestem..ale wiem jedno..moze nie znam sie na tych komendach w bf i niewiem do konca o czym gawedzicie mowiac o tych zmianach swiatlach i ustawianiu czegos pod ping itd...ale moim zdaniem PRAWDZIWY gracz to taki ktory ustawi sobie wszystko co mozna ustawic w grze za pomoca opcji USTAWIENIA.. a reszta to skill,ktorego mozna wypracowac..trening czyni mistrza...ludzie nie oszukujmy sie..jak ktos jest dobry to jest po co wogole ciagnac temat co i jak zmienic(chcesz poczuc sie lepszym od kogos kto jest..i oszukac samego siebie)..czy sprawia komus przyjemnosc ze np.ja jestem mniej doswiadczony...ktos inny zna sie lepiej na komendach,cfg itd..i nie da mi oddychac i bedzie ladowac heady?!hehe jak idziecie z panna na male co nieco to jakies "przydasie" zakladacie na klejnoty?:P

Tytuł:
PostNapisane: 13 gru 2006, 10:49 

Co do "...mozna ustawic w grze za pomoca opcji USTAWIENIA..." oświetlenie cieni itp ustawiasz własnie tam wiec nie rozumiem.Ja np gram bez zmian w tych cfg ale jak tak czytam ten temat to sie zastanawiam czy po powrocie ze szkoly se niepokombinowac (jezeli ktos ma zrabane pingi to to cos moze pomoc (te cfg) a jezeli to wrzucili juz do BF 2142 znaczy to tyle ze nie ma w tym nic złego, a EA dała ciała bo mogli to wrzucic tez do "naszego" BFa. A co sie tyczy innych zmian to nie zamierzam se wylanczac mgły itp. bo to juz przegiecie :P

Tytuł:
PostNapisane: 13 gru 2006, 12:02 

Grubber{PL} napisał(a):
Co do "...mozna ustawic w grze za pomoca opcji USTAWIENIA..." oświetlenie cieni itp ustawiasz własnie tam wiec nie rozumiem.Ja np gram bez zmian w tych cfg ale jak tak czytam ten temat to sie zastanawiam czy po powrocie ze szkoly se niepokombinowac (jezeli ktos ma zrabane pingi to to cos moze pomoc (te cfg)

to nawet nie musza byc zrabane pingi, problem poprostu w tym, ze chlopaki z dice poszli na latwizne i ustawili ustawienia pod ping 100 - co do gier FPP jest pingiem masakrycznie wielkim o.O

Tytuł:
PostNapisane: 13 gru 2006, 15:48 

Jeśli na zagranicznych serwerach mam pingi od 36 do 60 to w tym konfigu mam ustawić U32Set GSInterpolationTime 100 np. na 60 czy 400 tak jak było podane na początku tematu?

Mordoklej napisał(a):
Od powstania tego tematu na tym forum testuję gre ze zmienionymi tymi dwoma parametrami.

To, który konfig jeszcze można zmienić?

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2006, 01:03 

P4V3l napisał(a):
Jeśli na zagranicznych serwerach mam pingi od 36 do 60 to w tym konfigu mam ustawić U32Set GSInterpolationTime 100 np. na 60 czy 400 tak jak było podane na początku tematu?

Mordoklej napisał(a):
Od powstania tego tematu na tym forum testuję gre ze zmienionymi tymi dwoma parametrami.

To, który konfig jeszcze można zmienić?

Z tego to wyczytalem na bf2s.com to mozna jeszcze floatSet GSDefaultLatencyCompensation, ale ponoc najistotniejszy jest U32Set GSInterpolationTime.. A ile ten drugi ustawic? Raczej na mniej niz na wiecej.. no chyba ze masz zazwyczaj pingi ponad 100ms.

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2006, 02:13 

wydaje mi się, że ustawia się tyle, ile ma się "pingu" na danym serwerze. ping 50 -> interpolation time 50, latency compensation 0,05

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2006, 18:42 

Dzięki za odpowiedź. Czy PB nie banuje za zmiane tych ustawień ? bo nie chciałbym dostać na święta takiego prezentu :lol: a ciekawi mnie czy coś mi da zmiana tych ustawień.

Mordoklej napisał(a):
Z tego to wyczytalem na bf2s.com to mozna jeszcze floatSet GSDefaultLatencyCompensation.

A za co odpowiada ten konfig ? Też za ping ?

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2006, 20:33 

mozna zmieniac wszystko:) trzeba tylko wiedziec co do czego sluzy i jak to sie przeklada na granie i szeroko pojeta uczciwosc.

z pliku usersettings mozna zmienic wszystkie te komendy
SettingsManager.boolSet GSClPunkBuster xxx <<strach ruszac:P
SettingsManager.floatSet GSDefaultLatencyCompensation xxxxxx << podstawa
SettingsManager.boolSet GSExtrapolateFrame xxxx <<< tricky one:P
SettingsManager.U32Set GSExtrapolationTime xxxxx <<< tricky one:P
SettingsManager.U32Set GSInterpolationTime xxxxx << podstawa
SettingsManager.U32Set GSPerfLogAtPlayerCount xxxx <<bezuzyteczne:P

inne pliki w katalogu tez sa edytowalne

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2006, 11:56 

Mogłeś bardziej konkretnie opisac co to sa te tricki :) bo boje sie sprawdzac :D )

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2006, 12:18 

Grubber{PL} napisał(a):
Mogłeś bardziej konkretnie opisac co to sa te tricki :) bo boje sie sprawdzac :D )

use force luke :P 3sek w google i prosze:

http://forum.eagames.co.uk/viewtopic.ph ... c&start=45

wszystko opisane naukowo

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 2