tak nie mozemy robic screenow
a teraz
Inzynier rozbraja miny - ma pasek stanu ktory mu mowi ile zostalo jeszcze do rozbrojenia, jednoczesnie mina musi byc caly czas na celowniku!!! tak samo pojazdy naprawiac trzeba patrzyc sie ciagle na nie - nie wyjdzie nam juz akcja ze staniem tylem do czolgu, patrzeniem w dal na wroga i naprawianiem.
HELI
lata sie jak w dc tyle ze ciagiem operuje sie bardziej plynnie - reaguje z wiekszym opuznieniem na wzrost ciagu niz w dc ale za to minimalizacja ciagu powoduje prawie swobodne opadanie
gdy sie wyskakuje z heli i nie ma pilota - heli jeszcze przez 3- 4 sekundy leci sobie wykonujac cos w rodzaju uniku kladzie sie na bok i ciagnie nos w ta strone po czym silnik gasie i sruuuuuuu

wyglada to tak jakby copilot wyskoczyl a pilot odlatywal i trwa to na tyle dlugo ze mozna sie latwo pomylic
wytrzymalosc heli jest dla mnie zagadka czasami potrzeba 3 trafien z plotek czasami 1 - wydaje mi sie ze naj bardziej wrazliwym miejscem jest ogon...
strzelanie do heli z rakiet pokladowych innego heli jest malo efektywne potrzeba cos okolo 4-6 trafien! lepiej zostawic niszczenie heli dla AA
Spadochrony sa genialne - jak sie nie umiejetnie wyladuje to mozna sie polamac a nawet zabic!!
Medyk - defibrylator dziala natychmiast od strzalu (0.5s) do wstania uplywa cos okolo sekundy! jesli sie oberwie to lezy sie caly czas i czeka albo na medyka - ponaglamy go okrzykami (strzal) MEDIC! albo gdy czas do spwana wyniesie 0 spawnujemy sie.
Bronie maja 2 tryby strzalu zmienia sie je klikajac przycisk wyboru broni
SAMOLOTY

przelot nad cala mapa trwa bardzo szybko wiec trzeba miec naprawde niezly reflex

namierzanie jest na zrodla ciepla i mozna rakiety uniknac wykonujac ostry manewr albo uzyc flar - staja sie one wtedy celem i musza wyleciec poza maly ekranik HUD zeby komputer namierzyl jeszcze raz . strzelac bez namiaru rakietami sie nie oplaca - leca one gdzie chca nawet nie po linii prostej.
karabinki w samolotach w mym odczuciu sa naprowadzane! w malym stopniu ale sa! dopalacz jest swietny do ucieczki - niski pulap i zasuwamy nad woda...

- nie wiem czy dopalacz nie powoduje tego ze jestesmy lepiej widoczni dla rakiet

D Z W I E K I
sa fenomenalne! w nocy latajac heli przez dobra godzine zdejmowalem sluchawki i nasluchiwalem czy ktos cos do mnie przypadkiem nie mowi!!! slychac naprawde mase rozmow w tle tworzacych takie tlo jest to fenomenalne. tak samo jak dzwieki w innych jednostkach czy tez na polu walki... ktore wyglada fenomenalnie az naprawde sie chce podejsc i pozrywac te maki (?) rosnace na lakach....
Czplgi - sa naprawde imponujace ... lecz troche zbyt "zamulone" ciezko nimi krecic sie w miejscu (ale wyglada to tak samo jak w RL!) Mozemy tez zapomniec o podjezdzaniu pod gorke w miescach gdzie tego by nie chcieli autorzy mapy - poprostu czolg przy podjezdzie straci przyczepnosc z podlozem i ... moze sie okazac ze szybciej bysmy podjechali droga niz na skroty - lae mysle ze znajda sie ludzie ktorzy znajda nowe podjazdy do baz
Sniper - wsumie to mysle ze pociski snipera nie maja paraboli lotu - strzela sie tez nimi z wyprzedzeniem tak jak w bf42 - tyle ze zawsze pocisk pada w miejsce celowania - ilosc strzalow potrzebnych do zabicia zalezy od klasy osoby do ktorej strzelamy ale... head jest headem i kewlar czy stal nie ma znaczenia.
Smaczki z gry:
na jednej z map strzelalem sie z jakims gostkiem - on ukrywal sie za jakas skrzynka walilem w niego z KMu ale to nic nie dawalo dopiero grant dal efekt ...
polecial troszke za skrzynke co zaowocowalo tym ze gostek przefrunol przez wlasnie roztrzaskujaca sie skrzynke ktora przemienila sie po wybuchu w pyl!!!
BOTY - sa naprawde inteligentne! atakowane na jednej z tras potrafia znalesc inna sciezke do bazy wroga - atakuja grupkami tyly, gdy pojazd jest bardzo podniszczony to pasarzerowie uciekaja z niego! kierowca jedzie dalej
pierwszy raz jak gralem z botami chyba zapamietam do konca zycia
na poczatku szlo latwo - padaly jak muchy ale... trafil mi sie taki jeden, mialem pol magazynka i zaczelismy sie strzelac - ja i on odtanczylismy taniec unikowy

- naprawde biegl zygzakiem! - gdy mu sie skonczyla aminicja to nie przeladowywal broni a wjol pistolet! ja zaczolem przeladowywac i to by moj blad.... bot po wystrzelaniu magazynka z pistoletu przelaczyl na noz.... wlaczyl sprint i mnie zaciukal!!!!