Teraz jest 23 cze 2025, 00:00

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 17:07 

Tak ja Powiedział jeden z Generałów :lol: "powiem młodzieżowym slangiem 'Zajebista'" i ja tak uważam ... może jak zrobią Battlefield 3 8) to też niech zrobią taki pokazik :P

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 18:58 

a tak btw to było "musze stwierdzić takim językiem młodzieżowym że gra jest zajefajna" :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 20:36 

To było "zjebiście" czy "zajefajnie" bo dobrze żem nie usłyszał bo ze śmiechu nie mogłem wyrobić :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 11:52 

No wienc tak... Część z nas była, część dzięki Pattonowi mogła przerwać lamenty z powodu swojej nieobecności na pokazie i i tak zapoznać się z tym, co EA Polska na temat BF2 szerokiej publiczności chciała pokazać.

Wbrew pozorom tenże pokaz, może nawet mimochodem, unaocznił bardzo wiele rzeczy, których nijak byłoby się domyślić po publikowanych oficjalnych filmikach, czy z relacji osób mających już okazję pograć.*

"Ochów" i "Achów" było i będzie jeszcze mnóstwo, bo gra to murowany hit. Ja chciałem jednak spytać o to, co po obejrzanym pokazie/filmiku zaskoczyło was in minus - tzn. czego się nie spodziewaliście i nie do końca jesteście z tego zadowoleni.

Poniżej moje trzy typy do poprawy w patchu nr 2.01: :D

- brak możliwości wchodzenia do budynków - kiedy to usłyszałem, nie mogłem uwierzyć... O co chodzi, dlaczego? Już nawet w stareńkim BF1942 classic był to element tak oczywisty i naturalny, że nikt się nad tym nie zastanawiał. Przyznam, że jak dotąd, ta informacja sprawiła mi największy zawód związany z oczekiwaniami wobec BF2.
- nie ma zaimplementowanej w Battlefield: Vietnam możliwości odtwarzania muzyki w pojazdach - w czasie "klanówek" było to co prawda opcją nieprzydatną, ale na ffa tworzyło taki świetny klimat, że rezygnacja z tego, bądź co bądź bardzo fajnego pomysłu to moim zdaniem jakiś tam krok wstecz.
- ragdoll - przedstawiciele EA Polska obecni na pokazie zapewniali, że to, co widać na ekranie, to nie jest jeszcze finalna wersja gry i do premiery dużo rzeczy zostanie poprawionych. Mam nadzieję, że znajdzie się wśród nich właśnie ragdoll, bo to co dzieje się obecnie z ciałami żołnierzy po śmierci niespecjalnie przypadło mi do gustu. Pół biedy, jak wojak upada na równy, płaski teren. Ale kiedy zgon ma miejsce na przykład na schodach (jest tam taka scena) denat zaczyna dziwnie podskakiwać... brrrrr...

Tyle na teraz :)

* Od początku staram się śledzić wszelkie doniesienia na temat BF2 zarówno na tymże forum, jak i w innych miejscach, ale powiem wam, że choć wiele już mogłem sobie dzięki temu wyobrazić, dopiero prezentacja/filmik tak naprawdę otworzyły mi oczy na to, co czeka nas po 24.VI i jak w rzeczywistości wygląda ta gra. Myślę, że i inni mają podobne odczucia.

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 12:06 

Witam Smile
na InfoPC ukazala sie relacja z pokazu... troche pozno, sorki, ale mielismy drobne problemy techniczne, zwiazane z totalna przebudowa serwisu, nie mniej jednak zapraszam do czytania Smile

http://infopc.pl/index.php?id=2&f_kod_a ... na_numer=1

Pozdrawiam...

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 12:27 

Można wchodzić do budynków. Tu chyba Coug przesadził z komentarzem.
Nie do każdego budynku da się wejść.

Co do muzyki to już dawno DICE zdecydowało w ten sposób.
Muza z heli to specyfika BFV i pasowała do tej gry idealnie.
W BF2 to już byłoby wciskanie na siłę.

Ragdoll to silnik havoc, na razie nikt lepszego nie wymyślił. (HL2 to też Havoc ver. 2)

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 12:32 

dd napisał(a):
Witam Smile
na InfoPC ukazala sie relacja z pokazu...

Fajne wymagania tam są podane :lol: - niejeden by chciał pograć na takim sprzęcie ale niestety... nie ma szans.

@ Shelton: mi osobiście w bf2 bedzie brakowało zadym w stylu Stalina i Berlina (wiem wiem,zaraz powiecie "pograj sobie w CS'a" - ale wiecie o co chodzi :) ).

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 12:42 

kesey napisał(a):
dd napisał(a):
Witam Smile
na InfoPC ukazala sie relacja z pokazu...

Fajne wymagania tam są podane :lol: - niejeden by chciał pograć na takim sprzęcie ale niestety... nie ma szans.

kesey sa to wymagania BF Vietnam, a jak zostalismy poinformowani maja byc zblizone :) (hehe choc tez w to nie wierze ;) )

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 12:47 

@ Piasek: A, to super, kamień spadł mi z serca, naprawdę... :)
Informację na temat braku możliwości wchodzenia do budynków podsłyszałem w filmie Pattona, choć byłem przekonany, że był to głos Grzegorza. No, ale w ferworze tego, co tam się działo, musiałem pomylić go z Cougarem...
Co do muzyki, zapewne masz rację - i choć będzie mi tego brakowało, pewnie wiele kontrowersji wzbudziłaby nawet sama decyzja, które kawałki wsadzić do gry, skoro jej akcja "toczy się" współcześnie.
Natomiast co do zaimplementowanego w grze ragdolla, kilka ujęć z filmiku rzeczywiście sprawiło na mnie niespecjalne wrażenie i bez względu na to, czy i w jakich innych grach został on jeszcze wykorzystany, chyba w BFie wolałbym już nawet pozostanie przy takich animacjach śmierci gracza, jak w poprzednich wersjach cyklu.

@ kesey - spoko, FH2 został już oficjalnie zapowiedziany :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 12:51 

kesey napisał(a):
mi osobiście w bf2 bedzie brakowało zadym w stylu Stalina i Berlina (wiem wiem,zaraz powiecie "pograj sobie w CS'a" - ale wiecie o co chodzi :) ).

Zapewniam Cię, że będą :-)
Wystarczy ustawić Mashtur City albo Strike at Karkand w rozmiar dla 16 graczy i jedziesz :-)

edit: właśnie, Karkand zapomniałem nazwy :-)

Ostatnio edytowano 7 cze 2005, 13:05 przez look, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 12:58 

Shelton: choćby w pierwszej części pokazu widać niedokończony budynek, który NIE MA ŚCIAN. Można po nim łazić do woli.
Na drugiej mapie (Operation Karkand) większość domów jest poprostu zabarykadowana. W końcu burza piaskowa szaleje 8) :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 13:52 

Hehe, no tak, ale ta walka w bunkrach na Omaha Beach, albo tunelach wokół Sajgonu... :)

Spoko, gra najwyraźniej i tak ma kupe zalet, pewnie wady mniejsze i większe przyćmi, zwłaszcza na początku... :wink:

A potem będą mody... 8)

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 15:09 

Zakamarków nie zabraknie.
Wielka tama w Kubra Dam jest naszpikowana zakamarami.
Zarówno zewnętrznymi rusztowaniami ze schodami i drabinkami jak i korytarzami wewnątrz.

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 16:13 
Moderator forum

Piasecznik napisał(a):
Co do muzyki to już dawno DICE zdecydowało w ten sposób.
Muza z heli to specyfika BFV i pasowała do tej gry idealnie.
W BF2 to już byłoby wciskanie na siłę.

IMHO to jest oszczędzanie mocy obliczeniowej kompów i miejsca na HDD. Zapewne niewiele daje, ale zawsze coś. Ja byłbym jednak ZA muzą w BF2.

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 16:29 

Pytanko: (pierwsza mapka pokazu) czy z budynku na ktorym wyladowal Black Hawk schodziło się schodami czy drabiną?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2