Teraz jest 9 maja 2025, 21:11

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 259 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 09:41 

_XENA_ napisał(a):
Cubituss napisał(a):
Xena, powiedz gdzie biegasz, pogramy razem, bo ja już nie mogę wytrzymać nerwowo sytuacji, w której jest 20 osób bez squadu, ja zakładam jeden i nikt nie wstępuje bo myślą, że to Quake czy inny CS...

Widzisz - wbijam na TS-a i wchodzę na serwa, gdzie gra reszta PRGK (zwykle ten kto jest pierwszy wybiera serwa i podaje IP). Nie mam zaś ustalonych ulubionych serwów - każdy z pibgiem <70 i bez lagów mi pasi. Deko grałem na serwku enclave, ale wqrzyło mnie spawnkampienie sił US (czołgi, APC na nieprzejmowalnej fladze) na lotnisku MEC (w wykonaniu Wilda). Klasyczne noobowstwo przeniesione z 1942.

a może być gorzej...

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 09:46 

plejboj_ntzi napisał(a):
mnie najbardziej rośmieszają te przelatujące 5 metrów nad ziemią myśliwce :]. Widok niecodzienny... czuję się jak w Gwiezdnych Wojnach...

oprócz tego zalecane wymagania 128 MB karty to nonsens.. gdy się włącza na low detala możnabyło by grać spokojnie na 64 MB i na dużo słabszych kartach niż zalecane przez producentów. Osobiście mam Radeona 9800 i mam to gdzieś. Wyjdą pewnie patche które obsłużą słabsze karty.

Woda z lotu ptaka wygląda bosko... gorzej nieco z bliższego widoku. Innych zastrzeżeń nie mam

He he też tak myśle,niestety producenci mają inne zdanie.

Btw..mam nadzieje że jak zagram w demo to nie będe miał takiego uczucia jak podczas gry w BF:V,bo BF:V totalnie nie trawie.

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 10:02 

ciekaw jestem jak ktos grajac joyem bedzie mogl dawac komendy........... juz nie tylko klawa ale i myszka;d 3 urzadzenia na raz niezle to zrypali......... ogolnie wymagania spox, troche ramu dokupic i bedzie kino oko;]

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 10:09 

nie wiem nad czym ten placz i lament, gierka jest zaj3bista i trzeba nauczyc sie przeciwdzialac kamperom a nie plakac jacy to oni niedobrzy (na lotniskowcu sa 2 stanowiska AA w ktorych nikt nie siedzial albo ktos siedzial i nie trzelal 8) ) :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 10:19 

Z lotniska MEC z kolei można w 10 sekund spierdzielić, względnie powysadzać sprzęt, bo wrażliwszy na ostrzał niż poprzednio. Byłem w baselocku parę razy wczoraj, nie widziałem w tym większego problemu.

PostNapisane: 12 cze 2005, 10:32 

shark napisał(a):
Czy jest jakaś komenda w demie pozwalająca sprawdzić ilość klatek wyświetlanych?

sprobuj wpisac w konsoli fps.

fajne jest tez to, ze gdy stoi sie blisko czolgu, ktory wlasnie wystrzeli postac staje sie ogluszona.

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 10:54 

Mógłby mi tylko ktoś wytłumaczyć jak działają te alternatywne rakiety z drugiego miejsca w helim? :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 10:54 

_XENA_ napisał(a):
[Deko grałem na serwku enclave, ale wqrzyło mnie spawnkampienie sił US (czołgi, APC na nieprzejmowalnej fladze) na lotnisku MEC (w wykonaniu Wilda). Klasyczne noobowstwo przeniesione z 1942.

Jesli nie Wilda to ktos inny sie znajdzie, trzeba sie zaczac przyzwyczajac :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 11:26 

Strasznie ciezko cos rozwalic z karabinku w porownaniu do classica. Lecac mysliwcem wystrzelalem kilakdziesiat ammo w heli i nic(dopiero przy nawrocie padl) Brakuje mi kogos kto mialby bron ziemia- powietrze. Do walki z heli. No chyba, ze anti tank ma sie w to bawic.

Ktos tam mowil o 15 mapach. Czy aby ich nie jest 12?

Wytlumaczy ktos o co chdozi z tym odblokowywaniem broni? Bo w demie pewno tego sie nie da ujrzec :wink:
Wiem juz na pewno, ze kupie oryginal :] Gierka na to zasluguje.

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 11:27 

W BF2 wreszcie można zauważyć coś takiego jak fizyka :D :D Lecę sobie samolotem, patrzę, a tu drzewo- zahaczyłem lewym skrzydłem i boom. W przeciwieństwie do wcześniejszych części, gdzie po wybuchu, wrak samolotu leciałby dalej prosto- tutaj robi obrót dokładnie tak, jak powinien. Mała rzecz, a cieszy.
Co do spec-oopsa :D podoba mi się możliwość przyczepiania C4 do obiektów- ścian, czy pojazdów. Na kompanach nie sprawdzałem, ale już widzę te detonacje lecących samolotów i miny niczego nie spodziewających się pilotów :D :D :D
Dźwięk granatów mógłby być lepszy- wrzuciłem jednego do basenu- wybuch prawie jak wystrzał z pistoletu.

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 11:32 

Ano właśnie co z przenośnymi Stingerami? Będą do odblokowania? Bo z tego co widze na oficjalnej stronie nie ma przenośnych Stingerów :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 11:51 

Ja powiem tak:
Sama gierka jest super już choćby ze względu na fakt, że da się grać na moim 9100 z 64MB RAM 8) (brawa dla programistów za optymalizację - kolesie od BFV pewnie na to patrzą i nie wierzą)
Moje główne zastrzeżenie dotyczy warstwy dźwiękowej - w America's Army, jak koleś z karabinem maszynowym zacznie mi strzelać koło ucha, to na prawdę mam wrażenie, że ktoś mi strzela koło ucha, a nie, że jakiś komar przelatuje nieopodal i sobie pierdzi. To samo dotyczy wszystkich dźwięków w grze - granaty to jakaś kpina - kapiszony robią więcej hałasu.
Jeśli chodzi o pojazdy, to niezłe są buggy (samochodziki, a nie błędy :P ) - będzie można fajnie się pościgać :D
Niestety nie zastosowano bardzo fajnej możliwości znanej z POE - pociski przeciwpancerne lub przeciwpiechotne - szkoda.
Poważnym minusem jest brak radarów w samolotach.
Heli - w porównaniu do Vietnama lata się beznadziejnie, ale z drugiej strony skończą się piruety nad wrogimi bazami i wyżynanie wszystkiego, co się rusza. Bardzo dobre są wideorakiety - dobry pilot + dobry gunner mogą sporo namieszać na polu walki.

Ogólnie można zauważyć, że mniej będzie gry na żywioł, jak w BFV (lecę sobie heli, lecę...o! piechota, zwrot w miejscu, rakietka...lecę dalej...), a więcej gry taktycznej. Podział drużyny na squady jest super - po raz pierwszy zdażyło mi się, żeby 5 osób współpracowało ze sobą przez cały czas, przez całą rundę, świetny VOIP - kilka razy próbowałem przekonać klanowiczów, że taki system komunikacji ma sens, ale nie chcieli spróbować, a teraz będą musieli :twisted:

Ostateczna ocena: 7/10 (byłoby 9/10, ale odjąłem ze względu na spartaczone dźwięki).

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 11:57 

Gorefest napisał(a):
Mógłby mi tylko ktoś wytłumaczyć jak działają te alternatywne rakiety z drugiego miejsca w helim? :oops:

A jak maja dzialac, odpalasz i leca :D.

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 12:13 

RedStar napisał(a):
_XENA_ napisał(a):
[Deko grałem na serwku enclave, ale wqrzyło mnie spawnkampienie sił US (czołgi, APC na nieprzejmowalnej fladze) na lotnisku MEC (w wykonaniu Wilda). Klasyczne noobowstwo przeniesione z 1942.

Jesli nie Wilda to ktos inny sie znajdzie, trzeba sie zaczac przyzwyczajac :wink:

ale bez przesad :/ Wczoraj grałem w MEC i nie mieliśmy żadnej flagi, więc wszyscy respawnowali się na lotnisku, a tym czasem 3 wasze pojazdy i później jeszcze dojeżdżały, wbiły się na lotnisko robiąc rzeż jakiej jeszcze nie widziałem i po każdym respawnie regularnie, 5 razy pod rząd ginołem, aż w końcu cudem zrespawnowało mnie w takim miejscu gdzie mnie nie widziliście odrazu i mogłem się schować za budynek:/ Jednym słowem paranoja, nic nie wkurwia bardziej niż kamprstwo i to jeszcze w wykonaniu klanu z sceny bf.pl .

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 12:19 
Moderator forum

Zdun napisał(a):
RedStar napisał(a):
_XENA_ napisał(a):

ale bez przesad :/ Wczoraj grałem w MEC i nie mieliśmy żadnej flagi, więc wszyscy respawnowali się na lotnisku, a tym czasem 3 wasze pojazdy i później jeszcze dojeżdżały, wbiły się na lotnisko robiąc rzeż jakiej jeszcze nie widziałem i po każdym respawnie regularnie, 5 razy pod rząd ginołem, aż w końcu cudem zrespawnowało mnie w takim miejscu gdzie mnie nie widziliście odrazu i mogłem się schować za budynek:/ Jednym słowem paranoja, nic nie wkurwia bardziej niż kamprstwo i to jeszcze w wykonaniu klanu z sceny bf.pl .

Zdun nie wkurzaj sie...oni sa PRO :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 259 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2