Teraz jest 11 maja 2025, 01:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 10:01 

Salimus - zastanów się co piszesz. Bo sam piszesz głupoty.
Nie chodzi o to aby adminom zabrać komputery lub pozbawić ich funkcji. To nie realne - wystarczy logicznie pomyśleć.
Czy uważasz, że jak ktoś za coś płaci to od razu jest nietykalny ? Proszę bardzo postaw sobie serwer zapłac za niego i rób co ci się żywnie podoba. Chcesz mieć go tylko dla znajomych załóz hasło. Ale jak chcesz mieć serwer rankingowy - musisz zgodzić się na warunki jakich od ciebie wymagac będzie EA. W tym przypadku sam godzisz się na pewne ograniczenia, coś za coś. A co do zmian wystarczy aby przy próbie kick'a/banu za TK system sam weryfikował czy dana osoba rzeczywiście zabiła swoich.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 10:23 

PavloZ napisał(a):
Salimus - zastanów się co piszesz. Bo sam piszesz głupoty.
[cut]
A co do zmian wystarczy aby przy próbie kick'a/banu za TK system sam weryfikował czy dana osoba rzeczywiście zabiła swoich.

Jakbyś miał trochę wyobraźni to byś nawet tego nie napisał.
Wywal kogoś kto przeklina, czepia się rodzinny innych graczy, wywal kogoś kto daje na starcie po kulce swoim nie robiąc TK, wywal kogoś kto pojazdy zostawia na pasach startowych, wywal takich, którym się nudzi i tylko wymyślają jak zepsuć grę innym. Wiesz - takich właśnie zagrań można przytaczać setki – tyle co możliwości w grze. Teraz zrób automat, który będzie analizował każde takie zachowanie i pozwalał łaskawie adminowi kogoś wykopać.
Większej bzdury już dawno nie słyszałem.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 10:24 

Często w informacjach serwerów jest napisane, że w przypadku pełnego serwera, gdy członek klanu tego serwera będzie chciał na niego wejść to możesz zostać wykickowany :D . Może robią to losowo, kto wie... Mnie najbardziej wkurza jak nagle serwer przenosi mnie do drugiego zespołu, w przypadku gdy idzie mi dobrze. Pewnie też losowo...

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 10:27 

lkasprzak napisał(a):
Często w informacjach serwerów jest napisane, że w przypadku pełnego serwera, gdy członek klanu tego serwera będzie chciał na niego wejść to możesz zostać wykickowany :D . Może robią to losowo, kto wie... Mnie najbardziej wkurza jak nagle serwer przenosi mnie do drugiego zespołu, w przypadku gdy idzie mi dobrze. Pewnie też losowo...

Jasne - i zrozumiałe tylko, że na serwerach rankingowych ???
Kicka można zrozumiec ale bana ???

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 10:34 

Salimus - zapędziłeś się. Uspokój się człowieku i zacznij myśleć.
Cały czas mowa jest o serwerach rankingowych a nie o prywatnych bez tego statusu. Jak chcesz wywalić kogoś za złe zachowanie to go wywal za złe zachowanie ale nie za TK. W chwili obecnej najczęstszym przejawem oszustw sa własnie reakcje pseudo adminów w stylu ban kick za TK - bez powodu. Jak ktoś mnie nie chce - blokuje komuś miejsce - niech do mnie napisze - sam wyjdę ale od razu BAN ? Bez sensu. Taki serwer nie powinien być rankingowy - bo te z założenia są ogólno dostepne.
Twoje wypowiedzi przypominają mi jakoś rekacje takiego admina-oszusta.
Koniec już na ten temat z tobą nie dyskutuje - pisz sobie co chcesz. Swoje powiedziałem.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 10:38 

PavloZ napisał(a):
Salimus - zapędziłeś się. Uspokój się człowieku i zacznij myśleć.
Cały czas mowa jest o serwerach rankingowych a nie o prywatnych bez tego statusu. Jak chcesz wywalić kogoś za złe zachowanie to go wywal za złe zachowanie ale nie za TK. W chwili obecnej najczęstszym przejawem oszustw sa własnie reakcje pseudo adminów w stylu ban kick za TK - bez powodu. Jak ktoś mnie nie chce - blokuje komuś miejsce - niech do mnie napisze - sam wyjdę ale od razu BAN ? Bez sensu. Taki serwer nie powinien być rankingowy - bo te z założenia są ogólno dostepne.
Twoje wypowiedzi przypominają mi jakoś rekacje takiego admina-oszusta.
Koniec już na ten temat z tobą nie dyskutuje - pisz sobie co chcesz. Swoje powiedziałem.

Tak dla Twojej informacji, bo chyba jednej ważnej rzeczy nie wiesz.
Każdy może sobie wykupić za miesięczną opłatę serwer rankingowy i mieć admina na nim. Mylisz pojęcie serwera rankingowego z oficjalnym.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 11:05 

a ty ciagle swoje nie chodzi o serwer tylko o zasady na jakie ten ktoś się zgadzał wykupując ten serwer. Kup sobie pistolet i strzelaj do okoła jak komuś zrobisz krzywdę wolno Ci bo przeciez zapłaciłes za niego :wink:

i nie każdy może sobie wykupić serwer rankingowy - tylko ten kto wyrazi zgodę na warunki EA i będzie spełniał pewne wymagania. Natomiast każdy może wynająć serwer za opłatą na 30 dni ale nie rankingowy.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 12:08 

PavloZ napisał(a):
i nie każdy może sobie wykupić serwer rankingowy - tylko ten kto wyrazi zgodę na warunki EA i będzie spełniał pewne wymagania. Natomiast każdy może wynająć serwer za opłatą na 30 dni ale nie rankingowy.

Znów mijasz się z prawdą
Chcesz powiedzieć, że ta połowa ze wszystkich serwerów rankingowych mająca oznaczenia klanowe to prezeny od EA dla klanów lub coś w tym stylu?
Wejdż sobie na strone np. k-play http://www.k-play.de/produkte_bestellen_eng.php?s=%20i rozwiń z listy jaki chcesz serwer.
Masz problem że admin z umysłem 10-latka daje ci kicka? Zacytuję ci moją 1 odpowiedź w tym temacie.
Cytuj:
A nie pomyślałeś żeby nie grać na takich serwerach? Ja się nie pcham gdzie mnie nie chcą i nie trąbie zaraz na forum że ktoś (ojeju) mi dał kicka.

Twoje żale, że EA powinna coś z tym zrobić przypominają mi kącik w pewnym dawnym czasopiśmie 'napisz do Tosi'

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 12:32 

salimus napisał(a):
Znów mijasz się z prawdą
Chcesz powiedzieć, że ta połowa ze wszystkich serwerów rankingowych mająca oznaczenia klanowe to prezeny od EA dla klanów lub coś w tym stylu?

Widocznie spełniają wymagania EA. Nigdzie nie pisałem o prezentach tylko o tym, że zgadzając się na warunki EA oraz dysponując odpowiednimi mozliwościami technicznymi i finansowymi można starać się o status ranked. Czyli nie każdy może wykupić serwer rankingowy - jak to sugerowałeś. Interpretujesz czyjeś wypowiedzi tak jak to dla Ciebie jest wygodne.

salimus napisał(a):
Twoje żale, że EA powinna coś z tym zrobić przypominają mi kącik w pewnym dawnym czasopiśmie 'napisz do Tosi'

:lol: :lol: :lol:

Na marginesie odpowiedni wniosek i raport z dnia wczorajszego do EA został wysłany. Może ciocia Tosia zareaguje.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 12:42 

PavloZ napisał(a):
Czyli nie każdy może wykupić serwer rankingowy - jak to sugerowałeś. Interpretujesz czyjeś wypowiedzi tak jak to dla Ciebie jest wygodne.

No ręce opadają. Jak nie każdy?. Każdy może. Wchodzisz na stronę k-play i sobie zamawiasz serwer rankingowy. Dyskusja jałowa się zrobiła. Z informacji przemieniła się w łopatologiczne tłumaczenie rzeczy oczywistych.
Z mojej strony EOT

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 12:49 

salimus napisał(a):
PavloZ napisał(a):
Czyli nie każdy może wykupić serwer rankingowy - jak to sugerowałeś. Interpretujesz czyjeś wypowiedzi tak jak to dla Ciebie jest wygodne.

No ręce opadają. Jak nie każdy?. Każdy może. Wchodzisz na stronę k-play i sobie zamawiasz serwer rankingowy. Dyskusja jałowa się zrobiła. Z informacji przemieniła się w łopatologiczne tłumaczenie rzeczy oczywistych.
Z mojej strony EOT

to samo games-hosting.com, czy teoretycznie nasz gamesnet.pl

warunki jakie niesie ze sobą server rankingowy to na pewno brak możliwości zmiany ilości ticketów czy minimalnej ilości ludzi do rozpoczęcia rundy. z ustawianiem hasła też jest chyba problem ale widziałem rankingowe z hasłem.
Może ktoś z moderów wydzieli i przerzuci do serverowego działu.
Miło by było gdyby ktoś, kto zarządza serverem rankingowym napisał jakie są oficjalne ograniczenia to z sobą niesie

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 12:53 

Tylko kto go wpisze na listę ( do bazy ) EA.
Bo bez tego serwer będzie i owszem w wersji ranked - tylko co ze zliczaniem statsów ?

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 13:09 

PavloZ napisał(a):
Tylko kto go wpisze na listę ( do bazy ) EA.
Bo bez tego serwer będzie i owszem w wersji ranked - tylko co ze zliczaniem statsów ?

dał bym ci tu kawał mojego archiwum na GG ale przy aktualizacji tleenxie coś poszlo nie tak i wszystko poszło w pizdu.
Sprawa ogólnie wygląda tak że każda firma świadcząca takie usługi ma umowe z EA (skądś biorą specjalna rankingową wersje servera) i przy stawianiu servera dla byle kolesi którzy płacą wysyłaja maila do EA USA.
Jak przemili panowie wypiją pare kaw i znudzi im sie oglądanie gołych bab na necie to dopisują server do listy.
Problem opisany w temacie servera KGW.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 13:30 

Raix napisał(a):
dał bym ci tu kawał mojego archiwum na GG ale przy aktualizacji tleenxie coś poszlo nie tak i wszystko poszło w pizdu.
Sprawa ogólnie wygląda tak że każda firma świadcząca takie usługi ma umowe z EA (skądś biorą specjalna rankingową wersje servera) i przy stawianiu servera dla byle kolesi którzy płacą wysyłaja maila do EA USA.
Jak przemili panowie wypiją pare kaw i znudzi im sie oglądanie gołych bab na necie to dopisują server do listy.
Problem opisany w temacie servera KGW.

Jasne ogrmne dzięki. :)

http://www.k-foren.de/showthread.php?t=83994 - tu o serwerach rankingowych k.play - niestety po niemiecku.
W skrócie ludzie mają problemy ze statystykami. A dla odblokowania broni k.play zaleca jakiś mod lub patch który odblokowuje je nawet na serwerach unranked.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 14:51 

Dziś na serverze spotkałem się z fajnym lolem koleś brał BlackHowka i namawiał wszystkich by wleźli mu na pokład potem startował i kiedy lecieliśmy na niskiej wysokości koleś robił beczke tak że wirnik był do dołu i się katapultował a my wszystcy zaliczaliśmy samobójstwo.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2