Witam
jaamsma: To że kod jest polimorfriczny nie daje w 100% gwarancji ,że punkbuster go nie wykryje, dziś nie ale niedługo tak, bo punkbuster nie szuka "obcego" kodu ale bada pewne newralgiczne obszary kodu RendDx9.dll w RAMie, BF2.exe jest skanowany CAŁY. Ludzie piszący te cheaty stosują technikę code cave, więc zasada cheata jest ta sama, zmieniają obszary w które "wstrzykują" skok do własnej procedury i właśnie te obszary nie są skanowane(na razie) przez Punkbustera. Ale to się zmienia, PB jest stale aktualizowany w nowe obszary, więc nadejdzie dzień kiedy ilość cheatów będzie ograniczona do minimum. Druga sprawa to,że nie jesteś w 100% niewykrywalny bo jak zapewnie wiesz lub nie, przez punkbustera admin serwera może zrobić screenshoota z twojego komputera, to czy miałeś robionego screenshoota dowiesz się z pliku "pbsslog.htm" z katalogu "EA GAMES\Battlefield 2\pb", no chyba,że używasz skryptu do clean screenshoota
Moją wypowiedzią nie chcę Ci dowalić, zgnoić itp. Dla mnie możesz używać cheatów lub nie, moja przeszłość jako programisty nie jest "czysta" (nie w świecie gier), więc Cię rozumiem

Chcę Cię tylko uświadomić jak to działa
A tak przy okazji, jest pewna luka w BF2.exe która działa kompletnie na innej zasadzie niż code cave, code inject itp. w 1000% niewykrywalna przez Punkbustera, ale to tylko dla mojej informacji no i pewnie dla programistów z dice. Dla mnie to nie ma znaczenie bo nie używam cheatów...
Pozdrawiam.