Teraz jest 4 mar 2025, 23:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 201 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 15:26 

Ja bym tego Crist nie był pewien, wszyscy mówią że BF2142 to porażka, że wszyscy zostaną przy BF2 a i tak połowa odejdzie i skupi się na BF2142...

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 15:43 

Lailonn napisał(a):
Napisales, ze pewnie nikt twojego dluego posta nie przeczyta. ja przeczytalem i odnioslem sie do niego. Natomiast ty odpisales jedynie na 1/5 mojego posta. To kto tu jest leniwy? :>

bo tak piszesz, ze jak daje quote to sie wszystko zamazuje, a nie mam czasu edytowac wszystkiego :lol: . poza tym, czesc argumentow byla juz w poscie kogos innego - wiekszosc zostaje obalona po przeczytaniu licencji, do czego jeszcze nikt sie jeszcze nie przyznal. trudno traktowac powaznie kogos, kto narzeka na jakosc towaru kupowanego w ciemno.

Lailonn napisał(a):
A od kiedy to EA sponsoruje ligi i turnieje? To, ze sponsoruja jakis turniej nie oznacza, ze wszystkie. Nie odniosles sie do mojej 1 czesci wypowiedzi. Niewygodna prawda? ;]

nie sponsoruaj wszystkich, ale zapewne niewiele jest turniejow odbywajacych sie na starej wersji gry. dlaczego? bo tworcy tych turniejow i sponsorzy nie sa zainteresowani promowaniem czegos niszowego, co nie jest powszechnie znane i uzywane. bo co to za reklama dla Logitecha, ze Klan A wygral turniej w BF2v.1.22, skoro na rynku jest wersja 1.7 i wszyscy gracze kupujacy myszki, joysticki i caly ten towar wlasnie nia sie interesuja. ergo, wnioskujac logicznie, EA ma spory wplyw ilosc pieniedzy w e-gamingu i dlatego wlasnie najlepsi gracze, chcac czy nie, beda grac na najnowszej platformie - aktualnie 1.3.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 15:48 

Cytuj:
bo tak piszesz, ze jak daje quote to sie wszystko zamazuje, a nie mam czasu edytowac wszystkiego Laughing . poza tym, czesc argumentow byla juz w poscie kogos innego - wiekszosc zostaje obalona po przeczytaniu licencji, do czego jeszcze nikt sie jeszcze nie przyznal. trudno traktowac powaznie kogos, kto narzeka na jakosc towaru kupowanego w ciemno.

Nie w ciemno a na podstawie dema. Nie masz mozliwosci przeczytania licencji przed zakupem towaru bo jest on zafoliowany...

Cytuj:
nie sponsoruaj wszystkich, ale zapewne niewiele jest turniejow odbywajacych sie na starej wersji gry. dlaczego? bo tworcy tych turniejow i sponsorzy nie sa zainteresowani promowaniem czegos niszowego, co nie jest powszechnie znane i uzywane. bo co to za reklama dla Logitecha, ze Klan A wygral turniej w BF2v.1.22, skoro na rynku jest wersja 1.7 i wszyscy gracze kupujacy myszki, joysticki i caly ten towar wlasnie nia sie interesuja. ergo, wnioskujac logicznie, EA ma spory wplyw ilosc pieniedzy w e-gamingu i dlatego wlasnie najlepsi gracze, chcac czy nie, beda grac na najnowszej platformie - aktualnie 1.3.

To nie tak ,ze EA ma wplyw na kase tylko na gre bo to oni ja robia. Zreszta juz pisalem wiele razy, ze "pr0" beda musieli grac na nowej wersji ilekroc ty pisales "zostancie przy starej" wiec po co piszesz cos co ja ci juz pisalem? ^_^ Jako, ze nie mamy wyboru tym bardziej powinnismy glosno komentowac wprowdzane zmiany. Prawda? :}

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 16:00 

Crist napisał(a):
neuro....po prostu płakać mi się chce...Naprawde nie chcesz tego pojąć???
EA partoli nam naszą grę,która kiedyś była fajna.Teraz z kolei wychodzi 2142.Ea zobaczyło,że ludzie marudzą itp. więc dokanczają 2142 żeby bf2 odszedl w niepamiec.Tymczasem sporo graczy zostanie przy BF2

czego ea by z grą nie zrobiło-ma do tego prawo. i nie wiem czemu piszesz "naszą grę". miałeś jakikolwiek wkład w jej tworzenie? nie sadze. poza tym, ea nie wydawaloby kolejnego patcha(1.3)gdyby chcialo zeby bf2 "odszedl w niepamiec"...

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 16:09 

Marneus[PL] napisał(a):
Crist napisał(a):
EA partoli nam naszą grę,która kiedyś była fajna.Teraz z kolei wychodzi 2142.Ea zobaczyło,że ludzie marudzą itp. więc dokanczają 2142 żeby bf2 odszedl w niepamiec.Tymczasem sporo graczy zostanie przy BF2

czego ea by z grą nie zrobiło-ma do tego prawo. i nie wiem czemu piszesz "naszą grę". miałeś jakikolwiek wkład w jej tworzenie? nie sadze. poza tym, ea nie wydawaloby kolejnego patcha(1.3)gdyby chcialo zeby bf2 "odszedl w niepamiec"...

wlasnie wykazales sie zdolnoscia logicznego wnioskowania, za co Cie spotka kara nazwania noobem vel placzka :lol:

fajnie, ze jest ktos jeszcze, kto ma normalny stosunek do produktu jakim jest gra oraz zna licencje i swoje prawa.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 16:33 

Marneus[PL] napisał(a):
Crist napisał(a):

Naszą grę napisałem w znaczeniu graczy na tym forum i nie tylko...Naprawde trudne do zrozumienia??EA wydaje patche żeby pokazać,że coś robi.EA mogła by wydać 1 patch i na to samo by wyszło.W patchach widzę jedną zmianę oczuwalną:dodanie wake'a

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 16:43 

Ale nas nie obchodzi EA i ich cholerna polityka pieniądza. Nas obchodzi to co robi DICE z grą która jak to powiedzieli "nie wyszła tak jak chcieli".

Dobra ja już nie bede karmił trolla - eot dla mnie. Neuro w jakim klanie grasz?

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 16:44 

neuro napisał(a):
skad wiesz, ze SH nie jest uzywane? przeprodzales jakies badania czy jest to obserwacja wlasna - cokolwiek nieobiektywna? jakos bardziej ufam EA niz Tobie. nic osobistego, maja na to wiecej kasy i czasu, to ich praca.

Używane jest sporadycznie, i z pewnością nie jest nadużywane. Mam jakieś 500 godzin rozegrane tylko i wyłącznie na rankingowych i chyba bym się zorientował w tym czasie... Oglądam również mecze klanowe i wiem, jak wygląda SH w wykonaniu topowych klanów. Czegoś takiego absolutnie nigdy nie widziałem na FFA.

Cytuj:
skad wiesz, ze nowy patch nie ma wsparcia wiekszosci graczy? czytasz amerykanskie fora BF2? znasz zdanie chocby 1% klanow na swiecie? mysle, ze EA ma troche lepsze rozeznanie.

Czytam regularnie. Jestem pewny, że ma poparcie dużej części graczy. Nigdzie nie napisałem, że nie ma. Po prosut uważam, że te noobki po prostu nie wiedzą, o co proszą, że są po prostu w bardzo głębokim błędzie. Nie umieją dobrze grać i nie doceniają konsekwencji takiej zmiany dla typowej rundy FFA.

Cytuj:
tzw. nooby nie narzekaja, ze ktos ich leje. narzekaja na absurdalne teleportowanie sie armii przez cala mape w dowolne jej miejsce. chca czegos innego, dali temu wyraz, firma EA ich wspiera - wszyscy sa zadowoleni. niezadowoleni zostaja przy 1.22. wszyscy happy.

Zanim w kwietniu nie pojawiły się przecieki o usunięciu SH nie czytałem żadnych rantów na temat tego zjawiska. Noobki narzekały na samoloty, helikpotery, granatniki, skakanie, delfinki, statsiarstwo - ale nie na Sh. To zostało wynalezione przez EA, zapewne jako dobry temat zastępczy do dyskusji o żenującej wydajności gry i innych bugach. Pisząc o tym że klanowicze mogą zostać przy 1.22 demonstrujesz kompetny brak wyobraźni. EA mogłaby to po prostu zrobić jako opcję konfiguracyjną i wtedy wszyscy byliby happy. Ale nie, musieli to zrobić po linii najmniejszego oporu.

Ognacy

pzdr
neuro[/quote]

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 16:59 

Crist napisał(a):
W patchach widzę jedną zmianę oczuwalną:dodanie wake'a

No tak, kilka postów temu pisałeś że "Psują nam grę" a teraz piszesz że nie ma zmian :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 17:19 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:
bo tak piszesz, ze jak daje quote to sie wszystko zamazuje, a nie mam czasu edytowac wszystkiego Laughing . poza tym, czesc argumentow byla juz w poscie kogos innego - wiekszosc zostaje obalona po przeczytaniu licencji, do czego jeszcze nikt sie jeszcze nie przyznal. trudno traktowac powaznie kogos, kto narzeka na jakosc towaru kupowanego w ciemno.

Nie w ciemno a na podstawie dema. Nie masz mozliwosci przeczytania licencji przed zakupem towaru bo jest on zafoliowany...

Cytuj:

To nie tak ,ze EA ma wplyw na kase tylko na gre bo to oni ja robia. Zreszta juz pisalem wiele razy, ze "pr0" beda musieli grac na nowej wersji ilekroc ty pisales "zostancie przy starej" wiec po co piszesz cos co ja ci juz pisalem? ^_^ Jako, ze nie mamy wyboru tym bardziej powinnismy glosno komentowac wprowdzane zmiany. Prawda? :}

czytales readme.txt i licencje? w readme dema pisza zapewne, ze produkt moze ulec zmianie w finalnej wersji. znaj swoje prawa.

instrukcja? (http://www.replacementdocs.com/download.php?view.2754) str 23 anyone? mail do wydawcy z prosba o przeslanie licencji? poprosznie kolegi o pozyczenie instrukcji?

nie moj problem, ze kupujesz gre, ktorej nie ma jeszcze na rynku oraz bez znajomosci licencji. podjales ryzyko, teraz ponosisz jego koszty. znaj swoje prawa i z nich korzystaj - sprzedaj gre.

ad 2 problem jest taki, ze nikt Cie do grania nie zmusza, to jest Twoj wolny wybor. Ty zmuszasz sam siebie, wbrew sobie, a po drugie podejmujesz dzialania, ktore sprawiaja, ze psujesz innym zabawe ("zrzuce wam jeepa na heli"). EA do niczego Cie nie zmusza, wrecz przeciwnie, patchem 1.3 daje Ci znac - nie chcemy tego typu graczy. "nie mamy wyboru i powinnismy komentowac zmiany" - zgodziles sie na zmiany kupujac gre. to moze byc przykre i zupelnie szczerze wspolczuje, ze akurat Twoja idea tej gry wlasnie odchodzi w niebyt. ale zgodziles sie na te warunki, to raz; EA dziala w imie swoich klientow; to dwa. ergo, nie masz racji, a EA to solidna firma.

i jeszcze jedna sprawa. wcale sie nie ciesze, ze ta licencja tak wlasnie brzmi. to ograniczna nasze prawa. ale jest to fakt, z ktorym sie trzeba pogodzic albo zaczac bawic sie w inny sposob. petycja byla fajna sprawa, ale skazana na porazke - EA dba o WIEKSZOSC swoich klientow i chwala im za to! mnie wkurza, kiedy wszyscy na tym forum uwazaja sie na najwazniejszych i wszystkowiedzacych. jesli okaze sie, ze nowy patch spowoduje gorszy gameplay i sprawi, ze granie bedzie mniej przyjemne dla WIEKSZOSCI graczy - przyznam Wam wszystkim racje. fakty sa takie, ze patch wychodzi, a ludzie sie ciesza. demokracja, wolny rynek, takie tam...

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 17:32 

Neuro, z tym czytaniem licencji to wychodzisz ponad standard zwyczajowego forumowego pieprzenia od rzeczy. Zgoda na patche zgodą, ale charakter tych zmian podlega, jak najbardziej, krytyce - i powinien być konsultowany a same zmiany wnikliwie testowane i analizowane przed szerszym rozpowszechnieniem.

Czy dobrze rozumiem, że jeśli EA wypuści patch który uniemożliwi zupełnie grę, to też grzecznie przytakniesz i napiszesz, że wszyscy się na to zgodziliśmy w licencji?

pozdr, Ognacy

p.s. Napisz proszę z jakiego jesteś klanu, bo szczerze mówiac nie słyszałem jeszcze o takim, który wspiera tego patcha. To jakiś klan pacyfistyczny? :-) I jakiego masz nicka w grze?

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 17:37 

Szczerze to juz zygam twoja "inteligentna argumentacja" w posatci setny raz powtarzanego "czytaj licencje".

Dyskusja dotyczy bezsensownych zmian a nie tego czy ea ma prawo zmieniac gre bo temu nikt nie zaprzecza. jesl iwiec jedynym twoim argumentem w dyskusji jest "Czytaj licencje, sprzedaj gre, graj na starej wersji" to nie wiem po co od 4 stron topica sie udzielasz. Mogles napsiac jeden post z jednym zdaniem jak w moim "" i by bylo cacy...

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 17:37 

ognacy napisał(a):
neuro napisał(a):
skad wiesz, ze SH nie jest uzywane? przeprodzales jakies badania czy jest to obserwacja wlasna - cokolwiek nieobiektywna? jakos bardziej ufam EA niz Tobie. nic osobistego, maja na to wiecej kasy i czasu, to ich praca.

Używane jest sporadycznie, i z pewnością nie jest nadużywane. Mam jakieś 500 godzin rozegrane tylko i wyłącznie na rankingowych i chyba bym się zorientował w tym czasie... Oglądam również mecze klanowe i wiem, jak wygląda SH w wykonaniu topowych klanów. Czegoś takiego absolutnie nigdy nie widziałem na FFA.

Cytuj:
skad wiesz, ze nowy patch nie ma wsparcia wiekszosci graczy? czytasz amerykanskie fora BF2? znasz zdanie chocby 1% klanow na swiecie? mysle, ze EA ma troche lepsze rozeznanie.

Czytam regularnie. Jestem pewny, że ma poparcie dużej części graczy. Nigdzie nie napisałem, że nie ma. Po prosut uważam, że te noobki po prostu nie wiedzą, o co proszą, że są po prostu w bardzo głębokim błędzie. Nie umieją dobrze grać i nie doceniają konsekwencji takiej zmiany dla typowej rundy FFA.

Cytuj:
tzw. nooby nie narzekaja, ze ktos ich leje. narzekaja na absurdalne teleportowanie sie armii przez cala mape w dowolne jej miejsce. chca czegos innego, dali temu wyraz, firma EA ich wspiera - wszyscy sa zadowoleni. niezadowoleni zostaja przy 1.22. wszyscy happy.

Zanim w kwietniu nie pojawiły się przecieki o usunięciu SH nie czytałem żadnych rantów na temat tego zjawiska. Noobki narzekały na samoloty, helikpotery, granatniki, skakanie, delfinki, statsiarstwo - ale nie na Sh. To zostało wynalezione przez EA, zapewne jako dobry temat zastępczy do dyskusji o żenującej wydajności gry i innych bugach. Pisząc o tym że klanowicze mogą zostać przy 1.22 demonstrujesz kompetny brak wyobraźni. EA mogłaby to po prostu zrobić jako opcję konfiguracyjną i wtedy wszyscy byliby happy. Ale nie, musieli to zrobić po linii najmniejszego oporu.

Ognacy
[/quote]

ad 1 i 2 - to dalej tylko osobiste obserwacje. nijak sie ma do calego sztabu zatrudnionego przez EA. wiesz, to jest tak, jakbys powiedzial, ze Coca-cola nie jest za slodka, bo sam tak uwazasz i nie znasz nikogo kto by twierdzil inaczej. a Coca-cola na to: ale mysmy zrobili badania w USA, gdzie 50.000.000 uwaza, ze jednak jest za slodka. oczywiscie, moze masz racje, ale jakos zdrowy rozsadek mowi, ze nie...

ad 3 widzisz, nikt nie pisal na forach, ale np ja z kolegami staralem sie SH nie stosowac, bo uwazalismy to za czerstwe. dopiero wymogi gry klanowej (na poziomie brytyjskiego nooba :lol: ) zmusily nas do stosowania czasem tej taktyki. wez tez pod uwage, ze na forach czytasz najczesciej opinie graczy, ktorych z pewnoscia nie zaliczysz do tzw. letnich graczy. ich opinie sa poza zasiegiem przecietnego gracza, sa znane jedynie tworcom samej gry. chwala glownego projektantowi BF2, ze zauwazyl ten problem dla jakosci gameplaya i integralnosci samej gry - oczywiscie, jesli brak SH sprawi, ze gra bedzie ssala, to przyznam wam racje.

pzdr
neuro

Ostatnio edytowano 12 maja 2006, 17:46 przez neuro, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 17:42 

Cytuj:
to jest wlasnie wspaniale podejscie! skoro ja mam mniejsza zabawe, to niech chociaz i inni maja do dupy. bardzo ladnie z Twojej strony. "mam dziewczyne, ktorej nie kocham bo jest brzydka ale nie potrafie zerwac, dlatego zycze wszystkim zadowolonym ze swoich dziewczyn wszystkiego najgorszego".

a moze po prostu zerwiesz jednak z BF2, skoro Twoja jedyna radoscia z tej gry jest uprzykrzanie zycia noobom, rzucanie jeepow na helipady oraz atakowanie DICE? taka masz zabawe z gry, jak sobie sam zagrasz - parafrazujac przyslowie. byc moze rzucanie jeepow na heli ma sens w grze o pieniadze na turniejach, ale na FFA? samemu sobie psuc zabawe za ktora sie placi? po co psuc zabawe innym? paradoksow ciag dalszy...

nie omieszkam sie do tego odniesc :)

Przeciez nie ma nic lepszego w FFA niz wkruzanie innych graczy :)
Nie ma nic piekszniejszego niz wejsc na SAK na skarpe i kampic respawnujacych sie jankesow a potem "uslyszec: fuckin baseraper :lol:
Nie ma nic piekniejszego niz uslyszyc od goscia, gosci ktorego/ych skosilo sie kilka razy : fuckin cheater etc etc

Tak gram w BF2 poto by uprzykrzac gre innym. Jak tylko jest mozliwosc jezdze na nie przejmowalne bazy kampic, gwalcic i mordowac bogu winnych graczy :twisted:
Tak jestem wredny moga mnie nienawidzic ale nie mam zamiaru poprzestac a po patchu bede siać postrac wsrod wszystkich. Bede biczem bozym na lamki, poslancem szatana aby zniszczyc ty7ch wszystkich ktorzy prrzez swoj placz zniszczyli mi gre :evil: :evil: :evil:

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 17:43 

Lailonn napisał(a):
Szczerze to juz zygam twoja "inteligentna argumentacja" w posatci setny raz powtarzanego "czytaj licencje".

Dyskusja dotyczy bezsensownych zmian a nie tego czy ea ma prawo zmieniac gre bo temu nikt nie zaprzecza. jesl iwiec jedynym twoim argumentem w dyskusji jest "Czytaj licencje, sprzedaj gre, graj na starej wersji" to nie wiem po co od 4 stron topica sie udzielasz. Mogles napsiac jeden post z jednym zdaniem jak w moim "" i by bylo cacy...

no nie, argument "czytaj licencje" wyszedl z Waszej strony. otoz nie moglismy sie zgodzic, co do tego, czy patch przyniesie zmiane na lepsza czy gorsza, to zastosowaliscie argument "EA nas okrada i oszukuje" - stad moja odpowiedz czytac licencje i zbicie tego argumentu. btw ja nie czytam licencji.

dalej twierdze, ze patch bedzie dobry, Ty ze zly. fine, zgody nie bedzie.

"bezsensowne zmiany" - dla Ciebie, ja uwazam je za dobre (jak i wiekszosc graczy). dlaczego Ty masz zostac wlasnie wysluchany przez EA? i jeszcze raz. jesli zmiany zepsuja MI i INNYM frajde z gry, przyznam wam racje. to, ze WAM zepsuja... well, jestem w wiekszosci. demokracja, wolny rynek, takie tam...

ja tylko bronie dobrego imienia EA i prawa wiekszosci graczy do posiadania takiego BF2 jakiego sobie wymarzyli. fascynuje sie od samego poczatku kazdym przejawem agresji wobec tej Bogu ducha winnej firmie oraz wobec tych biednych noobow, ktorym bedziecie zrzucac jeepy na glowe. dlatego jeszcze dyskutuje, bo ciagle nie moge tego zrozumiec - a staram sie.

pzdr
neuro

Ostatnio edytowano 12 maja 2006, 17:52 przez neuro, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 201 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2