Teraz jest 24 lis 2024, 13:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 sty 2010, 12:48 

Eleanor napisał(a):
czekolada napisał(a):
echelon_ napisał(a):
[i]
A co jest nie tak z unlockami?

Własnie, w końcu karabiny snajperskie to jedyne nie lamarskie unlocki.

Lamerskie, a jak sam je ogarniasz to zminiasz zdanie, ja podchodze juz neutralnie do unlockow.
Temat unlockow nigdy nie zostanie obgadany, zawsze jest ale..

Będzie obgadany ;)
Unlocki są dobre, tak samo jak podstawowe bronie. Ale trzeba ich używać z głową, a nie uważać że jak mam G36E to jestem królem

BTW. Najgorszy unlock to chyba MG36

Stado baranów prowadzone przez lwa jest silniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana

PostNapisane: 16 sty 2010, 13:00 

[PL]Slayer napisał(a):
Napisałem żeby nie latać z samymi unlockami, a nie żeby ich nie używać. Inaczej mówiąc chodziło mi to by nie uzywać tylko nich i wziąść przaynajmniej raz na jakis czas podstawke.

No, jeśli masz do wyboru SVD lub chińskie "coś" :) Nie widzę nic złego w lataniu z samymi unlockami. Sam gdy gram w USMC nigdy nie latam z M24 tylko zawsze biorę Barretta (mimo że L96 też mam). Za to u MEC, SVD to 'must have'. Ale nie rozumiem dlaczego ktoś miałby grać od czasu do czasu podstawkami jeśli lepiej mu idzie np z L96?

PostNapisane: 16 sty 2010, 13:07 

Dobrze zakończmy juz temat "która broń" bo to przybiera standardowy obrót. Jeszcze raz przeczytajcie to, co napisałem na początku o broniach : dobre jest to, co kto lubi i nie myslałem że jakaś tam prywatna refleksja co do unlocków wywała (po raz setny) jakieś wieksze emocje. Spodziawałem sie raczej czepiania ważniejszych rzeczy a wy tu gadacie o unlockach, co jest w moim tekście najmiej ważne.

@down:
Tak, no to oczywiste że jest to dobra broń, ale jestem przeciwnikiem używania clay'ów na infantry. Co do cq to jak juz napisałem - można to jakos przeboleć.

Ostatnio edytowano 16 sty 2010, 15:02 przez [PL]Slayer, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 16 sty 2010, 14:25 

Może dlatego, że prawie wszystko co napisałeś ma sens i nikt za bardzo nie ma się czego czepić :)

Nie rozumiem tylko twojej awersji do claymorów. Dobrze postawiona mina świetnie spowalnia atak. I jeden z bardziej realistycznych elementów gry. Biegniesz, biedniej, a tu BUM i Cię nie ma. Jak w życiu :)

Pozdr.
Yamsza

PostNapisane: 17 sty 2010, 01:45 

Fajnie sie gra z clayami na FF:ON :D matoly widza mine z daleka, ai tak wlaza ;P Ja tam nie mam nic do claymorow, sam stawiam, zabijam nimi duzo, sam tez wpadam. Jedynie kompletne zaminowanie najblizszej okolicy flagi mnie wkur..a, bo to nie daje szansy zdobycia punktu pojedynczemu soldiersowi bez obsatwy medyka. Poza ta wyjatkowa sytuacja nie mam nic przeciwko, osobiscie stawiam je w dosyc niestandardowych miejscach i pewnie wielu sobie mysli "WTF? Tutaj?". Wychodzi im na dobre, bo sa bardziej czujni :D Na wojnie duzo gorsze swinstwa podkladaja, bez roznicy czy teren glownie infantry, czy nie. Claye ogolnie traktuje jako rekompensate za prawie zerowe szanse w bezposrednim starciu z wrogiem dzierzacym automat i jako "dupochron". Taki usrok klasy, ze sie nie sprayuje na okolo i trza sie jakos bronic + mina dziala jak powiadomienie o przemieszczaniu sie wroga w danym rejonie.

PostNapisane: 17 sty 2010, 09:58 

terewas napisał(a):
Fajnie sie gra z clayami na FF:ON :D matoly widza mine z daleka, ai tak wlaza ;P

ta wlaza, gina i daja minusy za zabicie kolegi - bez komentarza

PostNapisane: 29 sty 2010, 21:38 

:omg: Może przestaniemy wreszcie gadać o bzdurach typu:"gdzie się stawia Claye" i wreszcie porozmawiamy na temat? :spam:
Co do Snajpera-lubię tą klasę,nawet jeśli mi z nim nie wychodzi.Dla mnie przyjemnością jest np.walnąć gościowi heada,gdy przejmuje flagę,albo jak biegnie tyłem do mnie na wprost xD.często stosowałem taktykę chodzenia na budynki, na które bez "rozumowania" nie da się wejść,bo tam zazwyczaj nie lookają,a pare(naście)fragów się zbierze:P Mam tylko jedną porade dot.ukrywania się snajpem:

TYLKO TAM,GDZIE PRZECIWNIK NIE DOMYŚLIŁBY SIĘ,ŻE TAM JESTEŚ!!!czyli w miejscach takich jak(na karkandzie)na rurach obok budynków,na samych budynkach,np.spawnując się przy SL,który wlazł za pomocą C4 na wysoki budynek obok hotelu(oczywiście,jeśli serwer na to pozwala xD)
oj,ale się rozpisałem :)

PostNapisane: 29 sty 2010, 23:34 

Cytuj:
SVD

Ci dam SVD... !SWD!
Cytuj:
chińskie "coś"

Type 88

Mnie osobiście denerwuje to, że na patchu 1.5 czasem strzały "nie wchodzą"- strzelam w głowę/klatę, a tu albo nad głową, albo dym ( szczególnie przy L96A1 ).

SWD za to jest fajne- jak wyczaisz zawaliście zebaną lunetę PSO ( chodzi o siatkę celowniczą... gdzie takie grube linie? :D ), to można strzelać w bęben jak się patrzy ( o Type 88 się nie wypowiem, bo raz jest źle zrobiony, a dwa w BF2 jest do pupy ).

M95 jest dla mnie dziwne- niby ogromna siła, a czasem faceta po strzale w głowę nie kładzie. W dodatku ta luneta...

L96 dla mnie jest dziwne- niby siatka celownicza elegancka, a kurde po strzale w bebech tylko dym.

Do unlocków.

MG36 tu jest dodupnie zrobione. Nie to, że po 100m tak opadają pociski, jak z pistoletu po 700m, to jeszcze odrzut i "celność" jest porównywalna/gorsza od G36C/E.

G36E też ma u mnie minusa- szkoda, że nie ma ognia ciągłego ( a tak jest w oryginale- auto+semi/dwustrzałowa seria ).

G3 też jest dziwne- odrzut jak z haubicy, a celności praktycznie żadnej ( no... ale jak pocisk wejdzie w hitbox, to już łan szot, łan kill ).

Innych unlocków nie pamiętam, za te i inne żałuję, bo dawno w BF2 nie grałem ( ostatnio tydzień temu, po prawie 4 miesięcznej przerwie- gram w PR ).

Let's rock&roll...

PostNapisane: 30 sty 2010, 09:05 

juz sie przyczepie do tych unlokow;)
SCAR-L-chyba najcelniejsza bron ktora grałem(nie liczac snajperek oczywiscie :wink: )
DAO-12-nigdy jej nie uzywam(moze dlatego,ze gram na infantry? :P )
L85A1-bardzo celna,mozna sie pobawiuc w snajpera;)ale lepsza od SCAR-L nie jest :P
G3-omg,w zyciu nie bede uzywal tego zlomu na karkandzie!-ma celnosc jak snajpa bez celownika :|
G36E-w sumie dobra,celna,daleki zasieg,tylko te 3 strzaly mnie denerwuja :|
G36C-nie jest zła,ale dobra też nie.posrednia miedzy G36E a SCAR-L,jesli o celnosc chodzi
PKM!!!-dla mnie najlepsza bron,jesli chodzi o damage;)bardzo czesto jej uzywam,na zmiane ze SCAR-L, bo 3 shoty w tors-kill :) sczegolnie,jak strzelam pojedynczymi strzalami(nie ustawione,oczywiscie,tylko na "wyczucie" :D )
F2000-nie znam go zbytnio,wiem,ze ma kijowy celownik :|
M95-to co napisal kolega wyzej
L96A1-lubie ta snajpe,ale nie tak,jak np.PKM :)
wiecej tych unlokow nie pamietam,moze pozniej odswieze se pamiec :P
i jak juz ma nie byc offtopica,powiem wrazenia z mojego "snajpienia" na karkandzie :wink:

biore se commandosa ze SCARem i z C4 - na budynek!robie se nowa druzyne,nazywam ja "campers" i sie dolaczaja:medycy,supporty,snajperzy itd :) i zalatwiamy USMC jak muchy(oczywiscie,jak gram amerykanami,to tej taktyki nie stosuje-nie pyli sie,chyba lepiej od razu zajac hotel,co? ;) )później wychodze z teamu,jakis gosc przejmuje dowodzenie,killam sie,biore snajpe i jedziemy xD(przed tym oczywiscie dolaczam znowu do teamu i sie tam spawnuje)

ojoj,znowu sie rozpisalem xD

PostNapisane: 30 sty 2010, 09:58 

SVD SVD bo w angielskiej wersji gry tak pisze a w polskiej SWD, ja mam angielską bo tam są lepsze efekty,np pisze jak kogoś zabiłeś a nie trzeba bawić się w modernizacje pliko by tak był.
[M4]tii4Ever Stary co ty piszesz SCARL jest celny ? chyba w snach jego celność jest porównana do G3 noo troszke lepsza, zagraj se taką M4 podstawową giwerą USMC u OPS i zobaczysz ze bije scara co do celności i siły.

PostNapisane: 30 sty 2010, 12:31 

http://wiki.bf2s.com/weapons Macie, porównajcie sobie jak jest naprawdę :roll:
Co do siatki M95 i СВД, do wszystkiego można się przyzwyczaić i opanować. Ja już nie latam z L96 od kiedy ogarnąłem lunetę z M95.

@EDIT
[M4]tii4Ever, anusus, obaj jesteście siebie warci xD

Ostatnio edytowano 31 sty 2010, 00:01 przez NekroSnajper, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 30 sty 2010, 19:14 

@[M4]tii4Ever: Najciemniej pod latarnią

Stado baranów prowadzone przez lwa jest silniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana

PostNapisane: 30 sty 2010, 22:11 

@anusus
co to miało oznaczać? :twisted:
@czekolada
może dla ciebie ta broń jest zła,bo się do niej nie przyzwycziłaś.Ja po prostu lubie tą broń i tylko się wypowiadam a jej temat :)

PostNapisane: 31 sty 2010, 00:18 

[M4]tii4Ever napisał(a):
@czekolada
może dla ciebie ta broń jest zła,bo się do niej nie przyzwycziłaś.Ja po prostu lubie tą broń i tylko się wypowiadam a jej temat :)

Ah jak nie wierzysz to prosze sam sprawdź porównaj M4 i SCARLA nawet g36c jest owiele lepsze niż scar.

PostNapisane: 31 sty 2010, 11:11 

dobrze,tylko je odblokuje :lol: chodzi mi o to,że mam inne konto,na ktorym gralem jakies 3 dni temu,ale mi je zbanowali(nie wiem czemu)i musze wszystko od nowa robic :P (narazie mam Sergeanta :mrgreen: )

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2