Teraz jest 9 maja 2025, 12:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 259 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 cze 2005, 04:07 
Moderator forum

Moje wrażenia zdominował jeden fakt - sterowanie. Trudno ustawić jakiekolwiek inne niż te domyślne. Ja gram na Keypadzie i mam tu kłopot - nie mogę go poprawnie w grze skonfigurować. Dodatkowo mnogośc opcji tego nie ułatwia. Jutro spróbuje recznie je poustawiać w pliku, jednak obawiam się, że się nie da tak łatwo...

Zas sama gra - grałem niedługo - dziwna. Łatwe pilotowanie heli - DC to na pewno nie jest, BFV zreszta tesz - jest dużo łatwiej niż w obu z tych tytułów. Na ziemi mapa IMHO stanowczo ZA MAŁA (ta w wersji dla 32 graczy). Może dzieki temu jest non stop akcja, jednak klimat rozgrywki na tym traci. Z broni - support i medyk rządzą, special ops jest użyteczny. AT jest kłopotliwy w użyciu, a snajper anemiczny. Assault jakoś mało przydatny (medyk/special ops doskonale go zastepują). Jedyne co mi się spodobało na maxa to dogfighty pomiedzy samolotami - one rządzą. Szczególnie gdy rakieta lockuje się na płomieniu z komina blisko lotniska czerwonych - dopracowany detal IMHO.

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2005, 05:16 

Hmmm ja po piętnastominutowej rozgrywce singleplayerowej na razie powiem jedno...

Zagrałem, ustawienia domyślne, grafa PIĘKNA, 80 - 100 FPS :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2005, 05:51 

lupie juz poltora godziny i chce wiecej! imho zrypali tylko snipera. ale za to medic wymiata. :)
teraz jeszcze trzeba zebrac kamraterie i na multi wyprobowac.

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2005, 07:19 

Ja jak zwykle lista wad i zalet:
+antitank i jego skrecajace pociski :)
+bot mnie zabil respiratorem :?
+Chodzi na 1024x768 i high plynnie na A64 3000+, 1giga, GF6600GT
+dobre boty (medic, ammo, itp.)

-cos nie moge konta online zalozyc, podaje, ze juz konto na tej poczcie istnieje i mam dac inny mail lub haslo, ale nie pomaga. A jak juz przejdzie, to podaje, ze tworzy konto i nie idzie dalej
-brak rozdzialki 1280x1024 (lcd)

//UPDATE
+samoloty moga latac poza strefe (ale w granicach mapy) ?? Jesli tak, to super, bo cholernie ciezko sie nimi zmiescic w duzej mapie :D
+woda
+wyposazenie lotniskowca (swietne heli, dzialka, itp.)

-sniper rzeczywiscie jest do dupy

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2005, 10:42 

Headshot napisał(a):
Hmmm ja po piętnastominutowej rozgrywce singleplayerowej na razie powiem jedno...

Zagrałem, ustawienia domyślne, grafa PIĘKNA, 80 - 100 FPS :shock:

powiedz mi jak sprawdziles tes fpsy ;d

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2005, 10:49 

moze po prostu FRAPS-em :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2005, 11:05 

maTTi napisał(a):
-cos nie moge konta online zalozyc, podaje, ze juz konto na tej poczcie istnieje i mam dac inny mail lub haslo, ale nie pomaga. A jak juz przejdzie, to podaje, ze tworzy konto i nie idzie dalej

mialem to samo ale zmiana adresu na inny pomogla

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2005, 11:55 

No to może ja sie podziele swoimi wrażeniami. Pierwsze co mnie miło zaskoczyło to optymalizacja kodu. Na moim Sempie 2500+, 1 GB ramu i GeForcie FX 5200 gra śmiga w 1024x768 na ustawieniach medium, ale oczywiście nie wszystko. Po drugie "inteligencja" botów, teraz można na nich poćwiczyć :) Trzecia sprawa szybkość rozgrywki - mniam. No i po czwarte - altyreria, to jest to co kocham! Stacjonarne wyrzutnie rakiet przeciwlotniczych MIODZIO. Teraz może to co mnie ździwiło - obsługa komend radiowych, z tym klawiszem q i myszokiem to przesadzili. No coś mało tych komend (może nie wyczailem wszystkich) gdzie ten enmy armor spotted :) Chyba, że ma to wszystko VoIP załatwić ?

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2005, 12:06 

Tez nie moge skonfigurowac joya. Nawet jak sie uda zabraknie mi z 8 przyciskow mimo ze mam ich na joyu 12 , trzeba bedzie sobie pomagac przyciskami z klawiatury. Tagi swieca jak dla mnie za mocno , przez nie juz pare razy niezauwazylem wrogiego czolgu. Przegladarka serverow pokazuje mi ciagle setki serverow z pingiem 0 co raczej oznacza ze sa one nieaktywne Gafika piekna , nawet na sredniej klasy kompie wszystko chodzi bez widocznych zaciec, muza i efekty dzwiekowe tez bez zarzutu.

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2005, 12:15 

Heli sie juz inaczej lata niz w Vietnamie, ciezej sie skreca, rakiety strasznie slabe na piechote. W sumie trudniej mimo wszystko i dzieki temu nie kazdy sie pcha za stery a i heli nie wymiataja tak bardzo jak w BFV.

Ps. stworzony profil z ustawieniami jest tylko online? Bo nie moge znalezc go w katalogach.

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2005, 12:34 

Yog-Sothoth napisał(a):
Ps. stworzony profil z ustawieniami jest tylko online? Bo nie moge znalezc go w katalogach.

C:\Documents and Settings\[xxx]\Moje dokumenty\Battlefield 2 Demo\Profiles\[numer profilu]\
i tam masz ustawienia dla wszystkich profili

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2005, 12:50 

Spodziewałem się naprawdę więcej, a tu mamy kolejny odgrzewany kotlet. Cieszę, się, że wyszło to demko dzięki temu nie wydam kasy na pełną wersję. Dla mnie temat BF 2 jest skończony jak komuś się podoba to fajnie i życzę miłej zabawy.

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2005, 12:52 

Komendy z q dzialaja dobrze, a co do spotted - jesli odpalisz go patrzac na czolg, wyskoczy enemy armor, na apc - apc etc. Dziala to calkiem calkiem.
Za to mapka nie przypadla mi do gustu. Swietnie beda na niej wygladaly meczyki, ale ffa wypada slabo.

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2005, 13:16 

Dla mnie najfajniejszy jest Anti-tank i Medyk
a z pojazdów T-90 i GAZ 39371 Vodnik.
Trochę dziwnie używa się Q buttona.
A co do spotted to gdy naciśniesz na niego RMB to rozwija się lista i możemy wybrać co zostało zauważone.

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2005, 13:25 

Dla mnie brak obslugi domyslnej rozdzielczosci paneli LCD (1280x1024) przekresla to demo :( W innej rozdzielczosci gra wyglada ochydnie na monitorach LCD. Czekam na patch`a :(

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 259 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2