Teraz jest 14 maja 2025, 00:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 maja 2005, 23:02 

Rozglądałem się tu i ówdzie, ale żadnych informacji dotyczących konfliktu przedstawionego w BF2 - a konkretniej: jego podłoża - nie znalazłem. Wystarczy wspomnieć, że to "21st century warfare", a już wszyscy kiwają głowami ze zrozumieniem, jak gdyby takie wytłumaczenie w zupełności wystarczało. A ja się zapytuję: jak ma niby wyglądać "storyline"? Czy fikcyjny konflikt opiera się na istniejących przesłankach, czy jest - za przeproszeniem - z dupy wzięty?

Wiadomo, że są trzy strony konfliktu:
- US Army;
- Koalicja Bliskowschodnia (tj. MEC);
- Ludowa Armia Wyzwoleńcza tzn. Chiny.

Wiadomo, że wszystkie pola bitew umiejscowione są na Bliskim Wschodzie albo w Azji, co de facto oznacza, że wujek Sam wszędzie jest intruzem (strona amerykańska pojawia się w każdej potyczce). Najwyraźniej Stany zagalopowały się w szerzeniu demokracji aż po Mandżurię :lol:

MEC może być czymś na kształt zbrojnego ramienia OPEC (choć to nie tylko kraje Bliskiego Wschodu).A jeżeli OPEC, to wówczas o ropę by się rozchodziło, wszak dostęp do tego zasobu jest kluczowym elementem rozwoju mocarstw ekonomicznych tj. Chin i USA. Z drugiej strony Chiny z MEC w BF2 nie walczą, wszędzie pchają się Jankesi. Jakieś to wszystko naciągane... Waszyngtońskie jastrzębie wpadły w furię i walą w co popadnie? A może powstrzymują ekspansję Chin oraz państw arabskich na ich własnych terytoriach? :)

Zwracam się do forumowiczów z uprzejmą prośbą o rozstrzygnięcie tych ważkich kwestii geopolitycznych.

PS: Przy okazji - swojego czasu w jednym z serwisów poświęconych BF2 pojawiła się sonda z pytaniem "po której ze stron zamierzasz grać?".
Ponad 50% respondentów wskazało US Army.

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 23:20 

Nawet wiem, na której stronie;P

Co do pytania. Z tego co udało mi się wyczytać, EA nie podało żadnych dokładniejszych infromacji, niż "fikcyjny konflikt w niedalekiej przyszłości." Nie chcieli przedstawiać aktualnych działań zbrojnych np. w Iraku czy Afganistanie, ponieważ obawiali się posądzenia o stronniczość dla którejś ze stron :? A jako, że po Vietnamie przyszedł czas na teraźniejszość, wymyślili sobie Chiny o zbyt dużych ambicjach, Bliski Wschód z ropą, zmieszali z USA i otrzymali wielosmakową mieszankę o nazwie BF2 :lol:

P.S. Coś nie bardzo mi to wyszło;P Ale ogólny sens chyba jasny :? Dobranoc 8)

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 23:47 

A ja myśle, że "fikcyjny konflikt w niedalekiej przyszłości." się odbędzie a żeby nie marnować zasobów ludzkich wujek Sam wykombinował sobie BF2 i: my przetestujemy "fikcyjne plany" :twisted: a oni zrealizują to w praktyce :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2005, 00:01 

Hmm... co do jednego realizatorzy mieli rację( z namysłem czy też bez): możesz sobie wymyślać storyline na temat wojny globalnej jakie chcesz lecz jakbyś nie kombinował wychodzi Ci że Amerykanie zawsze wrzucą w ten konflikt swoje broniące demokracji i pokoju na świecie DUPSKO!!

....Amerykańce lubia walczyć na cudzym terenie ...na swoim to im się jakoś nie kalkuluje...a szkoda bo chetnie zagrałbym na mapie Manhattan i powybijał pare tłustych tyłków :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2005, 00:09 

Tin napisał(a):
....Amerykańce lubia walczyć na cudzym terenie ...na swoim to im się jakoś nie kalkuluje...a szkoda bo chetnie zagrałbym na mapie Manhattan i powybijał pare tłustych tyłków :wink:

Nom... amerykanie nie doswiadczyli wspołczesnego konfliktu na swoim terenie (chodzi mi od początku XX wieku)

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2005, 00:17 

cassis napisał(a):
Tin napisał(a):

Nom... amerykanie nie doswiadczyli wspołczesnego konfliktu na swoim terenie (chodzi mi od początku XX wieku)

Nom konflikt nie.. ale world trade centeer.... ehee

a co do story to moze wam powiem niedlugo bo bede mial wersje beta.... :) 8) 8) 8) 8) 8)

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2005, 00:31 

Niestetny jankesi robia z siebie aniolow strozow wspolczesnego swiata, co w praktyce im nie wychodzi (wietnam, somalia, irak) zastanaiwam sie kto bedzie nastepny ??? Korea Północna ?? Pakistan ?? Chiny ?? a moze Rosja ??
ehh :?

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2005, 00:34 
Moderator forum

Paaanowie... mielismy rozmawiac o storyline w BF2 a nie o tym kto jest be. Wracac mi do tematu.

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2005, 00:42 

spoko spoko ;] a co do storyline to pozyjemy zobaczymy ;]

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2005, 10:55 

W CDA pisali cos o wojnie o surowce. Zapewne głownymi agresorami beda Chiny, ale czemu wtedy USA mialoby walczyc z MEC? Pokrecili cos panowie z DICE ale na szczescie sa wazniejsze rzeczy od storylineu 8)

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2005, 11:02 

Własnie , ciekawe dlaczego nie widzieliśmy żadnych screenów z potyczki CHRL i MEC. Czyżby takie mapy nie były przewidziane ? To mogło by być ciekawe. Jeżeli to jest konflikt teoretyczny to dlaczego teoretycznie CHRL nie moze walczyć z MEC ?

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2005, 11:03 

Bo nad storylinem siedzieli 5 min przy browarku 8)

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2005, 11:25 

Sciagneli z 4. sezonu serialu "24" :):
Arabscy terrorysci mieszaja w USA, a USA sa zmuszeni do uprowadzenia 1 naukowca z ambasady Chin, podczas ktorego przez przypadek ginie ambasador no i mamy koflikt Araby,Chiny vs. USA :D.

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2005, 11:59 

Dobre, ale moja wersja jest taka:
Amerykańce otwierają sto dwudziestą piątą restaurację McDonaldsa w Chinach i świętują wypuszczając na rynek Mac TseTunga, na co Chińczycy reagują dość nerwowo, jak się nietrudno domyślić...
I postanawiają zalać rynek amerykański azjatyckimi podróbkami hot-dogów, do których pakują autentyczne psie mięsko.
W USA kontrolerzy z ichniego Sanepidu jeżdżą od budki do budki i nie wyrabiają na paliwo, zaczyna brakować ropy... Dalej wiadomo...

:lol:

Wiem, troszkę naciągane i bardzo kulinarne, ale jakoś tak mało śniadania dziś jadłem i mi się ckni troszkę... :D:D

P.S.
A tak w ogóle to who cares jaki jest storyline? Bylebyście mi przed celownik włazili... 8)

PostNapisane: 18 maja 2005, 12:36 

Rip van Winkle napisał(a):

PS: Przy okazji - swojego czasu w jednym z serwisów poświęconych BF2 pojawiła się sonda z pytaniem "po której ze stron zamierzasz grać?".
Ponad 50% respondentów wskazało US Army.

to no super! :) zagram Chinami i zrobie jankesom taki storyline made in china że heh :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2