Na poczatku tez M24 wydawalo mi sie zupelenie beznadziejne i dalem sobie z nim spokoj. Wczoraj znowu na godzinke sie dorwalem i okazalo sie, ze fakt - jest zle, ale nie bezuzyteczne. Przydaje sie przede wszystkim przy bronieniu flag. Z duzych wysokosci nie ma co strzelac, bo dzwig, hangar i blok znajduja sie zazwyczaj dosc daleko od miejsc gdzie cos sie dzieje. Tzn. dzwig akurat pod tym wzgledem taki straszny nie jest, ale ciezko na niego wejsc zywym, a poza tym gdy konczy sie amunicja jest sie pozamiatanym...
Nie ma co strzelac do poruszajacych sie celow. W kazdym razie nie radze tego robic ludziom grajacym w Americas Army i majacym z niej pewne przyzwyczajenia. Wczoraj udalo mi sie ubic biegnacego goscia 2 razy. Mniej wiecej 4 strzalem. Natomiast gosci lezacych, nie poruszajacych sie, ze sredniej odleglosci zazwyczaj ubijalem pierwszym strzalem. Oczywiscie w M24, bo celownik w VSS, podobnie jak w Americas Army, jest malo wygodny i i rownie malo dokladny. Ale tylko do pewnej odlelogsci. Lezac na hangarze nie zdjalem goscia lezacego na dzwigu mimo 15 strzalow. To samo lezac na torach pod pociagiem nie jest chyba mozliwe zdjecie goscia z bloku po prawej... Dobry, acz pewnie bardzo wkur... denerwujacy dla MEC motym to bedac w USMC zabranie sie na poczatku lazikiem z ekipa jadaca na artylerie MEC. Chlopaki wysadzaja co trza, my minujemy teren i biegniemy albo na zbiornik albo na wierze. Odleglosc mala i na jakis czas paralizujemy MECowe lotnictwo...

.
Fajnie sie gra mechanikiem. Zazwyczaj mechanikow jest malo (przede wszystkim wina shotguna ktory skuteczny jest do 10 metrow...) a bardzo przyjemnie jest miec zawsze transport, bo wszyscy mechanikow w pojezdzie miec wrecz pragna

. Milo sie minuje bazy. Szczegolnie gdy Commander zrzuci za plecy skrzyneczke. Wczoraj udalo mi sie minami powstrzymac atak 2 Strykerow i T90. Wjezdzaly z 3 stron, a tu kupa, bo wszystkie 3 zaminowane

. Probowalem miowac MECowy pas startowy, ale nic z tego nie wyszlo... Tzn nie wiem czy samoloty po wjechaniu na mine wyleca w powietrze, ale o ile artylerie wysadzic jest latwo, bo zaslonieta, to dzialanie na pasie zaraz przy ssamolocie bez oslony... 20 sekund ma sie max.
Najskuteczniejsza bron to lazik. Moze byec bez strzelca. Wczoraj rozjechalem w 10 minut 15 chlopa :].